"Antifašizam" u srcu Evrope

dragon x

Legenda
Poruka
52.429
ZomboDroid_10052025071152.jpg

Dok su sve društvene mreže u FBiH preplavljene komentarima kako "fašisti u Moskvi obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom" pri čemu se ne precizira da li misle na Srbe ili Ruse (vjerovatnije je na Srbe) u tom entitetu u srcu Evrope osnovne škole i ulice se nazivaju po osuđenim i dokazanim fašistima.

Tako recimo škola u Sarajevu nosi ime po "Mustafi Busuladžiču" kojeg su komunisti osudili na smrt i strijeljali posle rata, škola u Goraždu prema glavnom imamu SS Handžar divizije koji je veličao Hitlera Husein efendiji Đozi, trg u Sarajevu koji nosi ime po Aliji Izetbegoviću koji je osuđen na tri godine zatvora zbog podrške fašističkoj SS diviziji itd.

Da li nam se fašizam vraća na mala vrata, upakovan u celofan dok veliki dio te iste Evrope ćuti i toleriše to, istovremeno vrišteći na Ruse koji su bili glavna sila u porazu Vermahta?
Gdje nas to vodi i kako da se borimo protiv takvog revozionizma?

images.jpeg

Autorska tema.

Ali pazi, toliko su glasni i bučni u osudi Srba koji su otišli u Moskvu da se pitam tačno o kakvom se to kolektivnom ludilu radi.
Postaviću ovde komentare sa društvene mreže, nevjerovatno je šta pišu.
Svakog okupatora su dočekali raširenih ruku.
Handžar divizija bila sastavljena od njih,40% ustaša bili muslimani,a u partizanima ih bilo 2,5%.

Šta si ovim htio reći? Kakve veze ima Nikola Koljević sa fašistima iz SS Handžar divizije?
Dragoljub Mihailović je odlikovan medaljom američkog predsjednika za spašavanje 600 savezničkih pilota tako da ne znam šta si ti htio reći.
Vjerovatno ni ti sam ne znaš šta lupetaš više.
Mastilav podržava ukro nac i ..ste...(moram ovako nedaju pravim imenom da se napise :roll:)teško ćeš skapirati sta oce da kaže ;)

@mario80 i @Mstislav znate da sam vas ja uvek neobično voleo, ali vi nas mećete u apsurdnu situaciju.

Očekujete da usvojimo komunistički, muslimanski i hrvatski stav o četnicima. Komunisti izjednačeni sa nacifašistima od strane EU. Od onih muslimana i Hrvata koji su uzeli učešče u 2.s.r. većina ih je stala uz Hitlera.
Isto tako očekujete da odbacimo pozitivan stav demokratskog antihitlerovskog sveta o JVO.

Kakvog to ima smisla?

Da li nam se fašizam vraća na mala vrata, upakovan u celofan dok veliki dio te iste Evrope ćuti i toleriše to, istovremeno vrišteći na Ruse koji su bili glavna sila u porazu Vermahta?
Gdje nas to vodi i kako da se borimo protiv takvog revozionizma?

Да би се борили против фашизма,
као и против било чега другог,
морамо знати шта је то.

Само слављење фашизма није фашизам !

Фашизам је једно колективно стање духа
где су сви једно и један је све.

Има народа где се ово релатувно лако догађа,
у српском народу нема шансе ! :nono3:

Па наш мото је "Само Слога Србина Спашава !"
Дакле толико смо рогови у врећи,
да морамо стално да се подсећамо
да треба да сарађујемо међусобно.

Мада кад погледам ове Понављаче, тзв блокадере,
хммм, имају висок степен телепатске истоветности ...

Шта знају деца где иду ... :think:

Poslednja izmena:
@mario80 i @Mstislav znate da sam vas ja uvek neobično voleo, ali vi nas mećete u apsurdnu situaciju.

Očekujete da usvojimo komunistički, muslimanski i hrvatski stav o četnicima. Komunisti izjednačeni sa nacifašistima od strane EU. Od onih muslimana i Hrvata koji su uzeli učešče u 2.s.r. većina ih je stala uz Hitlera.
Isto tako očekujete da odbacimo pozitivan stav demokratskog antihitlerovskog sveta o JVO.

Kakvog to ima smisla?
1000003245.jpg

Bila sudija i nije bila član partije. I nikada joj nijednu presudu nisu oborili :kafa:

A kada je sloba pao sa vlasti kratko je rekla: sada će biti kao u doba kraljevine, bogati će da se bogate još više i uživaju a siromašni će da crkavaju od boleština i gladi :)

Šta si ovim htio reći? Kakve veze ima Nikola Koljević sa fašistima iz SS Handžar divizije?
Dragoljub Mihailović je odlikovan medaljom američkog predsjednika za spašavanje 600 savezničkih pilota tako da ne znam šta si ti htio reći.
Vjerovatno ni ti sam ne znaš šta lupetaš više.
drug tito koji se borio protiv nacista i draze je odlikovan i od amerikanaca i od francuza i od rusa i o britanaca
on je najjaci

Back