antidepresivi

• Začetnik teme Začetnik teme radoznalost
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel' iko od vas tabletomana probao kamilicu, kantarion, lipu, sumske mesavine...
pa stara dobra C. Sativa...
cokoladu - dize serotonin...

NE podrzavajte farmaceutsku industriju
pre 100 godine se nista od toga nije pilo

Nšto bih molio u vjezi sa tricikličnim antidepresivima!!!!!
NE KORISITIT IH BEZ IZRIČITE LEKARSKE INDIKACIJE!!!
oni su jako moćni antidepresivi,koriste se u stanjima gdje je potrebno brzo djelati,ali imaju JAKO MALU terapijsku nširinu (mala granica između terapijske i toksične doze)....
Još su gori inhibitori MAO,naročito neselektivni,koji prilikom upotrebe zahtevaju nekorišćenje mlijeka,mesa,vina i drugih antidepresiva u upotrebi!!!!Veliki je broj pokušaja,i uspijelih samoubistava,što namjernih,što zadesnih sa antidepresivima (izuzev inhibitora preuzimanja serotonina)

sta vi licno mislite o antidepresivima!!!!!
Koje je vase misljenje.....dal stvarno pomazu ili je u pitanju novac?
Sta bi vi radili da bolujete od neke fobije, ili depresije da li bi koristili i sta od navedenih lekova (u ovoj diskusiji)?

Hvala.....

Meni je bio prepisan Seroxat zbog depresije i socijalne fobije... Sta da kazem, poceo sam pun nade i bilo mi je bolje, mozda je to bio samo placebo efekat jer sam ga pio samo desetak dana. U medjuvremenu sam na Internetu nasao jako mnogo uznemirujucih informacija kako je skidanje sa njega jako tesko. Sto je najgore, lekar koji mi ga je prepisao je rekao da je glavna prednost tog leka, sto ne stvara zavisnost :cry: Samoinicijativno sam prestao da ga pijem pre nego sto sam stigao da se naviknem, a prekinuo sam i terapiju kod tog lekara... Sad sam ponovo neraspolozen, i nisam siguran sta da radim.

Nemoj da sam te cula vise da ti to vraca neraspolozenje i losu volju, jer to sto si uradio je samo jedan korak napred (bez obzira kako to tebi izgledalo), jer si se informisao, procitao, saznao nesto vise o tome i odlucio da to tebi ne treba! A i ne treba ti...
Iz licnog iskustva mogu da ti kazem da sam ja kroz niz takvih situacija prosla! Dodje trenutak kada mi se cini da je sav moj trud bio uzalud i da sam se po ko zna koji put vratila na pocetak, i sve tako u krug! Medjutim, zamisli sve to, sve te krugove da cine jednu spiralu, kao veci feder u hemijskoj olovci, cini ti se da se vrtis u krug, ali te sve to vodi ka vrhu...U stvari, zavisi koju stranu izaberes, a to samo od tebe zavisi, jer u suprotnom,mozes da se lako nadjes na dnu!!! Veruj mi samo od tebe zavisi, jer sam imala, a imam i dalje takvih iskustava! Znam da si na dobroj strani krenuo, pa sam si to rekao....pozdrav i poljubac od Ane!!!

Ana,molim te,ako ikad budes procitala ovo,javi mi se na mail bocka9@yahoo.com
Ono sto si ti opisa;a,meni se trenutno desava,ali IDENTICNO.Nisam sama u ovome,ali me nekad uhvati takva frka da nikad nece proci i da sam `pukla`.Verovatno znas (koliko god to ruzno zvucalo) kakvo je olaksanje kad znas da ima jos ljudi koji su prolazili i PROSLI kroz to.Ovako me ljudi slusaju,ali ne razumeju.Bila bih ti jako zahvalna kad bi mi se javila.Slobodanka

Uh... Ja sam svojevremeno postavila temu o anksioznosti, zao mi je sto tada nisam pronasla ovu... Moj problem je za sada mozda objektivno manji od svih ovde navedenih, ali strahovi jesu strasna stvar, i desavali su mi se... Problem je sto se bojim da ce se opet desiti.

Naime, cini se da su bili izazivani odredjenim dogadjajem, ali to znaci da ih neki slicni dogadjaji opet mogu izazvati, a ja ne zelim kroz to da prolazim. Lekove ne pijem, mislim prave, prepisane od lekara, pijem kantarion kapsule (dodje isto kao caj, samo ne pravim caj nego smrvljen kantarion u kapsuli popijem uz dosta tecnosti, ne volim bas caj pa je ovo prakticnije), i onda sasvim normalno spavam (inace se lako budim i spavam lose).

Nameravam da idem kod psihologa (u mom domu zdravlja radi psiholog koji se upravo anksioznoscu i strahovima i bavi), bila sam na dva razgovora,a onda im je poceo odmor... Nastavicu terapiju cim se vrate, jer verujem da svemu tome postoji neki uzrok koji se moze otkloniti... Jer, trenutno se osecam relativno dobro... Nervozna sam, ali to ima veze sa upisivanjem fakulteta (i ne vidim da sam u gorem stanju nego celo moje drustvo),ali se opet nadam da to sve moze da prestane...

Malo pomoci mogu da pruzim, nazalost, znanje nemam, samo podrsku cinjenicu da niste sami... Desava se i mladima (imam 19 godina) I samo mogu da se nadam da cu od vas ovde ipak cuti nesto sto ce meni jos pomoci i uputiti me u pravom smeru ka otklanjanju problema...

Pozdrav
Izie

iv:
nešto lično:
Ja imam iskustvo već skoro 2 godine.Ako te interesuje, imam 26 godina završila sam fakultet,imam puno prijatelja, ali sam po prirodi osoba koja sve svoje probleme rešava sama, pa odajem utisak veoma samostalne osobe. Međutim, pre 3 godine sam shvatila da neke stvari baš nisu na svom mestu i trebalo mi je dosta vremena da odem po pomoć. U državnoj ustanovi sam bila 1 godinu, odlazila samo po recepte, a doza se konstantno povećavala. Onda sam tek upala u frku, jer sam shvatila da će terapija trajati malo duže nego što sam pretpostavljala, i pošto se to u državnoj(kod neuropsihijatra) svodilo samo na pepisivanje recepata, rešila sam da krenem privatno. Promenila sam terapiju, uzimam drugu vrstu antidepresiva, doza je i dalje veća nego što bih ja volela, ali funkcionišem sasvim normalno (nemam više napade plača, nisam bezvoljna i sl.), ali ne zahvaljujući samo lekovima već i volji koju imam da dovedem u red svoje psihičko stanje. Tebi želim sve najbolje i ako imaš problem rešavaj ga što pre. To je sve što ja imam da ti kažem na ovu temu. Pozdrav.
..............................................i ja bih volela da funkcionišem normalno mislim da treb a da odem kod neuropsihijatra ali me blam
Blam ne treba da te bude,a to ces shvatiti kada odes

dr:
Aktiviram temu, honey na ovim stranama su ljudi izneli svoja iskustva vezana za strahove, panicne napade,lecenja...pregledaj mozda nadjes zeljeni odgovor.

Dr, zacudila me je ova tvoja poruka. Tacno je da su ljudi izneli svoja iskustva, ali su se i "nalupali" gluposti. Ne znam bas koliko je od koristi nekom ko ima psihickih problema (paranoidnih) da sve to procita.

Veliki broj postova se odnosi na napade panike i depresiju, koliko se secam mislim da nije bilo postova osoba sa paranoidnim idejama.

Polako Jovana ,videces da ima veliki broj tema gde ljudi lupetaju ali ako oni ne lupe onda mi ne bi znali kako da im ukazemo na to da grese.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back