Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dakle, nema Hrvata koji nije zapevao pesmu pevaca ciji je glavni hit "Jasenovac i Gradiska Stara".

Hmmmm

On je na jednom ili dva koncerta pjevao ustaške pjesme. Za to nema opravdanja. Za Thompsona znam da je potpuno infantilna i besprizorna pojava, korištena kao instrument od strane ekstreme desnice (ustaša ako hoćeš) u cilju nabrijavanja masa. Jedno vrijeme je bio iznimno popularan. Nema uopće dvojbe da u Hrvatskoj postoji visoka tolerancija na nacionalizam. Ali postoje i velike razlike među ljudima. Neko će jedva čekati ustašku pjesmu, većina neće pjevati, ali će pjevati druge pjesme. A kad Engleze mazneš na Wembleyu svi pjevaju Lijepa li si.

Zašto bi netko bio osuđen zbog legitimne vojne akcije?
Može biti osuđen samo zbog konkretnog zločina u toj akciji.
Legitinmne vojne akcije??? Agresije na područje pod zaštitom UN?

I ako izuzmemo to, legitimna vojna akcija je akcija ubijanja, proterivanja stanovništva po etničkom osnovu uz paljenje i uništavanje njihove imovine????

To može biti legitimno samo za okorele šoviniste.

Legitinmne vojne akcije??? Agresije na područje pod zaštitom UN?
I ako izuzmemo to, legitimna vojna akcija je akcija ubijanja, proterivanja stanovništva po etničkom osnovu uz paljenje i uništavanje njihove imovine????
To može biti legitimno samo za okorele šoviniste.

A kako da ti ti pokušam objasniti? Zamisli da se NATO nije umiješao kad ste imali frku s Kosovom.
Uletili bi s tenkovima, razbucali ih ko panta pitu, albansko stanovništvo bi u panici pobjeglo preko granice, bilo bi i civilnih nevinih žrtava i vi bi vratili ustavno-pravni poredak na Kosovu.

Jel bi bilo tako ili ne bi?
Da li bi podržao takvu akciju?

Da li bi i ti bio okoreli šovinist ili ne?

Dobio je 20 godina, a ne 27.
I osuđen je kao član udruženog zločinačkog poduhvata zbog ubojstava i deportacije nesrpskog stanovništva u BiH od 92 do 95.
Pa ti sada vidi da li je to recipročno ili nije.
Pa to. On je jedan od mnoštva koji su osuđeni za udruženi zločinački poduhvat, ali udruženi zločinački poduhvat nije sistematsko maltretiranje srpskog stanovništva od leta 1990 pa nadalje koje je kulminiralo fizičkim proterivanjem 1995 onih koji su bili srećni da prežive. Najveće etničko čišnjenje koje se desilo u Evropi nakon Drugog Svetskog Rata nije nikakav zločin, a kamoli udruženi zločinački poduhvat????

A kako da ti ti pokušam objasniti? Zamisli da se NATO nije umiješao kad ste imali frku s Kosovom.
Uletili bi s tenkovima, razbucali ih ko panta pitu, albansko stanovništvo bi u panici pobjeglo preko granice, bilo bi i civilnih nevinih žrtava i vi bi vratili ustavno-pravni poredak na Kosovu.

Opet ti kazem! Ima velike razlike izmedju KIM i vaseg slucaja. Jesmo li mi Albance trpali po logorima, ubijali maljevima, rezali glave i sl? Ne da ja znam. Srbi su morali da se pobune, da ime se ne ponovi ono sto sam pomenuo!

Pa sada, znaš li šta je zajedničko sa Krajinom i Kosovom? I na jednoj i na drugoj teritoriji su pre fašističke i komunističke pošasti Srbi bili većinsko stanovništvo.

Ako već praviš paralele, šta misliš da li bi trebalo srpska vojska da vrati deo svoje okupirane teritorije pod svoj ustavno-pravni poredak?

Iskreno, nikad ne bi rekao za vas, ali stvarno otvarate sve što i posredno ima veze. Čak ste i porez na nekretnine i Sanadera uvezali sa vama. Zašto je tome tako?
Vidim da nas smatrate ustašama, ali ignoriranje mi je puno logičniji put...

A jeste li nam susedi ili niste ?!

Vise vi bacate poglede prema nama, Srbima i Srbiji nego obrnuto !!!

U protivnom odkuda tolike prodavnice IDEA.e po Srbiji, sto bi kupovali tolike firme kod nas,
i od kuda vas toliki iz Hrvatske na ovome forumu ?!

Prebrojte se pa vidite koliko vas se iz Hrvatske samo veceras ima na ovoj i slicnim temama !!!

P.S. Pa vrati se malo unazad pa pogledaj koga ti tvoj sunarodnik zali i za kim suze lije !!!
Njegovi jecaji za ustasama, pardon "turistima" sa Raduse 1972. god. prosto odjekuju na ovoj temi i forumu...

Poslednja izmena:
Vi Beograđani sve znate. Mora da vas obožavaju u ostatku Srbije. Jedva čekaju da im dođete malo držati lekcije....

Mislio sam da ste vi purgeri malo prosveceniji i uljudniji od ostatka Hrvatske. Ipak se radi o prestonici..... pa covek ima veca ocekivanja. Pomislis, ovaj ima malo siri pogled na desavanja. Medjutim, ista je to fela. Svi drlate istu mantru, bez razlike..... velika Srbija, srbocetnici, oni su za sve krivi i sl..... indokrtinirani i zatucani do srzi, bez nade za boljitak!

A jeste li nam susedi ili niste ?!

Vise vi bacate poglede prema nama, Srbima i Srbiji nego obrnuto !!!

U protivnom odkuda tolike prodavnice IDEA.e po Srbiji, sto bi kupovali tolike firme kod nas,
i od kuda vas toliki iz Hrvatske na ovome forumu ?!

Prebrojte se pa vidite koliko vas se iz Hrvatske samo veceras ima na ovoj i slicnim temama !!!

Na Sportnet.hr teme Zvezde, Partizana i Srbije imaju tek nešto manje posjetitelja nego hrvatski nogomet. Naravno srpski forumaši. Po onom što sam čitao rekao bi korektniji nego hrvatski. Valjda je to tako kad igraš u gostima.
Vi ste nam tržište.
Iskreno dosta klinaca piše po hr forumima, rekao bih i ovdje.
Ali stvarno me iznenađuje da objavljujete svaku temu koja i posredno dotiče Hrvate...

Mislio sam da ste vi purgeri malo prosveceniji i uljudniji od ostatka Hrvatske. Ipak se radi o prestonici..... pa covek ima veca ocekivanja. Pomislis, ovaj ima malo siri pogled na desavanja. Medjutim, ista je to fela. Svi drlate istu mantru, bez razlike..... velika Srbija, srbocetnici, oni su za sve krivi i sl..... indokrtinirani i zatucani do srzi, bez nade za boljitak!

O čemu ti zboriš čovječe??????

Na Sportnet.hr teme Zvezde, Partizana i Srbije imaju tek nešto manje posjetitelja nego hrvatski nogomet. Naravno srpski forumaši. Po onom što sam čitao rekao bi korektniji nego hrvatski. Valjda je to tako kad igraš u gostima.
Vi ste nam tržište.
Iskreno dosta klinaca piše po hr forumima, rekao bih i ovdje.
Ali stvarno me iznenađuje da objavljujete svaku temu koja i posredno dotiče Hrvate...

Pa kako da ne objavljujemo kada npr ne moze se uci u bilokoju prosecnu prodavnicu u Srbiji i RSoj, a da se ne spotakne o neki od hrvatskih artikala na rafovima,
koji su prosto preplavili trgovine u Srbiji i RS ?!

A eto mnogi, ili barem neki, vasi nemaju valjda dovoljno fudbalera tj nogometasa da vam izvedu pocetni udarac na fudbalskoj utakmici sa Srbijom,
pa su namerni zvati zlikovce tek pristigle iz Haga ...

Poslednja izmena:

Ne znam koliko ste indoktrinirani i zatucati, ali da ste mitomani i nerealni - to je sigurno.
A da gledate malo što će biti sutra umjesto da stalno spominjete '41?
Hej, 70 godina je prošlo!
Boli me dupe i za četnike i za ustaše i domobrane i partizane.
Kao što me boli dupe gdje su bile čije granice prije 1300 godina, i da li su Hrvati srpsko pleme.

Back