Anti-psihotici su čist otrov.

Da li biste pili anti-psihotike da ste na mom mestu ?

• Bih

glasova: 9 64,3%
  • Ne bi

glasova: 5 35,7%

• Ukupno glasova
    14
Mislim da je veoma opasno da prekidas da uzimas lekove ,pogotovo odjednom ,da radis nesto na svoju ruku ...i sam znas da ti lekovi izazivaju zavisnost .

ne prave svi zavisnost, mislim da ti antipsihotici baš i ne prave, nego ti se organizam navikne na neko stanje, pa onda ako mu skidaš lekove ono se prebacuje na drugo stanje
i sad ako naglo to uradiš on je bar neko vreme dezorijentisan, ako je manja doza manje ako ej veća ne znam veći je šok
i kao kad si na leku on ti nešto pomogne, ali može negde da ti zakine što nekad osetiš a nekad ne
tj šta je zavisnost uopšte, mada to dr zna šta pravi ili ne / ili farmaceut

organizam mislim i psihički

Menjali su mi sa Onzapina na Risar jer kao on ne goji. Ali mislim da je to bio samo pokušaj placebo efekta na mene.
Da li su ovo možebiti deluzije? Mada, psihići imaju gadan običaj da budu neiskreni prema pacijentima "za njihovo dobro" podrivajući tako ono malo poverenja koje može da sakupi čovek u tvojoj situaciji.
Vrlo dobro znam kako može da izgleda život šizofreničara koji je zanemario terapiju. Ono što može da nastupi kao posledica toga ne želiš ni najgorem neprijatelju. Alchajmer bez početka i kraja. Ti ljudi ne postoje, jednostavno više nisu tu, umrli su. A žive. Zombiji, potpuni robovi poremećenog dela sistema.
Bolje i da si malo usporen ali da si prisutan. Na žalost, neke bolesti ne mogu da se saniraju bez posledica.
Osim toga, valjda ti je jasno da si potencijalna opasnost i po sebe i po druge? Mi smo umalo leteli u vazduh nekoliko puta zbog sumanutih ideja člana domaćinstva. Mini požari su bili da se poraduješ.

• Podržavam
Reactions: DUH
Da li su ovo možebiti deluzije? Mada, psihići imaju gadan običaj da budu neiskreni prema pacijentima "za njihovo dobro" podrivajući tako ono malo poverenja koje može da sakupi čovek u tvojoj situaciji.
Vrlo dobro znam kako može da izgleda život šizofreničara koji je zanemario terapiju. Ono što može da nastupi kao posledica toga ne želiš ni najgorem neprijatelju. Alchajmer bez početka i kraja. Ti ljudi ne postoje, jednostavno više nisu tu, umrli su. A žive. Zombiji, potpuni robovi poremećenog dela sistema.
Bolje i da si malo usporen ali da si prisutan. Na žalost, neke bolesti ne mogu da se saniraju bez posledica.
Osim toga, valjda ti je jasno da si potencijalna opasnost i po sebe i po druge? Mi smo umalo leteli u vazduh nekoliko puta zbog sumanutih ideja člana domaćinstva. Mini požari su bili da se poraduješ.

ne znači da on ne može da funkcioniše bez lekova, svako je nekakva opasnost, tj ne znači da je potpuno izgubio vezu sa realom

Strašno... tim lekovima lečiš jednu muku da dobiješ pet...
Moj srodnik je u mladosti imao razne dijagnoze, između ostalog i šizofreniju, nikad te terapije nije pio, čak i pod prismotrama je uspevao da ne uzima a bilo je rigorozno, danas kad priča-koža se ježi.
Vremenom mu je bilo sve bolje i bolje.
Izvinite ako vam se čini kao neka izmišljotina, baš mi nije cilj da izmišljam.
Oduvek sam volela razgovore sa njim, prepametan je bio i ostao, o svemu zna svašta, kolekcionar muzike, skuplja knjige, strastveni čitalac, novčanice, umetničke slike, ljubitelj je životinja...i danas sa 60 godina je to čovek koji više nema ni š od šizofrenije, ni n od nervne bolesti jako dugo...

Deca i mladi ga obožavaju, niko nikada nije ni pomislio da je to umno bolesna osoba.
U kartonu sam jednom prilikom prokrijumčarila izraz među ostalima-infantilan:
Ova osoba je uvek znala sa decom, sva deca su ga volela, pa i ja nenormalno dok sam bila dete. A i sad.
Ostalo je samo da se govorka posle toliko vremena da je jedna mlada osoba bila buntovna, nepomirljiva, pod nabojem da promeni stvari...
a niko više ne pominje šizofreniju.
Nadam se da ćete i vi uspeti da ostavite mračan period za sobom i uspostavite svoj život kakav vam je dat-pun svega i dobrog i lošeg-ali najpuniji vas samih, aktivnih, sposobnih, stvaralački nabijenih!
Sve najbolje-glasala sam za-ne, ne bih, ali ne snosim nikakvu odgovornost za glas.
Taj neki ko ja. Još samo da počnem sa skupljanjem knjiga i bog da me vidi.

Već dve godine pijem lekove za šizofreniju. Tragično je kakve štetne posledice ostavljaju na celokupno telo. Iako eliminišu pozitivne simptome kao što su deluzije i halucinacije oni unapređuju negativne simptome.

Prva i najvažnija stvar koju sam izgubio je moja inteligencija. Stvari koje sam nekada mislio su nestale. Izgubio sam sposobnost kritičkog razmišljanja, uvida i preispitivanja sadržaja. Osiromašen mi je domen toga koliko duboko mogu o nečemu da mislim. Sada sam sposoban samo da zagrebem površinu. Nisam više sposoban da vodim raspravu sa nekim jer nisam sposoban da uvidim slabosti u njegovim argumentima baš zato što nemam više svoje argumente. Misaoni tok lako usporen. Treba mi vremena da procesuiram šta mi neko govori i da mu odgovorim na to. To naravno na osobu prekoputa ostavlja utisak da sam glup i spor.

Druga stvar, lošije pamćenje, slabija orijentisanost, razrušena pažnja i koncentracija.

Treća stvar. Povišen apetit. Organizam ti traži znatno više nego što ti treba. To dovodi do morbidne gojaznosti s godinama. Ugojio sam se 30 kg u poslednjih godinu ipo dana.

Četvrta stvar. Slaba prostata. Stalno trčiš u WC. Ne diže ti se više bez ozbiljne provokacije. Gubitak spermatozoida. Nefertilnost

Peta stvar. Gubitak emocija i užitka u stvarima u kojima si nekada uživao. Duševno siromaštvo.

Tako da bih preporučio psihotičnim ljudima kojima njihova psihoza ne remeti funkcionisanje u svakodnevnom životu da NE PIJU anti psihotike !
a mozda pocinjes da postajes gej pa su ti ovo neke manifetacije samo :prstic:

Osim toga stvar je progresivna ako se ne leči. Poenta onoga što sam napisala je upravo u tome da to treba da se drži pod kontrolom kontinuirano jer može lako da se izgubi dodir sa realnošću kao i mogućnost povratka u istu.

mislim da ljudi nisu toliko beslovesna bića da ne mogu da rade na sebi da se eventualno izvuku. mada mnogo ih ostane na terapiji. i često ta terapija nije mnogo ekstremna, znači nisu hardcore pacijenti. takvih je verovatno danas baš dosta, mislim na te srednje-blaže pacijente

Ja sam verovao da me svi proganjaju. Da svi žele da me ubiju ili da mi naude. Da me svi ismevaju. Da me prate. Bilo je tu i homicidalnih i suicidalnih ideja.
to je ego trip. Ego koji sebe ubeđuje da je toliko važan da postoji sveopšta zavera protiv njega. Trebalo bi da racionalno sebi objasniš da nisi toliko važan da bi te svi progonili. To ne znači da trebaš da misliš da manje vrediš od drugih. Svi imamo jednaku osnovnu vrednost jer smo svi delovi iste energije svesnosti tj. Boga ili izvora. Samo su nam životna iskustva koja nas oblikuju drugačija.

Jesi li čuo glasove ili imao vizuelne halucinacije?

Poslednja izmena:

Back