Antropologija: Kastaneda

O miša mu kokošara, :) Pa ti si meni sad opisao:bogumile, patarene , pavlikijane, katare, babune. Imena istorodnih "jeretika" koji odgovaraju tvom opisu. E vidiš ti sveti pravoslavni su ih u krvi istrebljivali. Vidiš li kako su demoni letači sveprisutni. Onaj političar ( a mi znamo moralne nekvalitete srpskih političara) Nemanjić, koji je kasnije sebi dao ime Simeon pa mu još dodali sv. bio je veoma ponosan što ih je po Bosni bacao u jame.
Kakav svetac, takva religija, takav i narod, a jel mu dobro. Istrbljivači celovite ljubavi a za rad dogme. Čim ustaneš učini duboku rekapitulaciju da malo dodješ sebi, pardon, meni:per:.

Ja nisam opisao nikave pavijane, kantare, bogoljube i babune... Gde si to pročitao? Možda u svojoj glavi? OPISAO SAM život prvih hrišćanskih zajednica u prvom veku naše ere i to je dokazana istorijska činjenica.

Ja nisam pravoslavan, katolik niti pripadam bilo kojoj zvaničnoj verskoj družini. Ali zanima me hrišćanskih misticizam usamljenih monaha jer među njima ima zaista istinskih hrišćana koji čuvaju izvorni Duh Hrista u sebi. A nisam ni Srbin i ne zanima me mračna istorija Srpskih demonskih vladara, kao što me ne zanima ni istorija bilo kojih vladara na ovoj zemlji jer je to istorija zla i prevare, tako da je ova tvoja analiza upućena na pogrešnu adresu. A ponajmanje me zanima da se bavim sadašnjim vladarima. Informišem se samo onoliko kolko mi je potrebno da se zaštitim od njihovih praktičnih poteza, zakona i propisa uperenih protiv ljudske slobode i dostojanstva.

Mislim da ovaj tvoj cinizam i podjebavanje ne vode nikud. Možeš se ti proseravati po mišljenjima i znanjima drugih ali koja korist od toga? Štetiš sebi i drugima.

Čim ustaneš, obavi jednu duboku hrišćansku rekapitulaciju a to je PREISPITIVANJE svoje savesti, priseti se prošlosti i svih trenutaka kada si prema ljudima bio ohol, opak, cinik, podsmevao im se, zavideo, mrzeo, lagao, nemilosrdno iskorišćavao itd. itd. itd. Priseti se svake situacije kada nisi imao ljubavi i milosti prema bližnjima. A onda se POKAJ, gorko plači što si se posrao na divan dar života i ljubavi koji ti je Bog dao. I obavezno traži oproštenje, traži da Isus preuzme na sebe posledice koje te očekuju zbog tvojih ne-dela.

Kad to obaviš, otvoriće ti se nebo i bićeš u miru i harmoniji sa Bogom i ljudima, i sve će ti krenuti od ruke i bićeš srećan i kad si u nevolji.

Bog te voli iako si takav kakav jesi.:)

Ali, da li ti sam sebe voliš? :(

Poslednja izmena:
Ja nisam opisao nikave pavijane, kantare, bogoljube i babune... Gde si to pročitao? Možda u svojoj glavi? OPISAO SAM život prvih hrišćanskih zajednica u prvom veku naše ere i to je dokazana istorijska činjenica.

Kad to obaviš, otvoriće ti se nebo i bićeš u miru i harmoniji sa Bogom i ljudima, i sve će ti krenuti od ruke i bićeš srećan i kad si u nevolji.

Bog te voli iako si takav kakav jesi.:)

Ali, da li ti sam sebe voliš? :(

Živeli su oni do XIV veka na prostorima Bosne i bili su isti kao prve hrišćanske zajednice. Da su ostali don Huan mi ne bi trebao, možda. Psuješ a takvi su bili i oni koji su ih istrebili pa se sa tim ponosili vidim ponos i u tvom psovanju. Ne želiš da oštrinu svojih tvrdih stavova uskladiš. Kod tebe promene nema dogmašu. U redu, ti si u harmoniji s bogom. Otvorilo ti se nebo. A Isus može slobodno da olabavi eksere za moje grehe sam ću ih okajati. Toliko o mojoj ljubavi. Još da ti je mogućnost anatemisanja a?:per:

Ja nisam pravoslavan, katolik niti pripadam bilo kojoj zvaničnoj verskoj družini. Ali zanima me hrišćanskih misticizam usamljenih monaha jer među njima ima zaista istinskih hrišćana koji čuvaju izvorni Duh Hrista u sebi. A nisam ni Srbin i ne zanima me mračna istorija Srpskih demonskih vladara, kao što me ne zanima ni istorija bilo kojih vladara na ovoj zemlji jer je to istorija zla i prevare, tako da je ova tvoja analiza upućena na pogrešnu adresu. A ponajmanje me zanima da se bavim sadašnjim vladarima. Informišem se samo onoliko kolko mi je potrebno da se zaštitim od njihovih praktičnih poteza, zakona i propisa uperenih protiv ljudske slobode i dostojanstva.
(

Sve mi je to mirisalo na nekakvu sektu. Nema izvornog Duha mimo neprekinutog lanca predanja, a ponekad se i predanje, u ljudskom društvu, iskrivi pa ono što ostane samo se zove predanje, a mrtvo je.

A sa ostatkom se slažem, jedino što ćeš teško da, u ovom zadnjem dobu, izbegneš uticaj ovih podlaca i prevaranata na vlasti, da te nešto od toga ne zakači. Šta ćeš, sve u svoje vreme, pa i demoni dobiju svoje vreme dok se i njihovo ne navrši, već u skladu sa stanjem svesti širokih narodnih masa...

Sinoć sam prisustvoavao jednom događuju (nije važno koji je ) koji me je podsetio na jednu lekciju koju ću sad da napišem.
Ako se obraćamo onom dobrom u čoveku , onom čoveku ispod đubreta kojim smo svi prikriveni onda ćemo barem u tom trenutku (kraćem ili dužem) uspostaviti komunikaciju upravo sa tim čovekom.
A to obraćanje podrazumeva ljubav.Kada taj čovek ispod đubreta oseti da mu se obraćamo(jer će osetiti ljubav) i on će se nama obratiti.
Ako se nekome obratimo bez ljubavi onda ćemo izazvati ono nešto u njemu što nema ljubavi.

Ok onda vesela momcadi...nastavite vase raspravljanje ja se necu uplitati, neka vam je sa srecom.
P.S - Ans je jedini izgleda do kraja psiholoski shvatio stalkerovu igru...
P.P.S - I Ans i dalje mislim da su tvoja pisanja kontrolisana ludost i neka vrsta traganja o.0

Pozdrav,
solgudguy, :bye::)
meni se čini da si Ansa dobro pročitao ...:ok:

A što se tiče daljeg uplitanja s tvoje strane, nikad ne reci nikad ... ;)

E, zbog ovakvih natpisa i iskrenih ljudi kao što je ovaj Napasnik:mrgreen: vredi nastavit pisati na ovoj temi. Hahaha, moj post gde sam rekao da ću napustiti pisanje je bio trik, baš me zanimalo kako će "uzvišeni" i "mudri" duhovnici reagovati i pokazati svoje pravo, oholo i gordo (samovažno) lice.

Ali ja nisam lagao, rekao sam da neću pisati jer NEMA normalnih (čiste savesti i uma) učesnika diskusije. Njihov odjek mi je potreban da bih mogao nastaviti pisanje.

Hvala Bogu da su se "normalni" ipak pojavili tako da mogu nastaviti. :hvala:
Hvala Bogu, jer ako će nas kojekakvi kvazi-vedistički i kvazi-hinduistički mudraci učiti šta je hrišćanstvo, onda je zaista kraj sveta blizu. :sad2:

Neka idu u Indiju pa nek njih tamo uče svom kvazi-hrišćansko-indijansko-vedsko-šamanskom učenju.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opa,
Stalki, vrno si se ...:super::heart:
(ne boj se, nije Ans ni sumnjao da nećeš) ...;)

Ili je bolje reći, nisi ni otišo ...:roll:

A
kako i da odeš, kad se, eto, u zadnji čas kao poručen, pojavio jedan “normalan” ;)(Napasniče, izvinjavam se na navodinicima, Stalki ih je stavio, a Ans ga samo citira ...;)) kojeg, normalno valja spašavat da i on ne postane jadan, tj. nenormalan ko svi ostali nenormalni na ovom forumu ... (jer, kako kažeš - citiram: “ ...rekao sam da neću pisati jer NEMA normalnih (čiste savesti i uma) učesnika diskusije.”) ...

Dobri
moj preobraćeni Stalki :mazi:, pa ne treba ti nikakav izgovor za vraćanje ..., ti si pokretač ove teme, ako se sjećaš ... ;)

Piši ... slobodno ... :klap: :hvala:

Evo
si probudio publiku i predstava može da se nastavi ...

Nego,
ima za tebe jedna dobra vijest: primjećujem da vlastitu egomaniju pomalo počinješ stavljat pod kontrolu ... :klap: :worth: .. u sličnoj situaciji nekoć bi (dok si bio moderator na Galaksiji) il cepnuo post koji ti se ne dopada :eek:, il bi demostrativno napustio raspravu :roll:...

Zato
nameravam tvoj postove ubuduće komentarisat sa malo više ozbiljnosti i sa nešto manje ovih tragalačkih "provokacija" (koje još uvijek ne gutaš baš sa punim apetitom, kao što bi činio jedan vješt tragač il jedan dobar “jurodiv” ;)) ...

Možda nešto novo naučiš i možda taj tvoj “jarodivi” gospon ego postane jurodiv ... :per::hvala:

A počeću o onom što si napisao o Hristu i demonu:

Dakle,
nekoliko stranica ranije rekao si da je Hrist VIDEO demona u nekom čovjeku i da se potom dotičnom (demonu) obratio rečima: "Umukni i izađi iz NJEGA!"

Ako
tvoj ego zaista vjeruje u takvo što, to je očigledan znak da NE ZNA da istinski PROBUĐEN čovjek nikada ne vidi demone u bilo kome, pogotovo ne u drugim ljudima (jer ZNA da je SveJedno) ...

Viđenje
demona u “sebi” ili “drugima” je odraz nečije duhovne nezrelosti, i zato “moć” “viđenja” demona u drugim ljudima mogu imati samo oni što još uvijek budni spavaju, ili oni koji su tek na putu da se probude ....

Ako
neko u drugima vidi demone, to (mu) je pouzdan znak da se još uvijek nije u POTPUNOSTI duhovno probudio (da Svijet još uvijek vidi kao dvojstvo, ili mnoštvo) ...
(Onaj
ko je u dovoljnoj mjeri duhovno probuđen u takvoj situaciji ne bi rekao "Umukni i izađi iz NJ-EGA!", nego: "Umukni i izađi iz MENE!") ...

E,
vidi sad:
taj tvoj “jarodivi” gospon ego nema moć da komanduje demonima, al zato ima “moć” da ih posvud “vidi” ...

I
čim kod nekog sagovornika namiriše “demona”, taj tvoj “jarodivi” gospon ego oma viče: "UMUKNI! - kraj priče!” (u očiglednoj namjeri da sebi obezbijedi alibi za izbjegavanje diskusije sa “opsjednutim” članovima foruma koji imaju moć da vide sve nj-egove maske) ...

Al
da ne bi sagovorniku tako otvoreno dreknuo "UMUKNI! - kraj priče!” (jer bi tako upropastio masku “jarodivog” hrišćanina), “snalažljivi” gospon mirno, dosjetljivo, i dobronamjerno kaže:
“Tako i JA neću ulaziti u dijaloge osim samo još ovoga jer je komentar nužan da ne bi ljudi koji prate ovu temu bili u zabludi i jer sam JA sam to pitanje pokrenuo....”
I zato, premda se tako “skromno” i “skrušeno” kiti Hristovim perjem, “jarodivi” gospon ego kategorički tvrdi:
E sad, u skladu s Hristovim primerom, više NEĆU s tobom raspravljati jer stalno izvrćeš stvari tako da je dalja komunikacija besmislena.”
...
Eto,
Nagual ti je preko Ansa još jednom “nešto” ponudio ... (dal je udica, il šta drugo, moraćeš sam da prokljuviš ...) :roll::roll::roll:

Znam za Jasminu, a o monahu Kalistu samo pročitah knjigu.

A hatha yoga je samo osmi deo aštanga (ašta - znači 8, a anga znači deo, grana ud, znači osmostruka, osmostepena, yoga) yoge, treći od osam stupnjeva. Ona je definitivno najači oblik mistike, ali nije za ovo doba, to je proces iz ranijih doba, za njegovo usavršavanje treba između 40.000 - 60.000 godina ! :mrgreen:

Hatha yoga je deo Raja ("kraljevske") yoge. Ta se yoga zove i Aštanga yoga što znači yoga "osam udova". Naime, prema "bibliji yoge" tj. Patanđalijevim "Yoga sutra"-ama, yoga se sastoji od osam "ruku i nogu" i to su:

1. Yama su pet principa moralnog uzdržavanja (nečinjenja)
2. Niyama su pet aktivnih principa činjenja
3. Asana je fizička vežba zauzimanjem položaja (što mi, na Zapadu, najčešće poistovećujemo sa yogom).
4. Pranayama su vežbe disanja
5. Pratyahara je povlačenje čula
6. Dharana je koncentracija
7. Dhyana je meditacija
8. Samadhi je prosvetlenje, realizacija ili spasenje

Dakle, moralni principi yoge su dva prva uda Ašatanga yoge i to Yama i Niyama

Pet Yama (nečinjenja) principa su: Ahimsa (nenasilje), Satya (istinitost), Asteya (ne-krađa), Bramacharya (celibat) i Aparigraha (ne-lakomost).

Pet Niyama (činjenja) principa su: Saucha (unutrašnja i spoljašna čistoća), Santosha (skromnost), Tapas (strogost – prema sebi), Svadhyaya (studiranje svetih knjiga) i Ishvarapranidhana (predaja Bogu).

U yogi se veruje da se plodovi yoge ne mogu ubrati ako se ne pridržavamo moralnih principa pa su zato ti principi i stavljeni na prvo mesto. Inače, moralni principi svih tradicija sveta su isti ili slični pa su tako ovi navedeni principi yoge vrlo slični Hrišćanskim "Božjim zapovestima".

Koji god put duhovnog razvoja da covek izaberea bez strogog postovanja Yame i Niyame
nema mu napredka sve se tad svodi na samoobmanu i gubljenje vremena destrukciju.
Vegetarjanstvo celibat i nenasilje meditacija (molitva,tihovanje)

Ko god ne praktikuje ova cetiri uslova nebi smeo ni B od Boga da spomene
Dok mi Djavoje sluge mozemo kako hocemo.

A ovo sa godinama si preterao smanji malo.

Nepovređivanje, istinoljubivost, nepohlepnost, nevinostm neprimanje ičega od drugog čine jamu, koja pročišćava dug, ćitu. Nikada ne prouzrokovati bol nijednom živom biću, mišlju, rečju ili delom jeste ono što se naziva ahimsa, nepovređivanje. Nema uzvišenije vrline od nepovređivanja.

Ne postoji uzvišenija sreća od one koju čovek postiže takvim stavom neagresivnosti prema svim stvorenjima. Pomoču istinoljubivosti dospevamo do polodova rada. Kroz istinu mi postižemo sve; sve je utemeljeno u istini. Saopštavati činjenice, takve kakve jesu, to je istinoljubivost. Ne uzimati dobra drugih krišom ili silom zove se astejam, nelakomost. Čednost u mislima, rečima i delima, uvek i u svim okolnostima, jeste ono što se naziva brahmačarja. Ne primati nikakav poklon ni od koga, čak ni kada čovek strašno pati, jeste ono što se naziva aparigraha. Ideja koja je u osnovi ovog stava jeste da, kada čovek primi poklon od drugoga, njegovo srce postaje nečisto, on se ponižava, gubi svoju nezavisnost i postaje vezan.

Ovo što sledi pomaže da se uspe u jogi, a naziva se nijama ili ispravne navike i držanje: tapas (asketizam), svadhjaja (proučavanje), santoša (zadovoljstvo), šaučam (čistoća) i Išvara-pranidhana (ljubav prema Bogu). Post i ostali načini ovladavanja telom zovu se fizički tapas. Ponavljanje veda i drugih mantri, pomoću kojih se pročišćava satva elemenat u telu, naziva se proučavanje, svadhjaja. Postoje tri načina recitovanja mantri.

Jedan se zove verbalni, drugi poluverbalni, a treći mentalni. Verbalni ili čujni je najniži, a nečujni najviši. Glasno ponavljanje je verbalni način; kod poluverbalnog načina, čovek samo pokreće usne, ali se zvuk ne čuje. Bezglasno ponavljanje mantre, praćeno razmišljanjem o njenom smislu, zove se mentalno ponavljanje i ono je najviše. Mudraci su govorili da postoje dve vrste pročišćenja: spoljno i unutrašnje. Čišćenje tela vodom, zemljom ili drugim materijama, jeste spoljno pročišćenje, na primer kupanje. Pročišćenje duha pomoću istinoljubivosti i drugih vrlina, zove se unutrašnje pročišćenje.

Samo nam ovo malo discipline treba onda bi nam forum bio tip top

Zaljubljujemo se samo ako nam je ljubav uzvraćena. Ako više ne volimo, odsečemo glavu i stavimo drugu. Naša "ljubav" je samo histerija. Mi nismo osećajna bića, mi smo bez srca. Mislio sam da umem da volim. Don Huan mi je rekao: "Kako bi i mogao? Nikad te nisu naučili da voliš. Naučili su te da zavodiš, zavidiš, mrziš. Ti čak ne voliš ni samog sebe - inače ne bi takve stvari radio svom telu. Nemaš muda da voliš kao čarobnjak. Da li bi mogao da voliš zauvek, i posle smrti? Bez ikakve podrške - ništa zauzvrat? Da li možeš da voliš bez investicija, potpuno nerezonski? Nikada nećeš saznati kako izgleda voleti na taj način, neumoljivo. Hoćeš li stvarno da umreš, a da to ne saznaš?"

:):heart:

Cougar woman" (cougar: kuguar, velika mačka poznata i kao puma, panter, planinski lav, crveni tigar; spada u red divljih životinja koje su na granici istrebljenja; ova velika usamljena mačka ultimativni je predator koji svoj plen progoni i napada iz zasede) - žena na svom seksualnom vrhuncu koja više voli da lovi nego da bude ulovljena.

Plen ovih žena obično su muškarci mlađi od 25 jer one više vole one koji još uvek imaju kosu. Kuguarke obično pojedu svoj plen i onda nastavljaju da love jer je upravo to uloga u kojoj uživaju. Tako ih definišu u nekim novijim rečnicima, dok sociolozi o tome imaju malo ozbiljnije mišljenje.:zper::zper::zper:

‚‚Nagual
svoje Apstraktno “pripovijedanje” (tj. buduće sadržaje našeg opažanja) kodira kao Orlova zračenja, koja se, u onom što tolteci zovu “skupna tačka” ili “tačka u kojoj se skupljaju opažanja”, dekodiraju u ono što prepoznajemo kao konkretne slike, zvuke, osjećanja, misli, riječi, kompletne doživljaje, snove, javu, stvarnost ...

U
tom toltečkom opisu najbitnija je činjenica da se sva ta izuzetno složena “procedura” onog što nazivamo “percepcija subjektivne i/ili objektivne stvarnosti” odvija izvan uticaja ljudske svijesti i volje, da “ljudski subjektivni faktor” u cijeloj toj “igri” dekodiranja-kodiranja Orlovih zračenja nema NIKAKVU ulogu, da sav taj proces teče SAM PO SEBI (tj. po Nagualu) ...

Naime,
uvijek je Nagual taj koji manipuliše ne samo svim pojasevima zračenja, tj. komandama izvan onog što tolteci nazivaju svjetlosnom čahurom ili jajetom, nego i svim zračenjima unutar svjetlosnog jajeta, kao i kretanjem, odnosno položajem skupne tačke, čiji položaj određuje sadržaj fizičke i psihičke percepcije ...‚‚

:):heart:

Hekate:

vidim ipak si se naljutila :p

Što čovek više pokušava da prigrabi sebi i tako uveća svoju vrednost to je dalje od istine.

Zato ja pokušavam da ne grabim mada imam jaku želju za tim.

Ali biti čovek sa minimumom energije to je već nešto.

Probaj :bye:

1. Nisam se ič naljutila, verovao ili ne.:)
2. Zar i ti svojom ubedjenošću u delotvornost ne delanja upravo ne pokušavaš da utoliš jaku želju za grabljenjem istine?;)
3. Čovek sa minimumom energije nije čovek, već krpa.:) Čovek bez energije ne može biti dobar ni sebi, a samim tim ni drugima.
:cvet:

Дакако д аје мрачно, а секс зависи какав. Акоје за потомство онда је сасвим ОК, а ако је какав разврат, перверзија или просто блуд, онда не да је мрачан нег је мркли мрак. ;)

Što se tiče drugog znamo, detaljno si nam obrazložio svoj stav. A reci nam sad, zbog čega je po tebi groblje mračno?

1. Nisam se ič naljutila, verovao ili ne.:)
2. Zar i ti svojom ubedjenošću u delotvornost ne delanja upravo ne pokušavaš da utoliš jaku želju za grabljenjem istine?;)
3. Čovek sa minimumom energije nije čovek, već krpa.:) Čovek bez energije ne može biti dobar ni sebi, a samim tim ni drugima.
:cvet:

1. to mi u ovom trenutku nije bitno :)
2. jedno je grabljenje a drugo je sticanje bez grabljenja .Ja ne želim da utolim želju za grabljenjem. Upravo suprotno :) želim da se otarasim ostataka želje za grabljenjem koje još uvek osećam u sebi.
Nisam govorio o "ne delanju" ima čovek mnogo toga da radi ali tehnike npr. ne upadaju u to.
3. O ovom trećem ću morati da razmislim :lol: to je još u fazi ispitivanja :rumenko:
U svakom slučaju nisam mislio naravno da čovek treba da ostane sa minimumom energije zauvek..da je to nekakav cilj..pre nešto ovako:
Recimo da otac ima dva sina.Jednom da sto hiljada evra , a drugom da deset hiljada evra i kaže im da sa tim novcima odu u svet i osmostale se(krenu da rade neki posao i od tog posla se izdržavaju)
Onaj sin koji pokušava to da uradi sa deset hiljada evra moraće da bude mnogo pažljiviji nego onaj prvi sin.
Moraće najbolje što može da razmisli koji će biznis da pokrene, na kojoj lokaciji, koga će da zaposli i tako dalje.
Sto hiljada evra je velika cifra ali u rukama čoveka koji ne zna da rukuje parama jako brzo može da se istopi .
Čovek koji pokušava sa onom energijom koja mu pripada prema njegovom stanju svesti (to bi mogao da bude taj minimum energije) je kao taj sin koji raspolaže sa deset hiljada evra.

Nadam se da sad to što pokušavam da kežem ima više smisla.. i tebi i meni :)

Da si se držao, kao što očigledno nisi, askeze, (celibata, pre svega) tamne sile te ne bi mogle ni dotaći (jer je askeza oklop koji te štiti od njih). Nego si ti išao sanjati o tome kako u mističnom snu pojebati komšinice koji nisi mogao pojebati na javi, pa su te te mračne sile mogle s tobom mlatiti ko s marionetom. A Huan i Henaro su sasvim jasno i nedvosmisleno kazali da sanjanje i upuštanje u seks nikako ne idu zajedno. Sad ti je kriv đavo i Kastaneda, krvi sebe! Ne bi ti đavo ništa mogao nauditi da mu se ti nisi usled svojih slabosti i lakomislenosti prepustio.

Naravno da postoje trikovi demonskih podlaca, al postoje i kojekakve lude koje se samo sprdaju... Kako god okreneš, ma kako demoni bili inteligentni (a jesu kud i kamo inetligentiji od ljudi) i ma koliko imali više iskustva u funkcionisanju materijalnog sveta, jer im život traje hiljadama godina, oni ljudima ne mogu ništa ako se oni drže askeze, a pre svega ako se drže Boga. Akotoga nema, ima da ih demoni okreću u petoparcu, jer su ljudi u odnosu na njih ko mala deca, plitke pameti,kratkovidi, i oskudnog iskustva.

Ta tvoja priča i ubeđivanje više liči na ispiranje mozga nego ono njeno blesanje. Drž se ti askeze pa te takve stvari neće ni dotaći.

Da nisam počeo da žvaćem veliku ružnu žabu, I da nisam voljan da uporno trpin njen bljutavi nedostatak ukusa i mirisa na ove Kartiiyeve tvrdnje bih reagovao sa negacijom. Što i nije čudno, ali je vrlo čudno što bih ja vrlo rado rekao: "Karti ne jedi govna kad je burek jeftin". Ali mi ,srećom, norme ponašanja na forumu i tonal vremena to ne dozvoljavaju. Umesto da biranim rečima( koliko snaga moje misli dozvoljava)pokušavam ipak osporiti tvrdnju - shvatam da je potpuno tačna :eek: A Hteo sam da isterujem demona iz Kariikeya :rumenko: To što bih bio nežan dok pokušavam taj zaludni posao malo smanjuje sramotu neznanja i guranja ali mala je uteha.

Ako
tvoj ego zaista vjeruje u takvo što, to je očigledan znak da NE ZNA da istinski PROBUĐEN čovjek nikada ne vidi demone u bilo kome, pogotovo ne u drugim ljudima (jer ZNA da je SveJedno) ...

Viđenje
demona u “sebi” ili “drugima” je odraz nečije duhovne nezrelosti, i zato “moć” “viđenja” demona u drugim ljudima mogu imati samo oni što još uvijek budni spavaju, ili oni koji su tek na putu da se probude ....

Onda udarim na Ansa sa ovim postom u kojem su on i njegova Eva objasnili tebi kako ti demoni u stvari rade. Koliko je meni trebalo ja sam izdvojio ostatak je upućen tebi. Za mene bi igra bila drugačija.
Zato ću sada da žvaćem corn flakes i vareniku i čitam golubicin post u kojem sam ,samo letimično video, da spominje: "disciplinu na forumu" , Mora da će biti zanimljivo. A dok sam se batrgao da ti nakitim ovu sitnu knjigu video sam da je stiglo još postova. Tako mi ovih sto i kusur stranica Stalkeru ja te volim :heart:. Sad i ovde. I bez Hrista i Tadeja i sa njima sve jedno. imam razlog :hahaha::heart::rotf:

u stvari bolji primer je ovaj:
recimo da oba sina imaju podjednako para jer ih otac podjednako voli.
Ali jedan ima "prijatelja " bankara koji ga ubedi tj. slaže kako je kredit nešto jako dobro i kako uvek može da uzme kredit od banke kad mu ponestane para.Pri tom mu ne kaže da se kredit mora vratiti sa kamatom..u stvari ne kaže mu kolika je stvarno ta kamata.
Drugi sin zna da kredit uzet u nekoj banci u Srbiji:lol: anaročito u toj banci nikome ništa dobro nije doneo.
Zato ne uzima kredit od bankara već ako baš mora moli za pomoć od oca(inače otac je najbogatiji čovek na svetu).
Otac će mu dati besplatno.Bankar će mu uzeti i gaće.
Zašto onaj prvi sin..onaj što ima "prijatelja" bankara ne uzima isto kod oca kad zna da mu je otac neizrecivo bogatiji od bankara?
Odgovori su razni.
Ponos(sin ne želi da prizna ocu da je pogrešio i da ga zamoli za pomoć)
Zavist
Sin ocu nešto zamera , ljut je na njega
Razni drugi razlozi koji se jednim imenom mogu nazvati neznanje.
(polazimo od pretpostavke da je otac ova dva sina potpuno u pravu da sa njegove strane nema greške jer on zna šta je najbolje za njegove sinove)

Tako nekako :) mislim da sam bliže pravom primeru :)

Živeli su oni do XIV veka na prostorima Bosne i bili su isti kao prve hrišćanske zajednice. Da su ostali don Huan mi ne bi trebao, možda. Psuješ a takvi su bili i oni koji su ih istrebili pa se sa tim ponosili vidim ponos i u tvom psovanju. Ne želiš da oštrinu svojih tvrdih stavova uskladiš. Kod tebe promene nema dogmašu. U redu, ti si u harmoniji s bogom. Otvorilo ti se nebo. A Isus može slobodno da olabavi eksere za moje grehe sam ću ih okajati. Toliko o mojoj ljubavi. Još da ti je mogućnost anatemisanja a?:per:

Kakvo prosvetljenje! Prve hrišćanske zajednice i mračni i hladni svet don Huana su isto? Genijalno! :worth: Aleluja, od sad ću se klanjati samo don Huanu, ponovo...

Kajem se što sam ga napustio. Moram mu tražiti oproštaj. Valjda će se smilovati i primiti me nazad. A jako bih voleo da primi i ostale iskrene hrišćane u svoj nemilosrdni prijatno hladni nagualski zagrljaj. Ma kakva anatema, Bog te blagoslovio, otvori mi oči! Mašala!

:pop::amen:

Da da da... Ima puno sličnosti između don Huana i izvornih Hrišćana. Ali, malo sutra, hihihi...

Na primer, hrišćani imaju najvišu ljubav koja polaže svoj život za druge kao što je to učinio i don Huan, ali malo sutra. :mrgreen:

Hrišćani imaju Ljubav, a kod don Hana je vrhunac ljubavi - "ljubaznost". Hm, više puta u životu su mi veoma ljubazni ljudi nabili nož u leđa. Ljubaznost ne mora značiti dobronamernost. Pa pogledaj samo Ansove postove, pa ćeš to shvatiti. Huanova ljubaznost je pokriće za ono što on naziva "nemilosrdnost". Ta nemilosrdnost je zastrašujući nedostatak saosećanja i samilosti prema drugima. To je maska ljubaznosti koju zver navlači da je ljudi ne bi prepoznali i instiktivno umlatili motkama, kao što su to Španci uradili, pa su onda ovi smislili "traganje" tj. laganje - glumu da bi preživeli. Njegova ljubaznost je parodija ljubavi, kao i sve ostalo što je govorio i uz to se slatko smejao. Ali ja ZNAM da se SADA više ne smeje. :rotf: Komedija se završila.

Hrišćani imaju milosti i praštanja, Huanito nema ništa od toga.

Ali on ima puno podsmejavanja i cinizma isto kao i ovde neki njegovi sledbenici. Bar da su stvarni sledbenici umesto jadnici "u pokušaju". Kilavi ratnici.

Da bi se čovek (ili žena) potpuno posvetio tami ili da bi se potpuno posvetio svetlu, potrebna je velika hrabrost i prilična doza ludosti.

On koji to imaju su pravi igrači. Don Huan je bio pravi igrač i zaslužuje poštovanje.

Ostali su uplašena publika. Kilavi se plaše i od tame i od svetla. Oni bi da budu neutralni i da gledaju sa strane. Vade se na relativnost, uopštavaju, sabiraju "babe i žabe" (neki ih i gutaju :mrgreen:), hteli bi "jednim dupetom na dve stolice". I zato nisu nigde, žive haotično, neznaju ni šta hoće ni šta neće.

Kukavičluk je opasniji i od satane. Satanu je Bog zato i pustio da radi kako bi se kukavice opredelile. On ipak izvršava Božju volju, iako to ne želi. On nije kukavica i slabić, on se samo opire volji onoga koji je jači od njega. On zna da je to besmisleno, ali NEĆE da se pokori, neda mu "samovažnost".

Volim te i kad nisam ljubazan i kad nisam nemilosrdan. Toltečki hrišćanine... :hahaha:

Poslednja izmena:
U yogi se veruje da se plodovi yoge ne mogu ubrati ako se ne pridržavamo moralnih principa pa su zato ti principi i stavljeni na prvo mesto. Inače, moralni principi svih tradicija sveta su isti ili slični pa su tako ovi navedeni principi yoge vrlo slični Hrišćanskim "Božjim zapovestima".

Oni su na prvom mestu jer su stvar najgrubljeg nivoa! Ako pažljivije osmotriš 8 udova aštanga yoge, videćeš da oni idu od grubljih ka sve suptilnijim aspektima. Tako najpre imaš moralne principe (naš telesni odnos prema našoj prirodnoj i društvenoj okolini), kad se to sredi, prelazi se na asane - na samo naše fizičko telo i dovođenja njega u red. Nkon toga ide pranayama, koja predstavlja povezivanje telesnog sa fiziloškim i energetskim - pranom, telesnim "vazdusima" (ima ih 5 primarnih i 5 sekundarnih) preko kojih se počinje uticati na mentalne procese, um i svest. Zatim ide pratyahara - povlačenje čula od čulnih predmeta i usredsređivanje, okretanje pažnje samo na unutarnji svet i stvaranje uslova da se pažnja može od spoljašnjeg prebacitina unutarnje.

Zatim dharana - koncentracija, koja predstavlja usredsređivanje na to unutarnje.
Dyana meditacija - koja je zreo oblik koncentracije. Često ljudi teško shvataju razliku između koncentracije i meditacije, ali ona i jeste tanana. Ako je koncentracija kapljica, onda je dyana (meditacija) potok. Ako je koncentracija predivo, onda je meditacija platno ili odelo istkano od tog prediva. Dakle to je ista stvar samo kad uzri. Kao voće kad je zeleno i kad je uzrelo. To je isto voće ali kvalitet je različit. Tako se ponire u sve suptilnije apsekte postojanja i prelazi od fizičkog, na metafizičko a sa metafizičkog na transcendentalno i konačno duhovno.

Cilj je samadhi, nad-svest ili buđenje, Ima puno vrsta samadhija, neki,na nižim stadijumima su čisto impersonalni, a vrhunac, u mističnoj yogi ako je pravilno praktikovana, je spoznaja Boga u srcu (Lokalizovaniaspekt Boga) i shvatanje da smo mi njegov sluga. Pali yogi kad spozna Boga u srcu pomisli da je on Bog. Otuda kod impersonalista koncept da smo svi mi Ličnost Boga. Mi jesmo bogoliki, deo boga, al nismo Ličnost Boga. Ja sam jedna ličnost (infinitezimalna), a Bog je druga ličnost (beskrajna - infinity), mi nismo iste ličnosti, iako smo jedno, kao što foton nije planeta sunca već njena emanacija, ali oboje čine ono što je celina koju zovemo - Sunce. Tako smo i mi bog, ali ne Bog - mi smo beznačajna infinitezimalna iskra božije slave, Njegova sićušna emanacija, koja je kvalitativno jedno s Njim ali ne i kvantitativno.

Jedan se zove verbalni, drugi poluverbalni, a treći mentalni. Verbalni ili čujni je najniži, a nečujni najviši. Glasno ponavljanje je verbalni način; kod poluverbalnog načina, čovek samo pokreće usne, ali se zvuk ne čuje. Bezglasno ponavljanje mantre, praćeno razmišljanjem o njenom smislu, zove se mentalno ponavljanje i ono je najviše. Mudraci su govorili da postoje dve vrste pročišćenja: spoljno i unutrašnje. Čišćenje tela vodom, zemljom ili drugim materijama, jeste spoljno pročišćenje, na primer kupanje. Pročišćenje duha pomoću istinoljubivosti i drugih vrlina, zove se unutrašnje pročišćenje.

U srpskom za to postoje dve reči - čistoća i čistota.

Što se tiče drugog znamo, detaljno si nam obrazložio svoj stav. A reci nam sad, zbog čega je po tebi groblje mračno?

Smrt neprosvetljenog čoveka je teška tama (a takvi su u OGROMNOJ većini pokopani na grobljima) , za njega smrt ima efekat koji je ekvivalentan ateističkom poimanju smrti - prestanak postojanja - dakle besmislu. To su mesta nabijena krajnje negativnim energijama, agonije, beznađa, užasa i besmisla, vapaja duša u gašenja uzalud potrošenih i protraćenih života i šansi, na prolazno, smrtno i raspadljivo, usled zanemarivanja, ruganja, podsmevanjai negiranja, poricanja - večnoga. :sad2: :(

Back