- Poruka
- 17.398
Šta reći , koju posluku porati @Konj_na_belom_princu ?
Antibiotici nikako. Strašno šta sebi ljudi dozvoljavaju. 🙄 Kokain može.Koliko je stetno piti antibiotik na svoju ruku i zasto? Kad pomaze a kad steti? I kako se uopste dolazi do antibiotika ako ne preko lekara? S druge strane imajuci u vidu nas zdrastveni sistem i kako je komplikovano doci do lekara a tek do strucnosti ne mozemo a da se ne nacudimo kako to da se nalazimo u 21 veku u usponu civilizacije a da nam je uskraceno pravo da sami sebe lecimo. Dakle mogu da se drogiram a ne mogu da uzmem antibiotik.
![]()
Pa jel vas " rokamo " ili vam ne damo ..ajde dogovorite se...konsenzus.Antibiotici nikako. Strašno šta sebi ljudi dozvoljavaju. 🙄 Kokain može.
Zaštitnik prava pacijenata je izmišljena funkcija.Obratiš se Zaštitniku prava pacijenta. To sam radila X puta , u ime pacijenta.
Sa neljubaznoscu sam se i ja upoznao, sa vikanjem na pacijente i sta sve ne i otvorio temu radije biram smrt, da dostojanstveno umremPrijavite svakog ko otaljava , ko je nestručan itd.
Takav stav nije pošten u generalizaciji .
Pa uhapsili Šarića...a mogao je da legalizuje kokicu 🤣Antibiotici nikako. Strašno šta sebi ljudi dozvoljavaju. 🙄 Kokain može.
Ne bih rekla. Kada sam ja intervenisala , pacijent je dobio svoje pravo : najčešće se radilo o prijemu ili pregledu na tercijaru ili o nekoj dijagnostičkoj proceduri.Zaštitnik prava pacijenata je izmišljena funkcija.
Koliko se puta na terenu desilo da je pacijent zaštitio svoje narušeno pravo na adekvatan tretman u ordinaciji?
X( nepoznati broj ) puta…![]()
Obratiš se Zaštitniku prava pacijenta. To sam radila X puta , u ime pacijenta.
У животу ми се није десило да ми лекар узме брис пре него што ми препише антибиотик,Antibiotici se koriste tek kada se uradi bris
Zamolili me pacijenti , a u njihovo ime i radi se o opravdanim situacijama . X je latinski desetak puta.Moždaće moja pitanja zvučati grubo...
U kom svojstvu si se baš ti obratila...?
Koliki je taj X?
I da li pričamo o Srbiji?
I onda ostaje moje ružno iskustvo...
Kako će se ponašati taj Dr. prema tebi nakon što je napušen od uprave...?
Ne dokazuje se samo brisevima. Čak je nekad i iluzorno čekati nekoliko dana . Tu je klinička slika, nalaz , laboratorija.У животу ми се није десило да ми лекар узме брис пре него што ми препише антибиотик,
тако да ми јако чудно звучи ова реченица.
Мсм...можда си хтео другачије да је напишеш, нпр. "лекари тако не раде нигде у свету, али би требало да се антибиотици користе тек након узимања бриса..." или нешто слично...
Ne dokazuje se samo brisevima. Čak je nekad i iluzorno čekati nekoliko dana . Tu je klinička slika, nalaz , laboratorija.
Ja nemam problem , a ti ?Ти баш имаш проблем са коришћењем форума, а?
Шта?
Опет сам ти ја последњи у низу, па зато мене цитираш?
Иди објасни то форумашу @Bojan.V.1972 који је написао поруку следеће садржине: "Antibiotici se koriste tek kada se uradi bris sa antibiogramom organa koji je inficiran,i rezultat brisa sa antibiogramom,pročita lekar.Bris se radi u laboratoriji i čeka se njegov rezultat koji kaže lekaru koji antibiotik,antimikotik,da ispiše pacijentu.Uzimanje antibiotika na svoju ruku,je izuzetno štetno,jer se oštećuje crevna flora,a ne postiže cilj kao kada bise uzeo ciljani antibiotik uz bullardi zaštitu za crevnu floru.Razvijaju se tako rezistentni sojevi,tako da je šteta još veća.Zakonom je zabranjena od pre koju godinu,prodaja antibiotika bez recepta."
Vidi sa Bojanom to oko brisa.Ja nemam problem , a ti ?
Kako ti se ispoljila ta alergijaVidi meni je za ledja posle godinu dana patnje prepisan midokalm za opustanje misica ,sto me bacilo u krevet da ne mogu da ustanem,to je vrsni lekar iz klinickog prepisao,da ne pisem usput na koga sam jos naletao,drugi put kapi za oci na koje sam imao alergiju
Probadanje u oku i jedva sam ga otvorio slepilo se,mutan vidKako ti se ispoljila ta alergija
ja pijem ono što meni pomažeKoliko je stetno piti antibiotik na svoju ruku i zasto? Kad pomaze a kad steti? I kako se uopste dolazi do antibiotika ako ne preko lekara? S druge strane imajuci u vidu nas zdrastveni sistem i kako je komplikovano doci do lekara a tek do strucnosti ne mozemo a da se ne nacudimo kako to da se nalazimo u 21 veku u usponu civilizacije a da nam je uskraceno pravo da sami sebe lecimo. Dakle mogu da se drogiram a ne mogu da uzmem antibiotik.
![]()
Treba znati koji antibiotik piti.Tu su i laboratorije. Izvadi se krvna slika i vidi se stanje koje ukazuje na virusnu ili bakteriolosku upalu.
Vecina ljudi stvarno retko pije antibiotik. Pitanje je onda koliko je stetan narocito ako je odmah dostupan jer se moze desiti ponekad da bolest prodje jer imate zakazano tek za nedelju dana.
Tu su i laboratorije. Izvadi se krvna slika i vidi se stanje koje ukazuje na virusnu ili bakteriolosku upalu.
Vecina ljudi stvarno retko pije antibiotik. Pitanje je onda koliko je stetan narocito ako je odmah dostupan jer se moze desiti ponekad da bolest prodje jer imate zakazano tek za nedelju dana.
Imam grip,imao sam i temperaturu. Doktor mi je prepisao antibiotike XICLAV. Uz puno čaja i vitamina C. Smijem li u toku dana popiti šolju kozijeg mlijeka. Negdje sam čitao da mlijeko poništava djelovanje antibiotika a negdje kažu da možeš popiti mlijeko 2h nakon uzimanja antibiotika.