Anticovidi

Nisam cuo za tu decu, ako imas link posalji.

Ja ljude kao sto je ta kasirka razumem. Ima taj posao od kojeg joj zavisi sve i mora da ispostuje ono sto joj se kaze(kao i svi manje vise) ako misli da sutra ima sta da jede. Koliko god mere postajale ludje i ludje, sta ce nema izbora. Sto kaze nacelnik neke klinike medicinskim sestrama - ovo su vam pravila kome se ne svidja slobodno nek ide, na birou vas ima koliko hocete. Isto to vazi za bilo koga ne moze pojedinac tu nista da uradi a i ti vlasnici firmi su opet pod pritiskom da ih neko ne prijavi i da ne dobiju kazne. Najgore mi je kad cujem to "cuti moze da bude i gore" lhudi ne shvataju da se radi o tome da nas neko pravi budalama a mi moramo bez pogovora sve da slusamo, danas je to maska i distanca sutra ko zna sta zato je bitno da sto vise ljudi shvati poentu price a ne samo da se vodi time pa dobro stavicu sad masku, istrpecu ovo, proci ce...
Oni koji vode sprovode sve ovo dobijaju debele pare briga njih da li od naroda prave majmune i da li ih lazu, samo daj pare i sve moze. Za one koji u potpunosti veruju u sve stvarno ne znam sta da kazem izgleda da ih je strah totalno obuzeo i da im mozak ni malo ne radi. Toliko ne misle ni o cemu da valjda nisu ni primetili da oni koji svaki dan pricaju o tome na tv-u prvi ne postuju te mere.
Al vidiš, stvar nije u tome da moraju da ćute. Svaka od njih pojedinačno mora, i svako od nas pojedinačno mora, ali šta kad bi svi sutra dgili ruke, rekli e ne može više i pravac pred Skupštinu? Koliko ima policije i vojske, a koliko građana? Kad masa poludi, svaka vlast da petama vetra.
Problem je upravo u tome što mi svi mislimo pojedinačno i samo za sebe i najbliže. I, ove mere kao i da postoje da bi nas još više otuđile. Ljudi se plaše jedni drugih, odmiču se jedni od drugih, ako hoćeš s njima da pričaš, počeće da vrište i zovu policiju (imam takav dojam). Naravno, još uvek je - srećom - onih normalnijih, pogotovo u manjim gradovima, samo dokle? I, zašto se uopšte pokušava napravit razdor i otuđenje među ljudima? Zavadi pa vladaj? Ne bi išla tako daleko, samo navodim kao još jednu zanimljivost.

O tome da su oni koji propagiraju mere, prvi koji ih se ne drže, o tome ne vredi ni trošiti reči. Smešno je samo što to cela zemlja gleda, i opet im veruje.

Cak ih i u bolnicama bacaju u najobicnijim kantama u koje bace i papir, pa niko zbog toga nije ni uplasen ni zarazen ali ne vredi ne moze to ljudima da se objasni. Gledao sam danas snimak sa neke konferencije gde covek prica kako je neki covek primljen u bolnicu zbog ne znam cega i cekao je danima da se testira, nije bilo dovoljno testova i on je u medjuvremenu umro. Uzrok smrti naravno korona. Maske recimo zubarima sluze da ne bi dosli u kontakt sa izlucevinama drugih ljudi, sto i jeste logicno, a ne da bi se sprecili virusa koji je mnogo manji od otvora na masci.
Postoje neke teorije da maske hirurzima praktično ničemu ne služe, ali to je sad druga tema i nisam je nešto proveravala da bih videla koliko u tome uopšte ima istine. To, što bolnice ne primaju nikog osim ko je oboleo od KONRADA, o tome nemoj molim te, jer ću ja morati plaćati operaciju kod privatnika zato što državna bolnica neće da me primi. To je specijalna gadost o kojoj najradije ne bih. Ispada da više u zemlji nema bolesti do korone, i ako neko slučajno od nje ne boluje, može baš i da umre. A onda će mu lepo staviti na nožni palac da je umro od korone. Stid i sram ih bilo.

Al vidiš, stvar nije u tome da moraju da ćute. Svaka od njih pojedinačno mora, i svako od nas pojedinačno mora, ali šta kad bi svi sutra dgili ruke, rekli e ne može više i pravac pred Skupštinu? Koliko ima policije i vojske, a koliko građana? Kad masa poludi, svaka vlast da petama vetra.
Problem je upravo u tome što mi svi mislimo pojedinačno i samo za sebe i najbliže. I, ove mere kao i da postoje da bi nas još više otuđile. Ljudi se plaše jedni drugih, odmiču se jedni od drugih, ako hoćeš s njima da pričaš, počeće da vrište i zovu policiju (imam takav dojam). Naravno, još uvek je - srećom - onih normalnijih, pogotovo u manjim gradovima, samo dokle? I, zašto se uopšte pokušava napravit razdor i otuđenje među ljudima? Zavadi pa vladaj? Ne bi išla tako daleko, samo navodim kao još jednu zanimljivost.

O tome da su oni koji propagiraju mere, prvi koji ih se ne drže, o tome ne vredi ni trošiti reči. Smešno je samo što to cela zemlja gleda, i opet im veruje.
Meni se cini da je ove nebuloze u vezi korone primetio mnogo veci procenat ljudi na forumu nego u stvarnom zivotu. Vecina nije nesto preplasena ali se i ne trude da provere koliko je sve ovo istinito i generalno ih bas briga da li se rsdi ovo ili ono, njih zanima sta je do njih da odrade i ako je sve sto im se trazi da stave masku oni ce to i uraditi. Za istinu i za promene se zalaze manji broj ljudi a cini mi se da i dalje ima previse onih koji su uplaseni i da su vise za poostravanje mera. Mislim da treba da prodje jos dosta vremena i da situacija bude jos gora da bi se veci broj ljudi zainteresovao za sve ovo i da se na kraju krajeva i pobuni.

Postoje neke teorije da maske hirurzima praktično ničemu ne služe, ali to je sad druga tema i nisam je nešto proveravala da bih videla koliko u tome uopšte ima istine. To, što bolnice ne primaju nikog osim ko je oboleo od KONRADA, o tome nemoj molim te, jer ću ja morati plaćati operaciju kod privatnika zato što državna bolnica neće da me primi. To je specijalna gadost o kojoj najradije ne bih. Ispada da više u zemlji nema bolesti do korone, i ako neko slučajno od nje ne boluje, može baš i da umre. A onda će mu lepo staviti na nožni palac da je umro od korone. Stid i sram ih bilo.
Ne kazem da je primljen zbog operacije, zaboravio sam o cemu se tacno radi a mozda je i primljen preko neke veze ko to vise zna.

Meni se cini da je ove nebuloze u vezi korone primetio mnogo veci procenat ljudi na forumu nego u stvarnom zivotu. Vecina nije nesto preplasena ali se i ne trude da provere koliko je sve ovo istinito i generalno ih bas briga da li se rsdi ovo ili ono, njih zanima sta je do njih da odrade i ako je sve sto im se trazi da stave masku oni ce to i uraditi. Za istinu i za promene se zalaze manji broj ljudi a cini mi se da i dalje ima previse onih koji su uplaseni i da su vise za poostravanje mera. Mislim da treba da prodje jos dosta vremena i da situacija bude jos gora da bi se veci broj ljudi zainteresovao za sve ovo i da se na kraju krajeva i pobuni.
Tačno.
Ja već mesecima govorim, ma koliko to ružno zvučalo, da bih htela videti ljude beskućnike po ulicama koji su bez posla ostali zbog konrada, da bih htela videti da ovaj narod bukvalno spadne na narodne kuhinje. Možda bi onda nekom puko film. Možda bi nam onda, konačno, postalo dosta, pa bi se setili da je snaga zapravo u našim rukama.

Ne kazem da je primljen zbog operacije, zaboravio sam o cemu se tacno radi a mozda je i primljen preko neke veze ko to vise zna.
Ja znam pouzdano, jer su mi rekli (bukvalno): jedino ako umireš, možeš doći, inače ne primamo.
Obzirom da ljudi često i ne znaju da umiru, to ispada da moraš negde na ulici ležat u lokvi krvi, tako da bude očigledno da umireš, da bi te primili. Što je strašno.

Inače, ovde sam još davno napisala šta mislim o KONRADU 19.
Bila sam besna kad sam pisala, ali bit je tu.

Marš
Pa i dobro je mrzeti bolest...😜😆
ali ujedino i uciniti sve da se covek zastiti.☺ Ne samo sebe, vec i drugoga.🤓
A sizenje-ludenje -za to uvek mozes naci povoda, i spolja i iznutra.. kad bi svako imao moc da svaki dan oshalje kompletan svet u p.m,ziveli bi u SF-filmu..
Licno, slozio bih se s vecinom zamerki prvenstveno na nemar i nehigijenu od otpadnog materijala, ali za to je krivo drustvo. Cudna mu cuda, najlakse je samu
bolest okriviti, sta je ona coveku kriva...vise od toga sto je vec u visokoj stopi deadly. Simply, deal with it...;) Evo Ramba citat za kraj: Pada kiiisa, pa se stiiisa, Sunce greeeje, pa se smeeeje.....:cool: Tu su i Gansi, Patience, itd.itd....itd.:cool:

Aj kad ste se rasprdeli o maskama recite mi samo ovo:
Dotori nose maske 40god minimum 12 sati dnevno.Koliko njih se ugusilo od maske?Koliko ih je dobilo astmu? (Ja licno ne znam ni jednog lekara ili med. sestru da ima astmu).Znate li uopste zasto lekar nosi masku?
Tri stranice pisete gluposti,a da nemate pojma o cemu pisete.
Znam da je tema rezervisana za teoreticare zavera,ali zbog takvih je svako od nas u riziku.I nikad se ne zna kako ce proci,ja oko sebe imam vise slucajeva od totalno bez simptoma do dva prethodno zdrava coveka koji su umrli,bez hronicnih bolesti.
Ja bih iskreno za ovakve stvari kaznjavao.
Da,i na sve to imamo vlast koja nema pojma sta radi,koja bi nas svih 7miliona prodala ako bi mogli da zarade.Umesto sto slusate razne tesanovice i miroljube,procitajte malo stranih vesti,naucnih casopisa...

Dotori nose maske 40god minimum 12 sati dnevno.Koliko njih se ugusilo od maske?Koliko ih je dobilo astmu? (Ja licno ne znam ni jednog lekara ili med. sestru da ima astmu).Znate li uopste zasto lekar nosi masku?
Znam da je tema rezervisana za teoreticare zavera,ali zbog takvih je svako od nas u riziku.I nikad se ne zna kako ce proci,ja oko sebe imam vise slucajeva od totalno bez simptoma do dva prethodno zdrava coveka koji su umrli,bez hronicnih bolesti.
Da,i na sve to imamo vlast koja nema pojma sta radi,koja bi nas svih 7miliona prodala ako bi mogli da zarade.Umesto sto slusate razne tesanovice i miroljube,procitajte malo stranih vesti,naucnih casopisa...
Bullshit

Pa i dobro je mrzeti bolest...😜😆
ali ujedino i uciniti sve da se covek zastiti.☺ Ne samo sebe, vec i drugoga.🤓
A sizenje-ludenje -za to uvek mozes naci povoda, i spolja i iznutra.. kad bi svako imao moc da svaki dan oshalje kompletan svet u p.m,ziveli bi u SF-filmu..
Licno, slozio bih se s vecinom zamerki prvenstveno na nemar i nehigijenu od otpadnog materijala, ali za to je krivo drustvo. Cudna mu cuda, najlakse je samu
bolest okriviti, sta je ona coveku kriva...vise od toga sto je vec u visokoj stopi deadly. Simply, deal with it...;) Evo Ramba citat za kraj: Pada kiiisa, pa se stiiisa, Sunce greeeje, pa se smeeeje.....:cool: Tu su i Gansi, Patience, itd.itd....itd.:cool:
Ja ne krivim bolest, krivim paranoike, i one koji u bolest ič ne veruju al je koriste u svoje svrhe - a narod, ko telad, guta sve, i paranoju, i sebičluk vlasti i pmodorastvo (?) koje je ovo ispiranje mozga izrodilo. Jer, kako bi drukčije tumačio ovo? Oh, reći ćeš, seljančura, ali ne, uopšte se ne radi o tome. Njoj je mozak ispran kao i 90 posti ljudi, samo pokušava naći način da lepše (?) izgleda.To ti je ko ove maske s Džokerovim (o)smehom, to je postao TREND.
Ej, TREND!
Kuga, najgora bolest ikada, TREND!
To je tebi skroz normalno ponašanje ljudi? To ti je SAMO ponašanje ljudi koji se plaše za svoj život?
Meni nije. Meni to izgleda malko drukče.

740207_maske_ls.jpg

p.s. nikad nisam volela Ramba :)

E vidiš, a ja bih kažnjavala ove kojima je izvor inforacija samo rts.
Jesi ikad čuo koja je uloga hirurške maske, zapravo?
Niko nije u riziku ako poštuje mere, po vama. Po meni su u riziku samo ljudi koji su i inače u riziku.
Volela bih pobliže pojašnjenje, ako sam dobro shvatila, o tim ljudima koji su, potpuno zdravi i pravi, bez ikakvih bolesti, umrli od konrada. Imam o tome sjajan post na facu, pitam muža da mi ga iščeprka, neku noć smo se uneredili od smeha. Da, od smeha, jer "zvanična glasila" ne pišu istinu, i desi se da i najbliži preminulih nemaju blage veze zašto su im mili i dragi umrli. Jel znaš da se konrad navodi kao razlog smrti u mnogim zemljama, bez obzira na pravi razlog, a što su mnoge zemlje odavno objavile? Italija je objavila, naprimer. Ona mi prva pada na um, a kao zemlja koja nije Severna Koreja u kojoj su našli jednoroge pa im se reč ne može verovati.
Molim te da ne praviš dramu oko broja umrlih. Svaki je izgubljen život žalostan, ali zašto mi nisi naveo i koliko ih je ove godine umro od raka, prljave vode ili gladi? Zašto? Da li su ti smrti od konrada od većeg značaja od smrti deteta u Africi, rođenog s HIV-om, koje je umrlo od gladi s tri godine? I ako jesu, a zašto, molim te? Onako ko čovek, kako ceniš koja je smrt bitnija više a koja manje? Ja to ne umem, objasni mi.

p.s. Tešom i onim miroljub-ludakom možeš da se okitiš. To samo ludaci slušaju - veći od mene, ma koliko mi ne verovao. Kako god, misli šta hoćeš. :)

Inače, postovaću post čim mi ga čoEk išepka iz svojih notifikacija.

Back