Antropologija: Kastaneda

I još nešto..i dalje mislim da bi rekapitulaciju trebalo praktikovati obavezno bez nameravanja da vratimo svoju energiju a damo tuđu.to je možda i osnovna ideja Don huanove rekapitulacije ali čini mi se da u takvom nameravanju ne može biti prave ljubavi prema drugim bićima.
Ako mislimo u terminima "moja" energija i "njihova" energija tu ne može biti ljubavi , mislim da ljubav ne poznaje "moje" i "njihovo" .

Napasniče, da li si ozbiljan? Kako si samo "stručno" ispravio starog naguala, šesnaestog iz loze koja svoja znanja prenosi iz pradavnih vremena s kolena na koleno. Često i pod pretnjom gubljenja života svog i najbližih. I nemoj mi zameriti što u tvom ispravku (još jedne teorije koja je došla do tebe preko neta) čitam fino dozirani hrišćanski zilotizam. Lepo je i ljubazno što to fino doziraš ali čemu?
Lepo je i voleti svoju roditeljicu i razumeti njene "vampirske" socijalno-opravdive roditeljske porive. Ali šta ima loše voleti jednako i onaj cvet koji je izabrao da pored asfalta širi svoj ljubičasti miris i postojanje. I kao što uvidjaš njegovu nemogućnost i lepotu tako isto i svojim najbližim treba pustiti da ih pokupi smrt kad već ne beže od nje pravdajući se svačim pa i bogom i ljubavlju. Trudim se da ovakav stav učvrstim i sa decom ( da ih pojedem ) i nije mi lako, to je proces koji traje. Jer šta će im moja ljubav kad smo svi zajedno stoka pojedena i nesvesna. A bog ako je već dobar :per:neka ih čuva;) .

Nisam ispravio starog naguala njegova rekapitulacija radi ono čemu je namenjena .Samo ja ne želim to čemu je namenjena .
ono što se meni čini je da je tako opisana rekapitulacija samo izopačenje jedne druge tehike.
Naravno izopačenje gledano iz mog ugla posmatranja.
Kao dve strane istog novčića.Ako postoji Don Huanova rekapitulacija kao tamna strana novčića onda možda postoji neka varijacija rekapitulacije koja bi bila ona svetla strana istog novčića.Đavo se krije u detaljima..
Da li je to zaista tako ne znam ..kad i ako budem imao rezultate sa izmenjenom rekapitulacijom javiću ali to najverovatnije neće biti u skorije vreme.
U međuvremenu ostajem pri utisku da vraćanje svoje energije i davanje tuđe energije ne vodi ničemu dobrom na duge staze, a na kraće staze sigurno dovodi do privida napretka.
Moguće je da grešim..videćemo.ustvari videĆU :)

Uzdržavam se godinama da izrazim ono što osećam, znam i duboko sam siguran u to. Ali ću to izjaviti ovde, da se olakšam...

Bog je umro! Ako je uopšte i postojao nekada, više ga nema. Što kaže Niče: "Bog je odavno umro samo vesti još nisu stigle do vas...

Na to me podstaknuo ovaj Oshoov govor koji sam upravo odgledao:

Preslušao sam pesmu i tekst..
ne znam šta da kažem.Ovaj što je pisao tekst se previše samosažaljeva i melodija je takva isto , ono što mene zanima je da li ti posle slušanja ove pesme osetiš neki novi entuzijazam ,energiju da još jače guraš kroz život ili nešto tipa:" evo ga moj brat sapatnik, on razume koliko je meni teško i kroz šta prolazim" ?
Trezvo ako se neko samosažaljevao po ovim forumima onda si to ti.Nađi način da to pretvoriš u nešto drugo .to drugo bi mi ziloti:lol: nazvali smirenost .

Uzdržavam se godinama da izrazim ono što osećam, znam i duboko sam siguran u to. Ali ću to izjaviti ovde, da se olakšam...

Bog je umro! Ako je uopšte i postojao nekada, više ga nema. Što kaže Niče: "Bog je odavno umro samo vesti još nisu stigle do vas...

Na to me podstaknuo ovaj Oshoov govor koji sam upravo odgledao:

Freedomseeker da li si ikada pitao neorgance u svojim snovima da li Bog postoji?Ako jesi šta su ti rekli?

Osho lepo kaže: jedno je ISKUSITI Istinu, a drugo verovati u Istinu. U prvom slučaju stižeš do Istine, a u drugom uzimaš opijum. Osho nije neznabožac :);)

a kako misliš da iskusiš istinu o postojanju Boga?Čekaš da ti se lično obrati?
Još uvek čekam odgovor freedomseekera o tome da li je ikada pitao neorgance..
evo isto pitanje i za Hekate..
i inače me zanima šta vi to radite u svojim snovima? pitate li šta koga i šta pitate?

a kako misliš da iskusiš istinu o postojanju Boga?Čekaš da ti se lično obrati?
Još uvek čekam odgovor freedomseekera o tome da li je ikada pitao neorgance..
evo isto pitanje i za Hekate..
i inače me zanima šta vi to radite u svojim snovima? pitate li šta koga i šta pitate?

E pa baš tako...naoružaš se strpljenjem i smirenošću i čekaš....da ti se obrati lično.:) Šta tu ima da se pita? Ne pitam ništa. Prosto sanjam. A neorganci laprdaju svašta. Besmisleno je sa njima čavrljati.

00020404.gif

E pa baš tako...naoružaš se strpljenjem i smirenošću i čekaš....da ti se obrati lično.:) Šta tu ima da se pita? Ne pitam ništa. Prosto sanjam. A neorganci laprdaju svašta. Besmisleno je sa njima čavrljati.

misliš kao neverni Toma što je čekao ?
a što se tiče pitanja ima svašta da se pita al samo pod uslovom da naletiš na kojeg.
Ja napravio plan:
do sada sam bio jako nepristojan, kad naletim na nekog ja samo krenem da vičem : POKAŽI MI SE KAO ENERGIJA!
i tako mnogo puta dok ne uspe..
jednom sam im i srednji prst pokazivao tj. upirao u njih (sa obe ruke) jer sam pre toga isprobao sve ostale prste.
Sad kad razmislim stvarno nije u redu :rumenko:
Plan je sledeći. kad naletim na nekog pozdravim ga , pitam ga ko je i odakle je, koja mu je familija :) i da li služi Boga ili ne.To mu dodje kao neka osnova .Posle toga vidiš šta ćeš dalje.
Isto važi i za javljanje anđela ili u tvom slučaju Hekate Boga lično :p .Koliko samo ljudi tvrdi da je pričalo sa anđelima i da im se Isus javljao u snovima.To mora da se proveri obavezno da ne bude neke prevare ;)

misliš kao neverni Toma što je čekao ?
a što se tiče pitanja ima svašta da se pita al samo pod uslovom da naletiš na kojeg.
Ja napravio plan:
do sada sam bio jako nepristojan, kad naletim na nekog ja samo krenem da vičem : POKAŽI MI SE KAO ENERGIJA!
i tako mnogo puta dok ne uspe..
jednom sam im i srednji prst pokazivao tj. upirao u njih (sa obe ruke) jer sam pre toga isprobao sve ostale prste.
Sad kad razmislim stvarno nije u redu :rumenko:
Plan je sledeći. kad naletim na nekog pozdravim ga , pitam ga ko je i odakle je, koja mu je familija :) i da li služi Boga ili ne.To mu dodje kao neka osnova .Posle toga vidiš šta ćeš dalje.
Isto važi i za javljanje anđela ili u tvom slučaju Hekate Boga lično :p .Koliko samo ljudi tvrdi da je pričalo sa anđelima i da im se Isus javljao u snovima.To mora da se proveri obavezno da ne bude neke prevare ;)

:zcepanje:E ovo sa srednjim i svim ostalim prstima ti je super fora za prepadanje neorganaca. Takvim nepristojnim ponašanjem mogao si samo njihov revolt da izazoveš i da ih usput počastiš sobom. Drugi, pristojniji način nije manje opasan pošto će svaki neorganac da ti kaže da služi Bogu i time te ne bi slagao, jer zaista na odredjen način i služi, ali suština tvog pitanja ne odgovara suštini njihovog odgovora, pa bi ipak bio obmanut. Kada se pojave, u bilo kom obliku, najdelotvorniji način da ih odagnaš od sebe je da im se nasmeješ u lice, ali onako od srca, bezazleno, kao što bi se nasmejao detetu koje pravi nestašluke.:)

Hm...i ko je sad ovde neverni Toma?

:zcepanje:E ovo sa srednjim i svim ostalim prstima ti je super fora za prepadanje neorganaca. Takvim nepristojnim ponašanjem mogao si samo njihov revolt da izazoveš i da ih usput počastiš sobom. Drugi, pristojniji način nije manje opasan pošto će svaki neorganac da ti kaže da služi Bogu i time te ne bi slagao, jer zaista na odredjen način i služi, ali suština tvog pitanja ne odgovara suštini njihovog odgovora, pa bi ipak bio obmanut. Kada se pojave, u bilo kom obliku, najdelotvorniji način da ih odagnaš od sebe je da im se nasmeješ u lice, ali onako od srca, bezazleno, kao što bi se nasmejao detetu koje pravi nestašluke.:)

Hm...i ko je sad ovde neverni Toma?

čini mi se da je odlika "nevernih Toma" da veruju samo u ono što lično vide i opipaju a ja sam pokušao da kažem kako u stvari ne verujem onome što lično vidim.

Moj problem je što jako volim da pričam sa ljudima koji imaju šta da kažu (a neorganci definitivno imaju šta da kažu) .
To je ljudska glad za znanjem koja nas je i dovela ovde gde smo i kojom smo i obmanuti na početku i evo i dan danas nas obmanjuju na isti način(mene u svakom slučaju)
posle jednog razgovora (sna) ne sanjam duži period vremena.da li je to zbog nečega što se dešavalo u samom razgovoru?
Pitam se da li bih uspevao da sanjam svaki dan ako ne bih pričao sa bilo kim u svom snu, barem dok ne stasam da vidim šta se u jednoj komunikaciji u snu zaista dešava i na koji način.
opet ova dva mi deluju protivrečno.. to je kao kada bih rekao da ću naučiti da komuniciram sa ljudima tako što ću ih se kloniti.
Evo i treće opcije:reče mi jedan čovek da neorgance sanja samo onaj ko vibrira slično njima.
slično privlači slično.Ako želimo da pričamo sa nekim boljim bićima trebamo i sami da postanemo bolji i problem donekle rešen.Donekle jer i svetim ljudima su u san s vremana na vreme dolazili svakakvi posetioci i glumili anđele i svašta nešto.Šta onda mi ostali da očekujemo?

čini mi se da je odlika "nevernih Toma" da veruju samo u ono što lično vide i opipaju a ja sam pokušao da kažem kako u stvari ne verujem onome što lično vidim.

Moj problem je što jako volim da pričam sa ljudima koji imaju šta da kažu (a neorganci definitivno imaju šta da kažu) .
To je ljudska glad za znanjem koja nas je i dovela ovde gde smo i kojom smo i obmanuti na početku i evo i dan danas nas obmanjuju na isti način(mene u svakom slučaju)
posle jednog razgovora (sna) ne sanjam duži period vremena.da li je to zbog nečega što se dešavalo u samom razgovoru?
Pitam se da li bih uspevao da sanjam svaki dan ako ne bih pričao sa bilo kim u svom snu, barem dok ne stasam da vidim šta se u jednoj komunikaciji u snu zaista dešava i na koji način.
opet ova dva mi deluju protivrečno.. to je kao kada bih rekao da ću naučiti da komuniciram sa ljudima tako što ću ih se kloniti.
Evo i treće opcije:reče mi jedan čovek da neorgance sanja samo onaj ko vibrira slično njima.
slično privlači slično.Ako želimo da pričamo sa nekim boljim bićima trebamo i sami da postanemo bolji i problem donekle rešen.Donekle jer i svetim ljudima su u san s vremana na vreme dolazili svakakvi posetioci i glumili anđele i svašta nešto.Šta onda mi ostali da očekujemo?

:klap:

Back