Antisrpska propaganda

I sad ce meni i tebi da prica neko (kome treba Google da sazna ko je Juka) , sta je bilo u Sarajevu i Bosni generalno. Zajebi me sa tom pricom.
Али брате њима је то и циљ.
Да наставе са том причом док ми не оматоримо или не одемо Богу на истину.
Пропаганда ће се наставити и ми ту можемо само једно.
Да је побијамо чињеницама.
А ту нас заустављају наши аутошовинисти...
нека нам је Бог у помоћи
јер ми очигледно не умемо сами са собом.

Ibran Mustafić, jedan od razočaranih Izetbegovićevih sledbenika i nekada jedan od osnivača SDA u Srebrenici, koji je u knjizi "Planirani haos" razotkrio metode SDA propagande, smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih u Srebrenici. Mustafić: "Veoma teško, zato što je Srebrenica odavno predmet manipulacija, a glavni manipulator je Amor Mašović koji je planirao da na žrtvama Srebrenice živi narednih 500 godina."

https://www.nezavisne.com/novosti/b...ali-nepodobne-sunarodnike-u-Srebrenici/180743

Haška sutkinja Priska Nijambe je u obrazlaganju svog izdvojenog mišljenja prilikom presude Tolimiru naprosto argumentima i logikom razbila u paramparčad sav dokazni materijal koje je prezentovalo tužilaštvo. Između ostalog, ona je u vezi broja žrtava rekla:

http://www.nspm.rs/dokumenti/izdvojeno-misljenje-sudije-u-predmetu-zdravka-tolimira.html?alphabet=l

"U spisu postoji dokaz koji upućuje na to da je u izvjesnom broju masovnih grobnica pronađeno nekoliko stotina tijela sa svezanim rukama i povezima preko očiju. Ja mogu da zaključim van razumne sumnje da su te ljude ubili pripadnici snaga bosanskih Srba. Međutim, bez daljih forenzičkih dokaza za izvjestan broj za koji ne postoje jasni dokazi, ja nisam ubijeđena van razumne sumnje da smrti ispunjavaju elemente ubistva. Dokazi u ovom predmetu pokazuju da su mnogi iz kolone ubijeni u borbi – moguće oko 3000 muškaraca."

O čemu se radi? Forenzičari Haškog suda su iskopali 3 568 tela u prečniku od 60km oko Srebrenice. Utvrđeno je da je streljano njih 505, a kod ostalih su pronađene rane od gelera, eksplozija, granata....što ukazuje na stradanje u borbi, od minskih polja itd. Nakon povlačenja forenzičara Haškog suda iskopavanje preuzima Institut za nestale na čelu sa kadrom SDA Amorom Mašovićem koji svedoči o 8000 pobijenih kao krunski svedok optužbe kojeg poziva da svedoči haško tužilaštvo. Međutim, analize Mašovićevog instituta nisu validne jer njihove laboratorije mogu samo da identifikuju umrlu osobu, ali ne i da odgovore na pitanje kako je i kad nastradala.

Kad je na ovakvim manipulacijam građen srebrenički genocidološki mit, onda se može samo zamisliti šta je u osnovi prijedorske i drugih propagandističkih bajki.

Ja blage veze nemam šta si ti sa ovim htio da kažeš a vjerujem ni 99% forumaša sa teme. :neutral:
Da ne podrzavam srpsku kulturu koja kaze pusti ga budala ali nas je..

Te budale su 10 puta htele zamalo da me ubiju, nema tu prastanja za srpsku kulturu..
Ako vidim da je budala, odvajam se odmah , u sekundi od takvih , ma uopste me ne interesuje sta je....ja da nosim beleg sta budala uradi , i jos da dolazim u poziciju da glavu stavljam na panj zbog njegovih gluposti , ne ne, ja sam presao taj nivo budaletine...

Ja to otvoreno kazem , kad god se desi situacija....znaci u 3 sekunde eto ti odmah mog ultimatuma..
Pa kazem vam zaustavi me saobracajna zandarmerija i neoprezno jedan zandarm podigne cev, istog trenutka prestaje moj razgovor koji je bio miran razuman, sa komandirom, istog trenutka moje telo ide malo ka napred, kolena se malo spustaju tacno se vidi da sam spreman da u 2m dodjem do njega pre nego sto opali ..

Srbi navikli ono seljacko , malo sam se salio ispipkavanje karaktera i sta ce da im prodje kod drugih ljudi , pa urade neku pakost i stetu a posle salio sam se, cisto te provociraju.....tako se sale na selu , ja sam kao mali prosao tu skolu na selu i od dobrih i od ludih seljaka...tako da sam postavio balans...
Ako hoces da cistis ceo grad, moze, cistis ali imas plan da ga ocistis od prvog do zadnjeg....
Ja ili sam u ili sam van tog tvog nauma, nema tu ja sam sa tobom pa te pokrivam zato sto smo drugari , toga nema...

To se ljudi dogovore koji hoce da budu zivotinje, i ja se onda odmaknem ili sam protiv njih...ima i toga....ja procenjujem kad je sta...ne mogu ja protiv svih, tako da onda se odmaknem...A ne ti meni da spocitavas nisi Srbin ako ne ubijas muslimane, i to kao zver, pa zaebi.

Iz norveškog dokumentarca Izdani grad, svedočenje Hakije Meholjića o sastanku sa Izetbegovićem.

Izetbegović u obraćanju srebreničkoj delegaciji koja je pre pada Srebrenice helikopterimna prebačena u Sarajevo na sastanak muslimanskih lidera:

"Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i izvrše pokolj 5000 muslimana i biće vojna intervencija NATO".

Ako ovo nekome nije dokaz da je srebrenička propagandna podvala pripremana i pre nego što su Srbi ušli u Srebrenicu, onda je taj mnogo glup.

Fabrika laži Ruder Finn

Na scenu stupa američka agencija za odnose sa javnošću Ruder Finn Global Public Affairs: 12. avgusta 1991. počinje da radi za Hrvatsku. U ugovoru su jasno precizirane obaveze: 1) razvijanje strategije lobiranja u američkom Kongresu i Senatu, kao i svim relevatnim ministarstvima za priznavanje nezavisnosti Hrvatske; 2) uspostavljanje veza sa američkim tajnim službama; 3) pridobijanje medija…

Vlada Alije Izetbegovića 23. juna 1992. potpisuje ugovor sa agencijom Ruder Finn na istim osnovama kao i hrvatska.

Oktobra 1992. Ruder Finn postaje lobista kosovskih Albanaca.

Али брате њима је то и циљ.
Да наставе са том причом док ми не оматоримо или не одемо Богу на истину.
Пропаганда ће се наставити и ми ту можемо само једно.
Да је побијамо чињеницама.
А ту нас заустављају наши аутошовинисти...
нека нам је Бог у помоћи
јер ми очигледно не умемо сами са собом.

Ali interesantno kako svaki put kad se pomenu srpske zrtve ulete ovi "padobranci" tipa "e sta smo mi njima radili"...kod muslimana i Hrvata toga nema.

Ibran Mustafić, jedan od razočaranih Izetbegovićevih sledbenika i nekada jedan od osnivača SDA u Srebrenici, koji je u knjizi "Planirani haos" razotkrio metode SDA propagande, smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih u Srebrenici. Mustafić: "Veoma teško, zato što je Srebrenica odavno predmet manipulacija, a glavni manipulator je Amor Mašović koji je planirao da na žrtvama Srebrenice živi narednih 500 godina."

https://www.nezavisne.com/novosti/b...ali-nepodobne-sunarodnike-u-Srebrenici/180743

Haška sutkinja Priska Nijambe je u obrazlaganju svog izdvojenog mišljenja prilikom presude Tolimiru naprosto argumentima i logikom razbila u paramparčad sav dokazni materijal koje je prezentovalo tužilaštvo. Između ostalog, ona je u vezi broja žrtava rekla:

http://www.nspm.rs/dokumenti/izdvojeno-misljenje-sudije-u-predmetu-zdravka-tolimira.html?alphabet=l

"U spisu postoji dokaz koji upućuje na to da je u izvjesnom broju masovnih grobnica pronađeno nekoliko stotina tijela sa svezanim rukama i povezima preko očiju. Ja mogu da zaključim van razumne sumnje da su te ljude ubili pripadnici snaga bosanskih Srba. Međutim, bez daljih forenzičkih dokaza za izvjestan broj za koji ne postoje jasni dokazi, ja nisam ubijeđena van razumne sumnje da smrti ispunjavaju elemente ubistva. Dokazi u ovom predmetu pokazuju da su mnogi iz kolone ubijeni u borbi – moguće oko 3000 muškaraca."

O čemu se radi? Forenzičari Haškog suda su iskopali 3 568 tela u prečniku od 60km oko Srebrenice. Utvrđeno je da je streljano njih 505, a kod ostalih su pronađene rane od gelera, eksplozija, granata....što ukazuje na stradanje u borbi, od minskih polja itd. Nakon povlačenja forenzičara Haškog suda iskopavanje preuzima Institut za nestale na čelu sa kadrom SDA Amorom Mašovićem koji svedoči o 8000 pobijenih kao krunski svedok optužbe kojeg poziva da svedoči haško tužilaštvo. Međutim, analize Mašovićevog instituta nisu validne jer njihove laboratorije mogu samo da identifikuju umrlu osobu, ali ne i da odgovore na pitanje kako je i kad nastradala.

Kad je na ovakvim manipulacijam građen srebrenički genocidološki mit, onda se može samo zamisliti šta je u osnovi prijedorske i drugih propagandističkih bajki.
E tako se radi , a ne srpski svinjac...
Znaci ne povlacenje iz zajednickog rada na utvrdjivanju cinjenica....moras da branis istinu uvek....inace se desava balkan...
Jer verujte mi ako ne branis istinu , stradace prvo najpametniji pa onda idu najposteniji , posle najpametnijih iako u ovom filmu o prijedoru je bilo obrnuto prvo najposteniji pa najpametniji....ali obicno je obrnuto prvo najpametniji da ne smetaju pa onda najposteniji kao najjednostavniji...

Srebrenica je zeznuta zbog vise uglova, prvo ne bih nikad mesao genocid kao pojam jer je ispalo da je zaebano ....osveta je genocid, a to nije bas genocid...iako moze da se na jedan nacin gleda kao genocid, osveta je cak i u religiji osveta....a i kod ljudi je osveta..
Drugo , uzrok i posledica, to je posebna prica...mnogo muljanja sa obe strane ima...i mnogo razloga za osvetu....
A cim se umuvaju jajare desava se ovo sto se desava Srebrenica poraste kao ideologija, a Prijedor opada kao ideologija..
A Sarajevo , ko je tu kriv...jedni zatvore, drugi zatvore, a narod unutra...ceka politicku odluku i gine...zabava za snajperiste....
To su sve kao i Vukovar,zlonamerno natezanje...

Ali interesantno kako svaki put kad se pomenu srpske zrtve ulete ovi "padobranci" tipa "e sta smo mi njima radili"...kod muslimana i Hrvata toga nema.
Ма
три четвртине падобранаца су муслимани и Хрвати који глуме Србе овде
мада има и наших будала довољно...
Нигде нисам видео толики аутошовинизам као код нас
то на кугли земаљској не постоји.

Pa ti onda predji da budes hrvat pa ce ti biti sladje....
Srbi i Srbijanci , ako su tako krvozedni i ostrasceni kao sto neki jesu , iz tih planina i divljina, ja ne zelim da budem isti Srbin jer nisam isti Srbin...
Kao dok su CG bili Srbi , izvini ti mi dodjes kao Srbin a lud si i nemas mere, ostrascen kao kapisla, no no...Srijanac sam onda nisam Srbin, dodje krajisnik sav ponosan sto je odbranio krajinu , gde u BG je odbranio , ali mase time...a ovamo ostrascen, neda on usred BG mora da se postuje njegovo srpstvo...usred BG..
Kosovari isto , usred BG mora da se postuje njihovo Srpstvo a ovamo kao ziska su , a ovamo i u Kraljevu mora da se postuje njihovo veliko srpstvo , a svuda to srpstvo a samo ga nema kad treba njima da se odbrane....

Svi ostrasceni nesto , svuda stvaraju neprijatelje, a Srbija Sumadija uvek spremna da odbrani , Srbija da prihvati...pa ohladite malo sa tim velikim Srbima a pobegose svi mali Srbi iz Srbije, zato sto dodjose ti veliki Srbi iz svojih dobro odbranjenih zemalja u Srbiju da je kao brane..

I onaj muslimanski hadziluk dole Sandzak i Sjenica, isto kao da si ih sa marsa poslao ...a Srbi isto preponosni...a samo problemi i ostrascenost...

Ма
Pa kad srbi sve postavljaju kao autosovinizam..tu ne mozes da zaustavis budale pre nego sto naprave nesto u ime Srpstva npr pobiju neke ljude...
Ne mozes da ih zaustavis a posle se racunas u autosoviniste kad ne zelis da budes u istoj grupii....
Ili si cinkaros ako neces da budes u maloletnickoj bandi lopova, ili si cinkaros ako neces da se drogiras...sve neko jedinstvo prema najgorim pojavama..
A kad treba da se dogovore samo da izaberu predstavnika sela da bi im se besplatno napravio put ne moze da se dogovore jer bi onda taj jedan pokupio zasluge u celom selu bi ispao car za izgradnju tog puta....neverovatno ....i propala im prilika da im se napravi put....

Kod Hrvata se dugo formirao taj put da su svi jednoumni , tamo ko ubije Srbina ostali se sloze moralo je Srbin je bio i kraj..
Zato i kazem, kome odgovara takvo jednoumlje sa otvorenim kontom za ubijanje bez bunjenja , taj bolje da predje u hrvate...

Jel bese u Nevesinju su ubili Srbina zato sto je branio muslimana koji nije nista provocirao samo bio musliman....ili Trebinju...

Ма

Meni je totalno nebitno ko glumi da je Srbin, a ko je stvarni autošovinista. Mnogim licima sa psihološkim poremećajima ličnosti je forum izduvni ventil i brbljaju ovde koješta. Ti što pišu je apsolutno nevažno. Što se tiče ratne propagande, na ovakvim temam treba samo iznositi činjenice koje bliže sagledavaju tu problematiku jer i to je mali korak ka rušenju tog grandioznog sistema laži i ne upuštati se u lične rasprave sa nebitnim likovima.

Vidim, ovde samo nedostaje još jedan lik, i da atmosfera, bude upotpunjena. Sam će se prepoznati. Da, čoveče, sami sebe su ubijali. Sram da ih bude. Kako su samo podmukli. To se nijedan, naš Srbin, ne bi setio. Mi smo za njih male mace. Ma ni do članaka im nismo. Licemerstvu nema kraja.

Vidim, ovde samo nedostaje još jedan lik, i da atmosfera, bude upotpunjena. Sam će se prepoznati. Da, čoveče, sami sebe su ubijali. Sram da ih bude. Kako su samo podmukli. To se nijedan, naš Srbin, ne bi setio. Mi smo za njih male mace. Ma ni do članaka im nismo. Licemerstvu nema kraja.
Evo ti snimak na kojem se vidi i hitac sa zgrade IV BiH tj. bošnjačke strane, koji je ubio francuskog vojnika UN koji je postavljao zaštitu od srpskog snajpera.
Ubijen je da bi se optužili Srbi i njegova smrt je snimljena kamerom. Danas postoji spomen ploča sa njegovim imenom ali ne i podaci o tome ko ga je ubio a ubica je u Holandiji koja odbija da ga izruči.

Poslednja izmena:

Svjedok: Državna bezbjednost BiH ubila mirovnjaka UN

BIRN
Sarajevo
BIRN
April 1, 201508:41

Na haškom procesu protiv Ratka Mladića, bivši pripadnik Službe državne bezbjednosti BiH Edin Garaplija, posvjedočio je da je paravojska te službe 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika UNPROFOR-a i da je to potom pripisano srpskoj strani.

This post is also available in this language: English Shqip Macedonian
Svjedočeći po obavezujućem nalogu Tribunala, Garaplija, koji je bio šef antiterorističkog tima SDB BiH, rekao je u utorak u Haagu da mu je1996. lider “Ševa” Nedžad Herenda priznao da je njegova jedinica počinila ovaj i druge zločine.

Herenda je, po Garaplijinim riječima, priznao da je sa zgrade Izvršnog vijeća BiH u maju 1995. ubio francuskog vojnika dok je na ulici ispred hotela Holiday Inn u centru Sarajeva podizao barikadu koja bi građane zaštitila od vatre sa srpske strane.

“Herenda je kazao da je on pucao kako bi UN okrivio Srbe”, rekao je svjedok i dodao da je Herenda za taj zločin dobio 2.000 maraka.

Garaplija je izjavio da je formacija zvana “Ševe” u maju 1993. ubila i “sarajevske Romea i Juliju” – 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu.
“Herenda nam je rekao da je, s kolegom Draganom iz ‘Ševa’, pucao na taj par”, kazao je Garaplija.
Svjedok je podvukao da je, “kao i za većinu snajperskih djelovanja, srpska strana bila okrivljena” za ubistvo mladog para.

https://balkaninsight.com/sr/2015/04/01/svjedok-državna-bezbjednost-bih-ubila-mirovnjaka-un/

Da ne podrzavam srpsku kulturu koja kaze pusti ga budala ali nas je..

Te budale su 10 puta htele zamalo da me ubiju, nema tu prastanja za srpsku kulturu..
Ako vidim da je budala, odvajam se odmah , u sekundi od takvih , ma uopste me ne interesuje sta je....ja da nosim beleg sta budala uradi , i jos da dolazim u poziciju da glavu stavljam na panj zbog njegovih gluposti , ne ne, ja sam presao taj nivo budaletine...

Ja to otvoreno kazem , kad god se desi situacija....znaci u 3 sekunde eto ti odmah mog ultimatuma..
Pa kazem vam zaustavi me saobracajna zandarmerija i neoprezno jedan zandarm podigne cev, istog trenutka prestaje moj razgovor koji je bio miran razuman, sa komandirom, istog trenutka moje telo ide malo ka napred, kolena se malo spustaju tacno se vidi da sam spreman da u 2m dodjem do njega pre nego sto opali ..

Srbi navikli ono seljacko , malo sam se salio ispipkavanje karaktera i sta ce da im prodje kod drugih ljudi , pa urade neku pakost i stetu a posle salio sam se, cisto te provociraju.....tako se sale na selu , ja sam kao mali prosao tu skolu na selu i od dobrih i od ludih seljaka...tako da sam postavio balans...
Ako hoces da cistis ceo grad, moze, cistis ali imas plan da ga ocistis od prvog do zadnjeg....
Ja ili sam u ili sam van tog tvog nauma, nema tu ja sam sa tobom pa te pokrivam zato sto smo drugari , toga nema...

To se ljudi dogovore koji hoce da budu zivotinje, i ja se onda odmaknem ili sam protiv njih...ima i toga....ja procenjujem kad je sta...ne mogu ja protiv svih, tako da onda se odmaknem...A ne ti meni da spocitavas nisi Srbin ako ne ubijas muslimane, i to kao zver, pa zaebi.
Ovde uopšte Srbi nisu tema nego antisrpska propaganda. Piše ti u naslovu.

Meni je totalno nebitno ko glumi da je Srbin, a ko je stvarni autošovinista. Mnogim licima sa psihološkim poremećajima ličnosti je forum izduvni ventil i brbljaju ovde koješta. Ti što pišu je apsolutno nevažno. Što se tiče ratne propagande, na ovakvim temam treba samo iznositi činjenice koje bliže sagledavaju tu problematiku jer i to je mali korak ka rušenju tog grandioznog sistema laži i ne upuštati se u lične rasprave sa nebitnim likovima.
Tako je a tebi svaka čast na učešću u temi i linkovima i dokazima koji ostalju kao zabilješka prevare i propagande koja je blatila čitav jedan narod i podvaljivala mu najgnusnije laži zločine.

Naravno da je bilo zločina i sa srpske strane a o tome neka otvore temu, ovde pišemo o zločinima koje su počinili drugi da bi optužili Srbe.

Istina je kao voda, uvijek nađe put pa i kroz najmanju pukotinu.

Posmatrajući sad već decenijama kako ide suočavanje sa prošlošću, uočavam da to jako teško ide kada su antagonizmi i konfrontacije još u toku.
A protagonisti konfrontacija su muslimani češće nego drugi. Npr. kako se sada baviti hladne glave onim što je bilo u Prijedoru 1992. kad su oni zapeli da apse politički vrh RS? Ili juče, kako se baviti Prijedorom, u trenutku kad blokiraju ekonomske projekte u RS? Ili kad su se dovijali kako da sudski ukinu ime Republika Srpska.
Sve su to stvari koje oni nameću kao temu, često zaboravljajući i svoje egzirtencijalne potrebe. Npr. priča se da se pojavila neka kuga u Sarajevu ovih dana usled neorganizovanosti gradske čistoće.

Pa prosečan čovek, koji na dnevnoj bazi prati to njihovo ponašanje, bi trebalo šta da radi kad on takav još krene da zapomaže za svojim žrtvama...

to je sve nakon Gaze sve passe ..oću reći sviranje kuhca i politički sud...ako američkikongres kaže da u Gazi nije genocid niti etničko čiščenje o čemu mi pričamo...svijet prolazi kroz jednu turbulentu tranziciju gdje će se na kraju biti ona stara do presude tvoje ili moje.

Jedina ozbiljna prevara u poslednjih 30 godina je vlast i njen režim koji je uspeo da ubedi ljude da su im najveći neprijatelji "strani plaćenici", "domaći izdajnici" i "mrzitelji Srbije". Dok narod prežvakava te mantre, oni nesmetano kradu, vladaju bez odgovornosti i guraju zemlju u izolaciju. To je prava antisrpska politika, ona koja dolazi iznutra, iz režimskih fotelja.
To nije prevara nego činjenica.Tri države (SFRJ,SRJ,SCG) su nam rasturili,a ti kažeš da je to mantra.Okupirali su nam deo teritorije.Jel si zaboravio?

Da li je moguce da je bosanska armija ubijala svoje gradjane? Moguce je da je bilo i tih slucajeva, znamo sta se desilo u kaficu Panda, to se uvek iskoristi kao propaganda, poziv na mrznju.... Ali to sto se desilo u Pandi nije ni za milimetar pomerilo stav naseg naroda prema tom ratu i o nasoj nevinosti, tako da ne mozemo ocekivati da ce nekakav moguci napad armije BiH na svoj narod izbrisati sve one zlocine koje su nasi pocinili po Bosni...
A koji ste to vi?

Ovde uopšte Srbi nisu tema nego antisrpska propaganda. Piše ti u naslovu.
Tacno ali znas da srbi to rese tako sto su svi drugi krivi , a oni ni dupetom da mrdnu..
Evo npr , treba uvek ocekivati antisrpsku propagandu , uvek..
Ali onda otklanjas antisrpsku propagandu kao sto ja otklanjam anti um propagandu da je glup ludak i lopov...svaki lopov ce da krene da me optuzuje da sam lopov jer onda je lopta na mojoj strani , a on je slobodan da radi sta hoce....tako ti je kod Srba...

Slicno je i kod izdajica, izdajica te prvi optuzi i onda on moze da ladi jaja a tezina je na tebi ......u ocima drugih...
Da to jednom zavrsimo i nazovemo pogan..

Ali to ovde nije tema nego antisprska propaganda...
To stalno mora da se resava a ne onako kako lenji Srbi hoce a to je da oni jednom to nekom dokazu i onda da lade jaja...ne ne...
Mora stalno u svakom trenutku...
Znaci ako postoji sumnja da je broj zrtava u Srebrenici takav, to se stalno ponavlja, nema tu sramote...
Muslimani kazu ima 8000 zrtava ti kazes koliko njih ima gelere u telu...to je argumentovana primedba...
Nek je jedan samo , ostaje sumnja da onaj ko radi radi pokvareno , to je dovoljno , kad neko laze, kazes mu da laze...

Evo ovo oko belih traka....
Prvo sto upada u oci je da se ne javlja u filmu rec bele trake za ruke, nego se kaze bela platna na prozorima, ne verujem da mi je promaklo a mozda jeste..
Drugo to bas i ne umanjuje samo menja karakter tj intezitet pocinjenih zlocina, ali tu nesto nije u redu....Ali dobro i to je bitno....
Mada meni nije jasno iako znam dosta oko situacije u vreme rata kod prijedora, , cak sam i bio tamo , znam sve ovo iz filma mislim na teren, ali nisam ucestvovao u tim desavanjima...niti sam svedok tih stvari...
Ja sam ubedjen da u prijedoru mozes da znas svakog....ako hoces...
Mene su skoro svi znali kad sam dosao , a prvi put sam bio nedelju dana...
Svi su znali pre nego sto sam dosao konkretno da cu da se pojavim i da dodjem...
Tuzilac, Sudije, neki advokati koji nisu dobro radili svoj posao....

Tako da mi nije jasno da je u doba rata tamo bilo glupljih ljudi nego sto ih ima sada....
Pa da mora da usred dolaska Arkana ti oznacavas ko su muslimani ko nisu...makar i belim zastavama na kucama, to nije bas dobra stvar..
Tako da je tu indoktrinacija odigrala ulogu , sta znam , bilo je indoktrinacije i ja kad sam bio tamo , gledam veterane, ubila ih reuma, i ratovanje u rovovima, toga nema u filmu , a nisu ih naucili ni to kako da kopaju rovove...recimo...i opet su dugo vremena Sloba Sloba i samo Sloba...
A gledaju me i kazem im oprezno, nikad ne spustaj gard....

Ali u smislu teme, obavezno uvek ocekivati propagandu , i to tesku i poganu...i od srba i od svih ostalih ...ovo Srba se odnosi na Srbiju...ali se odnosi i na RSK...
Pa bilo bi mnogo vise zrtava na puno mesta ako ne zarazi neko prisebnoscu domace branitelje.....
Bas Bratunac ti je ;primer kako su ih bacakali levo desno po polozajima, ili Sarajevo kako su ih nalozili da se utvrde i onda da im sarajlije budu zivi stit...

Ali Srbi su skloni pazni prema propagandi zato sto su licemeri i lazovi...
Traze suglasje zato ...to je prvi razlog , drugi je jer su masovno nerazboriti, glupi na neki od milion nacina...ali preciznije je nerazboriti..
Npr uzmimo primer hercegovinu , kad su razboriti , mnogo bolje artikulisu svoje stavove i sta zele...a kad nisu , to se sve pretvara u nasilje i siljenje i budalastine..

Tada se uvek pretvore u traganje za javnim mnjenjem , cuj nemoj da te ko cuje...ili sta ce reci varos..
Dok ako su razumni i pravoverni , mogu da budu i naivni , ali ih mnogo manje interesuje sta ce reci drugi....tj manje su podlozni propagandi..

Tako su npr odlucili da ne napustaju polozaje i tako sprecili pokolj dok su druge sredine u bar desetak puta napustile polozaje koji su dobri i na kraju brojali pokolj u lokalnim stanovnicima...instrukcije iz BG ili Arkana ili ko zna ko im je rekao..

Znaci smanjiti osetljivost na propagandu , ali ne i angazovanje..
To bi znacilo da u slucaju Dodik itekako treba raditi na stvaranju viseclanog predsednistva srpske ja ne verujem da postoji samo dodik pametan svi ostali glupi....nego je tu u pitanju ciji je duzi , ko se bahatoscu nametnuo....
Jedan od nacina umanjenja propagande je omasovljenje odbrane prema propagandi...
Tako Dodik postaje zamenjiv, a Srpska nezamenjiva, a ne ovakko kako je sada...
Osim ako su svi ostali glupi ko cosak, a ja nisam stekao takav utisak kad sam bio u RS...
Cak stavise, imao sam utisak da je bolja sredina nego BG, manje pokvarenjaka...

Slicno je i sa Srebrenicom, omasoviti i razdvojiti principe negiranja....genocid ne genocid, i da li je broj zrtava takav kakav je...
Radis propagandno kao i oni sto rade..a pomenu genocid, ti ne reagijes na rec genocid, nego na rec 8000 i kazes mesanje poginulih ratnika i ubijenih civila u osveti je sknavljenje neduznosti tih civila, kao sto i jeste...
To bi za svakog postenog bilo sramota, da zloupotrebljava nevine zrtve, sa angazovanim borcima, pa to i primenjujes...tudju sramotu iznoscis ako je propaganda....nije to sud to je propaganda..cim se pojavi da je u pitanju laziranje broja ubijenih , tu je odmah uzdrman i svaki princip cestitosti , i onda genocid dobija svoje visestruko znacenje, tu ima olaksavajucih okolnosti za Mladica i Srbe, odvajanje muskaraca od zena i dece, a nema olaksavajucih u smislu definicije da je osveta genocid, ali osveta je mnogo cesta pojava pa bi mnoge situacije dobile na genocidnosti....a opet to ne umanjuje zlocin , jer ubijanje je zlocin, to sto ga rat i politika opravdava zbog svojih ciljeva, mozemo i to dajte da zacrtamo ciljeve tih opravdanja i videcete da ni hrvati ni srbi ni muslimani nemaju opravdanja za zlocine.
Sta opravdanje hrvata je morali su da prave svoju drzavu , ajde....taj princip hocu svoju drzavu i onda imam pravo da ubijam drugog koga sam naterao da se naoruza tako sto ih smaknem jednog po jednog na barikadama na putevima , e to nije nikakvo opravdanje....za ubijanje..

To nije prevara nego činjenica.Tri države (SFRJ,SRJ,SCG) su nam rasturili,a ti kažeš da je to mantra.Okupirali su nam deo teritorije.Jel si zaboravio?

Niko nam ništa nije rasturio nego smo sve sami uradili. SFRJ se raspala zato što je deo država gledao prema zapadu dok je Srbija gledala prema istoku. Da smo bili normalni, ko i svi drugi, ne bi bilo ni raspada ni rata.

Back