Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poslednja izmena:
nema nikakvih pravnih prepreka ni da se srbi vrate u hrvatsku

.. ти или си ретардитан или си умоболан или безочно лажеш, па ваше законодавство је све "урадило" да се што мањи број Срба врати на своја огњишта, а ради и дан данас...

zvanicno nema ali nezvanicno su srbi diskriminisani maksimalno.

i to se kod vas nece nikada promeniti i zato mislim da svi Srbi trebaju napustiti Hrvatsku osim istocne Slavonije i zapadnog srema gde su grupisani jer ne vidim svrhu zivota kao diskriminisane veoma male manjine , rasute po raznim opstinama , bez ikakvih prava i mogucnosti da se zaposlis.

.. без струје и где им једном недељно комбијем довозе потрепштине...

složiću se s tobom da je srbima koji se vrate u hrv teško, iz razloga vraćaju se na prostore gdje je bio rat, označeni su kao bivši neprijatelji, teško će osigurat egzistenciju osim ako sami nešto ne pokrenu, posla nema ni za pola hrvata a kako bi bilo da dođe još 100000 ljudi tražit posao?ista situacija je u krajevima odakle su protjerani hrvati, povratka im nema

.. све си рекао, али супротно од претнодних постова...

Interesujeme samo kakvu ce sada presudu da donesu u Shesheljevom slucaju... Posle svega ovoga i tamnicenja od deceniju , suditi mu za verbalni delikt je u krajnju ruku idijotski... Pritom zanemarujem moja licna osecanja prema ovom pojedincu. Ja licno smatram Vojislava Seselja za istinskog genija i odlicnog retoricara ali generalno neuravnotezenog ludaka koji bez obzira na sav svoj geniji nije kadar da vodi jednu ozbiljnu drzavnu funkciju. On za mene pak predsavlja savrsenu opoziciju ko god vlast bila jer, po meni, opozicija je bitna koliko i sama vlast samo u drugom pravcu i na drugojacije nacine. Elem zanemarivsi sve to, ne mogu se oteti utisku da se ovde radi o nasem zemljaku i coveku koji u Haskom tribunalu predstavlja sebe ali i nas narod jer, kao sto vidimo ovde, svet poistovecuje Gotovinu i Mrkaca sa Hrvatskom borbom i time im daje legitimitet za sve sto su oni kao pojedinci i Hrvatska kao drzava uradili... Ovo i naredne presude definitivno ce izazvati duboku destabilizaciju regiona i potpalice stare rane i otvoriti nove u narastajima koji svakako imaju uvid u nepravdu koja se ovim cinom i slicnim stvara u drustvu.... Kada na sve to dodamo i trenutnu tesku situaciju unutar zemlje.... Bure baruta je ponovo puno i spremno da explodira ... Medjunarodno pravo.... pravo.... Kakva sprdnja. Svetom odavno vlada zakon jaceg ali ovakvi javni samari koji traju godinama i ovakvo teranje sile definitivno nam oduzimaju svaku nadu u bilo koji vid institucija... Celokupnih institucija i celokupnog sistema koji danas kao takav postoji, jer ovo je srz, ovo je bit koja daje smer svemu ostalom... Posle svega ovoga pusto ostrvo deluje tako idilicno. Govoriti o bilo cemu drugom gubi svaki smisao jer ocigledno nema nacina da pravda pobedi u svetu u kom danas zivimo...

.. џумгла бр'те, џумгла, звериње на све стране...

I ja sam razmisljao na tu temu i gotovo sam siguran da ce se sada zbog gusenja nezadovoljstva Srba doneti neka odluka tipa oslobadjanja Seselja posle 10 godina bez presude ili mozda smanjenja kazne nekom Srbinu kome ne preostaje vise od par meseci zivota.
Zivi bili pa videli!!!

.. само се Ви надајте, нада умире последња, пре ње умиру људи...

Čudi me poimanje prava i pravde od strane ovog sudije, ili tzv. sudije.

Rođen sa lancima oko nogu, a tako deli pravdu po svetu....
images

Bečki "Standard": Zabrinjava histerično proslavljanje oslobađanja Gotovine u Zagrebu
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/353519/Becki-Standard-Zabrinjava-histericno-proslavljanje-oslobadjanja-Gotovine-u-Zagrebu

Oslobadjajuća presuda hrvatskim generalima u Hagu bila je najradosniji trenutak za nacionaliste, koji su to histerično slavili, a ta reakcija na presudu pokazuje da se i dalje mnogi Hrvati još identifikuju sa bivšim generalom Antom Gotovinom, koji je sproveo vojnu operaciju koja je 1995. bila propraćena proterivanjem i ubistvom Srba u Krajini, piše danas bečki "Standard". List ističe da je takva reakcija zabrinjavajuća.
289207_zagreb-01-reuters_ff.jpg
Slavlje u Zagrebu posle oslobađajuće presude za generale

"Ta reakcija ukazuje na progrešno shvatanje presude. Dok pojedini sada smatraju da je čitava hrvatska nacija 'oprana', sudije u Hagu donele su samo veoma trezvenu, tehničku presudu o zaključcima njihovih kolega prošle godine. Oni su samo te zaključke ocenili pogrešnim. Ništa više", navodi "Standard".

289208_standard_f.jpg

"Očigledno je bilo bolje da se optužnica odnosila na konkretne zločine, umesto što je Gotovina optužen za preduzimanje zločinačkog dela. Sada će operacija 'Oluja' ostati pravno i društveno nesavladana. To je loše po Hrvatsku, njene odnose sa Srbijom, čitav region i teško po proterane Srbe", smatra bečki dnevnik.

Samo sloga Srbina spasava, a nikad slozni bili nismo.

nikada slozni nismo bili, upravo zvog ovakvih kao dragosh i kami83 .

ali moram reci da nikada nismo bili slozniji nego sada i 1999 - upravo kad nam nanesu zlo i kada nas napadaju i ubijaju nasi neprijatelji - mi se jedino tada slozimo.

cak su i demokrate koje su verovale da ce americki sud doneti pravdu srpskim nevinim zrtvama - videle da je to iluzija otuda i toliko razocarenje kod naseg naroda.

Nas najveci srpski problem je nasa naivnost, i sto sami sebe lazemo, i hocem oda uverimo u ono sto bi voleli da bude kako mi zelimo, a ne kako jeste.

Tako su mnogi Srbi verovali da nisu svi hrvati ustase, i da ih ne bi svi klali , da ne podrzavaju svi zlocine u oluji- i svakako da nisu svi ali na zalost , 90% jeste i to se moglo videti juce i prekjuce sirom hrvatske.

sve politicke stranke podrzavaju u hrvatskoj gotovinu i zlocine kao i katolicka crkva.

to je na zalost preko 90% hrvatskog naroda.

Zato je , jedino dobro od svega ovoga, sto ce i naivni Srbi, ukapirati da su Hrvati veciti srpski neprijatelji i da sa njima nikada dobre odnose ne mozemo imati.

Ne zato sto mi tako zelimo - vec zato sto oni nas tako vide , kao njihove vecite arhineprijatelje koje treba zaklati i unistiti gde god je to moguce.

Poslednja izmena:
Citat Original postavio morski covik:
znam da bi tebi bilo i bit će ti suludo ako kažem da znam dosta srba koji ni u ludilu nebi otišli odavde. al tako je. je znam da ti je teško vjerovat

moguce da postoje takvi ali to nisu pravi Srbi, vec neki anacionalni ,kojima je jedino bitno sopstveno dupe.

Ja recimo nikada ne bih mogao da zivim u vasoj ustaskoj NDH, cak ja bih i mogao , jer sam duhovno jak - ali sa kim bi se tamo druzila moja deca isla u skolu - pa razume se jedini izbor bi im bile te iste ustase i samim tim bi smo bili ugrozeni. Sa kim bi se sutra moja deca vencavala nego sa Hrvatima i tako bi ustasluk usao i u moju kucu .

Zato je bolje svako da zivi sa svojim narodom najmanja glavobolja i najsrecniji su i jedni i drugi.

Naravno uvek ce biti ljudi kojima nece smetati da zive medju Hrvatima ili Srbima , ali takvi su teska manjina.

.. фришко месо за покатоличавање... за двадесет година све ће то бити окореле усташе, такова је политика у ндх...

Poslednja izmena:
kolegice nisam ja rekao za sud da je selektivan vec za politiku
to sto su vam ucinili na kosovu nema veze sa sudom..
a za vjerodostojnost suda treba te se odluciti
da izvuces postove od prije dve godine vidla bi da nahveca vecina srba je sud smatrala kompetentnim..cak i do jucer ili prekucer je bio ..reklo bi se da kompetencija suda se menja kako zapuse koji vjetar
ja sam i onda i sada isto mislio i o sudu i o presudama ...
prva vam je bila ispravna ova nije valjala a od istog suda
ja sam isto napisao onda i sada ..pa sada svatko moze to protumaciti kako zeli
da li cete vi kao moderacija smatrati da su markac u gotovina zlocinci ili ne bilo bi korektno da seizjasnite kroz pravilnik da se forumasi znaju postaviti prema tome ..

nema anti srpski ni anti hrvatski ni anti muslimanski ..on je medjunarodni i trebao bi biti anti zlocinacki ..no uvek ce biti da ce ona strana koja se osjeca povredjena smatrati ga anti..ili vecuna njebih gradjana..
no ja se iskreno nadam da uvjek u svakom narodu postoji dovoljna masa koja se moze izdignuti iznad tog ..ANTI...
ja se na svoju srecu ubrajam u tu masu kolika da je

Ocigledno je, da sud donosi selektivno presude. U zavisnosti sa koje strane "duva vetar", tako i izrice presude.
Ne treba bezati od te cinjenice, jer potezi suda govore mojoj tvrdnji u prilog. Zasto bi se na ime politike, svetskih vodecih sila, krsile sve norme etike i pravda?
Znaci li to, da su Srbi niza rasa, koju treba unistiti i u svakom pogledu poniziti?
Naravno da ima veze Kosmet sa sudom i politika koja je vodjena i koja se vodi. Da li je bilo ko od albanskih zlocinaca osudjen za pogrom i masakr nad Srbima? Ne.
Da li je neko osudjen za rusenje i paljenje Manastira i pogrom 2004.god? Ne!
Da li je bilo ko osudjen za zutu kucu? Ne!

I sada mi komsija kazes, da ovaj sud nema veze sa politikom, koja se vodila i koju vode danas u vezi Kosmeta i da sud nije anti srpski...

Srbija je sve svoje sunarodnike, koje je taj sud trazio, isporucila. A, koliko je zlocinaca, za koje je Srbija predala tuzbu, osudjeno i danas osudjeno?
Zasto se oslobadjaju oni zlocinci, za koje je nesumnjivo da su cinili zlocine? Zasto se slucaj zute kuce temeljno ne istrazi?

O cemu mi pricamo uopste onda, komsija? O pravdi? O prvednosti haskog suda mozda, ili o siru i vojonoj muzici?

Bas neozbiljno.

Ocigledno je, da sud donosi selektivno presude. U zavisnosti sa koje strane "duva vetar", tako i izrice presude.
Ne treba bezati od te cinjenice, jer potezi suda govore mojoj tvrdnji u prilog. Zasto bi se na ime politike, svetskih vodecih sila, krsile sve norme etike i pravda?
Znaci li to, da su Srbi niza rasa, koju treba unistiti i u svakom pogledu poniziti?
Naravno da ima veze Kosmet sa sudom i politika koja je vodjena i koja se vodi. Da li je bilo ko od albanskih zlocinaca osudjen za pogrom i masakr nad Srbima? Ne.
Da li je neko osudjen za rusenje i paljenje Manastira i pogrom 2004.god? Ne!
Da li je bilo ko osudjen za zutu kucu? Ne!

I sada mi komsija kazes, da ovaj sud nema veze sa politikom, koja se vodila i koju vode danas u vezi Kosmeta i da sud nije anti srpski...

Srbija je sve svoje sunarodnike, koje je taj sud trazio, isporucila. A, koliko je zlocinaca, za koje je Srbija predala tuzbu, osudjeno i danas osudjeno?
Zasto se oslobadjaju oni zlocinci, za koje je nesumnjivo da su cinili zlocine? Zasto se slucaj zute kuce temeljno ne istrazi?

O cemu mi pricamo uopste onda, komsija? O pravdi? O prvednosti haskog suda mozda, ili o siru i vojonoj muzici?

Bas neozbiljno.

dzabe gubis vreme.

Da li si ti ili bilo ko drugi, videla , da je ijedan Hrvat ovde napisao da su se u Oluji desili zlocini protiv civila i da pocinioci trebaju biti kaznjeni.

Nisi niti ces.

Za njih su Srbi "sami otisli" a ovi sto su pobijeni, oni su davali otpor.

Tako je to , i dzabe gubite vreme na njih.

Shvatite - nikada necete moci da promenite Hrvate.

Zato vam je bolje da prihvatite istinu i da vidimo sta mozemo da ucinimo da spasimo nas preostali narod umesto sto gubite vreme uzalud .

Poslednja izmena od moderatora:
Ићи у војно-економско савезништво са Русијом.
Одустати од евроатланских интеграција.
Тражити прекид посредовања Европске уније у преговорима око Косова и Метохије и тражити посредовање Уједињених нација (Запад на то неће хтети никако да пристане, аутоматски би дошло до прекида дијалога).

.. објасни "им!"

Back