Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
http://xn--p1acc.xn--90a3ac/page/st...74/Нисмо+ми+ослободили+генерале+него+Хаг.html

Није добро да се љутња у Србији на ослобађајућу пресуду хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу преноси на Хрватску, каже Иво Јосиповић. Не би била лоша идеја да у свој саветнички тим узмем Анту Готовину, рекао је хрватски председник.

Благо нама...

Ali, ovdje se ne radi o neprijateljskim vojnicima!

Snimka prikazuje hrvatske vojnike kako grupu vjerojatno srpskih civila dovode do kapije kampa UN snaga.
Po gradu traje operacija kontrole terena -kompletnog.
I logično je da se u takovoj situaciji rađa strah.
A činjenica jest da je srpskom propagandom situacija predstavljena tako kao da dolazi sam vrag.
Uz to valja imati na umu da je ogromna većina Srba rado dočekala projekt Krajine pa je vjerojatno u igri i neprijateljski osjećaj prem HV.

Pobijedili smo vas. Pametnome dosta.

Pobijedili smo vas. Pametnome dosta.

Hoćeš popis ubijene djece sa imenima, samo u Slavonskom Brodu 1992.?

Nas je pobedio NATO pakt, vi niste njihov član. Vodili smo nerazumnu, ali neizbežnu bitku protiv celog sveta. Morali smo je izgubiti. Kad pobedite, ili izgubite u takvom ratu, možete da se smatrate vojnicima. Ovo je bio vaš prvi rat. Sa vama smo se tukli u pauzama izmedju raznih kriza.

To sa vama i nije bio rat, već neki sukob, ali kada su u rat ušli Amerikanci, kada ste se zahvaljivali Nemcima kroz pesmu, prestao je srpsko-hrvatski obračun. Počeo je pravi rat, a iz njega ste izvukli tu teritoriju. Ništa ne biste mogli bez tuđe pomoći.

Pravi rat je počeo 1991. godine, doduše neravnopravan uz veliku pomoć JNA samo jednoj strani...

To sa vama i nije bio rat, već neki sukob, ali kada su u rat ušli Amerikanci, kada ste se zahvaljivali Nemcima kroz pesmu, prestao je srpsko-hrvatski obračun. Počeo je pravi rat, a iz njega ste izvukli tu teritoriju. Ništa ne biste mogli bez tuđe pomoći.

Молим цењене дискутанте да ми кажу када су Хрвати икада у својој историји водили иједан рат САМОСТАЛНО и против кога ?

da a 3 miseca borbe za okupaciju Vukovara kojeg su branili slabo naoružani branitelji
i stalo se brid Banja Lukom,opet mi pada na pamet 10 dana,koji si ti strateg,pa disi bio 91.kad je grmilo??

Ja nisam učestvovao u ratu jer sam bio daleko ali sam slušao očevidce sa svih strana.

Iako je bilo dosta žrtava, to ipak nije bio onaj pravi rat gdje se tačno zna ko je kome neprijatelj.

JNA je bila koncipirana tako, da su u njoj bili svi narodi i ona je u osnovi htjela da razoružava paravojne jedinice a nije mogla da ratuje protiv hrvatskog naroda.
Zato to nije bio onaj klasični rat
U svakom ratu je najvažnija motivacija. Zato su građani Vukovara imali mnogo veću motivaciju da se brane, nego neko ko je došao iz daleka. Taj je samo gledao da puca izdaleka i da se ne ispostavlja opasnosti a branitelj je čuvao svoju kuću, familiju i svoj opstanak na tom prostoru.

Apsolutno se slažem sa tobom, da je onaj što se brani i što brani svoje bar 100 puta u prednosti pred napadačem.
A poznavanje terena da i ne govorimo.

To je bila jedna velika i nepotrebna tragedija za sve.
Bilo bi mnogo pametnije, da se taj rat previše ne potencira i slavi, da se ne stvara i prenosi mržnja na mlade generacije, koje sa tim nemaju ništa.

Preveliko potenciranje ustaštva i četništva posle 2.sv.rata i često laganje i preuveličavanje žrtava jednih ili drugih se mržnja prenosila na mlade pa je i to bio jedan od glavnih razloga za ovaj nepotrebni rat.

Ja tvrdim, da Srbi u Hrvatskoj nisu bili ugroženi sve dok se nisu pobunili i proglasili Krajinu državu i dok se nije pojavio veliki broj hrvatskih izbjeglica sa tog područja.
Posle toga je đavo došao po svoje i svi su bili gubitnici.

Ja nisam učestvovao u ratu jer sam bio daleko ali sam slušao očevidce sa svih strana.

Iako je bilo dosta žrtava, to ipak nije bio onaj pravi rat gdje se tačno zna ko je kome neprijatelj.

JNA je bila koncipirana tako, da su u njoj bili svi narodi i ona je u osnovi htjela da razoružava paravojne jedinice a nije mogla da ratuje protiv hrvatskog naroda.
U svakom ratu je najvažnija motivacija. Zato su građani Vukovara imali mnogo veću motivaciju da se brane, nego neko ko je došao iz daleka. Taj je samo gledao da puca izdaleka i da se ne ispostavlja opasnosti a branitelj je čuvao svoju kuću, familiju i svoj opstanak na tom prostoru.

Apsolutno se slažem sa tobom, da je onaj što se brani i što brani svoje bar 100 puta u prednosti pred napadačem.

Bilo bi mnogo pametnije, da se taj rat previše ne potencira i slavi, da se ne stvara i prenosi mržnja na mlade generacije, koje sa tim nemaju ništa.

Preveliko potenciranje ustaštva i četništva posle 2.sv.rata i često laganje i preuveličavanje žrtava jednih ili drugih se mržnja prenosila na mlade pa je i to bio jedan od glavnih razloga za ovaj nepotrebni rat.

Ja tvrdim, da Srbi u Hrvatskoj nisu bili ugroženi sve dok se nisu pobunili i proglasili Krajinu državu i dok se nije pojavio veliki broj hrvatskih izbjeglica sa tog područja.
Posle toga je đavo došao po svoje i svi su bili gubitnici
.

Vidim li ja to svijetlo na kraju tunela??

Posle toga je đavo došao po svoje i svi su bili gubitnici.

Kako možeš da tvrdiš da znaš kako je bilo Srbima u Krajini!? Nikad ne izjednačuj nacistički ustaški pokret i četnički antifašistički. Uzmi bilo koji užbenik iz istorije za osnovnu školu.

Lagano prošetaj na podforum Istorija..

Поштовани дискутанту, хвала Вам на исцрпном и речитом одговору. Не бих Вам поставио теже питање када је храбра хрватска војска војевала под својим барјаком и против кога. Да ли је истина да су храбри Хрвати напали Совјетски савез током Другог св. рата ?

Kako možeš da tvrdiš da znaš kako je bilo Srbima u Krajini!? Nikad ne izjednačuj nacistički ustaški pokret i četnički antifašistički. Uzmi bilo koji užbenik iz istorije za osnovnu školu.

To su dva pitanja:
1. U Kninu je prvo došlo do pobune neđe prije 1990. Kako su mogli biti Srbi u Kninu ugroženi, kad ih je bilo tamo 90%. Ja sam bio tih godina više puta u Knjinu zbog nekih poslova i znam dobro kako je bilo. Treba biti pošten pa reći istinu.
Pitao sam ih - šta se bunite, šta vam hvali i ko vas to ugrožava?
Odgovor je bio uglavnom u tom smislu - mi nećemo iz Jugoslavije i nema nas u Ustavu Hrvatske kao konstitutivnog naroda. Vidiš li, da se na vlast u Hrvatsku vraćaju ustaše naši zakleti krvnici.
Nisu imali ništa konkretno reći osim SLUTNJI i u smislu BIĆE ZLO AKO OSTANEMO U HRVATSKOJ.
Dakle samo politika koja zavađa ljude.
Da se razumijemo - to su bili tek početci nesporazuma. Kasnije je bilo svašta.

2. Ustaše i četnici su bili okupatorske sluge i bilo bi bolje da odu u zaborav. Zato su i jedni i drugi na kraju bježali prema svojim okupatorima-pomagačima da ih spase.
. To ti je generalno tako a sve ostalo su epizode.

Poslednja izmena:

Back