Anticovidi

Treba uzeti u obzir da vecina ljudi gleda samo televiziju i iz nje se informise o svemu u vezi virusa, pa tako recimo ne znaju da se u nekim zemljama proculo da je veliki broj onih koji su proglaseni da su umrli od korone umirali od raznih drugih bolesti. Takodje ne znaju da se obdukcija uopste ne radi i da bez nje ne moze niko da tvrdi od cega je neko umro. Medjutim ono sto je svaki prosecan covek mogao da zakljuci gledajuci iskljucivo televiziju jeste da je broj umrlih na dnevnom nivou oko 3 ili cak malo manji sto je u odnosu na 7 miliona stanovnika nista. Belorusija i Svedska imaju nesto vece brojke nego druge drzave ali s obzirom na to da znamo kako se neko proglasava zarazenim od virusa veliko je pitanje da li su ih te blaze mere dovele do losije situacije ili time samo hoce da pokazu ostatku sveta koliko je opasno ne pridrzavati se njihovih mera. Svaki dan u Srbiji umre oko 12-13 ljudi od raka pluca ali tu informaciju im niko nije rekao niti ce a to bi znacilo da onda treba mnogo vise da se plase za svoje zdravlje ako su pusaci ili udisu zagadjen vazduh. U svetu je navodno zarazeno preko 40 miliona ljudi ali je isto tako izleceno preko 30 miliona, postavlja se pitanje ako je virus tako opasan kako se onda izlecilo toliki broj ljudi i to prakticno ni od cega proslo ih je vremenom kao obicna prehlada. Kako je virus toliko opasan ako oboleli ne da nema pogorsano stanje vec nema ne oseca nikakve promene? Testovi su im toliko validni da je i koza i papaja bila pozitivna na virus, a ljudi mogu biti zarazeni iako su negativni na testu i ne osecaju nikakve simptome, mogu da ne budu zarazeni a budu pozitivni na virus itd sve kombinacije su navodno moguce. Cak i da je virus tako strasan kako nam serviraju nema smisla uvoditi toliko stroge mere koje ce ljudima vise naskoditi od samog virusa. Sad je odjednom pored toliko bolesti ovaj virus takav problem, ljudi su izgleda zaboravili na bombardovanje sta smo onda tad trebali da radimo kad nije postojala nikakva mera zastite i garancija bezbednosti i kad smo stvarno bili ugrozeni?
Sto se tice samog plana u vezi virusa i razloga zbog kojih nam je sve ovo uvedeno to znaju samo odabrani a mi ostali mozemo da nagadjamo. Jedan od razloga je sigurno vakcinacija nakon koje ce ubrzo i proglasiti kraj epidemije i stvoriti kovid pasose. Na samom pocetku svega ovoga je kruzila vest koju trenutno ne mogu da nadjem , o tome da je hiljade tenkova postavljeno cini mi se u Poljskoj - o tome se nije mnogo pisalo a jos manje se zna ko, kako, zbog cega i zasto bas tada je to tu postavio. Dok je ljudima paznja na virusu neko moze da nam sprema sa strane ko zna sta, tako da cemo tek videti sta nam je sve promaklo pored tih tenkova. Prica se dosta o tome da ce posle ovoga uvoditi mnogo vece kontrole i kamere sirom sveta tako da je moguce i da je to jedan od razloga cemu sve ovo, iako mi licno nije najjasnije zasto im je trebala epidemija da bi to sproveli. Uglavnom, ako virus uopste i postoji mi bez medija ne bismo imali pojma o tome, da je sve tako kako se prezentuje ljudi mi maltene padali na ulici. Ima i ta psiholoska strana gde hoce da odvajaju ljude pa i clanove porodice jedni od drugih Boga pitaj sta se tek tu krije i sta to izaziva u ljudima. Onaj ko i dalje misli da je situacija strasna neka uporedi broj umrlih sada i prosle godine, neka pogleda raspored sahrana i kremacija pa ce videti da se stanje nista nije promenio ako cak nije i malo manja smrtnost...

P.S. Jel imas neki od tih videa ili clanaka u kojima su priznali da su lagali za broj umrlih i video gde se otkrilo da dobijaju pare za svakog koga proglase da je zarazen ili je umro od korone? Video sam samo snimak u kome italijanski poslanik prica o tome ali je on brzo uklonjen sa yt.

Nemam, jer nijedan nisam pamtila, ne razmišljajući da će mi zatrebati. Ima text na Swiss Policy Research ali, naravno, oni su proglašeni da šire teorije zavere. Takođe, patolog John Lee. Itd. Ima ih stotine. Svi su oni ocrnjeni kako lažu ljude, kao da su prijavljivali da su bili oteti od vanzemaljaca. Praktično ne postoji link ili osoba za koju ne bi mogao reći: mda, ali on je/oni su teoretičari zavere. YT i Google su još kad ikad počeli da brišu (pogovoto yt) bilo koga ko je dovodio u sumnju virus.
E sad, sve to zvuči lepo i krasno, kao ljudi ne žele da se šire dezinformacije, ali možeš pogledati i s druge strane i pitati a što neko ne bi govorio drukčije od zvanične politike? Pa Alex Jones je godinama pisao i govorio koešta i niko nije mario, i tek sad su odjednom postali moralni pa odlučili da ga maknu da ne bi širio lažne informacije. To što ih je širio 20 godina pre, nikom ništa. Sve to meni smrdi do neba. Ne kažem da virus ne postoji, ali mi je sumnjiva preterana i često potpuno iracionalna pažnja koja mu se poklanja. Da ljudi padaju mrtvi ko muve okolo, bilo bi mi jasno, ali nije tako. Onda, zašto? Zanimljivo.

Bas tako kao sto kazes, sta njima smeta to sto neko misli drugacije ako misle da imaju dovoljno dokaza nek ih iznesu pa nek pokazu da su to samo teorije zavere a ne istina, ovako kad sklanjaju videe odmah su sumnjivi. Gomila teorija zavere pocevski od ravne Zemlje se uglavnom ne diraju jer bas njih briga da li ce neko da veruje da je geoid ili ravna ploca od toga nikome ni iz dzepa ni u dzep a kad bi se otkrile prevare o koroni cela prica bi im bila poljuljana i sve pada u vodu. Slazem se ima nekih stvari koje ukazuju da ga verovatno i ima ali realne brojke i one kojih se oni drze nemaju veze jedno s drugim. Ocigledno je da je prica daleko vise politicka nego medicinska.

U svakom zlom dobu ima mesetara, ljudi koji hoce da smuljaju nesto na opstoj nesreci.:p
Ali nikada, barem ne do sada, u doba brzih (kontra)informacija nikome nije padalo na pamet da negira samu tu nesrecu.
Sta je tu prava bolest, mozete i sami da procenite. :cool: Nekako ne verujem da je mozdani kapacitet ljudi do te mere opao,
prosto jer covek je oduvek imao potrebu za utehom u kriznim vremenima...Nekad davno, bezeci od kuge, ljudi su se zatvarali po kucama,
vilama, Bokaco je stvorio svoj vrcavi Dekameron upravo u tim trenucima, inokosno - Eros je i u takvoj morbidnoj atmosferi uspeo da zasen(c)i Tanatos.:cool:
Danas, i u nimalo laganoj stvari zvanoj Korona, kao i pre nje, covecanstvo je vec uveliko bilo nasukano na svojsveni trankvilizam, opijenost skoro narkomanskog
karaktera zvanu Masmediji...sto samo podvlaci potrebu da se i u vanrednom stanju i van njega covek najpre zabavlja sopstvenom ususkanoscu, ako se tako nesto uopste moze nazvati zabavom i icim bliskim osecanju zivota.:);) Mislim da sam vec dovoljno rekao na ovu temu.:cool: "velika vam je to zagonetka":lol:

Uopšte, šta mislite o svemu, je li u pitanju ispiranje mozga, ili stvarno najgora stvar koja se ljudskom rodu desila, računajući i Crnu smrt i Špansku influencu koje su imale mnogo više mrtvih, i maltene 100 procentnu smrtnost, i uzevši u obzir koliko ljudi umire od raka, gladi, prljave vode i vazduha - što su sve veći brojevi? Mislite li da je to nebitno, ili mislite nešto drugo?
Sta ti mislis o svim tim pitanjima - sta im je tacno krajnji cilj svega ovoga?

U svakom zlom dobu ima mesetara, ljudi koji hoce da smuljaju nesto na opstoj nesreci.:p
Ali nikada, barem ne do sada, u doba brzih (kontra)informacija nikome nije padalo na pamet da negira samu tu nesrecu.
Sta je tu prava bolest, mozete i sami da procenite. :cool: Nekako ne verujem da je mozdani kapacitet ljudi do te mere opao,
prosto jer covek je oduvek imao potrebu za utehom u kriznim vremenima...Nekad davno, bezeci od kuge, ljudi su se zatvarali po kucama,
vilama, Bokaco je stvorio svoj vrcavi Dekameron upravo u tim trenucima, inokosno - Eros je i u takvoj morbidnoj atmosferi uspeo da zasen(c)i Tanatos.:cool:
Danas, i u nimalo laganoj stvari zvanoj Korona, kao i pre nje, covecanstvo je vec uveliko bilo nasukano na svojsveni trankvilizam, opijenost skoro narkomanskog
karaktera zvanu Masmediji...sto samo podvlaci potrebu da se i u vanrednom stanju i van njega covek najpre zabavlja sopstvenom ususkanoscu, ako se tako nesto uopste moze nazvati zabavom i icim bliskim osecanju zivota.:);) Mislim da sam vec dovoljno rekao na ovu temu.:cool: "velika vam je to zagonetka":lol:
Da, rekao si dovoljno. Ima tema Anti-koronashi, možda bi ti odgovarala :)

Sta ti mislis o svim tim pitanjima - sta im je tacno krajnji cilj svega ovoga?
Teško je misliti šta je cilj, kad na sve strane natrčavaš na ljude ispranog mozga. Pre neki dan (mislim da sam pričala to negde) kaže mi kasirka: znam da je bezveze, evo ugušismo se, a niko nam se nije razbolio od početka, ni mi što radimo a ni kupci (to nije velegradski market, već onaj običan, u gradu srednje veličine, gde se ceo grad zna); al šta ćemo, niko nas ništa ne pita.
Ja joj kažem, tako ćeš sutra i lonac na glavi nosit, ako ti kažu da moraš, i jer misliš da tebe niko ništa ne pita. Motiku iz šupe pa pred Skupštinu, pa ćemo videt ko će koga šta pitat. Al džaba kad ste svi ko miševi, ćuti, dobro da nije gore, i nek vas j.ebu (ovo joj zadnje naravno nisam rekla).
Najgore od svega je što niko u to i ne veruje, osim šačice krajnjih paranoika i hipohondara. Ne veruju ni oni koji guraju tu agendu, jer oni imaju neke druge stvari na umu, a ne zdravlje planete. Većina ljudi stvarno misli da su to gluposti. Nisu mislili tako u početku, ali kad je prošlo sedam, osam meseci, a u gradu u kojem sam, umrla samo baba od 98 godina koja bi umrla i bez KONRADA; i niko više, ljudi se ohladili. Ali, opran mozak je upalio. Znači, ona (kasirka) ne veruje (jer nema ni zašto) da će umret ako ne bude nosila masku (maske su skroz posebna kategorija, možemo i o tome), ali na tv-u rekli nosi, i eto ona sad to nosi mada ič ne veruje. Zato sam joj rekla sutra ćeš i lonac stavit na glavu ako ti tv tako kaže (ovco).
Inače, ne znam jel patka, ali jesi čuo za onu kinesku decu koja se ugušiše zbog maski na fizičkom? Ne kažem da je to tačno, vesti iz Kine su malo bolje nego vesti iz Severne Koreje, al ne bi me čudilo. Ej, maska, i fizičko!

Inače, ono što mene nervira kod maski, između ostalog, jeste što bi to trebao bit opasan, inficiran materijal. Maske, nošene, ne bi se smele tretirati ko obično đubre, isto ko ni hirurške rukavice. Međutim, gradovi su bukvalno zatrpani bačenim maskama, i ko mi garantuje da bar trećinu njih nisu nosile zaražene osobe.
To me nervira prvo što država time pokazuje šta o zarazi, u stvari misli (ništa, osim kako da je iskoristi), a drugo, te bi maske pobacane po trotoarima i parkovima i školskim dvorištima i gde sve ne, trebale bit LEGLO zaraze. Nisam primetila da se pola grada, bilo kojeg, zarazio, zato što se zaraženi materijal ne odlaže kako treba. Kad sam pro-KONRADE pitala, nisu mi ništa znali odgovorit, jer nisu ni imali šta. Pa ebemu miša, ako se ozračiš, nećeš to odelo bacat u običan kontejner ili po ulici, zna se šta se radi s tim stvarima. Maska, nošena od zaražene osobe, trebala bi bit zaražena takođe. I onda je bačena na trotoar. I bačeno ih je još 100 hiljada po Bg, naprimer. Zašto nije izbila neka epidemija ZAISTA ogromnih razmera, tipa, 100 hiljada ljudi u dva dana?
Ako su maske tako divne, onda uzmite u obzir da se gro ljudi s njima ponaša ko s običnim smećem, i TO bi trebalo napravit zarazu. Zašto nije? Zašto ni grad ni država nikad nisu postavili pitanje toga? Država, koja govori da je to najstrašnija bolest ikada - pa neko bi rekao da će upućivati građane kako da se rešavaju eventualno zagađenih maski. Možda je i bilo tu i tamo pomena, ali za najstrašniju bolest ikada, trebao bi postojat neki državni program, oštro nadgledanje i kazne. Ali, jok.
Zanimljivo.

Teško je misliti šta je cilj, kad na sve strane natrčavaš na ljude ispranog mozga. Pre neki dan (mislim da sam pričala to negde) kaže mi kasirka: znam da je bezveze, evo ugušismo se, a niko nam se nije razbolio od početka, ni mi što radimo a ni kupci (to nije velegradski market, već onaj običan, u gradu srednje veličine, gde se ceo grad zna); al šta ćemo, niko nas ništa ne pita.
Ja joj kažem, tako ćeš sutra i lonac na glavi nosit, ako ti kažu da moraš, i jer misliš da tebe niko ništa ne pita. Motiku iz šupe pa pred Skupštinu, pa ćemo videt ko će koga šta pitat. Al džaba kad ste svi ko miševi, ćuti, dobro da nije gore, i nek vas j.ebu (ovo joj zadnje naravno nisam rekla).
Najgore od svega je što niko u to i ne veruje, osim šačice krajnjih paranoika i hipohondara. Ne veruju ni oni koji guraju tu agendu, jer oni imaju neke druge stvari na umu, a ne zdravlje planete. Većina ljudi stvarno misli da su to gluposti. Nisu mislili tako u početku, ali kad je prošlo sedam, osam meseci, a u gradu u kojem sam, umrla samo baba od 98 godina koja bi umrla i bez KONRADA; i niko više, ljudi se ohladili. Ali, opran mozak je upalio. Znači, ona (kasirka) ne veruje (jer nema ni zašto) da će umret ako ne bude nosila masku (maske su skroz posebna kategorija, možemo i o tome), ali na tv-u rekli nosi, i eto ona sad to nosi mada ič ne veruje. Zato sam joj rekla sutra ćeš i lonac stavit na glavu ako ti tv tako kaže (ovco).
Inače, ne znam jel patka, ali jesi čuo za onu kinesku decu koja se ugušiše zbog maski na fizičkom? Ne kažem da je to tačno, vesti iz Kine su malo bolje nego vesti iz Severne Koreje, al ne bi me čudilo. Ej, maska, i fizičko!
Nisam cuo za tu decu, ako imas link posalji.

Ja ljude kao sto je ta kasirka razumem. Ima taj posao od kojeg joj zavisi sve i mora da ispostuje ono sto joj se kaze(kao i svi manje vise) ako misli da sutra ima sta da jede. Koliko god mere postajale ludje i ludje, sta ce nema izbora. Sto kaze nacelnik neke klinike medicinskim sestrama - ovo su vam pravila kome se ne svidja slobodno nek ide, na birou vas ima koliko hocete. Isto to vazi za bilo koga ne moze pojedinac tu nista da uradi a i ti vlasnici firmi su opet pod pritiskom da ih neko ne prijavi i da ne dobiju kazne. Najgore mi je kad cujem to "cuti moze da bude i gore" lhudi ne shvataju da se radi o tome da nas neko pravi budalama a mi moramo bez pogovora sve da slusamo, danas je to maska i distanca sutra ko zna sta zato je bitno da sto vise ljudi shvati poentu price a ne samo da se vodi time pa dobro stavicu sad masku, istrpecu ovo, proci ce...
Oni koji vode sprovode sve ovo dobijaju debele pare briga njih da li od naroda prave majmune i da li ih lazu, samo daj pare i sve moze. Za one koji u potpunosti veruju u sve stvarno ne znam sta da kazem izgleda da ih je strah totalno obuzeo i da im mozak ni malo ne radi. Toliko ne misle ni o cemu da valjda nisu ni primetili da oni koji svaki dan pricaju o tome na tv-u prvi ne postuju te mere.

Inače, ono što mene nervira kod maski, između ostalog, jeste što bi to trebao bit opasan, inficiran materijal. Maske, nošene, ne bi se smele tretirati ko obično đubre, isto ko ni hirurške rukavice. Međutim, gradovi su bukvalno zatrpani bačenim maskama, i ko mi garantuje da bar trećinu njih nisu nosile zaražene osobe.
To me nervira prvo što država time pokazuje šta o zarazi, u stvari misli (ništa, osim kako da je iskoristi), a drugo, te bi maske pobacane po trotoarima i parkovima i školskim dvorištima i gde sve ne, trebale bit LEGLO zaraze. Nisam primetila da se pola grada, bilo kojeg, zarazio, zato što se zaraženi materijal ne odlaže kako treba. Kad sam pro-KONRADE pitala, nisu mi ništa znali odgovorit, jer nisu ni imali šta. Pa ebemu miša, ako se ozračiš, nećeš to odelo bacat u običan kontejner ili po ulici, zna se šta se radi s tim stvarima. Maska, nošena od zaražene osobe, trebala bi bit zaražena takođe. I onda je bačena na trotoar. I bačeno ih je još 100 hiljada po Bg, naprimer. Zašto nije izbila neka epidemija ZAISTA ogromnih razmera, tipa, 100 hiljada ljudi u dva dana?
Ako su maske tako divne, onda uzmite u obzir da se gro ljudi s njima ponaša ko s običnim smećem, i TO bi trebalo napravit zarazu. Zašto nije? Zašto ni grad ni država nikad nisu postavili pitanje toga? Država, koja govori da je to najstrašnija bolest ikada - pa neko bi rekao da će upućivati građane kako da se rešavaju eventualno zagađenih maski. Možda je i bilo tu i tamo pomena, ali za najstrašniju bolest ikada, trebao bi postojat neki državni program, oštro nadgledanje i kazne. Ali, jok.
Zanimljivo.
Cak ih i u bolnicama bacaju u najobicnijim kantama u koje bace i papir, pa niko zbog toga nije ni uplasen ni zarazen ali ne vredi ne moze to ljudima da se objasni. Gledao sam danas snimak sa neke konferencije gde covek prica kako je neki covek primljen u bolnicu zbog ne znam cega i cekao je danima da se testira, nije bilo dovoljno testova i on je u medjuvremenu umro. Uzrok smrti naravno korona. Maske recimo zubarima sluze da ne bi dosli u kontakt sa izlucevinama drugih ljudi, sto i jeste logicno, a ne da bi se sprecili virusa koji je mnogo manji od otvora na masci.

Back