.. Срби су се побунили оног тренутка када су избачени из, важећег, устава и када је отпочела усташка реторика и пропаганда, људи су нестајали, преко ноћи, отпуштани са посла, протеривани из својих домова, миниране им куће, црватићима је прећено да се не друже са суседима Србима, да не набрајам даље, све је то условило побуну у Крајини...
Ja ne znam koliko si ti bio tada star pa možda tako razmišljaš, mada smatram, da si samo djelimično u pravu.
Ja sam u to vrijeme sve snimao ko je i kako govorio pa ponekad sada to pustim kad imam vremena i gledam.
Ako govoriš o zapaljivim govorima, počelo je u Srbiji miting-uličnom revolucijom(Slobo, Šešelj,Šolović,Bojić,Arkan,.......)
Nastavilo se u Dalmaciji (Tuđman, Đapić i još nekolicina iz stranke Prava iz Splita..............)
Nije se više moglo živjeti od Slobovih slika po Srbiji i Franjovih po Hrvatskoj, koje su bile svuda i na svakom mjestu zalijepljene. U Srbiji su počeli slaviti Dražu a u Hrvatskoj Antu i oživjele su ranjene zvijeri četništvo i ustaštvo.
. Niđe nisi mogao kročiti od ulice, zgrade, hotela, hodnika, kuće, štale, wc, da nije bilo nacrtano OVO JE SRBIJA i krst sa 4C a po Dalmaciji, Hercegovini i poneđe po Zagrebu i ono slovo U.
Ruglo jedno neopisivo.
Jedino toga nije bilo u BIH i Makedoniji mada je i tamo vladalo neko stanje zabrinutosti i straha šta se ovo sprema?
Narod je masovno počeo da ide svak u svoju crkvu i džamiju, mada su prije toga bile prazne ili poluprazne.
Tamo se išlo ne da se moli, već zbog okupljanja ljudi, da se čuje šta ko misli i priča šta se ovo sprema.
Iz svega toga se dalo jasno i nedvosmisleno zaključiti, da Slobo stvara novu Srbiju đe će svi Srbi, tamo đe su u većini živjeti u jednoj državi.
Za tu ideju je oduševljenje srpskog naroda i simpatizera bilo na vrhuncu.
Slovenci su to jasno shvatili i odma zakazali referendum za ocepljenje i dobili 95%.
Hrvati su u svemu slijedili Slovence i uskoro napravili isto.
I inda je PUKLO u Hrvatskoj i BIH.
Tada se dešava ono ubistvo porodice Zac u Zagrebu, odpuštanje Srba sa posla, i razna provociranja.
Prije toga nije bilo ništa od toga,
Eto to vam je prava istina a danas svak o tome piše različito i po svojim željama.
Evo malo hronologoje o dešavanjima u Krajini
http://webcache.googleusercontent.c...progla+ena&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si&inlang=pl