Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Srbi nisu nikada izbačeni iz Ustava:

Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Ostatak ne znam je li potreban komentar. Valjda zato osobno poznajem na desetke Srba, koji su proveli rat na našoj strani, a bogami i onih na suprotnoj strani, a nijednima ni drugima nije pala vlas kose sa glave.

...ali su izbačeni iz države:think: Ti si bio na više strana...:worth:

.. Срби су се побунили оног тренутка када су избачени из, важећег, устава и када је отпочела усташка реторика и пропаганда, људи су нестајали, преко ноћи, отпуштани са посла, протеривани из својих домова, миниране им куће, црватићима је прећено да се не друже са суседима Србима, да не набрајам даље, све је то условило побуну у Крајини...

Ja ne znam koliko si ti bio tada star pa možda tako razmišljaš, mada smatram, da si samo djelimično u pravu.

Ja sam u to vrijeme sve snimao ko je i kako govorio pa ponekad sada to pustim kad imam vremena i gledam.

Ako govoriš o zapaljivim govorima, počelo je u Srbiji miting-uličnom revolucijom(Slobo, Šešelj,Šolović,Bojić,Arkan,.......)
Nastavilo se u Dalmaciji (Tuđman, Đapić i još nekolicina iz stranke Prava iz Splita..............)

Nije se više moglo živjeti od Slobovih slika po Srbiji i Franjovih po Hrvatskoj, koje su bile svuda i na svakom mjestu zalijepljene. U Srbiji su počeli slaviti Dražu a u Hrvatskoj Antu i oživjele su ranjene zvijeri četništvo i ustaštvo.
. Niđe nisi mogao kročiti od ulice, zgrade, hotela, hodnika, kuće, štale, wc, da nije bilo nacrtano OVO JE SRBIJA i krst sa 4C a po Dalmaciji, Hercegovini i poneđe po Zagrebu i ono slovo U.
Ruglo jedno neopisivo.

Jedino toga nije bilo u BIH i Makedoniji mada je i tamo vladalo neko stanje zabrinutosti i straha šta se ovo sprema?

Narod je masovno počeo da ide svak u svoju crkvu i džamiju, mada su prije toga bile prazne ili poluprazne.
Tamo se išlo ne da se moli, već zbog okupljanja ljudi, da se čuje šta ko misli i priča šta se ovo sprema.

Iz svega toga se dalo jasno i nedvosmisleno zaključiti, da Slobo stvara novu Srbiju đe će svi Srbi, tamo đe su u većini živjeti u jednoj državi.
Za tu ideju je oduševljenje srpskog naroda i simpatizera bilo na vrhuncu.

Slovenci su to jasno shvatili i odma zakazali referendum za ocepljenje i dobili 95%.
Hrvati su u svemu slijedili Slovence i uskoro napravili isto.

I inda je PUKLO u Hrvatskoj i BIH.

Tada se dešava ono ubistvo porodice Zac u Zagrebu, odpuštanje Srba sa posla, i razna provociranja.
Prije toga nije bilo ništa od toga,
Eto to vam je prava istina a danas svak o tome piše različito i po svojim željama.

Evo malo hronologoje o dešavanjima u Krajini
http://webcache.googleusercontent.c...progla+ena&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si&inlang=pl

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ste indoktrinirani i zatucati, ali da ste mitomani i nerealni - to je sigurno.
A da gledate malo što će biti sutra umjesto da stalno spominjete '41?
Hej, 70 godina je prošlo!
Boli me dupe i za četnike i za ustaše i domobrane i partizane.
Kao što me boli dupe gdje su bile čije granice prije 1300 godina, i da li su Hrvati srpsko pleme.
Jeste. Malo, malo pa krenete da nas uništavate, a onda nas par godina kasnije kritikujete u stilu: "Dokle vi mislite da to pominjete? Pa to je prošlost.".

Neka je 100 puta prošlost, ako ne budemo oprezni sa vama lako može da bude budućnost.

Ja ne znam koliko si ti bio tada star pa možda tako razmišljaš, mada smatram, da si samo djelimično u pravu.

Ja sam u to vrijeme sve snimao ko je i kako govorio pa ponekad sada to pustim kad imam vremena i gledam.

Ako govoriš o zapaljivim govorima, počelo je u Srbiji miting-uličnom revolucijom(Slobo, Šešelj,Šolović,Bojić,Arkan,.......)
Nastavilo se u Dalmaciji (Tuđman, Đapić i još nekolicina iz stranke Prava iz Splita..............)

Nije se više moglo živjeti od Slobovih slika po Srbiji i Franjovih po Hrvatskoj, koje su bile svuda i na svakom mjestu zalijepljene. U Srbiji su počeli slaviti Dražu a u Hrvatskoj Antu i oživjele su ranjene zvijeri četništvo i ustaštvo.
. Niđe nisi mogao kročiti od ulice, zgrade, hotela, hodnika, kuće, štale, wc, da nije bilo nacrtano OVO JE SRBIJA i krst sa 4C a po Dalmaciji, Hercegovini i poneđe po Zagrebu i ono slovo U.
Ruglo jedno neopisivo.

Jedino toga nije bilo u BIH i Makedoniji mada je i tamo vladalo neko stanje zabrinutosti i straha šta se ovo sprema?

Narod je masovno počeo da ide svak u svoju crkvu i džamiju, mada su prije toga bile prazne ili poluprazne.
Tamo se išlo ne da se moli, već zbog okupljanja ljudi, da se čuje šta ko misli i priča šta se ovo sprema.

Iz svega toga se dalo jasno i nedvosmisleno zaključiti, da Slobo stvara novu Srbiju đe će svi Srbi, tamo đe su u većini živjeti u jednoj državi.
Za tu ideju je oduševljenje srpskog naroda i simpatizera bilo na vrhuncu.

Slovenci su to jasno shvatili i odma zakazali referendum za ocepljenje i dobili 95%.
Hrvati su u svemu slijedili Slovence i uskoro napravili isto.

I inda je PUKLO u Hrvatskoj i BIH.

Tada se dešava ono ubistvo porodice Zac u Zagrebu, odpuštanje Srba sa posla, i razna provociranja.
Prije toga nije bilo ništa od toga,
Eto to vam je prava istina a danas svak o tome piše različito i po svojim željama.
Sloba je kriv zato što su počeli da ubijaju Srbe po Hrvatskoj, da ih otpuštaju sa posla, proteruju....???

Alo!!!
Za to što pišeš je kriva isključivo ustaška vlast u Zagrebu. I normalno je bilo da se pobune ljudi kojima je ispred nosa mahano ustaškim simbolima, pa je uz to krenulo sa otpuštanjima, ubijanjima, pretnjama....

A Sloba što je pravio Veliku Srbiju, ubilo se... Ko ga je ikada čuo da priča o tome? Ko ga je ikada čuo da pozitivno priča o četnicima?

Nego, kako bi bilo da malko kreneš sa činjenicama? Sa onim što se zaista dešavalo?

I da, ubistva porodice Zec i pokolj u Gospiću desili su se pre nego što je Slovenija objavila nezavisnost.

Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost 25.6.1991
Ubistvo porodice Zec je bilo 7.12.1991
Jesi li siguran?

Slučajno je sa mnom radila žena iz te porodice i mogao sam da čujem veoma potresnu priču o nagloj promeni raspoloženja susedstva prema njima mnogo pre nego što je rata i bilo.
No koliko se sećam, nisu Slovenija i Hrvatska zajedno jednostrano proglasile nezavisnost.
Hrvatska je to uradila kasnije.
Otprilike, napadi ustaško-terorističkih formacija na JNA su krenuli negde u avgustu 1991. Zapravo, počelo je i ranije. U avgustu su počeli da šalju jedinice JNA iz Bosne i Hercegovine.

Poslednja izmena:
Jesi li siguran?

Slučajno je sa mnom radila žena iz te porodice i mogao sam da čujem veoma potresnu priču o nagloj promeni raspoloženja susedstva prema njima mnogo pre nego što je rata i bilo.
No koliko se sećam, nisu Slovenija i Hrvatska zajedno jednostrano proglasile nezavisnost.
Hrvatska je to uradila kasnije.
Otprilike, napadi ustaško-terorističkih formacija na JNA su krenuli negde u avgustu 1991. Zapravo, počelo je i ranije. U avgustu su počeli da šalju jedinice JNA iz Bosne i Hercegovine.

25. jun: Hrvatska i Slovenija proglasile državnu nezavisnost.
i u pravu je 7.12.91. je pobijena obitelj Zec

Poslednja izmena:
Gotovina ce verovatno da se kandiduje za predsednika, a tada ce da oduva Josipovica sa bar 80 % glasaca na svojoj strani.

Hrvatska korak po korak prestaje da glumi i sve vise i svetu pokazuje svoje pravo lice - ono iz 1941.

Hrvatsku i njen narod i treba da predstavlja covek koji je etnicki ocistio svoju drzavu, pod cijom komandom je ubijeno hiljade civila, a stotine hiljada opljackano i za sva vremena oterano.

Pravi predstavnik svoje nacije, dostojan naslednik Pavelica, cije zapoceto delo je zavrsio.

Poslednja izmena:
svako voli svoju otadzbinu, nemoj da mu zameras, crveni hrvati su nastali za vreme NDH u 2 sv ratu a utvrdjeni u novoj NDH posle 91-e

Tz. "crveni hrvati" ne postoje, niti su ikad postojali na prostorima za koje pribacuješ.

Ja sam samo pokušao reći istinu, kako sam je ja vidio tih godina, bez emocija i navijanja za bilo koga.

Ako bi se svi potrudili da kažu i napišu istinu, mnogo prije bi došlo do pomirenja i da ta dva naroda već jednom zakopaju svoje ratne sjekire.
To sve zbog mladih generacija, da njih ne opterećujemo sa tragedijama i zločinima iz prošlosti.
Bolje bi bilo za sve.

"HEROJ koji to ne želi biti"

"HEROJ koji to ne želi biti", naslov je komentara o Anti Gotovini kojeg je u bečkom dnevnom listu Der Standard objavila novinarka Nina Brnada.

Novinarka austrijskog dnevnika analizira fenomen Gotovine i njegov povratak u Hrvatsku, te konstatira kako je general svojim izjavama mnoge iznenadio, a neke svoje lojalne sljedbenike vjerojatno i razočarao ignoriranjem njihovih očekivanja.

"Svi su mislili da znaju tko je Ante Gotovina: hrabar vojnik i neprijatelj Srba", piše Brnada, te dodaje kako su Gotovinu, čijoj se ikoni hrvatska desnica u poslijeratnim godinama krenula klanjati, mnogi smatrali nacionalnim svecem.

General se distancirao od svoje "vojske"

"Kada je general oslobođen, slavlje je bilo trijumfalno. Na glavnom zagrebačkom trgu pjevale su se nacionalističke pjesme u kojima se neprijatelju prijeti da će ih hrvatska ruka stići i u Srbiji. Kao da rat i dalje traje", piše Brnada.

"Ustrojila" se Gotovinina "vojska" na trgovima, kao i društvenim mrežama, gdje su mnogi zazivali i njegov politički angažman. Povratnik iz Haaga, međutim, nije ispunio očekivanja euforičnih masa, zaključuje novinarka Der Standarda.

"On, kojeg se slavi kao najvećeg heroja, u svom se govoru na Trgu bana Jelačića distancirao od vojničkih parola, a kada se zahvalio institucijama države od mase je dobio i glasne zvižduke", piše Brnada.

Platno na koje se projicirao nacionalizam

Gotovinin poziv izbjeglim Srbima da se vrate u Hrvatsku, koji je uslijedio par dana kasnije u intervjuu za Kurir, za Brnadu je signal da je Gotovina sve ove godine zapravo bio samo "platno za projekciju zadrtog nacionalizma, što nije imalo veze s njim kao osobom".

"Njegovi pristalice žive moto 'Hrvatska Hrvatima', a Gotovina propagira multikulturalnu Hrvatsku koja treba biti domovina svim svojim građanima. Hrvatska desnica pretvara se da se ništa nije promijenilo, kao da je Gotovina i dalje njihova ikona. Ali ta im ikona izmiče iz ruku", zaključuje reporterka Der Standarda.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/gotovina-je-heroj-koji-to-ne-zeli-biti/649305.aspx

Back