mene samo zanima jedna stvar,zasto je poslato ovoliko postova na jednu SF pricu?Previse paznje za jednu jako mastovitu pricu. Nije cak ni zakljucana,a autor je kako vidim i banovan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ova pricha nema nikakve potpore u nauci chak i ako je SF only ... Znachi nikakav zivot ne bi mogao da opstane na 10. planeti u sistemu koja je sada jelte Eris na kojoj su temperature oko -250 stepeni celzijusa ... Znachi nishta ne opstaje tu (sve je apsolutno zamrznuto). I ne samo to, nego nema ni planetu kao sto je Jupiter da ochisti prostor od kometa i asteroida (a sto je najgore bila bi nadomak Kojperovog pojasa i Ortovog oblaka, znachi bila bi bombardovana non stop).
Cuo sam za tu pricu, o Annunaki narodu...sto se mene tice previse je SF, medjutim u sklopu te price pricmetio sam nesto zanimljivo. Naime postoji reljef iz drevnog Sumera star 4500-4000 godine pne na kom je,po nekim autorima predstavljen suncev sistem...e sad mene zanima kako su razvili tako slozenu sliku o suncevom sistemu, ako se slozimo da je ovo suncev sistem. planeta ima tacno 9, poredjane su u neposrednoj blizini sunca a vide se jos 2 planete i jedna od njih je navodno ta Nibiru ili kako vec... mene samo zanima kako su znali za 9 planeta a pluton je otrkiven 1930-i neke ...
![]()
Nikad nisam rekao da zivot mora biti baziran na ugljeniku ... Ni da je baziran na silikonu, azotu ili ne do bog fosforu, opet, nishta ne moze da funkcionishe na tako niskim temperaturama i prezivi konstantno bombardovanje asteroida i kometa kojih je tako hvala bogu, na pretek ... Chak i da nekih chudom postoji, nikad ne bi mogao da se razvije u kompleksan organizam (a pogotovo ne u ono bogove ...)Problem u nemogucnost verovanja u to je sto vi percipirate zivot samo kao organski na vodi zasnovan karbonicki entitet... Ko zna kakve sve vrste i oblici zivota postoje ne mozete biti tako iskljucivi...
Slazem se. Ko zna iz koje je kante taj decko izvadio tu pricu. Annunakki uopste nisu ni bili sumerski bogovi. To je jos jedna laz koja je podmetnuta.
Nikad nisam rekao da zivot mora biti baziran na ugljeniku ... Ni da je baziran na silikonu, azotu ili ne do bog fosforu, opet, nishta ne moze da funkcionishe na tako niskim temperaturama i prezivi konstantno bombardovanje asteroida i kometa kojih je tako hvala bogu, na pretek ... Chak i da nekih chudom postoji, nikad ne bi mogao da se razvije u kompleksan organizam (a pogotovo ne u ono bogove ...)
IZVOR : Istorija Galaxije by Ivan Antic
Sad sam pogledao diskusiju o tom reljefu.
Zanimljiva je tvrdnja da su sumeri znali da u sunčevom sistemu ima devet planeta izvedena iz reljefa na kome se prikazuje - 11. Znali su i da ćemo mi u računarima koristiti binarni brojni sistem. Kako to znam? Lijepo: na reljefu su uvijek prikazana po dva mača jedan do drugog. Nigdje nema jedan ili tri mača.
Sta fali ovom izvoru?? Mogu da navedem iz ove knjige absolutno tacne stavke o naucavanju duhu i i duse.
U ovom Ivanticevom opisu Istorije Galaxije sasvim je ok opisano sta su Annunaki i sve druge vrste Aliena.
A uz to i mnoge stvari su logicne. Mislim, sve u toj knjizi mi je vise logicno nego obicna Biologija, Istorija,
Geografija, Hemija i slicno. A ja inace volim i sve ove obicne nauke, i slazem se i sa jednim i sa drugim..
Narmer:
I jos jedno pitanje : o kakvim macevima govoris kada mac kao oruzije tada nije bio izmisljen ?
Narmer:
.ne znam zasto si se ti uskopistio i nasao uvredjen ?
Vidi, stvarno ima i jedna tačkica između faca.
To što sam nazvao mačevima su ona dva objekta ispod tog sistema planeta (ako su to planete) i nalazi se lijevo i desno od nečega što liči na baklju. Ne poznajem sumersku kulturu pa ne znam o čemu se radi, a taj navod o binarnom sistemu i mačevima ionako nije ozbiljan. To je samo jedan od načina kako se postavljaju alternativne teorije![]()
Kako to? U to doba su se laserima mlatili,
Jer kako su mogli ispaliti 20
strela za recimo 5 sekundi? A tako je opisano, dakle laserske pistolje su koristili u to doba, a mozda usput
i maceve, kao 1:1 fer tradicionalno obracunavanje
Mahabharata (velika priča o Bharata dinastiji), ep od 74.000 stihova nastao je oko 320. g prije Hrista ali je kasnije proširivan i dopunjavan do ukupno oko 90.000 stihova. Donosi prikaz cijelog niza čudnovatih oružja kakve su, recimo, zapaljive rakete ili Dart, okrugli reflektor koji, kad se uključi, proizvodi svjetlosni bljesak koji momentalno „pojede” cilj svojom snagom (je li ovo dezintegrator?). Heroj Krišna, o toku jedne borbe kaže: „Brzo sam izbacio jednu strijelu, koja je ubijala ispuštajući strašan zvuk.” Ali, sve su to obične dječije igračke prema:
„Gurka je, leteći na svojoj okretnoj i snažnoj vimani, bacio na tri grada Vrišija jedan projektil napunjen svom silom univerzuma. Užareni stub dima i vatre, sjajan kao deset hiljada sunaca, raširio sa na sve strane. Bilo je to nepoznato oružje, čelični grom, ogromni vijesnik smrti, koji je u pepeo pretvorio kompletnu rasu Vrišni i Andhakas.”
Postoji još opisa djelovanja ovog oružja. Oni koji nisu odmah spaljeni brzo su se razboljevali, opadala im je kosa i nokti, ispadali zubi. Sva hrana ubrzo je postajala „otrovna”. Vojnici su, da bi umanjili djelovanje oružja, prali jedni druge snažnim mlazevima. Jesu li to kraljevi iz dinastije Bharata vodili nuklearni rat?
„Leteću kočiju koja liči na sunce dao je mom bratu moćni Ravana (desetoruki kralj lanka koji je živio mnogo hiljada godina ranije); ova vazdušna i izvrsna kola idu gdje god poželiš...ta kola nalik su jasnom oblaku na nebu... i kralj (Rama) ih je dobio, i ta izvrsna kola se, pod njegovom komandom, uspinju visoko u nebo”
Ovo vozilo ima i jednu posebnu osobinu: Bez obzira koliko u njemu bilo putnika, uvijek ima jedno slobodno mjesto.
Ovo nema blage veze s istinom i predstavlja slobodno tumačenje nekog prevodioca. Od vremena kad je zapisana Mahabharata proći će još 2000 godina dok čovjek dostigne potrebu i način da odvoji jednu sekundu od druge. Niko u ta pradavna vremena nije mjerio vrijeme tako precizno da bi postojao takav opis. 5 sekundi? Ko zna šta piše na tom mjestu, to što je neki prevodilac preveo kao 5 sekundi.Ono oruzje koje su koristili u Mahabharati sto je opisano kao luk i strela, to su cisti laser pistolji.. to se vidi. Jer kako su mogli ispaliti 20 strela za recimo 5 sekundi?
Vidi, moguce je. ali nije verovatno da postoji neogranski zivot (bar ne po nasim standardima definicije zivota i svesti). Znachi ja se vodim onim sto je otkriveno, ne nagadjam (dok ne moram)Vidi ne mora da znaci da oni(Annunaki) uopste postoje i da li su uopste bogovi,mozda su samo bica veoma velike inteligencije i tehnologije,koji su nekome Sumerskom seljaku ili kralju izgledali kao bogovi,jer kada znas(sumer) da je sve sto leti ptica,a odjednom sleti sa NEBA ogromni brod(ili za njih kocije) ko zna kakvog izgleda,sigurno ih se plasis i zagledas i vremenom obozavas...
Percepcija covekovih cula je vrlo ogranicena,ti kazes da nista ne moze da zivi na temperaturama blizu apsolutne nule uz to i kosmicki bombardovana,ali vidis da u danasnje vreme se sve vise raspravlja o tamnoj materiji i tamnoj energiji kao delovima svemira koji cine 95% svemira, a o kojima mi ne zamo bas nista i ne mozemo da ih vidimo,tako da sa nasom ogranicenom precepcijom ne mozemo decidno da tvrdimo ni da je zivot na samom Suncu ne moguc,ko kaze da zivot(svest) mora da bude organska,mozda postoji i neogranska svest...
U Mahabharati?
Mahabharata mi je prilično poznata. Evo ti jedan mali djelić teksta koji sam o tom epu pisao na jednom drugom mjestu:
Ako ne znaš šta je vimana, da ti i to kažem, odnosno da prenesem prikaz iz Ramajane:
Narmer:
kada je u ratu ista bilo fer...
Narmer:
molio bih te da mi citiras delove koji govore o laserskom naoruzanju....
MasterYoda:
U Mahabharati?
Mahabharata mi je prilično poznata.