Antropologija: Kastaneda

Ne treba mešati princip sa nekim pojedinim neuspelim primerom/ima (grupnim ili pojedinačni - budući da neuspelih primera ima svugde).

Radi se o različitim sistemima spoznaje (koji se međusobno razlikuju po predmetu proučavanja, metodu otkrivanja, prenošenja i sticanja saznanja, krajnjim teoretskim dometima i obimu saznanja).

Materijalna nauka za predmet ima fizičke elemente i njihove interakcije, metod posmatranje, toerija, eksperiment, dokaz. Ne prevazilazi fizički nivo, može tek da zagrebe po nižim stupnjevima metafizičkom (kvantna fizika). Filosofska potraga za istinom upotrebom spekulativnog uma; nastoji umom zaviriti iza fizičkog, pojavnog sveta i otkriti njegove osnovne principe; može doći sve do nivoa bezličnog Apsoluta (jako sporo ijako teško), uglavnom praktično ne zalazi u metafiziku.Koristi se logikom, imaginacijom, inuticijom, spekulacijom. Zatim metafizika (mistka) koja je znanto moćnija i od materijalne nauke i od filosofije kao metod, sistem spoznaje. Koristi se gnozom (nadčulnom i nad-umnom (nad-logičnom) spoznajom, ezoteričnim doživljajem i metafizičkim iskustvom, neposrednim vančulnim saznanjem. Može ići do nivoa bezličnog (stapanja u sveopšte, univerzalno jedinstvo) pa čak i lokalizovanog Apsoluta. Devocijaska duhovnost za predmet spoznaje ima Boga(o Ličnom, bezličnom i lokalizovanom Apsolutu.), koristi se kao primarnim sredstvima - objavom i predanjem kao izvorom otkrivanja, prenošenja i sticanja saznanja i svim predhodno spomenutim kao sekundarnim, pomoćnim sredstvim koja su tu samo uz primarno sredstvo. Može ići do nivoa konačne istine - punog znanja o njoj,

Kad se kaže "punog" ne misli se na "svog" znanja. Jel, kad je čaša puna vode, to znači da sadrži onoliko vode koliko može stati u nju, a ne da sadrži svu vodu sveta. :mrgreen:

Mistika je moćan metod, al nije (za generalne mase) najpogodniji za ovo doba. Zatim učitelj mistike ne može da ima puno učenika ili kompanjona koje može odvesti do spoznaje koja mu mistika omogućuje (vidimo da su naguali mogli imati 4, 8,16,32,40,48 članova u grupi). Devocijska duhovnos nema to ograničenje. Mistikom uspešno mogu da se bave uglavnom ređi pojedinci, nije primenjiva za široke mase. Krajnji domet joj je početni do srednji (izuzetno retko) nivo Apsoluta. i td. i sl.

Recimo Aštanga yoga, kao sasvim izvesno nasistematičniji i najmetodičniji sistem mistične spoznaje poznat na ovoj planeti da bi ga neko kompletirao (stigao do svog teoretskog maksimuma) treba 40.000-60.000 godina!!! :sad2: (to je zato jer je on bio aktuelan u satya-yugi, dobu kada su ljudska bića tog doba mogla živeti do oko 100.000 godina. Očigledno, nije baš primenljiv u ovom dobu kada ljudska bića žive oko 100 godina, nije da se nešto njime ne može postići, može al ono što bi se moglo je vrlo, vrlo daleko za ljude ovog doba.

Treba se setiti smao da je "stanar" (izazivač smrti) bio star po Huanovim rečima (valjda se dobro sećam) izmešu 7.000 i 12.000 godina! Pa ipak, iako je znao zapanjujuće stvari - nije zanao kako da izađeiz materijalnog sveta, kako da steken "mukti" oslobođenje (znam sličnu priču u vezijednog yogija)

Potrosio si zivot na knjige i kompjuter pa bi sad i druge da ubedis u svoj trip.Ko god predano radi na sebi uz vodjtstvo prosvetljenog ucitela naravno zivog,za 12-15 godina moze dostici prosvetljenje.Serafim Sarovski se je podvizivao nekih 15godina dok nije dosao do prosvetljenja,Isihazam ili ti pravoslavna yoga.Da si od pocetka imao pravog ucitelja ne bi sada ovde prodavao maglu vec bi radio na spasu svoje vrste.
Sve je to lepo sto pisete,ali su to uglavnom citati tamo nekog, nema u vasoj prici nimalo izkustva, supljo je to ko crkveno zvono j...
Mi nismo ljudska bica koja imaju "spiritualno iskustvo" - vec spiritualna bica koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Poslednja izmena:
Potrosio si zivot na knjige i kompjuter pa bi sad i druge da ubedis u svoj trip.Ko god predano radi na sebi uz vodjtstvo prosvetljenog ucitela naravno zivog,za 12-15 godina moze dostici prosvetljenje.Serafim Sarovski se je podvizivao nekih 15godina dok nije dosao do prosvetljenja,Isihazam ili ti pravoslavna yoga.Da si od pocetka imao pravog ucitelja ne bi sada ovde prodavao maglu vec bi radio na spasu svoje vrste.
Sve je to lepo sto pisete,ali su to uglavnom citati tamo nekog, nema u vasoj prici nimalo izkustva, supljo je to ko crkveno zvono j...
Mi nismo ljudska bica koja imaju "spiritualno iskustvo" - vec spiritualna bica koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Golubice mislim da nisi baš razumela šta je Kartiikeya rekao pa si otud dala i pogrešan primer.
Serafim Sarovski ne spada u mističare .

A što se tiče ovoga da je potrebno od 12-15 godina :eek: to je neozbiljno.Može sve to za mnogo kraće vreme i za mnogo duže vreme a može i nikad.Zamisli neki pametnjaković izračunao da je potrebno baš od 12 -15 godina :hahaha:

Ja recimo razumem šta Kartiikeya govori .Suština je sledeća: nije svako prosvetljenje isto.
Postoje čak i ljudi koji sanjaju da su prosvetljeni..iz jednog sna upali su u drugi san, san u kojem sanjaju da su prosvetljeni, das u veliki učitelji i što šta još čovek može da sanja.

Mistika ide donekle ali ne ide do kraja iz prostog razloga što čovek nije u stanju da svojim snagama shvati neke istine.
Ako čovek želi da ide do vrha onoga što kao čovek može da shvati (ovo je Kartiikeya lepo objasnio na primeru čaše) ,onda treba da moli Boga da mu on otkrije te tajne.To je suština devocijske duhovnosti, uzdanje u Boga a ne u sebe .
Mistika s druge strane (u koju spada i nagualizam) polazi od nadanja da čovek sve može sam , potreban je samo rad, možda učitelj, iskustvo i naravno 12 -15 godina :p

u stvari čovek može mnogo toga sam ali ne i sve, kad to shvati onda pređe sa mistike na devocijsku duhovnost pod uslovom da nije u zavadi sa Bogom (što je osnovni razlog zbog kojeg se ljudi okreću sebi, mistici, okultizmu)

Nego Kartiikeya ..ti znaš za devocijsku duhovnost a spremaš se da radiš ni manje ni više nego najsumnjiviju od svih praksi mističara:tenzegritet.
Kako to?Da nisi i ti u zavadi :confused:?

Golubica je , ako dozvoliš , razumela šta sam pitao i primer Srafima Sarovskog je sasvim dobar. Što se tiče zavade sa ovim što tonal vremena zove bog ja sam u:per:.

Ne znam da li je razumela šta si ti pitao ali izgleda da ne razume šta Kartiikeya govori.
Primer nije dobar iz više razloga.Kao prvo nije Serafim Sarovski ,nego Sveti Serafim Sarovski
(i ja sam u prošlom postu napravio istu grešku jer sam se poveo za Golubicom)
Sveti Serafim Sarovski ima sa razlogom ono "Svet" ispred svog imena i ne treba to izostavljati i izjednačavati svete ljude sa vešcima kao što je bio Kastaneda i Don Hun a Stanara da ne spominjem .
Isto tako ona izjednačava hrišćanstvo kao devocijsku duhovnost sa yogom .
Jedini razlog da neko radi yogu jeste da shvati da ga ona ne može dovesti daleko.Ustvari to su putevi koji ne vode nigde.Nije Sveti Serafim Sarovski postao svet zato jer se podvizivao i postio nego zato što je na kraju shvatio da ga Bog voli takvog kakav je .
ako mu je bilo potrebno 15 godina kako Golubica navodi to su 15 godina koje je proveo da bi shvatio kako se voli.Mučiti telo nije potrebno.Biti umeren to već da.

„Ja znam tvoje nevolje, tvoje patnje, tvoje borbe i slabosti tvog života. Ja znam tvoj kukavičluk, tvoje grehe i uprkos njemu kažem ti: "Daj mi srce tvoje, ljubi me kakav jesi!" Ako čekaš da postaneš anđeo da bi se predao ljubavi, onda me nikad nećeš ljubiti. Ako si slab u ispunjavanju svojih dužnosti i u vežbanju svojih vrlina, a ako često padaš u one grehe koje ne želiš više da činiš, Ja ti dopuštam da me voliš. Ljubi me takav kakav jesi!“
(Sv. Serafim Sarovski, Ljubi me takav kakav jesi )

Ključ svetosti je jadan a to je ljubav .Ko god nije svet već sada (mislim i na članove ovog foruma) taj jednostavno ne zna šta je ljubav.Možemo stavljati srculenca na kraj svake poruke(kao što to Golubica ima ponekad običaj ) i pisati "Volim" , "Volim gorim" :hahaha: i slične stvari koje je Stalker 1 radio , ali to ne znači ništa.
Ja sam shvatio da ne znam da volim i da ne znam da dajem na pravi način da je moja ljubav smicalica ega i moje davanje davanje iz koristi.
ja sam shvatio i to je početak, vi koji tvrdite da znate da volite a niste već sad sveti u grdnoj ste zabludi.
Ljubav (prava) je sve što je potrebno za prosvetljenje(pravo) . prilično jednostavno i jako teško u isto vreme.

Ljudi se zamlaćuju misleći da će ih bilo koja tehnika odvesti negde.Tehnike daju energiju koja ne odgovara našem stepenu besprekornosti.Čovek sanja , ima vizije, manipuliše skupnom tačkom a u suštini je podjednako glup kao i na početku.
Tehnike koje daju energiju zamagljuju nam oči , pa ne vidimo da smo i dalje onaj isti glupan.Koja je razlika između glupana koji "vidi" i glupana koji ne vidi?
Ovaj drugi bar zna šta je, ovaj prvi misli da je napredan :)
zato je glupan koji vidi veći glupan od onog što ne vidi, a pored toga je i u velikoj opasnosti.
Zato sam ja prekinuo sa svim tehnikama da bih imao tačan uvid u to koliko sam glup.
Ja sam glupan koji to zna , i zato sam u prednosti :D
imam ono ,što bi rekao Švabo ili Englez : "the edge" :hahaha:

Poslednja izmena:
Treba se setiti smao da je "stanar" (izazivač smrti) bio star po Huanovim rečima (valjda se dobro sećam) izmešu 7.000 i 12.000 godina! Pa ipak, iako je znao zapanjujuće stvari - nije zanao kako da izađeiz materijalnog sveta, kako da steken "mukti" oslobođenje (znam sličnu priču u vezijednog yogija)

Nemoj da pises dezinformacije.

I posle mi kazu, sta se petljas tamo i gubis vreme. Pa petljam se zbog ljudi koji bi ovako nesto mogli da procitaju i poveruju, i dobiju sasvim pogresnu sliku o odredjenoj stvari, koja ce dalje da pomogne pogresnim zakljuccima u vezi bilo cega sto sledi iz toga.

Stanar nije imao nikakav problem "da izadje iz materijalnog sveta". To je najveca budalastina koju sam cuo u poslednjih nekoliko godina, i izjava nekoga ko nema blage veze ni o cemu. To je kao kad bi rekao da neka strvina od 120 kg, ima problem da podigne cackalicu.

Stanar "nije znao da izadje iz materijalnog sveta" :rotf:

i "kako da stekne "mukti" oslobođenje" :rotf:

Da je mogao da procita ovo sto si napisao, valjao bi se od smeha zajedno sa mnom, i verovatno te pitao da mu pojasnis sta je to mukti oslobodjenje i gde se to stice...
a onda umro od smeha jos vise =))

Stanar je drevni vrac, koji je bio uhvacen i zarobljen u svetu neorganskih bica. Kada je otkrio da moze da im pobegne time sto ce da se pretvori u zenu, to je i uradio, s tim da je od tad ostao non-stop u strahu da ce ovi da ga otkriju i povuku nazad. Dakle, Stanaru je samo trebalo vise (odredjene vrste) energije da bi uspeo da ostane nedostupan neorganskim bicima koja su ga jurila...i to je dobijao od naguala i carobnjaka koji su mu u tom smislu odgovarali, zauzvrat darujuci razne vrste znanja u vezi sanjanja i manipulacije skupnom tackom uopste.

Aj sad idi i otvori tvoj sopstveni shakti-mukti forum, gde ces da nastavis da lupetas gluposti, i eventualno oslobodis ljude odavde koji bi hteli da dobiju pravu informaciju...kao i one koji non-stop rade monitoring tvojih postova da bi sprecili da obicni ljudi skrenu u startu zajedno sa tobom.

Ne znam da li je razumela šta si ti pitao ali izgleda da ne razume šta Kartiikeya govori.
Primer nije dobar iz više razloga.Kao prvo nije Serafim Sarovski ,nego Sveti Serafim Sarovski
(i ja sam u prošlom postu napravio istu grešku jer sam se poveo za Golubicom):
Sveti Serafim Sarovski ima sa razlogom ono "Svet" ispred svog imena i ne treba to izostavljati i izjednačavati svete ljude sa vešcima kao što je bio Kastaneda i Don Hun a Stanara da ne spominjem .
Isto tako ona izjednačava hrišćanstvo kao devocijsku duhovnost sa yogom

Ljudi se zamlaćuju misleći da će ih bilo koja tehnika odvesti negde.Tehnike daju energiju koja ne odgovara našem stepenu besprekornosti.Čovek sanja , ima vizije, manipuliše skupnom tačkom a u suštini je podjednako glup kao i na početku.
Tehnike koje daju energiju zamagljuju nam oči , pa ne vidimo da smo i dalje onaj isti glupan.Koja je razlika između glupana koji "vidi" i glupana koji ne vidi?

Meni je mnogo milija Huanova grešnost nego Serafimova svetost jer nije on jedini svetac dogmatskih crkava, pa makar i devocijskih, sa čijim su imenom na usnama i sa izuzetom posvećenošću, potomci činili zlodela i hranu za letače. Ili možda misliš kako je ruska pravoslavna na dalekom istoku bila nežna prema onima koji mu ga ne daju sa tri prsta krsta.:dash: Bezmalo su ih sve istrebili i njihov šamanizam i ljubav prema prirodi i razumevanje onoga što bih voleo znati a u slavu duha i slobode. Misliš da nisu imali bogobojažljivo ime sv. S.S. na usnama i imena još ko zna kojih svetaca :worth: Jel treba da pišem o katoličkoj hrišćanskoj i lomačama:bljak: Svi su oni u ime nekih svetih (ti sveti i ako su zaista zaslužni svetosti nisu uspeli spasiti indijance).
Ova dva, tri veštca mogu da upropaste samo mene i to jer sam rešio da ih slušam, čitam. Nema šanse da izorganizujemo nekakvo dogmatsko uništavanje onih koji nisu istomišljenici. Crkve to i danas rade:sad2: ,mada suptilnije , nežnije:sad2::sad2:.
U pravu si ne može se izjednačavati hrišćanstvo i yoga jer su indijske duhovne škole civilizovanije, ljudskije. Možda bi bilo dobro reći : obezbeđuju manje hrane za letače.:dontunderstand: čak ne znam, ali mi liči.:)

:hahaha: Izvinjavaš li se ti to svecu i možda samom bogu kad nam u zagradi pišeš da si se poveo za golubicom:zcepanje:
Ljude "negde vodi" namera a ne tehnike. Tehnike su suviše dugo nastajale i ima ih previše da bi ih kratki život uporedio sve. Upražnjavaš koje hoćeš, probaš, ostaviš to samo od tebe zavisi.
Jedan probo pa se usro, i to je bio glupan koji ne vidi a glupan koji vidi na vreme skine:gace:.
Moram priznati da se često uneredim i perem veš, tako mi sad dođe da se samosažaljevam. E tome ćemo se smejati :hahaha: svi :hahaha::zcepanje::rotf:;):D:super::bye::klap:

Meni je mnogo milija Huanova grešnost nego Serafimova svetost jer nije on jedini svetac dogmatskih crkava, pa makar i devocijskih, sa čijim su imenom na usnama i sa izuzetom posvećenošću, potomci činili zlodela i hranu za letače. Ili možda misliš kako je ruska pravoslavna na dalekom istoku bila nežna prema onima koji mu ga ne daju sa tri prsta krsta.:dash: Bezmalo su ih sve istrebili i njihov šamanizam i ljubav prema prirodi i razumevanje onoga što bih voleo znati a u slavu duha i slobode. Misliš da nisu imali bogobojažljivo ime sv. S.S. na usnama i imena još ko zna kojih svetaca :worth: Jel treba da pišem o katoličkoj hrišćanskoj i lomačama:bljak: Svi su oni u ime nekih svetih (ti sveti i ako su zaista zaslužni svetosti nisu uspeli spasiti indijance).
Ova dva, tri veštca mogu da upropaste samo mene i to jer sam rešio da ih slušam, čitam. Nema šanse da izorganizujemo nekakvo dogmatsko uništavanje onih koji nisu istomišljenici. Crkve to i danas rade:sad2: ,mada suptilnije , nežnije:sad2::sad2:.
U pravu si ne može se izjednačavati hrišćanstvo i yoga jer su indijske duhovne škole civilizovanije, ljudskije. Možda bi bilo dobro reći : obezbeđuju manje hrane za letače.:dontunderstand: čak ne znam, ali mi liči.:)

:hahaha: Izvinjavaš li se ti to svecu i možda samom bogu kad nam u zagradi pišeš da si se poveo za golubicom:zcepanje:
Ljude "negde vodi" namera a ne tehnike. Tehnike su suviše dugo nastajale i ima ih previše da bi ih kratki život uporedio sve. Upražnjavaš koje hoćeš, probaš, ostaviš to samo od tebe zavisi.
Jedan probo pa se usro, i to je bio glupan koji ne vidi a glupan koji vidi na vreme skine:gace:.
Moram priznati da se često uneredim i perem veš, tako mi sad dođe da se samosažaljevam. E tome ćemo se smejati :hahaha: svi :hahaha::zcepanje::rotf:;):D:super::bye::klap:

A kakve veze ima Sveti Serafim Sarovski sa bilo kakvim zlodelom koje je eventualno neko počinio sa njegovim imenom na usnama?To je njegova krivica?
Zar misliš da ne postoje ljudi koji su u stanju da ubiju nekoga i da to opravdaju time da je taj neko letač? Hej pa Don Huan bi pojeo Kastanedu sa sve gaćama da mu je to Nagual naredio ili da mu je to bilo potrebno za njegov put ka toj slobodi za koju i ne zna šta je, mislim da je to Kastaneda nedvosmisleno napisao i objasnio.
Čovek kojim uprvlja demon u stanju je da učini zlodelo sa bilo čijim imenom na usnama, Isusovim, Don Huanovim , Paja Patkovim .
Ako malo razmisliš zar nije demonima u interesu da nastoje da najviše izopače upravo ono najvrednije što je ljudima od Boga dato?Oni to upravo i čine .Ne mislim pri tom samo na religije, mislim na sve.
Priča da su istočnjačke religije ljudskije opet nije tačna.Zar ne znaš za zločine koji su jedni drugima činili i dalje čine ljudi na istoku a na usnama im je ime nekog njihovog hindu boga.Indijci su se klali i kolju se na verskoj osnovi ništa manje nego hrišćani.
Zlodela ogromnih razmera počinili su i Japanci , ništa im nije pomogao njihov zen budizam.
Zaključak: svako učenje u rukama čoveka kojim upravlja demon postaje opravdanje za ono što taj demon čini.
Ti si rođen na ovim prostorima(verovatno ne bez razloga) i tužno je što odbacuješ ono što ti je pred nosem .Uzmi i čitaj uporedo i jedno i drugo i Kastanedu i vede ali i knjige hrišćanskih svetitelja.Učini to bez predrasuda i ovih gluposti o tome kako su zlodela počinjena u ime hrišćanstva, to sa samim učenjem nema nikakve veze.
Ako postoje dve najveće zapovesti i druga je:

Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe

pa posle toga hrišćanin počini neko zlodelo onda taj hrišćanin jednostavno nije bio u stanju da shvati suštinu hrišćanstva i ogrešio se o najveću zapovest.Sama zapovest ne može biti odgovorna ni na koji način.

da upravo tako, izvinjavam se .imam običaj da se izvinjavam , i često to radim.

mogu ta tri vešca da upropaste ogroman broj ljudi.Kastanedine knjige su neverovatno popularne i dan danas.ako neko suptilno, nežno može da upropasti čoveka onda je to Kastaneda ali ne samo on .Kastanedino učenje i bukvalno upropaštava čoveka jer mu je cilj da čovek izgubi sve ono ljudsko što poseduje.
Čovek svim silama pokušava da se liši svega ljudskog što mu je Bog dao i onda još dođe na forum da se pohvali kako je izgubio i poslednje zrno duše koje je nekako odolevalo.

Ovo je opet slična logika kao i ona tvoja logika za hrišćanstvo.Čovek je rođen kao čovek sa razlogom , a taj razlog nije da postane nečovek(insekt, neorganac..ili nešto treće)
Opet se ljudima čini da je sve tuđe bolje nego njegovo.Čovek treba da se očisti đubreta koje je nakupio u toku života ali kada to učini on postaje Čovek u pravom smislu reči.
Čovek u pravom smislu te reči je predivno biće.Mi u stvari i nismo ljudi mi smo svi ovde izopačenje čoveka.
Ali nije cilj postati nešto što nije čovek, cilj je postati čovek.
Zašto neorganci žele da ljudi postanu nešto drugo , nešto njima slično? da li je u pitanju ljubomora prema čoveku, pakost, zavist?
Nemam ništa protiv bilo koje varijante postojanja , protiv bilo koje forme života, ali mislim da je ludilo odbacivati ovaj potencijal ljudskosti koji nam je dat na dar , da je ljudskost bezvredna ne bi neorganci ludeli za nama .
Oni shvataju kakvo mi blago imamo i žele ga za sebe mi ne shvatamo i dajemo to blago praktično za ništa.

Eh da.... evo ga jos jedan prosvetljeni kao i Stalker...ali cekaj malo koliko se secam Stalker je napisao kako mu je njegov covek (neki sveti covek koji ga je vratio hriscanstvu) objasnio da je Kastaneda izgubio jetru u borbi protiv nekog bozjeg sluge...jos je rekao kako zna kako se zove taj sluga ali ne sme da obelodani.
Pa bas nesto pomislih...u *** pa taj Stalkerov sveti covek je bas informisan o ratu demona i boga...hahaha:hahaha:
Uzgred kad smo vec kod svetaca...znas li npr. da je Sveti Simeon u stvari Stefan Nemanja...obican drzavnik koji je vladao Srbijom i borio se svim (pa i vojnim) silama za presto - par godina je otisao u manastir i kad je umro postao je svetac koga i danas slave.
A znas li koja je bila srednjovekovna crkvena parola... "neznanje je moc" - nikako nemojte jesti "jabuku znanja" jer dok god vam je intelegencija zanemarljiva vas bog vas voli.
U srednjem veku su samo svestenici bili intelektualna elita, (a i dan danas vuku pola konaca u politici)...i sve ali bas sve je bilo u sluzbi crkve- od pisaca, kompozitora, slikara pa nadalje.
Da ne pricamo o svetoj ti inkviziciji koja je vekovima tlacila ljude u ime boga - mada danas to ne smeta jednim meksikancima koji padaju u trans i nesvest dok papa u svom 'papamobilu' prolazi njihovim gradom (pogledaj taj prizor - to je fanatizam).
Jesi li ti citao Bibliju (ali onu pravu celu - ne polovicna izdanja)...znas li na koliko se mesta pominje kako narod mora postovati svog vladara u drzavi i moliti se bogu za njega?
A u srednjem veku ako je vladar bio tiranin crkva je savetovala da se ljudi ne bune vec da se u tisini svoga uma mole bogu da da nekog boljeg!!
Vidim da si procitao knjigu od Serafima Sarovskog i verovatno si pod 'utiskom' ali znas li ti koliko su "pametne" i "prosvetljene" reci Amfilohija Radovica kad ih covek cuje prosto mora da veruje u boga hteo ne hteo...ali isti taj Amfilohije se gurka sa ostalikma i ceka da patrijarh umre nebili sto pre zauzeo stolicu ;)
Svi oni su letacke sluge a da nisu ni svesni toga ali *** sta da se radi hehe...lakse je prepustiti se "bozjoj ljubavi" nego mrdnuti dupe i preuzeti nesta povodom besprekornosti ratnickog zivota.
P.S - evo jednog zanimljivog pitanjca za "vernike":
Ako je bog apsolutno "dobro" - onda sve stvoreno od njega je takodje dobro samo po sebi (jer proistice od savrsenstva)....kako je moguce da je onda bog u savrsenom svetu koji je i sam proistekao od njega uspeo da stvori Lucifera (citaj djavola) kao susto zlo?
U hriscanstvu kazu..."samo bog stvara nesto iz nicega"...e onda ja pitam vas kako je Djavo kao nesavrseno bice uspeo da stvori ZLO koje pre toga nije postojalo.
:hahaha: haha letaci sigurno nisu mislili na ovo kada su nam servirali ideju hriscanstva.

P.P.S - Molim Ansa da ne odgovori na ova pitanja iz razloga sto ima obicaj da napise par strana nekog teksta a da ne kaze nista pametno (verovatno se lozi na kvantitet)

U stvari ne odgovarajte na ovaj post...ne bih da se rasplamsava "intelektualno masturbiranje" i na ovu temu...napisao sam sta sam napisao-samo zaobidjite kao da nema nicega - a na pitanja ne odgovaram.
(osim ako se ne odnose na prakticne stvari)
P.S - jednostavno se ne moze precutati toliko letackih ideja an ovom forumu.
P.P.S- a ovaj Ans mi izgleda kao sam letac licno (:hahaha: sala mala)
mada steta sto nije dovoljno slatkoreciv i trezven - onda bi mogao da napise neku "svetu knjigu" jer se vidi da ima "potencijala".

U Bibliji je rečeno da je Bog čovjeka sazdao po svojem liku. A takođe je rečeno i kako je sam Hrist od nas tražio da u svemu po mogućnosti podražavamo Boga i da težimo njegovom savršenstvu (Mt. 5:48).

Problem kod tog podražavanja se pojavljuje onda kada se zapitamo da li je Bog teista ili ateista?
Ako je Bog teista, onda je naša dužnost težnja da postanemo nešto kao idealni teista, ali ako je Bog ateista, onda naprotiv mi moramo težiti idealnom ateizmu.

Da li Bog uopšte može biti teista?
Ako je teista, šta je to u šta on vjeruje?

Po logici svevideće i sveznajuće Božje suštine, Bog ne bi trebao imati nikakvu potrebu za bilo kakvom religioznošću.
Osim toga, kao što je poznato, teista u Bogu vidi uzvišeno biće, kojem se klanja, koje slavi i kojem se moli ... šta bi uopšte moglo biti to čemu bi se Bog-teista mogao klanjati?

Hrišćanstvo nas uči da iznad Boga nema ničega i da je Bog svevišnji. Zbog te svevišnjosti , Bog ne samo da nema potrebu nikome da se klanja, nego čak kada bi se kod njega i pojavila ta želja, on ne bi imao pred kim se klanjati.

Zbog svega ovoga jedini logični zaključak, koji proizilazi je taj da je Bog ateista i da se, shodno činjenici da ne vjeruje u postojanje nikakvog višeg bića nad sobom, on ne klanja ničemu i nikome.

Po prof. Dulumanu ovo gore nije nešto što bi trebalo da uzdrma vjeru teista, naprotiv, oni i dalje treba da vjeruju. Ako je njihova vjera iskrena, ona će ih sve više i više približavati Bogu, a to približavanje nije ništa drugo do približavanje ateizmu.

Ateisti, na drugoj strani, treba i dalje da nastave po starom.
S tim što sada imaju uzor i u Bogu – idealnom, nepokolebljivom i stopostotnom ateisti.

Ti si rođen na ovim prostorima(verovatno ne bez razloga) i tužno je što odbacuješ ono što ti je pred nosem .Uzmi i čitaj uporedo i jedno i drugo i Kastanedu i vede ali i knjige hrišćanskih svetitelja/QUOTE]
Ne tuguj napasnička stražo :) jer ja ne odbacujem ono što mi je pred nosom nego ono što mi je u nosu:hahaha:. Čitam ja rado i žitija svetaca ali sa velikom dozom opreza, uzmi u obzir da su svi oni odreda polovinu čovečanstva (žensku) zanemarili do nivoa razmnožavanja, samo! To mi nešto nije put svetlosti, :heart:mog.A onaj koji me je naučio istini da je to uspešnija, pametnija polovina sigurno ne jede Kastanedine gaće, znamo kakve, niti mu to izvor iz kojeg znanje crpi može narediti.:dontunderstand: Nisam stekao utisak da stari indijanci, donovi, Huan i Henaro čine nešto što sami nisu u voljni prihvatiti.
Ne uči Kastanedino delo gubljenju svega ljudskog nego gubljenju ega, samovažnosti. I dozvoli da ti se jadam to je jako teška borba, jer kad sam samo malo moćan da sagledam tu budalu, sa strane :dash: , sve do samosažaljenja a onda se mora:hahaha: ima tu i straha :sad2:.
Citiram:
Čovek svim silama pokušava da se liši svega ljudskog što mu je Bog dao i onda još dođe na forum da se pohvali kako je izgubio i poslednje zrno duše koje je nekako odolevalo.

Ko se to hvali, na kojem forumu? I jesi li to uspeo da lociraš poslednje zrno duše koje je nekako odolevalo? :dontunderstand:

vidi, što je zlobiva :hahaha:

Proveri ti to što ja pričam golubice moja kod drugih, ako ne veruješ meni. Ništa što pričem ne pričam od sebe.

"Prosvetljenje" se može dostići bilo za trenutak a ne mora se dostići ni za milione života, to je individualno, kad sazri.

Ja recimo razumem šta Kartiikeya govori .Suština je sledeća: nije svako prosvetljenje isto.

Dabome,raznih vrsta prosvetljenja ima, obaška što ljudi prosvetljenjem zovu i neki dublji uvid. Inače, postoji 5 vrsta "mukti" - oslobođenja. Pored toga tu je i međustanje, nirvana (ugasnuće)... U zenu su na pr. poznati kenšo i satori (kanešo kao prolazno stanje u koje se privremeno upadne, a satori kao trajno stanje)...

Mistika ide donekle ali ne ide do kraja iz prostog razloga što čovek nije u stanju da svojim snagama shvati neke istine.
Ako čovek želi da ide do vrha onoga što kao čovek može da shvati (ovo je Kartiikeya lepo objasnio na primeru čaše) ,onda treba da moli Boga da mu on otkrije te tajne.To je suština devocijske duhovnosti, uzdanje u Boga a ne u sebe .

Mistika s druge strane (u koju spada i nagualizam) polazi od nadanja da čovek sve može sam , potreban je samo rad, možda učitelj, iskustvo i naravno 12 -15 godina :p

u stvari čovek može mnogo toga sam ali ne i sve, kad to shvati onda pređe sa mistike na devocijsku duhovnost pod uslovom da nije u zavadi sa Bogom (što je osnovni razlog zbog kojeg se ljudi okreću sebi, mistici, okultizmu)

Eto, "napasnik" valjano shvata o čemu je reč.

Nego Kartiikeya ..ti znaš za devocijsku duhovnost a spremaš se da radiš ni manje ni više nego najsumnjiviju od svih praksi mističara:tenzegritet.
Kako to?Da nisi i ti u zavadi :confused:?

To sam već napomenuo na par mesta. Pre nego sam počeo da se bavim devocijskom duhovnošću, bavio sam se mistikom i nije mi išlo loše. Sada bi to što sam stekao da ikoristim, da se ne baci. :mrgreen: a odnosi se pre svega na rekapitulaciju, mislim da bi rekapitulacija u mom konkretnom sluačju bila od pomoći. Nije to zamena za proces dovocijske duhovnosti, već nešto što ide uz to, može biti od pomoći u nekom konkretnom slučaju. Principijelno to nije neophodno, (devocijskoj duhovnosti ne treba mistika, može čak i da smeta!), al može da se iskoristi u konkretnim slučajevima, okolnostima, kodspecifičnih osoba i sl.

Napr. za duhovnost nisu neophodni automobili, kompjuteri, industrija i sl. ali ako si u okolnostima da možeš da ih iskoristiš, da su tina dohvat ruke, onda je u redu da ih iskoristiš u duhovnu svrhu. Naravno, nećeš sam započitanjati da razvijaš industriju da bi mogao da koristiš pogodnosti automobila, aviona i sl. al ako su već tu, što da ne?

Ima jedan stih iz Isa Upanisade koji kaže nešto kao: Da onaj ko traga za Apsolutnom Istinom, on traga na sve načine, pod svim okolnostima, na svim mestima i u svim vremenima.

Poslednja izmena:
Nemoj da pises dezinformacije.

I posle mi kazu, sta se petljas tamo i gubis vreme. Pa petljam se zbog ljudi koji bi ovako nesto mogli da procitaju i poveruju, i dobiju sasvim pogresnu sliku o odredjenoj stvari, koja ce dalje da pomogne pogresnim zakljuccima u vezi bilo cega sto sledi iz toga.

Stanar nije imao nikakav problem "da izadje iz materijalnog sveta". To je najveca budalastina koju sam cuo u poslednjih nekoliko godina, i izjava nekoga ko nema blage veze ni o cemu. To je kao kad bi rekao da neka strvina od 120 kg, ima problem da podigne cackalicu.

Stanar "nije znao da izadje iz materijalnog sveta" :rotf:

i "kako da stekne "mukti" oslobođenje" :rotf:

Da je mogao da procita ovo sto si napisao, valjao bi se od smeha zajedno sa mnom, i verovatno te pitao da mu pojasnis sta je to mukti oslobodjenje i gde se to stice...
a onda umro od smeha jos vise =))

:hahaha: izgleda da ti se sviđa stanar (zakupac).Baš čudno a Huanu se nije sviđao!

Pa jel ti do sada nije postalo jasno da ja ne pričam stvari napamet! Uglavnom citiram, ako sada nisam citirao (da bi potkrepio to što rekoh) to ne znači da bulaznim ili ne znam šta pričam (pa to stoga ne znači da bi ti trebao da se ovako smelo zalećeš sa tvrdnjama, sakrazmima i ismevanjima :mrgreen: - ne bi to trebao da radiš ni da si u pravu, a kamoli kad nisi :) ). Nisam neko ko ne poznaje Kastanedino učenje, poznajem ga bolje nego mnogi koji se ovde razmeću njime.

"Bio je to majstorski potez na šahovskoj tabli koji je povukao izazivač smrti prerušen u ženu u crkvi. Ona je koristila Kerolino i tvoje energetsko telo da se uzdigne, da se oslobodi svojih okova. Uhvatila te je na tvoju ponudu besplatne energije."

„Šta to znači don Huane?" upitao sam zabezeknut.
„To znači da je izazivačica smrti videla svoj konačan izlaz. Ona se zakačila za tebe. Tvoja sudbina je i njena sudbina."
„Šta to znači, don Huane?"
To znači ako ti stigneš do slobode, i ona će

"Umeće sanjanja"

Stanar je drevni vrac, koji je bio uhvacen i zarobljen u svetu neorganskih bica. Kada je otkrio da moze da im pobegne time sto ce da se pretvori u zenu, to je i uradio, s tim da je od tad ostao non-stop u strahu da ce ovi da ga otkriju i povuku nazad. Dakle, Stanaru je samo trebalo vise (odredjene vrste) energije da bi uspeo da ostane nedostupan neorganskim bicima koja su ga jurila...i to je dobijao od naguala i carobnjaka koji su mu u tom smislu odgovarali, zauzvrat darujuci razne vrste znanja u vezi sanjanja i manipulacije skupnom tackom uopste.

"Uspeo je da preživi do današnjeg dana manipulišući svojom skupnom tačkom, pomerajući je na posebne načine u naročite položaje unutar svog energetskog polja. Takvi manevra su omogućavali njegovoj svesti i životnoj snazi da istraju.

Don Huan mi je pričao o dogovoru koji su vidovnjaci njegove loze sklopili s tim izazivačem smrti pre više vekova. On im je davao darove u zamenu za životnu energiju.

Don Huan je objasnio da su vračevi iz davnina bili majstori u navođenju skupne tačke u pokret. Radeći tako otkrili su izuzetne stvari u vezi sa percepcijom, ali su takođe otkrili kako je lako izgubiti se u odstupanjima. Položaj izazivača smrti za don Huana je bio klasičan primer zastranjivanja.
"

Očigledno, energiju je uzimao da bi preživeo tako dugo, a preživaljvao je jer je tražio izlaz u slobodu a sam nije mogao da dođe do njega jer je "zastranio".

Aj sad idi i otvori tvoj sopstveni shakti-mukti forum, gde ces da nastavis da lupetas gluposti, i eventualno oslobodis ljude odavde koji bi hteli da dobiju pravu informaciju...kao i one koji non-stop rade monitoring tvojih postova da bi sprecili da obicni ljudi skrenu u startu zajedno sa tobom.

A misliš to će postati istinito ako se ti na podrugljiv način odnosiš prema onome što ti se ne svidi i to izvrgneš ruglu? Ne ide to tako. I pripazi na rečnik, jer ako ne pripaziš ti, neću ni ja (a to će ti se još manje svideti nego ovo do sada :mrgreen:) Ispadaš lako iz takta, brate. :per:

I, opet, nemojte mešati neko učenje sa pojedinim (neuspelim) primerima iz tog učenja. Jedno je savršenstvo jednog učenja a drugo je nesavršenstvo pojedinih (a ponekad i većine) njegovih sledbenika. U ovom dobu od velike je dobrobiti ako je neko ma i najmanje naklonjen nečem što je valjano, čak iako usled vlastite slabosti i loših navika nije sposoban da sprovede u praksu to čemu mu srce teži.

Poslednja izmena:
Rado bih da je čujem.:D

Znam jednog sannyasija koji je imao priliku u Indiji videti i porazgovarati sa jednim starim yogijem, sledbenikom aštanga yoge, (vele da je star oko 250 godina). Boravi u nekoj zabiti u nekom zaseoku kod jednog kuće domaćina koji mu obezbedi (kada ovaj nakon par nedelja izađe iz meditacije) hranu i potrepštine a za uzvrat on odgovori okupljenm narodu na njihova pitanja (kojih ima i glupavih - tipa "jel možeš da vidiš gde sam onomad izgubio ličnu kartu, da ne vadim novu" :hahaha:), oni to plate kućedomaćinu nekom donacijom a on za te pare dobavi njemu potrepštine a ostatak zadrži za sebe. On iako ima mnoge mistične moći, u razgovoru sa tim sanjasijem je rekao baš to, da ne zna kako da izađe iz materijalnog postojanja, ume da prodži svoj život, život u tom telu, može da odbije smrt, al ne ume da nađe izlaz iz materijalnog postojanja i pored tolikog znanja, truda i vremena koje posvećuje tome.

U Bibliji je rečeno da je Bog čovjeka sazdao po svojem liku. A takođe je rečeno i kako je sam Hrist od nas tražio da u svemu po mogućnosti podražavamo Boga i da težimo njegovom savršenstvu (Mt. 5:48).

Problem kod tog podražavanja se pojavljuje onda kada se zapitamo da li je Bog teista ili ateista?
Ako je Bog teista, onda je naša dužnost težnja da postanemo nešto kao idealni teista, ali ako je Bog ateista, onda naprotiv mi moramo težiti idealnom ateizmu.

Da li Bog uopšte može biti teista?
Ako je teista, šta je to u šta on vjeruje?

Po logici svevideće i sveznajuće Božje suštine, Bog ne bi trebao imati nikakvu potrebu za bilo kakvom religioznošću.
Osim toga, kao što je poznato, teista u Bogu vidi uzvišeno biće, kojem se klanja, koje slavi i kojem se moli ... šta bi uopšte moglo biti to čemu bi se Bog-teista mogao klanjati?

Hrišćanstvo nas uči da iznad Boga nema ničega i da je Bog svevišnji. Zbog te svevišnjosti , Bog ne samo da nema potrebu nikome da se klanja, nego čak kada bi se kod njega i pojavila ta želja, on ne bi imao pred kim se klanjati.

Zbog svega ovoga jedini logični zaključak, koji proizilazi je taj da je Bog ateista i da se, shodno činjenici da ne vjeruje u postojanje nikakvog višeg bića nad sobom, on ne klanja ničemu i nikome.

Po prof. Dulumanu ovo gore nije nešto što bi trebalo da uzdrma vjeru teista, naprotiv, oni i dalje treba da vjeruju. Ako je njihova vjera iskrena, ona će ih sve više i više približavati Bogu, a to približavanje nije ništa drugo do približavanje ateizmu.

Ateisti, na drugoj strani, treba i dalje da nastave po starom.
S tim što sada imaju uzor i u Bogu – idealnom, nepokolebljivom i stopostotnom ateisti.

:hahaha: absolutely rubbish. Do tolike mere da ne vredi ni analize.

Jedino da skrenem pažnju na to da reč religija potiče od latinske reči religio - "ponovo spojiti". Zamisli, baš kao i sanskritska reč "yoga" - od sanskritskog korena "yuj" što znači isto to - ujediniti, spojiti, jedinstvo. Ujedinjenje čega? pa duše sa Bogom (ili onim konačnim i potpunimili onim delimičnim kada se radi o ujedinjenju sa pojedinim aspektom Boga)! A to što se na zapadu pod yogom razume da debele tete sede na peškirima da bi smršale je proistklo iz pogrešne upotrebe (da ne kažem zloupotrebe) jednog delića jednog tipa yoge (hatha yoga kao deo astanga yoge).

Yoga i religija su sinonimi samo na različitim jezicima.I yoga to povezivanje ostvaruje u znatno širem postupnom spektru, uz beskrajno tolerantniji pristup prema razčličitim putevima i različitim okolnostima, vremenima, mestima, ljudima. Za razliku od raznoraznih religioznih talibana koji bi svoj sistem da nametnu kao tobož jedini. U yogi sveto ima svoje mesto ali i svoju gradaciju, od pomoći i upustava onima koji su ljudožderi pa do ljudi sa najuzvišenijim sklonostima u srcu. I sve ima svoje mesto i ulogu; prema vremenu,mestu,okolnostima i različitom tipu i sklonostima raznih osoba - a da bi sekako god ko spasio ili makar napredovao ili makar manje degradirao nego bi se degradirao da se prepusti sam sebi, svojoj ludoj pameti i nečistoj sklonosti.

Poslednja izmena:
P.S - evo jednog zanimljivog pitanjca za "vernike":
Ako je bog apsolutno "dobro" - onda sve stvoreno od njega je takodje dobro samo po sebi (jer proistice od savrsenstva)....kako je moguce da je onda bog u savrsenom svetu koji je i sam proistekao od njega uspeo da stvori Lucifera (citaj djavola) kao susto zlo?
U hriscanstvu kazu..."samo bog stvara nesto iz nicega"...e onda ja pitam vas kako je Djavo kao nesavrseno bice uspeo da stvori ZLO koje pre toga nije postojalo.
:hahaha: haha letaci sigurno nisu mislili na ovo kada su nam servirali ideju hriscanstva.
A što ne pokušaš sa onim čuvenim sofizmom "Može li svemoćni Bog stvoriti kamen koji ne može podići!" :hahaha: Detinjarije.

Kako definišeš zlo? U teologiji, zlo je odvojenost od Boga. Živo biće odvajajući se od Boga po slobodi svoje volje, stvar zlo. Živo biće ima slobodu volje kojom može, ako hoće (ali ne mora)i odovjiti se od Boga, ono tako "stvara" zlo. Iako je ono samo bezgrešeno!!! To je zato jer ono nije bezgrešno u smislu da - ne može grešiti, već je bezgrešno u smislu da može ne-grešiti (ako hoće). Tu zlo nepostoji po sebi, već potencijalno, po slobodi volje pojedinca.

Kao Sunce i senka, ako okreneš svoje lice od sunca (Boga) onda vidiš svoju senku (zlo).

Nemoj se zaletati sa tim detinjarijama, ima puno ozbiljnijih i osnovanijih prigovora koji zavređuju razmatranje od tih detinjarija.

Letači su umnogim slučajevima zloupotrebili ideju hrišćanstva preko pojedinaca, al to čine i sa svim ostalim čega se čovek poduhvati (tek je mistika polje gde ima zloupotreba, kada se izvrgne u magiju, okultizam i sl. pa čitav savremeni poredak koji vodi čovečanstvo u propast je plod upravo toga), hrišćanstvo tu nije nikakav izuzetak. Zato svak ima savest i moć rasuđivanja, pa pamet u glavu.

Poslednja izmena:
Šta nisu znali don Huan i don Karlitos?

Istina o „Letačima“

Nekada davno, veoma davno, sva ljudska bića na zemlji su mogla videti čudesna, nepoznata stvorenja. To je bilo vreme kada su ona pristigla iz dubine svemira na našu planetu. Znanje i inteligencija tih nezvanih gostiju su bili toliko superiorni da su ljudi bili šokirani i opčinjeni i odnosili su se prema njima sa strahopostovanjem, kao prema bogovima. To je poreklo svih mnogobožačkih religija.

Oni su se predstavili kao dobročinitelji i obećali su ljudima znanje i roditeljsku brigu te sveopšti napredak i blagostanje. Rekli su im da su oni gospodari svemira. Ljudska bića su sve to oduševljeno prihvatila i dobrovoljno su ušla u savez, u “ljubavni odnos” (na nivou eteričke, duhovne energije) sa njima. Ali, nisu znali da vode ljubav sa ljudožderima… Žene su počele da rađaju prvu rasu ljudskih mutanata. O tome malo kasnije. Tada su naši jadni preci počeli da im grade hramove, ogromne figure u kamenu, megalite i piramide i da ih obožavaju i da im se klanjaju. Neki od tih objekata se i danas nalaze svuda po planeti. Bogovi su sišli na zemlju…

Ljudska bića su do tada imala direktnu vezu sa Duhom, sa izvorom svesti i života, mogla su da ga vide i spoznaju u skladu sa prirodnim granicama svoga bića i živela su u savršenom skladu sa njim. Bili su srećni. Smrt je bila nepoznata pojava, a telepatija, telekineza, let, teleportacija i ostala “čuda” su bile normalne i prirodne pojave. Međutim, odnos sa “bogovima” se pokazao katastrofalanim za ljudska bića. U odnosu između dva ili više bića dolazi do ispreplitanja i mešanja energetskih tokova svesti, do rezonancije. Ako dugo i strastveno komuniciraju, postaju „energetska braća“, supružnici, i počnu da liče jedan na drugog; pas pokupi osobine gospodara, ratna prijateljstva - žrtva zavoli svog ubicu...

Ali na koji način će se frekvencija, tj. energetski tok formirati, zavisi od odnosa njihove moći. A moć je um. Ko je energetski mudriji (inteligentniji) taj dominira.
Baveći se dugo vremena sa aždajom i sam postaješ aždaja. I tako postadosmo energetski - duhovno slični njima. Tada su oni promenili i genetski kod čoveka u pravcu rađanja ljudskih bića kao poslušnih i nesvesnih robova. Pre par godina, američki naučnici su otkrili da je samo nekoliko procenata celokupnog DNK materijala koji postoji u čoveku aktivno i koristi se izgradnju celokupnog tela. Ostatak od oko 96 % su nazvali “otpadna DNK” jer nisu mogli da ustanove čemu ona služi. Ali, ruski naučnici nisu mislili da je Bogu bilo dosadno pa se malo našalio te su započeli sa istraživanjem tog “otpada” i došli su do spektakularnih i neverovatnih otkrića koja prevazilaze maštu. Izveštaji o tome se mogu pronaći na internetu, proguglajte malo… Dakle, ta bića su isključila 96% potencijala našeg bića da bi nas učinila slabim i poslušnim i učinila su to pre nego što su ljudi posumnjali u njihovu dobronamernost. Obavili su to ulazeći u posebne seksualne odnose sa odabranim ženama (o tome imamo izveštaj u Bibliji) obećavši (slagavši) oduševljenim ljudima da će se roditi bogolika deca, superljudi. Uzalud su bila brojna upozorenja od Boga i dobronamernih bića, samovažni tj. oholi, gordi ljudi nisu hteli da slušaju i poslušaju. Međutim, umesto polu-bogova, rodili su se ljudi mutanti – ljudi koji mrze svoju sopstvenu vrstu, spremni da je muče i ubijaju, baš kako su “bogovi” i želeli, nešto što do tada nije postojalo. Svi smo mi njihovi potomci. Eto, dovoljno je da nas neko samo malo uvredi, da nam kaže neku reč koja nam se ne sviđa i već besnimo, mrzimo, u nama se pojavljuje duh čovekoubice. Na sreću, taj duh je uglavnom sputan inače bi se ljudi non-stop međusobno klali. Ovako se kolju uglavnom kontrolisano… Šta se drugo i može roditi od oca koji mrzi ljude i kome oni trebaju samo kao ukusna hrana? Inače, oni i dan-danas povremeno imaju seksualne odnose sa ljudskim ženama kada im ponestane poslušnih vladara nad ljudima. Nama vladaju mutanti-ljudožderi sa osmehom anđela.

Inače, kad živimo sa 100% svog bića, mi smo mnogo jači od njih i dovoljna je jedna oštra komanda da ih pošalje u pakao iz koga su i došli. Ma, dovoljno je već i 12% probuđenosti da bi smo to uradili… Nismo pametniji ali smo jači. Oni se najviše plaše da to jednog dana ne shvatimo jer su tada gotovi, ćao amore! :) Njihova bojazan će uskoro postati stvarnost.

Ali, naši preci nisu to shvatili jer su bili prevareni pošto su ta bića majstori opsene i iluzije, stvorili su im lažnu sliku prijatelja a oni su im verovali. Neki današnji “ljudi” ih dobro imitiraju u tome, to su njihova deca, čuvari “matriksa”…

I tako je počela propast tadašnjeg čovečanstva, oni su porobili ljude i pretvorili ih u svoje energetske baterije. Zaveli su okrutnu diktaturu i uveli socijalni poredak zasnovan na piramidi, poredak kakav je i danas. Zašto smo mi njihove baterije? Oni su rasa koja umire, kojoj je došao kraj. Biblija kaže da su oni zaratili protiv Gospodara Svemira i naravno, izgubili rat. Od tada, njihova životna snaga - energija je na krajnjem minimumu jer su prognani tj. maksimalno udaljeni od Izvora Života – Boga, tako da su skoro mrtvi. Krajnja udaljenost od Boga je – pakao. Zato su prinuđeni da uzimaju energiju života od drugih živih bića i Bog im je to privremeno dopustio jer su ljudi to sami tražili po svojoj slobodnoj volji, ne slušajući upozorenja koja im je Bog uputio. Zato su ljudi dobili ono što su tražili, i postali su takođe daleko udaljeni od Izvora Života kao i njihovi “ljubavnici”, ali ne toliko daleko kao oni. Tako su naši preci našli smrt, bolest, tugu i patnju i upoznali ih. Bez jake i čiste veze sa Izvorom Života, nemoguće je posedovati punu radost, ljubav i uživanje u životu.

Bilo je nekih koji su shvatili šta se zbiva i pokušali su da organizuju otpor pa je “bogovima” bilo potrebno puno vremena da pronađu još efikasniji način držanja ljudi u ropstvu i otkrili su da je ljudska bića najbolje kontrolisati ako postanu za njih nevidljivi. Ne možemo se zaštititi od neprijatelja koga ne vidimo. Koristeći superiorno znanje za manipulaciju energijom svesti, oni su to ostvarili. Postali su za nas nevidljivi i to je rešilo probleme sa pobunjenicima koji su im stvarali velike glavobolje jer su preko svojih ljudskih poslušnika morali da unište čitave populacije neposlušnih, gradove, države… I o tome imamo opise u drevnim mitovima, npr. u legendi o Atlantidi.

Tada je nastao veliki pad u tamu i neznanje i ljudi su postali nesvesni robovi i zaboravili su šta se dogodilo. Ostala su samo mutna i nejasna sećanja na nekadašnje slobodno čovečanstvo u obliku mitova o Atlantidi, Šambali, rajskom vrtu i sl. Od tada većina ljudi žive u iluziji slobode, blaženo nesvesni realnosti u kojoj im ova bića otimaju energiju svesti, tj. života, jer se njome hrane. Oni sisaju i sisaju, a ljudi spavaju i spavaju - u tom matriksu.

Ta ljudska uspavanost ima veze sa otkrićem savremene medicinske nauke da čovek u budnom stanju koristi svega nekoliko procenata (3 - 4%) svog mozga a za ostatak se može reći da spava. A ta nauka nema objašnjenja zašto je to tako. Zanimljivo, ovde imamo istu situaciju kao i sa DNK, isti odnos aktivnih i neaktivnih (uspavanih) delova… Nije ni čudo, jer je DNK odgovorna za rad i aktivaciju svih delova tela pa i mozga.

Ta bića imaju različite nazive u raznim duhovnim tradicijama a mi ćemo ovde koristiti termine “demoni” i “reptili”. Zaista, najčešće su prikazivani u liku zmije, zmaja (reptila - guštera). To im je omiljeni oblik ali mogu uzeti i druge.

Danas se dešavaju velike promene. Vlast reptila nikada u istoriji nije bila toliko jaka. To je postignuto zloupotrebom naučnih otkrića u oblasti medija i informatike a naročito interneta, i pomoću informativne blokade i cenzure koju su postavila neljudska bića preko svojih ljudskih slugu. Zloupotrebljava se i psihologija i parapsihologija i u suštini, sve nauke trenutno rade na pronalaženju najefikasnijih načina da se ljudska bića pretvore u robove totalno lišene sopstvene volje. Oni nas LAŽU da je razvoj nauke započeo sa ciljem humanizma, poboljšanja života čoveka. Razvoj nauke, tj. tehnologije su pre par stotina godina započela deca reptila i ljudi radi ostvarenja njihovih mračnih ciljeva kontrole i manipulacije. Sva istraživanja koja su u sukobu sa ovim ciljem se nemilosrdno guše. Recimo, odavno su otkriveni efikasni lekovi protiv raka koji ga potpuno leče, otkrivena je i upotreba neograničene besplatne energije, antigravitacija i još puno neverovatnih stvari, ali sve je to sakriveno od ljudi a oni naučnici koji se time bave se proganjaju, ubijaju…

Opijeni svojim dosadašnjim uspehom, reptili se pripremaju da primene nove metode kako bi još više pojačali svoju vlast nad ljudskim bićima: ponovo će postati vidljivi svima i opet će se predstaviti kao prijatelji, starija braća, spasitelji. Ovog puta se neće pojaviti kao “bogovi” već kao “vanzemaljci”. Na to nas pripremaju preko fenomena NLO, znakova u žitu, “vanzemaljskih otmica” i sl. Stvaraju se kultovi klanjanja vanzemaljcima preko nekih osoba koje tvrde da komuniciraju sa njima. Nekad su to bili vračevi i mnogobožački sveštenici kao posrednici između ljudi i reptila, a sada su to NLO proroci i medijumi. Demoni veruju da će ponovo na isti način prevariti ljude, kao što su to učinili nekada kao “bogovi”.
Zajedno sa tim, oni pripremaju ključnu stvar: kontrolu ljudi pomoću elektronskog čipa koji će biti ugrađivan u ljudsko telo u oblasti čela ili nadlanice ruke, ispod kože, tako da će ljudi postati neka vrsta kiborga, mešavina mašine i čoveka, koja će biti pod totalnom kontrolom svetske kompjuterske mreže kojom oni upravljaju. Projekat vodi čuvena američka kompjuterska firma IBM koja je nekada radila za Adolfa Hitlera u nacističkoj Nemačkoj na projektima kontrole logoraša.

Taj čip je “žig zveri” o kome se govori u Jovanovom Otkrovenju - Apokalipsi, zadnjoj knjizi u Bibliji, i napravljen je tako da se preko njega može uticati na ljudsku svest i ponašanje putem određenih elektromagnetnih talasa posebnih frekvencija i talasnih dužina. U Otkrovenju takođe piše da je broj tog žiga 666. U hebrejskom jeziku, na kome je većina Biblije napisana a i sam pisac Apokalipse je bio Jevrejin, svakom broju odgovara jedno slovo. Broju 6 dodeljeno je slovo W. Dakle, 666 je WWW - Internet. Eto, reptili hoće da nas bukvalno umreže putem navedenog čipa i bežičnih tehnologija. To je kraj svake ljudske slobode i individualnosti.

Njima se veoma žuri da to ostvare i to objašnjava neverovatno brz razvoj kompjutersko - informatičkih tehnologija u zadnje vreme, koji do sada nije zabeležen u istoriji nauke. Ali, neće im uspeti, iako će većina ljudi na planeti biti prevareni i prihvatiće ugradnju tog čipa. Na kraju će im se sve raspasti jer stiže konjica… Jahači su spremni.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Demoni su nas nekada ulovili pomoću jednog mamca kome mi ne možemo da odolimo.
Taj mamac je - znanje. Mi smo veoma pohlepni za znanjem jer znanje uvećava čovekovo biće i čini ga srećnim. Mi smo radoznala rasa. Ali, postoji i otrovno i iskrivljeno znanje zasnovano na lažima i nepotpunim istinama. To je lepo opisano na početku Biblije gde đavo nudi Evi ZNANJE. U rečima Biblije je Sveti Duh otkrio ljudima istinu ali uglavnom na jedan simboličan način jer On želi da svako ljudsko biće kroz borbu i podvig dođe do potpune spoznaje i oslobođenja od demona, ako to želi.

Za naše duše se vodi rat a u ratu možemo pobediti samo ako postanemo ratnici. Ratnici Svetla i ljubavi a ne neki Kastanedini ratnici koji služe bezličnoj, hladnoj i nemilosrdnoj, grabljivoj sili koju nazivaju “duh”, “namera”, “orao”... Oni su zaista uspeli da dođu do izvora, svaka im čast. Samo, ono što ti “novi vidovnjaci” nisu shvatili je da je taj izvor u stvari gospodar svih reptila, satana lično. Pošto su se ti ratnici savršeno uskladili sa njim i totalno mu se predali, postali su njegova elita.

Za tu vernost ih je satana nagradio slobodom od ostalih demona (Letača). Oni se pokreću direktno iz izvora zla i ne sarađuju s tamo nekim demončićima i reptilčićima (Letačima) čak im i zapovedaju kad zatreba. Oni polažu račune samo “gazdi”. Gazda Satana im je otkrio neke tajne kosmosa i zato mogu da čine velika čudesa opisana u Kastanedinim knjigama. Dao im je i mogućnost da se fizički presele u njegov svet obećavajući im nešto kao večni život. Oni to zovu “totalna sloboda”. Prevario ih je da je to sloboda čak i od njega, eto, neće ih “pojesti” kada umru. Međutim, to je u stvari totalno ropstvo u paklu, u mučnoj službi okrutnom gospodaru, ali oni to ne znaju. A što se tiče večnog života, malo su se prevarili, jer će Satana, pakao i njegovi demoni, zajedno sa ljudima koji njemu pripadaju uskoro biti zauvek uništeni.

Knez tame im se, naravno, prikazao kao tvorac i gospodar svemira u liku Orla, zaboga, pa to je njegova stara želja da bude Bog umesto Boga, a oni su poverovali svojoj percepciji – opažanju, svom viđenju. Tako je to kad čovek veruje svojim instrumentima spoznaje, kao što su razum i opažanje koji su varljivi, umesto da direktno upita tvorca sve što ga zanima i ako to učini sa ljubavlju i poverenjem ako PITA SRCEM, biće mu sve otkriveno. Stari i novi vidovnjaci su se osećali usamljeno, kao da čovek mora sve sam svojim snagama da postigne u hladnom i negostoljubivom svemiru. Bili su, a i sada su prevareni. Nisu upoznali energiju Božije ljubavi, jer su tražili energiju zveri, a ko šta traži to i nađe. Oni na žalost nisu svesni kolika je neverovatna moć stvaranja iluzije prisutna kod satane i njegovih demona. Bez podrške i pomoći istinske Božije energije, ne možemo prozreti njihove laži i obmane naših čula i uma. Navešće nas da vidimo šta god požele.

S druge strane, Ratnici Svetla se usklađuju s istnskim tvorcem i izvorom svemira i ulaze u njegovu svetlost. To je Duhovna Svetlost koja je ljubav, istina i pravda. Ta svetlost je potpuno nedostupna i nevidljiva raznim šamanima, čarobnjacima, vidovnjacima i sličnim slugama demona i ti prevareni ljudi i žene nemaju pojma o njoj.

Sve što ovde pišem, utemeljeno je na Hrišćanskom učenju koje sam posle mnogo lutanja po raznim svetskim religijama i verovanjima, svim srcem prihvatio jer sam imao sreću da se poput nevernog Tome osvedočim i uverim u postojanje živoga Hrista. Hrist je čista i neopisiva energija ljubavi, on nije samo čovek koji je nekada živeo, on postoji oduvek, to je stvaralačka sila Božija i njegova reč - komanda. Svaki čovek i žena koji to žele mogu doživeti ovu divnu energiju tvorca, ako smire svoj um i srce od besmislenih briga i ispraznih misli i iz dubine srca se obrate Bogu, sa vapajem i suzama. Bog jedva čeka da ga pozovemo u pomoć i raduje se zbog toga. Pošto silno voli čoveka, odmah odgovara na poziv. Ovo sam doživeo, tu ličnu komunikaciju s Bogom, vatru u srcu i to je van svakog opisa a osećaj sreće je nadzemaljski. I sve što sam mu do sada tražio kao dete - s ljubavlju, smirenošću i poverenjem – dao mi je. I govorio mi je preko anđela. Ono što mi je govorio ja sada ovde pišem.

Dakle, nije u pitanju nikakav “ljudski kalup” o kome piše Kastaneda koji niti govori, niti pomaže. “Ljudski kalup” je još jedna satanina obmana kojom je prevario stare i nove vidovnjake - vračeve. Ljudski kalup je vrhunac lažne ljubavi koju satana može da prikaže ljudima. Međutim, pošto satana u sebi nema život i kreativnost, već je “hladan kao arktički vetar” kako to don Huan kaže u jednoj knjizi za silu koja upravlja postupcima čarobnjaka, nameru, taj kalup je nepokretan, smrznut i nema um, ne komunicira sa ljudskim bićem koje ga posmatra. Sve je to iluzija, mađioničarski trik da se šamani poput Huana i Karlosa i ostali ljudi koji im veruju odvrate od potrage za istinskim izvorom života.

A tu je i super - vrač, koga zovu “izazivač smrti”. Izazivač smrti je Lucifer, Velijar lično, matrijalizovan sa ciljem da im pojača utisak istinitosti svih ti iluzija. Satana može uzeti lik materijalnog bića, životinje, čoveka, već prema potrebi svojih zločinačkih planova.

Nakon mnogo stradanja, odbacio sam sva ta paganska učenja poput nagualizma, hinduizma, budizma, šamanizma i sl. kao prevaru demona. Otkrio sam da ljudi koji prihvataju te stvari ne poznaju pravu pririodu Duha - Boga tj. energije svesti i života. Naime, svi oni u suštini kažu da je ta sila bezlična, nešto poput gravitacije ili svetla, a u budizmu je to nekakvo ništavilo, ali naša iskustva ukazuju da to nije istina. Duh - Gospod Bog je osoba, ličnost s kojom možemo komunicirati, razgovarati i koja odgovara na naše molbe i želje. Međutim, paganskim vidovnjacima nije bilo omogućeno da to vide i shvate jer nisu prihvatili Sina Božijeg, Gospodara Svemira Isusa Hrista iako su svi dobili šansu. Da su ga prihvatili, videli bi da je izvor svemira i života osoba - ličnost koja je nepojmljiva i nedostupna ljudskom shvatanju i razumevanju – ne može se totalno spoznati. Jer, kada bi smo Ga do kraja spoznali bili bi smo ravni njemu, bili bi isto što i On. Ali, ono što je stvoreno nije jednako stvoritelju. Zato ga možemo spoznati samo u meri svoje prirodne ograničenosti.

A taj Sveti Duh beskrajno voli sva ljudska bića i stvorio ih je za ljubav i večnost i svako ko Ga iskreno i svim srcem traži naći će Ga i pomoću njega će se osloboditi od ropstva demonima – reptilima i imaće večni život. Na žalost, ima i onih kojima je to ropstvo ugodno, koji ne žele život, ne žele ljubav. Pošto je Duh čista ljubav, stvorio nas je potpuno slobodnima u izboru. Toliko slobodnima da čak možemo i da ne prihvatimo sam život koji je ON. I zato im daje prema njihovim željama. To su prevarene sluge propasti i smrti.

Na kraju, hteo bih da se javno izvinim svima koje sam zaveo učenjem Karlosa Kastanede ranije dok sam bio opsednut i obmanut njime. Žao mi je što su možda neke osobe čitajući moje tekstove potpale pod uticaj demona. Ja sam zaista verovao u sve te stvari i došao na ivicu duhovne i fizičke propasti ali dobri Gospod me je izbavio iz kandži satane. Molim Vas oprostitie mi svi! Kao pokušaj da popravim stvari, napisao sam s Božijom pomoći ovaj tekst u nadi da će ISTINA odvratiti ljude od opasne satanske zamke skrivene u učenjima o kojima je pisao Karlos Kastaneda.

Bog Vas voli, Bog Vas blagoslovio.

* * * * *

Poruka Vavilonu (izazivaču smrti):

„Stani sada s vračanjem svojim i s mnoštvom čini svojih, oko kojih si se trudila od mladosti svoje, ne bi li sebi pomogla, ne bi li se okrepila. Umorila si se od mnoštva namera svojih; neka stanu sada koji gledaju nebesa i zvezdočaci i koji proriču svakoga meseca, i neka te sačuvaju od onoga što će doći na tebe. Gle, oni su kao pleva, oganj će ih spaliti i sami sebe neće izbaviti iz plamena; neće ostati ognja da se ko ogreje, ni ognja da bi se posedelo kod njega“

(Is. 47,12‐14).

Pa jel ti do sada nije postalo jasno da ja ne pričam stvari napamet! Uglavnom citiram, ako sada nisam citirao (da bi potkrepio to što rekoh) to ne znači da bulaznim ili ne znam šta pričam

Pa ovde definitivno nisi znao o cemu pricas, ili si jos gore, pokusao da plasiras netacnu informaciju.

Nema smisla da citiras nista, ako ne razumes sta je to pod citatom. Samim tim nikakvo "potkrepljivanje" nije moguce. Ne mozes da potkrepljujes nesto sto si rekao nekim citatom, koji prethodno nisi shvatio.

Očigledno, energiju je uzimao da bi preživeo tako dugo, a preživaljvao je jer je tražio izlaz u slobodu a sam nije mogao da dođe do njega jer je "zastranio".

Da, samo sto to apsolutno nema nikakve veze sa onom gluposcu koju si napisao, da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta". To je nebuloza.

A misliš to će postati istinito ako se ti na podrugljiv način odnosiš prema onome što ti se ne svidi i to izvrgneš ruglu?

Ne moze nista da "postane istinito". Ono je ili vec istinito, ili nije.
A tek se ne radi o tome da se meni nesto "ne svidja". Jedino sto moze da mi se "ne svidi" je sto neko bahato i bezobzirno prica gluposti o nekim jako vaznim stvarima, o kojima nema pojma..."bezobzirno" prema ljudima koji tako nesto mogu da procitaju i poveruju. To moze samo nadobudan i glup covek.
A ono sto si ti napisao o Izvidjaju Smrti, ne da nije istinito, nego je smesno kako neko moze toliko pogresno da shvati nesto sto je procitao. (pod uslovom da nije namerno pokusao da proturi dezinformaciju, iz kog god razloga.)

Jos gore je sto ti dozvoljavas sebi da pises o necemu o cemu ocigledno nemas pojma. Bilo ko sa bilo kakvim znanjem, nece sebi dozvoliti da pise o necemu sto ne zna. To je vise nego idiotski.

Ne ide to tako.

Ne, nego kako ide? Da ti dolazis ovde i pises onakva sranja u koja bi neko mogao da poveruje i dobije totalno iskrivljenu sliku o odredjenoj stvari? Tako nesto ne sme da se radi.
Ide bas tako kako si video.

I pripazi na rečnik, jer ako ne pripaziš ti, neću ni ja (a to će ti se još manje svideti nego ovo do sada :mrgreen:) Ispadaš lako iz takta, brate. :per:

Mozes slobodno da koristis kakav hoces recnik, meni sigurno to ne moze da smeta.

Mislim, koliko neko mora da je slab, da bi mu "smetao" neciji "recnik"...

Poslednja izmena:

Back