Ovde uopšte Srbi nisu tema nego antisrpska propaganda. Piše ti u naslovu.
Tacno ali znas da srbi to rese tako sto su svi drugi krivi , a oni ni dupetom da mrdnu..
Evo npr , treba uvek ocekivati antisrpsku propagandu , uvek..
Ali onda otklanjas antisrpsku propagandu kao sto ja otklanjam anti um propagandu da je glup ludak i lopov...svaki lopov ce da krene da me optuzuje da sam lopov jer onda je lopta na mojoj strani , a on je slobodan da radi sta hoce....tako ti je kod Srba...
Slicno je i kod izdajica, izdajica te prvi optuzi i onda on moze da ladi jaja a tezina je na tebi ......u ocima drugih...
Da to jednom zavrsimo i nazovemo pogan..
Ali to ovde nije tema nego antisprska propaganda...
To stalno mora da se resava a ne onako kako lenji Srbi hoce a to je da oni jednom to nekom dokazu i onda da lade jaja...ne ne...
Mora stalno u svakom trenutku...
Znaci ako postoji sumnja da je broj zrtava u Srebrenici takav, to se stalno ponavlja, nema tu sramote...
Muslimani kazu ima 8000 zrtava ti kazes koliko njih ima gelere u telu...to je argumentovana primedba...
Nek je jedan samo , ostaje sumnja da onaj ko radi radi pokvareno , to je dovoljno , kad neko laze, kazes mu da laze...
Evo ovo oko belih traka....
Prvo sto upada u oci je da se ne javlja u filmu rec bele trake za ruke, nego se kaze bela platna na prozorima, ne verujem da mi je promaklo a mozda jeste..
Drugo to bas i ne umanjuje samo menja karakter tj intezitet pocinjenih zlocina, ali tu nesto nije u redu....Ali dobro i to je bitno....
Mada meni nije jasno iako znam dosta oko situacije u vreme rata kod prijedora, , cak sam i bio tamo , znam sve ovo iz filma mislim na teren, ali nisam ucestvovao u tim desavanjima...niti sam svedok tih stvari...
Ja sam ubedjen da u prijedoru mozes da znas svakog....ako hoces...
Mene su skoro svi znali kad sam dosao , a prvi put sam bio nedelju dana...
Svi su znali pre nego sto sam dosao konkretno da cu da se pojavim i da dodjem...
Tuzilac, Sudije, neki advokati koji nisu dobro radili svoj posao....
Tako da mi nije jasno da je u doba rata tamo bilo glupljih ljudi nego sto ih ima sada....
Pa da mora da usred dolaska Arkana ti oznacavas ko su muslimani ko nisu...makar i belim zastavama na kucama, to nije bas dobra stvar..
Tako da je tu indoktrinacija odigrala ulogu , sta znam , bilo je indoktrinacije i ja kad sam bio tamo , gledam veterane, ubila ih reuma, i ratovanje u rovovima, toga nema u filmu , a nisu ih naucili ni to kako da kopaju rovove...recimo...i opet su dugo vremena Sloba Sloba i samo Sloba...
A gledaju me i kazem im oprezno, nikad ne spustaj gard....
Ali u smislu teme, obavezno uvek ocekivati propagandu , i to tesku i poganu...i od srba i od svih ostalih ...ovo Srba se odnosi na Srbiju...ali se odnosi i na RSK...
Pa bilo bi mnogo vise zrtava na puno mesta ako ne zarazi neko prisebnoscu domace branitelje.....
Bas Bratunac ti je ;primer kako su ih bacakali levo desno po polozajima, ili Sarajevo kako su ih nalozili da se utvrde i onda da im sarajlije budu zivi stit...
Ali Srbi su skloni pazni prema propagandi zato sto su licemeri i lazovi...
Traze suglasje zato ...to je prvi razlog , drugi je jer su masovno nerazboriti, glupi na neki od milion nacina...ali preciznije je nerazboriti..
Npr uzmimo primer hercegovinu , kad su razboriti , mnogo bolje artikulisu svoje stavove i sta zele...a kad nisu , to se sve pretvara u nasilje i siljenje i budalastine..
Tada se uvek pretvore u traganje za javnim mnjenjem , cuj nemoj da te ko cuje...ili sta ce reci varos..
Dok ako su razumni i pravoverni , mogu da budu i naivni , ali ih mnogo manje interesuje sta ce reci drugi....tj manje su podlozni propagandi..
Tako su npr odlucili da ne napustaju polozaje i tako sprecili pokolj dok su druge sredine u bar desetak puta napustile polozaje koji su dobri i na kraju brojali pokolj u lokalnim stanovnicima...instrukcije iz BG ili Arkana ili ko zna ko im je rekao..
Znaci smanjiti osetljivost na propagandu , ali ne i angazovanje..
To bi znacilo da u slucaju Dodik itekako treba raditi na stvaranju viseclanog predsednistva srpske ja ne verujem da postoji samo dodik pametan svi ostali glupi....nego je tu u pitanju ciji je duzi , ko se bahatoscu nametnuo....
Jedan od nacina umanjenja propagande je omasovljenje odbrane prema propagandi...
Tako Dodik postaje zamenjiv, a Srpska nezamenjiva, a ne ovakko kako je sada...
Osim ako su svi ostali glupi ko cosak, a ja nisam stekao takav utisak kad sam bio u RS...
Cak stavise, imao sam utisak da je bolja sredina nego BG, manje pokvarenjaka...
Slicno je i sa Srebrenicom, omasoviti i razdvojiti principe negiranja....genocid ne genocid, i da li je broj zrtava takav kakav je...
Radis propagandno kao i oni sto rade..a pomenu genocid, ti ne reagijes na rec genocid, nego na rec 8000 i kazes mesanje poginulih ratnika i ubijenih civila u osveti je sknavljenje neduznosti tih civila, kao sto i jeste...
To bi za svakog postenog bilo sramota, da zloupotrebljava nevine zrtve, sa angazovanim borcima, pa to i primenjujes...tudju sramotu iznoscis ako je propaganda....nije to sud to je propaganda..cim se pojavi da je u pitanju laziranje broja ubijenih , tu je odmah uzdrman i svaki princip cestitosti , i onda genocid dobija svoje visestruko znacenje, tu ima olaksavajucih okolnosti za Mladica i Srbe, odvajanje muskaraca od zena i dece, a nema olaksavajucih u smislu definicije da je osveta genocid, ali osveta je mnogo cesta pojava pa bi mnoge situacije dobile na genocidnosti....a opet to ne umanjuje zlocin , jer ubijanje je zlocin, to sto ga rat i politika opravdava zbog svojih ciljeva, mozemo i to dajte da zacrtamo ciljeve tih opravdanja i videcete da ni hrvati ni srbi ni muslimani nemaju opravdanja za zlocine.
Sta opravdanje hrvata je morali su da prave svoju drzavu , ajde....taj princip hocu svoju drzavu i onda imam pravo da ubijam drugog koga sam naterao da se naoruza tako sto ih smaknem jednog po jednog na barikadama na putevima , e to nije nikakvo opravdanje....za ubijanje..