Antibiotik na svoju ruku

Tu su i laboratorije. Izvadi se krvna slika i vidi se stanje koje ukazuje na virusnu ili bakteriolosku upalu.

Vecina ljudi stvarno retko pije antibiotik. Pitanje je onda koliko je stetan narocito ako je odmah dostupan jer se moze desiti ponekad da bolest prodje jer imate zakazano tek za nedelju dana.
A kad je uredna laboratorija, tu je tetka da nam kaže kako dalje

A sada ozbiljno.
Prosečan stanovnik ove zemlje nema poverenja u zdravstveni sistem , a u našoj kulturi, već duže se gaji tabletomanija i samolečenje.
Kada se desi da se kompleksna patologija svede na nekritičnu, pogrešnu , suludu upotrebu antibiotika dobijamo rezistenciju i kilave organizme koji upadaju u začarani krug reinfekcija najbanalnijim uzročnicima. Tako se ruši imunitet .
Da bi se prepisao antibiotik potrebna je jasna indikacija i jasan nalaz koji se potvrđuje ili laboratorijom ili kliničkom slikom ili fizikalnim nalazom pri pregledu . Ili sve zajedno. U kojoj dozi , koji antibiotik ukoliko je indikovan , takođe određuje stručno lice.
Da li je laik u stanju da odredi tako nešto ? Nije i nikad neće biti .

Само лекари имају свети грал знања, па, нед'о Бог да неко од нас сам себе збрине кад имамо неке ситније медицинске потребе.

Како смемо сами да мењамо уље на аутомобилу, то сме само аутомеханичар да ради.
Како смемо сами да напишемо поднесак или жалбу пред неким органом? То је резервисано само за адвокате.
Како смемо сами да направимо хлеб? То је резервисано само за пекаре.
Како смемо сами да озидамо чесму, то је резервисано само за грађевинце и архитекте.
Како смемо сами да одржавамо сајт, то је резервисано за ИТ инжињере.

Ах..да...лекари опште праксе спашавају животе сваки дан по 10 пута.

Povedi malo računa o sebi, peri ruke češće, nosi masku kad je sezona infekcija, ne pipaj usta rukom kojom si brisao guzu, itd

Да ли ме лекар пита када сам претходни пут користио антибиотике пре него што ми исте препише?

Наравно да не.

Зашто, ако се, по твом мишљењу, пију једном у 5 година?

Драго ми је због тога.

Него...да ли ме лекар пита када сам претходни пут користио антибиотике, па ја кажем 2020. а он каже...ауууу...ништа...дођи 2025. године.
Trebalo bi.

Ako kažeš da si koristio poslednji put pre dva meseca, treba da sedne sa tobom i vidi šta je problem i kako da poradite na imunitetu, navikama itd

A sada ozbiljno.
Prosečan stanovnik ove zemlje nema poverenja u zdravstveni sistem , a u našoj kulturi, već duže se gaji tabletomanija i samolečenje.
Kada se desi da se kompleksna patologija svede na nekritičnu, pogrešnu , suludu upotrebu antibiotika dobijamo rezistenciju i kilave organizme koji upadaju u začarani krug reinfekcija najbanalnijim uzročnicima. Tako se ruši imunitet .
Da bi se prepisao antibiotik potrebna je jasna indikacija i jasan nalaz koji se potvrđuje ili laboratorijom ili kliničkom slikom ili fizikalnim nalazom pri pregledu . Ili sve zajedno. U kojoj dozi , koji antibiotik ukoliko je indikovan , takođe određuje stručno lice.
Da li je laik u stanju da odredi tako nešto ? Nije i nikad neće biti .
Juce prica zena decko 16 godina, problem s bubrezima, od malih nogu vuko nisu znali sta je,bakterijski,virusoloski,kasalj,sekret,streptokoke,srednje uho,upala vratnih zila,devijacija nosa,sta sve ne nabroji,tako da ima logike samo da se sve manje moze verovati lekarima,ja sam ih se sad nagledao,taj tretman,to izdrkavanje,na svima koji nisu preko veze,pazi izdrkava se svako od vozaca,preko onog sto menja gusku,salterusa,sestara do lekara,ne znam na jednog normalnog dal naleteh,al imam oci vidim kako je kad se dodje preko nekog

Bila sam ironična

Јаоо...да ли је могуће?

Цениш да то нисам видео, па да је мој одговор био озбиљан?

Нееее....

видео сам твоју иронију, па сам одговорио, такође, иронично.

Ти то ниси видела?

јбг...следећи пут ћеш боље видети (тј. разумети прочитано).

Јаоо...да ли је могуће?

Цениш да то нисам видео, па да је мој одговор био озбиљан?

Нееее....

видео сам твоју иронију, па сам одговорио, такође, иронично.

Ти то ниси видела?

јбг...следећи пут ћеш боље видети (тј. разумети прочитано).
Uh...promakla mi je ta ironija .
Opasan si
:D

Juce prica zena decko 16 godina, problem s bubrezima, od malih nogu vuko nisu znali sta je,bakterijski,virusoloski,kasalj,sekret,streptokoke,srednje uho,upala vratnih zila,devijacija nosa,sta sve ne nabroji,tako da ima logike samo da se sve manje moze verovati lekarima,ja sam ih se sad nagledao,taj tretman,to izdrkavanje,na svima koji nisu preko veze,pazi izdrkava se svako od vozaca,preko onog sto menja gusku,salterusa,sestara do lekara,ne znam na jednog normalnog dal naleteh,al imam oci vidim kako je kad se dodje preko nekog
Prijavite svakog ko otaljava , ko je nestručan itd.
Takav stav nije pošten u generalizaciji .

Back