Antisrpska propaganda

Jedina ozbiljna prevara u poslednjih 30 godina je vlast i njen režim koji je uspeo da ubedi ljude da su im najveći neprijatelji "strani plaćenici", "domaći izdajnici" i "mrzitelji Srbije". Dok narod prežvakava te mantre, oni nesmetano kradu, vladaju bez odgovornosti i guraju zemlju u izolaciju. To je prava antisrpska politika, ona koja dolazi iznutra, iz režimskih fotelja.
Jedina ozbiljna prevara u proteklih 30 godina je drugosrbijansko mantranje o “demokratskim vrednostima”, koja nepogrešivo kreće svaki put kad se pomenu dela favorita vaših partnera u ‘evropskom dijalogu’.

Isprazna demagogija.

Ovaj isecak koji si skinuo pretrazujuci moje stare postove je dobro napisan, samo si ga ti istrgao iz jednog konteksta u kome pokazujem kako drugi mogu posmatrati nas Srbe, a kao odgovor na nacin na koji mi posmatramo neprijateljske narode... U smislu licemerja, jer svi vi nacionalisti da ste kojim slucajem rodjeni u bosnjackim, hrvatskim ili albanskim porodicama vi biste prezirali nas Srbe isto kao sto sad prezirete Bosnjake, Hrvate i Albance...Govorili biste samo o nasim zlocinima...Jer vi ste ta sorta, a to gde ste rodjeni vam samo odredjuje i usmerava vasu mrznju....Inace u sustini ste isti gde god da ste...
:mazi:

Pobogu covece bili su i jedni i drugi pa suprotno govore... Svak vuce na svoju stranu... A sto se tice ljudi iz Sumadije oni upravo vide isto kako im nasi preko Drine prenose...Dakle, eto kako znaju bolje od muslimana koji su biki tamo...Treba im postavljati neprestano ovo tvoje pitanje, medjutim ne vredi..
Odakle tebi “iz Šumadije” pravo da određuješ ko ima prava da govori a ko ne?

P.S.

Da li je tebi, a i koleginici @Lagerta i legendarnom @Dе Sisti (pošto sve troje vrlo rado koristite Šumadiju kao argument) poznato da u susednoj i prijateljskoj evropskoj Bugarskoj za Šumadiju koriste naziv “Bugarska šuma”, tj “Silva Bulgarica”, i naravno, po svom običaju negiraju Srbima pravo i na Šumadiju. Samo toliko.

Znači, na TVBiH, u jeku hrvatsko-muslimanskog sukoba, tvrdili da muslimani u Mostaru nose žute trake. Ovaj svojevrsni biser ratne propagande je danas zaboravljen.
Ту и тамо период у коме се паралелно припрема удар, средња Босна 3. или који већ корпус, небитно за тему.

Нисам сигуран за Приједор (околина), носиле су се бијеле траке са натписом "Pravoslavac" у НДХазији како је већ ишло - тако и инспирација за ово.

Pa jeste bilo naredjenja da se obeleze kuce belim carsavima.. A sto se tice dece u Sarajevu svakako je ubijn i poginuo veliki broj dece u granatiranju, neuporedivo vise nego u bombardovanju Jugoslavije....A ti dobro znas da mi svi u Srbiji znamo za slucaj Milice Rakic i da se o njemu govori ne samo na godisnjicu, pa zasto oni ne mogu da obelezavaju smrt mnogo veceg broja dece u granatiranju? A sto se tice fasizma i propagande, vrhunac svega toga je streljanje civila i u takvoj vrsti zrtava takodje oni prednjace u ovom ratu... Pa dozvoli im onda da placu nad njima...Mi to radimo i za zrtve iz mnodo dalje proslostiu...I uvek kada ti dodje ta mrznja, pogledaj sebe ili nas i nasu propagandu, pa razumi druge....
To da je “bilo naređenja” je obična bošnjačka propagandna laž, kakve su sarajevski mediji za vreme rata fabrikovali non-stop.

Ajde, budi dobar tu sa svojim komsijama i bolje ne prebrojavaj, jer u svakom brojanju da imas stida, postideo bi se... To su tvoje komsije, slicniji si sa njima nego sa nama u Sumadiji...Prirodno je tako..Zivite u istoj zemlji, postujte se i negujte dobre odnose, ne izmisljajte razlike..
Колико је Срба било побијено око Сребренице, а колико наводних муслимана?
Ja samo zapamtih da te jedan forumaš optuživao za šarlatansko pominjanje nekakvog 'klanja bogumila' od strane Srba. Dakle, tvoj stari post je pronađen putem pretrage reči "bogumile" i samo dokazuje da ti zaista jesi šarlatan koji ovde prosipa srbofobnu propagandu uvijenu u nekakvu anti - nacionalističku oblandu što je vrlo providan trik.
A mozda je ipak bolje da ti i slicni tebi dodju pameti pa se prvo brinu o svojim zrtvama?
Ту и тамо период у коме се паралелно припрема удар, средња Босна 3. или који већ корпус, небитно за тему.
Kad smo kod izmišljanja i propagande evo kako se u BiH predaje istorija:

8AF90CFC-2E0F-4A63-898F-81423C763914.jpeg

A81C6B50-1F69-43B6-8F77-701CE9A43611.jpeg

Tvrde i da su Srbi za vreme Velikog bečkog rata (Seoba Srba) “počinili genocid nad Bošnjacima”! Njihovi pisci iz tog vremena Srbe inače nazivaju “prokletom rajom” i ni najmanje se ne ustručavaju da plastično opisuju kakva je bila sudbina te “proklete raje”:

8B650FEA-8B04-4854-994F-DB03C81578C7.jpeg

@Khal Drogo, @Mrkalj, @Karadjordje

U BiH vec duže vreme deluje jedna raspamećena i poremećena grupa sejača mržnje koja se izgleda u vidu zanata bavi izmišljanjem novih genocida nad muslimanima. Nekad ih je sedam, nekad deset, nekad se kreće od bogumila za koje se tvrdi da su niko drugi do "Bošnjaci".

I gde li je tu kiriku da im otvara oči ili neko drugi da im objasni da su nesrećne "bogumile" ako su takvi uopšte postojali u Bosni (ili pripadnike Bosanske crkve ili šta god da su bili) u Bosni istrebili niko drugi do poslednji pokatoličeni vladari Bosne i to pre dolaska Turaka, da su bosanski muslimani vekovima u ime otomanske imperije činili genocide nad hrišćanima, da su bosanski muslimani počinili strahovit genocid nad Srbima BIH kao šuckori u Prvom svetskom ratu, da su bili deo ustaške vojske u Drugom svetskom ratu...da je većina bosanskih muslimana i tokom ratova devedesetih živela na teritorijama koje je kontrolisala njihova vojska i na kojima je izvršeno etničko čišćenje Srba i Hrvata...

Neophodno je navođenje istorijske istine, ali postoji jedan problem. Pojedinačno navođenje genocida koje su bosanski muslimani počinili nad hrišćanima bi zahtevalo popriličan prostor, pa bi broj genocida narastao na nekoliko hiljada.

Dakle, šta bi se izdešavalo sa bošnjačklm genocidolozima kad bi drugi počeli nabrajati genocide koje su počinili muslimani.

Naravno, sve je to splet istorijskih okolnosti, a ne nekakve viševekovne želje muslimana za istrebljenjem drugih naroda.

Poslednja izmena:
U BiH vec duže vreme deluje jedna raspamećena i poremećena grupa sejača mržnje koja se izgleda u vidu zanata bavi izmišljanjem novih genocida nad muslimanima. Nekad ih je sedam, nekad deset, nekad se kreće od bogumila za koje se tvrdi da su niko drugi do "Bošnjaci".

I gde li je tu kiriku da im otvara oči ili neko drugi da im objasni da su nesrećne "bogumile" ako su takvi uopšte postojali u Bosni (ili pripadnike Bosanske crkve ili šta god da su bili) u Bosni istrebili niko drugi do poslednji pokatoličeni vladari Bosne i to pre dolaska Turaka, da su bosanski muslimani vekovima u ime otomanske imperije činili genocide nad hrišćanima, da su bosanski muslimani počinili strahovit genocid nad Srbima BIH kao šuckori u Prvom svetskom ratu, da su bili deo ustaške vojske u Drugom svetskom ratu...da je većina bosanskih muslimana i tokom ratova devedesetih živela na teritorijama koje je kontrolisala njihova vojska i na kojima je izvršeno etničko čišćenje Srba i Hrvata...

Neophodno je navođenje istorijske istine, ali postoji jedan problem. Pojedinačno navođenje genocida koje su bosanski muslimani počinili nad hrišćanima bi zahtevalo popriličan prostor, pa bi broj genocida narastao na nekoliko hiljada.

Dakle, šta bi se izdešavalo sa bošnjačklm genocidolozima kad bi drugi počeli nabrajati genocide koje su počinili muslimani.

Naravno, sve je to splet istorijskih okolnosti, a ne nekakve viševekovne želje muslimana za istrebljenjem drugih naroda.
To je obicna knjiga za koju ti tvrdis da se "tako predaje istorija"...Pa znas li ti kakve knjige kod nas postoje? Preuvelicavanja kakva koja niko ne sme da oponira...Pseudoistorija je najrazvijenija kod nas, a takodje kod nas pseudoistoricari imaju najvise prostora u medijima...U njihovim teorijama druge naacije i ne postoje...
Genocidologija je prava reč za opisivanje “politički korektnog” govora mržnje uperenog protiv Srba:

Celokupna istorija se prikazuje kao neprekidan niz srpskih genocida nad Bošnjacima, počev od Svetog Save, a još se uvodi i teorija o posebno opasnoj “srpsko-pravoslavnoj zaveri” protiv Bošnjaka, u koju su pored obaveznih Svetog Save, Miloševića i Šešelja izgleda uključeni i baš svi poznatiji Srbi kao sto su Karađorđe, Vuk Karađić, Njegoš, Ivo Andrić, Meša Selimović i ostali, da bi se na kraju došlo do dela koja ni najmanje ne zaostaje za Hitlerovim Majn Kampfom:

4B642647-D0D8-4223-9664-33F80107230D.jpeg

@Khal Drogo, @dragon x, @Bren @Simo Dubajić, @Karadjordje, @limunada

Poslednja izmena:
Posmatrajući sad već decenijama kako ide suočavanje sa prošlošću, uočavam da to jako teško ide kada su antagonizmi i konfrontacije još u toku.
A protagonisti konfrontacija su muslimani češće nego drugi. Npr. kako se sada baviti hladne glave onim što je bilo u Prijedoru 1992. kad su oni zapeli da apse politički vrh RS? Ili juče, kako se baviti Prijedorom, u trenutku kad blokiraju ekonomske projekte u RS? Ili kad su se dovijali kako da sudski ukinu ime Republika Srpska.
Sve su to stvari koje oni nameću kao temu, često zaboravljajući i svoje egzirtencijalne potrebe. Npr. priča se da se pojavila neka kuga u Sarajevu ovih dana usled neorganizovanosti gradske čistoće.

Pa prosečan čovek, koji na dnevnoj bazi prati to njihovo ponašanje, bi trebalo šta da radi kad on takav još krene da zapomaže za svojim žrtvama...
Ima tu istine, što pominješ. Ne sporim. Ali, što se tiče, našeg rukovodstva, a i većine naroda, kao da se ne želi priznati, šta je rađeno, u naše ime. Jednostavno, se nije sazrelo, da se suočimo sa prošlošću. Svi ostali u okruženju, nekako idu napred i sarađuju, samo mi i dalje, idemo, glavom kroz zid, i prisvajamo stvari, koje nisu i ne mogu biti naše. I, onda se čudimo, što nas niko ne voli. Pa kako, da nas voli, kad se uzdižemo i kur.imo. Nemoguće, da su svi drugi u krivu, a mi jedini u pravu. Znači, da je do nas. Pratim sve medije u okruženju, i primećujem, da se svi trude da žive normalno, a mi konstantno u nekoj krizi. Te KiM, te Republika Srpska, te Rusija. Nikako da se krene napred. A, za to je kriva politika, koja nas godinama razgrađuje, kao narod i društvo. Više mi se smučilo, od ovakvog društva i države. Hoću, bre, da živim, i da moja deca, sutra mogu, da imaju normalnu egzistenciju i život, bez suludih ideja i mitomanije. Sad će neko da kaže, da sam autošovinista, a ima nekih, koji me ovde nazivaju i Bošnjom, zbog stavova, koje zastupam.

Hakija Meholjić je bio ratni komandant policije u Srebrenici.

Kojom logikom svedocanstvo Hakije Meholjica....oslobadja krivce za masovna streljanja?

Pa ovo je toliko smesno da nemam reci.

To sto je Alija hteo deo svog naroda da zrtvuje zarad njegovih visih ciljeva,to apsolutno nikog sa nase strane ne oslobadja niti Karadzicevu miliciju niti Mladicevu vojsku za ona streljanja sto su izvrsili...

I sad ovako to bese...

Svi vi koji tako nakaradno rezonujete,niste Srbi....vec olos i to tako treba da vam pise tamo kad se izjasnjavate koje ste nacionalnosti.

Zataskavanje zlocina ili negiranje zlocina ne prilici cestitom coveku.
Sa takvim razmisljanjem samo vredjate normalne i postene Srbe.
Kome Vi trebate?

Nije patriota onaj kome su usta puna srbovanja...to treba da bude jasno...

Ali interesantno kako svaki put kad se pomenu srpske zrtve ulete ovi "padobranci" tipa "e sta smo mi njima radili"...kod muslimana i Hrvata toga nema.
Evo ga jos jedan.... stavi nik Karadjordje pa bi da srbuje,a casti i postenja,obraza u rezonovanju apsolutno nigde...

I sad si ti pretpostavljam neki veliki Srbin,sta mi naprica...

Ima tu istine, što pominješ. Ne sporim. Ali, što se tiče, našeg rukovodstva, a i većine naroda, kao da se ne želi priznati, šta je rađeno, u naše ime. Jednostavno, se nije sazrelo, da se suočimo sa prošlošću. Svi ostali u okruženju, nekako idu napred i sarađuju, samo mi i dalje, idemo, glavom kroz zid, i prisvajamo stvari, koje nisu i ne mogu biti naše. I, onda se čudimo, što nas niko ne voli. Pa kako, da nas voli, kad se uzdižemo i kur.imo. Nemoguće, da su svi drugi u krivu, a mi jedini u pravu. Znači, da je do nas. Pratim sve medije u okruženju, i primećujem, da se svi trude da žive normalno, a mi konstantno u nekoj krizi. Te KiM, te Republika Srpska, te Rusija. Nikako da se krene napred. A, za to je kriva politika, koja nas godinama razgrađuje, kao narod i društvo. Više mi se smučilo, od ovakvog društva i države. Hoću, bre, da živim, i da moja deca, sutra mogu, da imaju normalnu egzistenciju i život, bez suludih ideja i mitomanije. Sad će neko da kaže, da sam autošovinista, a ima nekih, koji me ovde nazivaju i Bošnjom, zbog stavova, koje zastupam.
Više mi se smučilo, od ovakvog društva i države. Hoću, bre, da živim, i da moja deca, sutra mogu, da imaju normalnu egzistenciju i život, bez suludih ideja i mitomanije
Kakve veze imaju pomenute “sulude ideje” i dotična “mitomanija” sa time što neko eto ‘hoće da živi’ i ‘ima normalnu egzistenciju’?

Pođimo od Nemačke i najdefinitivnije ne samo suludih nego potpuno ludačkih Hitlerovih ideja: kako je to Hilterova ubilačka paranoidna ideacija sprečila Nemce da žive i imaju normalnu egzistenciju?

Kakve veze imaju pomenute “sulude ideje” i dotična “mitomanija” sa time što neko eto ‘hoće da živi’ i ‘ima normalnu egzistenciju’?

Pođimo od Nemačke i najdefinitivnije ne samo suludih nego potpuno ludačkih Hitlerovih ideja: kako je to Hilterova ubilačka paranoidna ideacija sprečila Nemce da žive i imaju normalnu egzistenciju?
Zato što živim, u mitomanskoj državi, sa ludački nastrojeni političarima, kojima je jedina preokupacija, tuđa teritorija, i briga o rusiji. Pa, zabole me i za Rusiju, o za prekodrince. Itekako, to sve ima veze.

Kojom logikom svedocanstvo Hakije Meholjica....oslobadja krivce za masovna streljanja?

Pa ovo je toliko smesno da nemam reci.

To sto je Alija hteo deo svog naroda da zrtvuje zarad njegovih visih ciljeva,to apsolutno nikog sa nase strane ne oslobadja niti Karadzicevu miliciju niti Mladicevu vojsku za ona streljanja sto su izvrsili...

I sad ovako to bese...

Svi vi koji tako nakaradno rezonujete,niste Srbi....vec olos i to tako treba da vam pise tamo kad se izjasnjavate koje ste nacionalnosti.

Zataskavanje zlocina ili negiranje zlocina ne prilici cestitom coveku.
Sa takvim razmisljanjem samo vredjate normalne i postene Srbe.
Kome Vi trebate?

Nije patriota onaj kome su usta puna srbovanja...to treba da bude jasno...
Svjedočenje Meholjića govori da se iza strijeljanja ne krije odluka srpskih vlasti već zavjera zapadnih sila i jednog dijela plaćenika, nešto iz reda Hrvata nešto od Srba. Zapad je platio plaćenicima egzekucije zarobljenika u jednom dijelu zločina. Zapad je naredio muslimanima da po Podrinju ubiju 3500 Srba.

E sada, zašto nije ispitan Klinton na optužbe koje su iznešene od strane muslimanskog ratnog komandanta jer Klinton se tereti za učešće u "genocidu"?
Znaš li da su optuženi za strijeljanje 1200 ljudi za jednu noć bili Erdemović i Boškić koji su Hrvati a sa njima i Franc Kos koji je Slovenac?
Znaš li da su Škorpioni paravojna jedinica iz Hrvatske a da je Trnovo gdje su strijeljali šest zarobljenika 150 km od Srebrenice?

Ti ništa ne znaš o tim događajima ali znaš da pitaš "kakve veze ima".
Ima, itekako ima veze.

Je li ti sada jasnije o čemu se radi i kakve veze ima Meholjić sa izjavom??!

Zato što živim, u mitomanskoj državi, sa ludački nastrojeni političarima, kojima je jedina preokupacija, tuđa teritorija, i briga o rusiji. Pa, zabole me i za Rusiju, o za prekodrince. Itekako, to sve ima veze.
I, onda se čudimo, što nas niko ne voli. Pa kako, da nas voli, kad se uzdižemo i kur.imo. Nemoguće, da su svi drugi u krivu, a mi jedini u pravu. Znači, da je do nas.
Izvini, čime su to Srbi uvredili oca hrvatskog nacionalizma Anta Starčevića koji je Srbe još u doba formiranja hrvatske nacije nazivao Slavoserbskom pasminom? Kako to mi “sebe uzdižemo” kad upravo Starčević u knjizi tako umilnog naslova tvrdi da su Nemanjići bili u stvari Hrvati, i o Srbima piše sa mržnjom kakvu je Hitler pokazivao prema Jevrejima?

Ovo je i te kako relevantno za temu, ništa što se dešavalo devedesetih i tokom Drugog svetskog rata nije palo s neba, tome je prethodio skoro ceo jedan vek besomučne mrzilačke propagande:

AEBF35F7-9F39-48F4-A822-C0F3A85ADCCF.png

Ko tačno ovde uzdiže sebe?
63CEF8B0-B50B-4E7B-9A5F-10A4707B385E.jpeg

Čime su Srbi još od tada zaslužili ovoliku mržnju Oca hrvatske nacije?
4ADDA1F7-EBEB-4D68-9CA2-C9B5F062FBD3.jpeg

Izvinjavam se, ali ovo nije odgovor, to što je Srbija siromašna nije uopšte ni u kakvoj vezi sa bilo kakvim mitomanijama nego sa time što skoro uopšte nije bilo investicija.

Ukoliko te ne mrzi pogledaj neki ozbiljan sajt o ekonomiji, videćeš da konstatuju da ekonomski rast isključivo zavisi od nivoa investicija i da eventualna verovanja, mitologije i ideologije na to nemaju nikakvog uticaja: u suprotnom bi despotske zalivske monarhie kao teokratije morale da budu daleko siromašnije od Srbije, a to nije slučaj, ni iz daleka.

Izvini, čime su to Srbi uvredili oca hrvatskog nacionalizma Anta Starčevića koji je Srbe još u doba formiranja hrvatske nacije nazivao Slavoserbskom pasminom? Kako to mi “sebe uzdižemo” kad upravo Starčević u knjizi tako umilnog naslova tvrdi da su Nemanjići bili u stvari Hrvati, i o Srbima piše sa mržnjom kakvu je Hitler pokazivao prema Jevrejima?

Ovo je i te kako relevantno za temu, ništa što se dešavalo devedesetih i tokom Drugog svetskog rata nije palo s neba, tome je prethodio skoro ceo jedan vek besomučne mrzilačke propagande:

Pogledajte prilog 1735908

Ko tačno ovde uzdiže sebe?Pogledajte prilog 1735910

Čime su Srbi još od tada zaslužili ovoliku mržnju Oca hrvatske nacije?
Pogledajte prilog 1735909
Možda seobama i pokušajima, osvajanja tuđih teritorija. Je li ti to, možda nekad, palo na pamet? Otkud mi uopšte u Hrvatskoj, i BiH? Šta smo uopšte tamo tražili? I onda kažemo, da je to sve srpsko. Pa, kako? Seobama i zauzimanjem, možda.

Svjedočenje Meholjića govori da se iza strijeljanja ne krije odluka srpskih vlasti već zavjera zapadnih sila i jednog dijela plaćenika, nešto iz reda Hrvata nešto od Srba.
Ne lupetaj!!!

Iza celog tog slucaja se vidi spremnost Alije da zrtvuje svoje...i nista vise...to sto su oni unapred procitali sta ce se desiti ne oslobadja krivice pocinioce masovnih streljanja...

Zapad je platio plaćenicima egzekucije zarobljenika u jednom dijelu zločina.
Neeeee lazovcino.

Jel to ono ko kad je u Hagu Seselj optuzio onog Jugoslava Petrusica da je strani placenik koji stoji iza tih ubistava,pa su se onda nasli jednom prilikom zajedno na tv happy da podele svoja saznanja o tome...

Ajde ne baljezgaj...

Zapad je naredio muslimanima da po Podrinju ubiju 3500 Srba.
?
Zasto se ti tako nemoralan kacis na ove teme,koga lazes i koga mislis da ubedjujes???

Ove Vuciceve patriote???

E sada, zašto nije ispitan Klinton na optužbe koje su iznepene od strane muslimanskog ratnog komandanta jer Klinton se tereti za učešće u "genocidu"?
Klinton je trazio razlog za bombardovanje...nije on naredio streljanje.

Je li ti sada jasnije o lemu se radi i kakve veze ima Meholjić sa izjavom??!

Ne,sada mi je jasnije da si ti cista lazovcina...ali moram da pitam zasto to sve radis?

Back