I ČIN
OD “NAGUALA” SAVLA DO “SVECA” PAVLA
NAPOMENA AUTORA:
Likovi iz bajke su stvarni, a svaka slučajna sličnost sa izmišljenim forumskim likovima je namjerna ...
Dobri
moj Stalki,
Da
bi ti pokazao da si u ulozi jurodivog sveca “ubedljiv” taman koliko i vuk u ulozi Crvenkapine bake Eve, Lovac Nagual će ti uz pomoć Ansa Crvenkapice predočiti i predstaviti OGLEDALO ili EHO u vidu tvojih reči ...
Kažeš:
“Ja sam još veći jadnik. Grešim, pravim sranja. Ali u tome je lepota i jedinstvenost hrišćanstva da BOG voli i grešnike čak i one koji ne veruju u njegovu ljubav i koji ga mrze.. . To nema ni u jednom drugom učenju. Kad napraviš sranje, stiže kazna, karma, itd. Nema PRAŠTANJA, MILOSTI. Niko neće preuzeti tvoju zasluženu kaznu na sebe.”
Iz
rečenog postaje jasnije zašto se gospon strašni i strašno prestrašeni ego-vuk-Stalki tako naglo i tako odlučno iz morbidnog i nemilosrdnog nagualizma prešaltao u dobroćudno i milosrdno hrišćanstvo:
IZ STRAHA ... OD KAZNE ... ZA KARMIČKE GREHE ..., nije li??!!
Ko veliš, u hrišćanstvu nema KAZNE i KARME ...

Ko veliš, u nagualizmu (i kod drugih pravaca i religija) nema PRAŠTANJA i MILOSTI ...

Ko veliš, u nagualizmu niko neće preuzeti TVOJU zasluženu kaznu na sebe, nego će te, ko u kanibalizmu, poklopat i požderat ko pre stigne, il strašni i probirljivi prkosnici smrti, il strašni, neprobirljivi i svežderi Orao ...
Koje
kolosalno “rešenje”, koja domišljatost ega: preći ću u hrišćanstvo, iskreno ću se pokajati i prihvatiti Hrista ... i ...
Em ću pobeći od loše KARME ..., em ću kidnuti i od prkosnika i od Orla ...??!!
Nije
valjda ...?? da ti je ego TOLIKO naivan ...?????? ...
Da
je tako ko što umišljaš, zar ne bi danas SVI bili Crvenkapine bake što glume vukove (il bješe obrnuto, sve mi se pobrkalo??), htedoh reć što glume posrnule hrišćane ...??
Jel
to znači: pravi sranja, čini najgrđe što možeš, slaži, prevari, ukradi, ... al, ako se iskreno pokaješ i prihvatiš Hrista, sve ti je oprošteno???!!! ... jer Bog voli (hrišćanske) grešnike ...???!!!
Misliš
da Bog krši Pravila Igre koja sam kreira ...??
I
misliš da ZAKON KARME nije jedno od najvažnijih Pravila Njegove Igre ...??
I
misliš da bilo ko za svoja nedela može ostati NEKAŽNJEN samo zato što se iskreno pokajao i iskreno prihvatio Hrista ...??
I
zar zaista misliš da je Hrist preuzeo i da je mogao (unapred) preuzeti BILO ČIJU zasluženu kaznu, osim svoje ...??
I
zar ne primećuješ koliko mnogo onih što su iskreno prihvatili Hrista iskreno PATE, i kako za svoje grehe bivaju iskreno i pošteno KAŽNJENI ...??
...
Ovo
naravno ne znači da za grešnike nema nade, ni izlaza, al je put iz tunela mnogo drugačiji i mnogo teži no što naivni pokajnici obično misle ...
P.S. Pošto tvoj gospon ego ne diskutuje s Ansom, ni Crvenkapica ovde ne raspravlja s tobom, nego ćaska s nekim svojim viđenjem dotičnog gospon Vuka iz napred navedene moderne bajke ...

P.P.S. Pripazi se ... Ovo ti je test: da vidimo jesil tragač il jurodivi???