Annunaki

Da li je covek nastao evolucijom majmuna?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
i u naucnoj literaturi isto tako pise kojim se redosledom sve desavalo, samo sto nauka uz to nudi DOKAZ.

ali ne, tebi je prica da je covek napravljen od blata sasvim ok....

Боље и то, него да је настао сам од себе! Како? Не знам, али ни из чега је настао.

Библија пружа доказе за све своје тврдње! Ствар је само у томе ко то хоће да прихвати. Бог је створио са могућношћу логичког размишљања и закључивања. Па онда ако кренемо од почетка, без филозофирања и паметовања, ако је и мене и тебе и све око нас имало свог створитеља, дакле није настало само од себе, па онда само претећи ту логику ми морамо да се запитамо како је настало све друго, све пре нас. Не требамо одмах да доносимо закључке или да без провере прихватамо Бога и кажемо јесте Он је све створио. Слободно га испитајмо, проверимо, јер ко жели само да га тражи, наћи ће га!

Боље и то, него да је настао сам од себе! Како? Не знам, али ни из чега је настао.

Библија пружа доказе за све своје тврдње! Ствар је само у томе ко то хоће да прихвати. Бог је створио са могућношћу логичког размишљања и закључивања. Па онда ако кренемо од почетка, без филозофирања и паметовања, ако је и мене и тебе и све око нас имало свог створитеља, дакле није настало само од себе, па онда само претећи ту логику ми морамо да се запитамо како је настало све друго, све пре нас. Не требамо одмах да доносимо закључке или да без провере прихватамо Бога и кажемо јесте Он је све створио. Слободно га испитајмо, проверимо, јер ко жели само да га тражи, наћи ће га!

Kakve dokaze?

И даље ми ниси одговорио... :)

alo........
17399991 put.
evolucija se NE BAVI postanjem.....
utuvi to vec jednom......

Библија пружа доказе за све своје тврдње! Ствар је само у томе ко то хоће да прихвати.

ne pruza.
iz biblije mozemo da saznamo da se sunce okrece oko zemlje, da je zemlja ravna, da su neke vrste slepih miseva ptice i slicno.......

alo........
17399991 put.
evolucija se NE BAVI postanjem.....
utuvi to vec jednom......

ne pruza.
iz biblije mozemo da saznamo da se sunce okrece oko zemlje, da je zemlja ravna, da su neke vrste slepih miseva ptice i slicno.......

Е мојне мени да продајеш ту причу! Батали ме онда са настајањем од блата!

Ево нађи где Библија каже да Сунце окреће око Земље и да је Земља равна! Ајде молим те ми нађи то?!?!

Е мојне мени да продајеш ту причу! Батали ме онда са настајањем од блата!

Ево нађи где Библија каже да Сунце окреће око Земље и да је Земља равна! Ајде молим те ми нађи то?!?!

sacekaj 2 minuta.

"Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!" (13) I stade sunce i zaustavi se mjesec........"
(Jošua 10,12-13)

dakle, ocigledno nepoznavanje nebeske mehanike....

a pazi ovo

Tada dođe riječ Jahvina Izaiji: (5) "Idi i reci Ezekiji: Ovako kaže Jahve, Bog oca tvoga Davida: 'Uslišao sam tvoju molitvu, vidio tvoje suze. Izliječit ću te; za tri dana uzići ćeš u Dom Jahvin. Dodat ću tvome vijeku petnaest godina. (6) Izbavit ću tebe i ovaj grad iz ruku asirskoga kralja. Jest, zakrilit ću ovaj grad!'"
Izaija odgovori: "Evo ti znaka od Jahve da će učiniti što je rekao: sjenu koja je sišla po stupnjevima Ahazova sunčanika vratit ću za deset stupnjeva natrag." I vrati se sunce deset stupnjeva natrag po stupnjevima po kojima bijaše već sišlo.

HA

a da li je zemlja ravna?
naravno

" I stade sunce i zaustavi se mjesec" (Jošua 10,12-13)
Jahve na molbu Izajie dva puta pomiče Sunce unazad. (Izaija 38,4-8 ; 2. knjiga o kraljevima 20,7-11)
Po Mateju 24,29 " - ...zvijezde će padati sa neba."
"Sunce izlazi, sunce zalazi i onda hiti svojem mjestu odakle izlazi." Propovjednik 1,5
Zar si ikad zapovjedio jutru, zar si kazao zori mjesto njeno, da poduhvati zemlju za rubove i da iz nje sve bezbožnike strese; da je pretvori u glinu pečatnu i oboji je k'o kakvu haljinu. (Job 38, 12)
" Ja sam Jahve koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije."
"Sunce izlazi, sunce zalazi i onda hiti svojem mjestu odakle izlazi. "
" Daniel - Pogledam, kad evo jedno stablo usred zemlje vrlo veliko. Stablo poraste, postade snažno, visina mu doseže nebo, vidjelo se s krajeva zemlje."
Po Mateju 4,8 - (8) " Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu."

"Stani, sunce, iznad Gibeona, i mjeseče, iznad dola Ajalona!" (13) I stade sunce i zaustavi se mjesec........"
(Jošua 10,12-13)

dakle, ocigledno nepoznavanje nebeske mehanike....

a pazi ovo

Tada dođe riječ Jahvina Izaiji: (5) "Idi i reci Ezekiji: Ovako kaže Jahve, Bog oca tvoga Davida: 'Uslišao sam tvoju molitvu, vidio tvoje suze. Izliječit ću te; za tri dana uzići ćeš u Dom Jahvin. Dodat ću tvome vijeku petnaest godina. (6) Izbavit ću tebe i ovaj grad iz ruku asirskoga kralja. Jest, zakrilit ću ovaj grad!'"
Izaija odgovori: "Evo ti znaka od Jahve da će učiniti što je rekao: sjenu koja je sišla po stupnjevima Ahazova sunčanika vratit ću za deset stupnjeva natrag." I vrati se sunce deset stupnjeva natrag po stupnjevima po kojima bijaše već sišlo.

HA

Ха ха ха ха па зашто то радиш? Не желим да будем груб, али испадаш смешан. Шта си ти овде доказао? Да је Земља равна плоча као што си рекао, да се Сунце окреће око Земље? Ништа од тога ниси доказао. Али знаш шта си друго много битније доказао? Да је Бог Створитељ свега! Да је Бог тај који је створио и Сунце и Месец и звезде и свако могуће и немогуће небеско тело... Он их је створио и само Он над њима има сву власт!

Ајде да будем баналан! Немој молим те онда више да говориш да Сунце ујутро "излази" у увече "залази". Јер као што знамо Сунце стоји, а Земља је та која се креће! Дакле, Сунце никуда не иде, нити израња нити зарања! Ако ништа друго, можда је писац тих стихова управо размишљао као и ми данас!

decko, kada neko napise da sunce STANE, to znaci samo da POJMA NEMA sta to ima gore.
takodje to znaci ni da ne poznaje dinamiku fluida.
evo i zasto.

da bi sunce STALO, mora da stane Zemlja, a ne sunce.
kada bi se to desilo, na zemlji bi SVE bilo zbrisano iznenadnim vetrovima koji bi bili brzi od zvuka.....

dakle,
da bi neko uhvatio zemlju "za ivicu", ona mora da bude ravna
da bi neko mogao da vidi citavu zemlju, ona opet mora da bude ravna

a da li je zemlja ravna?
naravno

Иста ствар! Ти озбиљно користиш стихове као што "и показа му ђаво сва краљевства света" у своју корист! Па ако ти ТО користиш као пример, реци ми молим те, чак и да је Земља равна да ли би ти или било ко други заиста могао да види с једног краја на крај! Врло је приземно једно такво тенденциозно тумачење, притом потпуно ван сваког контекста!

ajde ti mi protumaci.

i samo da ti kazem da znas.....da se naucne cinjenice ne TUMACE....tako su ih tumacili i oni tvoji sto su palili ljude, pa kada je nauka otkrila nesto, e onda su se setili da tumace drugacije....

чак и да је Земља равна да ли би ти или било ко други заиста могао да види с једног краја на крај

odes lepo u svemir, pa vidis sa jednog kraja na drugi. to sigurno nije problem za boga.

decko, kada neko napise da sunce STANE, to znaci samo da POJMA NEMA sta to ima gore.
takodje to znaci ni da ne poznaje dinamiku fluida.
evo i zasto.

da bi sunce STALO, mora da stane Zemlja, a ne sunce.
kada bi se to desilo, na zemlji bi SVE bilo zbrisano iznenadnim vetrovima koji bi bili brzi od zvuka.....

dakle,
da bi neko uhvatio zemlju "za ivicu", ona mora da bude ravna
da bi neko mogao da vidi citavu zemlju, ona opet mora da bude ravna

Квази научниче, кад Бог каже да је "зауставио" Сунце онда то значи да има контролу над њим. Сунце је творевина, Бог је Створитељ!

Опет питам, да ли тај неко и иначе може да види читаву Земљу ако би она била равна! Ако може онда у реду! Али ако не може, да ли је онда у питању само терминологија која је коришћена у то време?

Квази научниче, кад Бог каже да је "зауставио" Сунце онда то значи да има контролу над њим. Сунце је творевина, Бог је Створитељ!

sta je to kvazi kod mene?
kako je resen problem atmosfere koja bi pobila sve zivo na zemlji?
kako je nje stripao 50 000 000 zivotinja na barku?
ajde, odgovori na neko pitanje da te cujem.

Опет питам, да ли тај неко и иначе може да види читаву Земљу ако би она била равна! Ако може онда у реду! Али ако не може, да ли је онда у питању само терминологија која је коришћена у то време?

odgovoreno je.

ajde ti mi protumaci.

i samo da ti kazem da znas.....da se naucne cinjenice ne TUMACE....tako su ih tumacili i oni tvoji sto su palili ljude, pa kada je nauka otkrila nesto, e onda su se setili da tumace drugacije....

odes lepo u svemir, pa vidis sa jednog kraja na drugi. to sigurno nije problem za boga.

Хахахахахахаха :grin: ово сам тек сад видео! Пази "они твоји што су палили људе", хаххаха, па зар те није блам кад одвалиш тако нешто! Ајде искрено ми реци? Ево не мораш јавно, реци ми на ПП, хахахаха, шалим се.
Мислим, да ли да уопште нешто одговарам или да једноставно остане овако.....

Хахахахахахаха :grin: ово сам тек сад видео! Пази "они твоји што су палили људе", хаххаха, па зар те није блам кад одвалиш тако нешто! Ајде искрено ми реци? Ево не мораш јавно, реци ми на ПП, хахахаха, шалим се.
Мислим, да ли да уопште нешто одговарам или да једноставно остане овако.....

nisam znao da su inkvizicija i crkva tako smesni...mada jasno mi je zasto ti je to smesno....
al dobro, svaka budala ima svoje veselje...

sta je to kvazi kod mene?
kako je resen problem atmosfere koja bi pobila sve zivo na zemlji?
kako je nje stripao 50 000 000 zivotinja na barku?
ajde, odgovori na neko pitanje da te cujem.

odgovoreno je.

Пре потопа је постојао водени омотач који окруживао целу планету и то је само један од доказа да Земља није била равна тј. да Библија никада није то ни тврдила, али да не буде како се удаљавам....

Свакако да није стрпао све животињске врсте које данас живе. Нико то ни тврди нити помишља да доказује.

nisam znao da su inkvizicija i crkva tako smesni...mada jasno mi je zasto ti je to smesno....
al dobro, svaka budala ima svoje veselje...

Охохооо, почело је са погрдним речима. Да ли ће модератор одреаговати на ову нетрпељивост и нетолеранцију упућену К мени?

Пре потопа је постојао водени омотач који окружио целу планету и то је само један од доказа да Земља није била равна тј. да Библија никада није то ни тврдила, али да не буде како се удаљавам....

Свакако да није стрпао све животињске врсте које данас живе. Нико то ни тврди нити помишља да доказује.

1) ne govori se o vremenu potopa, procitaj bolje
2) vodeni omotac :D:D:D da li znas kakvi bi uslovi vladali na zemlji da je to STVARNO bilo tako? zamisli da si u bojleru, eto tako - mrak, vruce, jako visok pritisak. A za to se u bibliji kaze da je bio raj ...

heheh....

Охохооо, почело је са погрдним речима. Да ли ће модератор одреаговати на ову нетрпељивост и нетолеранцију упућену К мени?

pa , sta da ti radim kada spaljeivanje naucnika i onih koji misle drugacije od crkve smatras smesnim....

Back