Anksioznost

tuzno je to kada moras sam da srusis sve svoje zelje, nadanja i planove, moras i deo duse da izgubis, ali ne celu, jer i kreces ispocetka da zidas vrednosni sistem, i postavljas prioritete... ne plasi nas kupanje. kupatilo, nego sta s tim? kako ce to da mi resi problem, kada znam da nece?... i zato se nisam kupao

krenem i posegnem za necim, pa me presece vlastito pitanje - a kako ce to da mi pomogne, jer znam da nece... i onda covek sve dublje upada u depresiju NECINJENJA, sve vise tone i sve je vise porazen - DOK NE SHVATI DA JE I PORAZ ZA LJUDE... tek tada moze da pocne da se oporavlja, i opet postavlja stvari na svoje mesto
to je prirodno sto se nama desava, a nije bolest

Koju dg.imaš i šta piješ?

Ja pijem više lijekova nego neko za šizofreniju

i nećeš vjerovati-isto mi :D

tuzno je to kada moras sam da srusis sve svoje zelje, nadanja i planove, moras i deo duse da izgubis, ali ne celu, jer i kreces ispocetka da zidas vrednosni sistem, i postavljas prioritete... ne plasi nas kupanje. kupatilo, nego sta s tim? kako ce to da mi resi problem, kada znam da nece?... i zato se nisam kupao

krenem i posegnem za necim, pa me presece vlastito pitanje - a kako ce to da mi pomogne, jer znam da nece... i onda covek sve dublje upada u depresiju NECINJENJA, sve vise tone i sve je vise porazen - DOK NE SHVATI DA JE I PORAZ ZA LJUDE... tek tada moze da pocne da se oporavlja, i opet postavlja stvari na svoje mesto
to je prirodno sto se nama desava, a nije bolest

MENI JE OVO GORE OD KANCERA ! A NEMAM PREDSTAVU KAKO DALJE, ŠTA DA MIJENJAM VIŠE U P:M:

malo se salimo da nam bude lakse, nema valjda babaroge u kupatilu? :hahaha:
strah se koristi da bi se ljudi reprogramirali, jer im stari vrednosni sistem vise ne funkcionise, stari identitet npr moze biti izgubljen, na cemu smo gradili zivot, i prioritete
na drugoj strani mi moramo da izgradimo novi vrednosni sistem, i prioritete, a tusiranje npr. nam sigurno nije na 1. mestu, i zato odustajemo od ovog, onog, jer ne znamo gde to da udenemo, nemamo jos taj novi sistem izgradjen, jel pratis?

ne plasi tebe samo kupatilo, vec ne znas gde da ga podvedes, jer ti se kompletna dnevna rutina promenila vec, i onda se grcevito drzimo samo posla, a sve ostalo nam je nebitno. mada sam ja ranije znao da kazem, ma hebem ti i posao i sve

znaci uplasis se posle operacije za sebe, i reprogramiras se, navike, rutinu, zdraviji zivot resis da vodis
ili se reprogramiras sa strahom Bozijim , koji je pocetak mudrosti, moramo da se resetujemo, u tome je caka, zato se plasimo da udjemo u kupatilo, ili da se bilo cega dohvatimo, jer nemamo jos taj novi vrednosi sistem izgradjen, a stari rusimo upravo sa strahom koji sve brise zarad resetovanja naseg

pitamo se:
a koja je svrha pranja kosa, ako ne znam nesto mnogo vaznije
zasto da idem na posao ako nemam za koga da radim
zasto da ustajem iz kreveta uopste ako mi svaki dan donosi patnju ili bol
?
da covek samo utone u san ili u vecni sanak, znam sve
Šta bi bilo da razmislimo ŠTA ZNAČI-SMIŠLJENO ŽIVJETI !!!!!!
Ideje?

Da li je normalno da se za GAP i depresiju pije antidepresiv (najveća doza), rivotril, psihostabilizator (lamictal) i antipsihotik Zalasta (1/2 od 5 mg).

Kao da je najgora dijagnoza, mslm da psihotičari piju manje lijekova.

Šta vi pijete za GAP i depresiju ?

MENI JE OVO GORE OD KANCERA ! A NEMAM PREDSTAVU KAKO DALJE, ŠTA DA MIJENJAM VIŠE U P:M:
Malo sam preletela preko tvojih postova - Mozda je poenta u tome da sada nista ne menjas, vec da prihvatis trenutno stanje, primiris se i sacekas da se malo psihicki osnazis, pa tek onda da vidis gde skripa.
Spominjala si kakva si nekada bila, koliko si se druzila, putovala, uvek nesto radila, spominjes i „recidive“, a mozda su oni samo znak emocionalne, psihicke i fizicke iscrpljenosti, da usporis od ocekivanja prema samoj sebi i da prestanes da uporedjujes sebe nekada i sebe sada. Tebi je ta osoba koja nesto vecito radi i uvek negde zuji najbolja vezija tebe, a i ova verzija gde si ti bezvoljna i samo spavas je isto ok. :) Nekad mora i tako. :)
Preporucila bih ti da svako jutro zapocnes tako sto ces se zahvaliti zivotu na svemu sto ti je dao. Pocev od detinjstva, pa do dobrog deteta i da se vise fokusiras na ono sto je bilo dobro, a ne na ono sto se tebi ne svidja.
Verujem da bi ti da sto pre izadjes iz ovog stanja sada, ali ne moze nista na silu. Prihvati ovo kao period regeneracije. I ranije si bila u ovakvim stanjima. Proci ce! Kao i prethodni koji su prosli. To su ciklusi kroz koje ti moras da prolazis, jer si takva kakva si. Prihvatanjem ces sebi mnogo toga olaksati.
Sve najbolje! :)

Malo sam preletela preko tvojih postova - Mozda je poenta u tome da sada nista ne menjas, vec da prihvatis trenutno stanje, primiris se i sacekas da se malo psihicki osnazis, pa tek onda da vidis gde skripa.
Spominjala si kakva si nekada bila, koliko si se druzila, putovala, uvek nesto radila, spominjes i „recidive“, a mozda su oni samo znak emocionalne, psihicke i fizicke iscrpljenosti, da usporis od ocekivanja prema samoj sebi i da prestanes da uporedjujes sebe nekada i sebe sada. Tebi je ta osoba koja nesto vecito radi i uvek negde zuji najbolja vezija tebe, a i ova verzija gde si ti bezvoljna i samo spavas je isto ok. :) Nekad mora i tako. :)
Preporucila bih ti da svako jutro zapocnes tako sto ces se zahvaliti zivotu na svemu sto ti je dao. Pocev od detinjstva, pa do dobrog deteta i da se vise fokusiras na ono sto je bilo dobro, a ne na ono sto se tebi ne svidja.
Verujem da bi ti da sto pre izadjes iz ovog stanja sada, ali ne moze nista na silu. Prihvati ovo kao period regeneracije. I ranije si bila u ovakvim stanjima. Proci ce! Kao i prethodni koji su prosli. To su ciklusi kroz koje ti moras da prolazis, jer si takva kakva si. Prihvatanjem ces sebi mnogo toga olaksati.
Sve najbolje! :)
...nedostatak smisla u životu......

Zabava je veliki problem koji zna da uništi život. Najgori dani su mi oni kad nemam šta da radim, pada kiša pa nema uslova da se mrdnem.
Provedem po deset sati na jutubu, i raznim društvenim mrežama i forumima. i na kraju sam sav slomljen.
Zato sam sebi ograniučio izlazak na internet na tri sata dnevno i najbolje bi bilo posle 6 uveče do 9 kad idem na spavanje.
Evo danas sam prekršio to pravilo i to će se sigurno odraziti mada sam za danas dosta toga korisnog odradio. Pa sam kao sebe malo nagradio.
I što bi čovek mogao nešto korisno da uradi negove ćelije žudne dopamina ga vuku ka zabavi.
Intelekt je servis tela, pa kad naše ćelije žude za dopaminom njegov posao je da nas mislima navede da nađemo neku zabavu.
Dopamin je hormon zadovoljstva.
Kolektivna svest svih naših ćelija je duša i kad duša žudi za dopaminom onda intelekt to treba da obezbedi tako što će mislima da nas navede da uradimo stvari koje će obezbediti dopamin.
Alkoholičara će navesti da popije neku, Kokakoličara će navesti da popije kokakolu.
Tiktokerkoličara će odvesti da skroluje po tiktoku.
Forumholičara će odvući na forum da se pravi pametan.
gurmana će navesti da pojede nešto slatko.
I mi kad pomislimo da urdimo nešto korisno on nam nudi misi koje nas nagovaraju da se manemo toga, može to i kasnije, daj prvo zabava, to je preče.
Mi vidimo da nam život propada ali smo navučeni na dopamin i više ne možemo da se odupremo. Počinjemo da strahujemo za svoj život, među ljude ne izlazimo jer se plašimo da će nas osuditi zato što smo postali lenčuge, depresija nas hvata, a ne vidimo da nas zapravo uništava ono šta najviše volimo, između ostalog i zabava.
I budući da žudnje naše duše vladaju našom voljom ja sam napisao tekst Vladamo li mi svojom voljom? u kojem pokušavam da objasnim ove stvari. i da pokažem kako da opet ovladamo svojom voljom.

Ovo najnovije istraživanje govori da maš mozak može svesno da se reprogramira, da se postave nove sveze u mozgu i da se promeni naš identitet koji smo izgradili, naš ego, u neku bolju verziju.
A to nam govori da su anksioznost i depresija izlečive ako čovek želi da se promeni,
Obraćajući pažnju na neke nove misli i ideje a zapostavljanjem starih loših mi možemo promeniti svoje misli reakcije ponašanje.
Ali nažalost ljudi su puno uložili u svoj ego pa ne zele isceljenje.
Ako je moj identitet cena za isceljenje onda neka hvala

Koju dg.imaš i šta piješ?
nemam dijagnozu, a popijem alkohol
Ja pijem više lijekova nego neko za šizofreniju

i nećeš vjerovati-isto mi :D
verujem ti, zato sto ne resavas uzrok problema, a samo zatomljujes simptome, ali vise ni njih ne mozes,...
...nedostatak smisla u životu......
to ti upravo ja utivljujem, stari smisao nam vise ne vredi, srusio se, a novi jos nismo izgradili i zato se nalazimo kao u vakuumu, ... kao ono kada kazu da razmatraju mogucnosti za novi posao, npr. mada nije ni to dobar primer
Šta bi bilo da razmislimo ŠTA ZNAČI-SMIŠLJENO ŽIVJETI !!!!!!
Ideje?
to ti pricam, svako mora sam za sebe da se doseti, ja ti rekoh os da idemo na tajland?
Šta vi pijete za GAP i depresiju ?
za gap alkohol, a depresiju pustam da vidim dokle moze da ide, a nece moci dokle hoce, jer ja vladam situacijom, najjaci sam drzim uvek sve konce sudbinske u svojim rukama, nikad ih ne predajem! gubim porazen sam, ali kao feniks ustajem iz pepela, evo dajem ti moju snagu, osnazi se
nista nemoj da menjas dok ne utvrdis kako si dosla u tu situaciju, sta zapravo se tebi desava - prvo moras da samu sebe zagledas, sta je zaista problem, pa tek posle da nadjes resenje, inace se svi mi vrtimo u krugu, zacaranom

moj primer se zna, ja sam izgubio identitet muza, oca, domacina, i sada sam trenutno izgubljen, a ne mogu da se pronadjem dok prvo ne dijagnostikujem do kraja sta mi se desilo... tako i ti podji od sebe sta ti se desilo, sta je bilo sa ocem tvoga sina, kako si se razbolela, itd? to moras prvo da osvestis, ako vec nisi,. pa niko od nas nije dosao do resenja, ako prvo nije sagledao problem, kako to ne shvatas?

sama sebi moras da postavis dg, prestani vise da me pitas koju dg mi drugi postavise? meni niko ne moze da je postavi osim mene samog

Poslednja izmena:
Promeni sebe. Oni tekstovi što sam ti linkovao govore o tome šta treba da promeniš da bi ozdravila.
Ali ti ne želiš da se menjaš, saživela sise sa svojom bolešću pa kad vidiš šta sve treba da se menja ne počinje ti se.
A najverovatnije da tako bezvoljna nisi ni čitala ono šta sam ti davao.
Zato i ne nalaziš lek

Ovo najnovije istraživanje govori da maš mozak može svesno da se reprogramira, da se postave nove sveze u mozgu i da se promeni naš identitet koji smo izgradili, naš ego, u neku bolju verziju.
A to nam govori da su anksioznost i depresija izlečive ako čovek želi da se promeni,
Obraćajući pažnju na neke nove misli i ideje a zapostavljanjem starih loših mi možemo promeniti svoje misli reakcije ponašanje.
Ali nažalost ljudi su puno uložili u svoj ego pa ne zele isceljenje.
Ako je moj identitet cena za isceljenje onda neka hvala
Ok, mijenjam mišljenje, posljedično emocije u vezi toga a onda ponašanje u skladu sa navedenim.

A to što su nam živci otišli od dugogodišnje borbe ( tresu mi se ruke, klima glava) šta čemo s tim ????

pa to i ja kazem, ali prvo mora da vidi stari program gde je falican, a njoj drugi postavljaju dijagnozu, umesto sama sebi - i sta onda biva? da se reprogramira, pa ako i novi program ne valja, opet u krug? mora da vidi stari gde nije valjao, ili je bio dobar, a opet omanuo iz nekog razloga ili uzroka koji ona nije osvestila, pa tek onda da ucita novi, a metod sam objasnio, zove se STRAH

Promeni sebe. Oni tekstovi što sam ti linkovao govore o tome šta treba da promeniš da bi ozdravila.
Ali ti ne želiš da se menjaš, saživela sise sa svojom bolešću pa kad vidiš šta sve treba da se menja ne počinje ti se.
A najverovatnije da tako bezvoljna nisi ni čitala ono šta sam ti davao.
Zato i ne nalaziš lek
Znam uzrok, sad mi i situacija na poslu, kad nemam sta raditi 4.godina sjedim bezveze 8 h, kuci sama sa psom- ne ide u prilog

Da se ne mijenjam ne bih izdrzala ni sekunde na pslu, ma ne bih ni smjela od straha. Uzroka ima vise….. napisat cu jednom mozda kad budem imala vremena.
Za sad čitam “ Dete u tebi traži zavičaj”, kad mi se rodila mladja sestra, san kao da sam ga noćas sanjala - rat i nijemci mi odvoze mamu. Poslije pa sve do sad nikakav odnos s majkom koja je čitav život bila tako rigidna u mom odgoju, sestra favorizovana uvijek…… los brak mojih, svadja u primarnoj porodici non stop, ….. udala se jedva, ex muž me čekao 12 godina jer se nisam htjela udati- vjerovatno iskustvo u primarnoj porodici- takav usvojen obrazac ponasanja prenijela u svoju ex porodicu…..

Ono sto mi je sad najgore je taj posao u Vladi, nista ama bas nista ne radim, nas 3 koji znamo najvise, politika je to, fuj, ne treba njima oni koji znaju da rade i provale gdje kradu, podmicuju, i to donekle vidim, gade mi se. Izolivana sama u kancelariji, nit s kim kafi popiti, samo primjecujem simptome. Dok sam bila direktor odjeljenja u banci i imala porodicu, bila pod 0,5 mg rivotrila i 1 seroxatom, super funkcionisala.
Poslije razvod, banka propala, ja presla u Vladu gdje se nista ne radi, a meni je posao osnova u zivotu, cak sam stalno donosila kuci…….

Rad rad rad i šta će drugi reći, nisko samopoštovanje, dokazivanje, eto sta je majka napravila, vrijedim samo ako sam najbolja na faxu i stalno radim da bih zasluzila njenu ljubav i dzaba sve!
Ima jos……

Strah je od majke- strogi pandur u pokusaju i glavno joj je bilo da je se bojim! Nije mi bila autoritet, samo jedna nezadovoljna frustrirana osoba koja je 2x pokusala da se ubije, skrecuci tako paznju na sebe, nista nije posebno pridonijela u porodici sem svadja.
Otac mi bio uzor, vrijedan, obrazovan, ali narcis !

O tom dogadjaju nisam hteo da se poverim ni psihologu, u svakom slucaju 10-ak dana uzastopnog stresa, stresa od kojeg sam se jezio sav. I tad je sve pocelo. A imam tripove da dotacinjem stvari, opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam. Imam verovatno i socijalnu fobiju, preosetljiv sam na buku, jaku svetlost, i neke mirise, vetrim kucu svaki dan cak i na minus 10,imam nagle promene raspolozenja, svakodnevni bes, strah, nervozu. Obicno mi je muka kod lekara/zubara. Ali nisam depresivan, volim da zivim, srecan sam sto sam ja ja i zadovoljan sam svojim zivotom, ali ovo svakodnevno preskakanje me ubija.
Pravac na bavljenje nekim sportom. Preporucujem karate bez borbi.

nemam dijagnozu, a popijem alkohol

verujem ti, zato sto ne resavas uzrok problema, a samo zatomljujes simptome, ali vise ni njih ne mozes,...

to ti upravo ja utivljujem, stari smisao nam vise ne vredi, srusio se, a novi jos nismo izgradili i zato se nalazimo kao u vakuumu, ... kao ono kada kazu da razmatraju mogucnosti za novi posao, npr. mada nije ni to dobar primer

to ti pricam, svako mora sam za sebe da se doseti, ja ti rekoh os da idemo na tajland?

za gap alkohol, a depresiju pustam da vidim dokle moze da ide, a nece moci dokle hoce, jer ja vladam situacijom, najjaci sam drzim uvek sve konce sudbinske u svojim rukama, nikad ih ne predajem! gubim porazen sam, ali kao feniks ustajem iz pepela, evo dajem ti moju snagu, osnazi se

nista nemoj da menjas dok ne utvrdis kako si dosla u tu situaciju, sta zapravo se tebi desava - prvo moras da samu sebe zagledas, sta je zaista problem, pa tek posle da nadjes resenje, inace se svi mi vrtimo u krugu, zacaranom

moj primer se zna, ja sam izgubio identitet muza, oca, domacina, i sada sam trenutno izgubljen, a ne mogu da se pronadjem dok prvo ne dijagnostikujem do kraja sta mi se desilo... tako i ti podji od sebe sta ti se desilo, sta je bilo sa ocem tvoga sina, kako si se razbolela, itd? to moras prvo da osvestis, ako vec nisi,. pa niko od nas nije dosao do resenja, ako prvo nije sagledao problem, kako to ne shvatas?

sama sebi moras da postavis dg, prestani vise da me pitas koju dg mi drugi postavise? meni niko ne moze da je postavi osim mene samog
Ok, kakve simptome imas ako imas sem sto si pogubljen trenutno kao svi u razvodu.

Ja sam poslije razvoda dobila mnogo jaci GAP i fasovala depresiju, sad mi jebto po doktorima glavna dg, mada ja imam i jaaaaku snksioznost, perfekcionizam, opsesije, x puta sam pomislila da sam granicar, ciklotimicar. Distimicar i sl.

Ne mogu biti sama sa sobom niti pobjeci od sebe, niti se mogu zavoljeti 🥲

Ja sam poslije razvoda dobila mnogo jaci GAP i fasovala depresiju, sad mi jebto po doktorima glavna dg, mada ja imam i jaaaaku snksioznost, perfekcionizam, opsesije, x puta sam pomislila da sam granicar, ciklotimicar. Distimicar i sl.
pa to ti kazem, ne treba ti hipnoza, znas i sama da vuces sve od razvoda
Ok, kakve simptome imas ako imas sem sto si pogubljen trenutno kao svi u razvodu.
pa ne oporave se svi, eto ti nikad nisi... ja se zablokiram, za najbanalnije stvari, i onda vreme samo tece, i sve sam u dubljoj depresiji, ali se i vadim jer znam KAKO, niko nam nece pomoci, ako sami ne znamo
Ne mogu biti sama sa sobom niti pobjeci od sebe, niti se mogu zavoljeti 🥲
naravno da ne mozes jer si gubitnik, pomiri se vise sa tim, tek kada to covek shvati moze opet da pobedjuje u zivotu

a i sta ima da volimo sami sebe, nismo narcisi, dovoljno je da imamo instinkt za opstankom, nisi izgubila posao, komuniciras, itd, znaci da imas snage, evi ti pola moje snage ako ti fali, nema sta da se filozofira, mora da se nastavi zivot, a kako, pa to treba tek videti... kako ja da znam tvoje resenje, kada ne znam ko je bio problem, mozda si ti, mozda bivsi muz? mozda ste oboje, to ti bolje znas

Poslednja izmena:
Strah je od majke- strogi pandur u pokusaju i glavno joj je bilo da je se bojim! Nije mi bila autoritet, samo jedna nezadovoljna frustrirana osoba koja je 2x pokusala da se ubije, skrecuci tako paznju na sebe, nista nije posebno pridonijela u porodici sem svadja.
Neopraštanje je veliki greh, i on izaziva mnoge psihološke probleme.
Prvo što treba da razumeš je da praštanjem ne činiš uslugu onome kome praštaš nego sebe oslobađaš.
Oproštaj Majci je prvo šta moraš da uradiš. Ne moraš da joj oprostiš ono šta je ona radila. Ko zna pod kakvim je ona psihičkim pritiskom bila i kako je od svoje majke vaspitavana, Ona jednostavno nije umela bolje. Pokušaj da je ikako razumeš i oprostiš joj.
To će osloboditi tvoj život i videćeš boljitak odmah.
A zatim pokušaj da se setiš svih koji su te nekako povredili kroz život pa i njima oprosti.
Ne moraš da im praštaš ono šta su ti učinili samo im oprosti da se oslobodiš.
Zatim se seti svih stvari koje bi sebi trebalo da oprostiš. Sebi ćeš najlakše oprostiti tako što ćeš rešiti da takve stvari više nikada nećeš raditi i da ćeš od sad biti na dobroj strani tih stvari.
Kad god sudiš drugima da su ovaki ili onaki znaj da sebe osuđuješ na patnju, to nikako više ne čini.
I verujmi doživećeš ogromno olakšanje a moguće da i bolesti s kojima se družiš nestanu.
Probaj, nije skupo, a garantujem ti da će ti promeniti život na mnogo mnogo bolje.
ps. po čemu ćeš znati da si oprostila?
Po tome što ti više neće dolaziti na pamet, postaće samo deo prošlosti.

Rad rad rad i šta će drugi reći, nisko samopoštovanje, dokazivanje, eto sta je majka napravila, vrijedim samo ako sam najbolja na faxu i stalno radim da bih zasluzila njenu ljubav i dzaba sve!
Ima jos……
  1. tebi bi psihoterapeut, psihoanaliticar mogao ovo da rascivija, raspetlja
  2. mi se bojimo za sebe, a ne od drugih - tako postavi stvari, a ti si oguglala, to nije strah, vec strah sta ce neko reci, misliti, ako nemas samopostovanja... samo se Boga treba bojati, a sta drugi misle, najcesce grese, i onda sta nas je briga sta je u njihovim glavama? mi radimo kako mi mislimo da treba, a ti si uvek bila "poslusna", to i jeste problem, ja nikog zivog nisam slusao, kad znam da niko nije u pravu u 99% slucajeva
  3. ta kombinacija roditelja je zeznuta, jer i ti u sredini opet si u sosu, ali sada si valjda osvestila to? majka te gurala, jer je znala da mozes vise od sestre, ili je tako mislila, nemoj da si i dalje povredjena, nje sada nema

Poslednja izmena:
Da si pažljivije čitao Bibliju video bi da Bog prvo upozorava ljude da ne greše, da se poprave da ih ne bi stiglo zlo koje čine.
Postoje zakoni života, nešto poput akcije i reakcije, i kad dugo jedan narod radi nešto pogrešno to se nakupi i kreće reakcija na to.
Ti narodi su ubijali svoju decu i prinosili na žrtve nekim nazovi bogovima, zapravo demonima, Onaj ko je jači ladno je ubijao slabijeg i otimao sve njegovo.
Kasnije je i sam Jevrejski narod stradao na isti način kada je počeo da radi zla i veća od tih zala koja su radili ti narodi.
Bogu nije milo da se istrebi neki narod, to nam pokazuje i priča o Joni i Nineviji. Bog je preko proroka opominjao narode da ne greše jer će da ih istrebi.
Sodomu i gomoru bog nije mogao da zatre sve dok koji je bio pravedan nije izašao iz njega. I kako se Lot ustezao anđeli su ga bukvalno izgurali iz grada.
Jedan pravednik je čuvao ceo grad od uništenja da duh Božiji nije mogao da sprovede pravdu.
Zakoni koje je postavio moraju da se izvršavaju. A oni kažu da ono šta seješ to i žanješ. Oko za oko, zub za zub. ko ubije i sam mora biti ubijen.
To je pravda starog zaveta do Isusa Hrista koji tu menja neke stvari.
Sprovođenje zakona ne radi Bog otac, prvo lice Božanskog bića, nego je to posao trećeg lica koje je duh Božiji.
Ali Bog preuzima na sebe odgovornost i kaže ja ću vas istrebiti iako on tu više ništa ne može da promeni.
Jer onog trenutka kad nam je dao slobodnu volju on je sebi vezao ruke da više ništa ne može da uradi da bi nas zaštitio kad dođemo pod udar zakona,
To što duh Božiji koristi Jevrejski narod da istrebi ove narode koji su doveli do takve reakcije u tom trenutku. A kakvo bi oružje Bog mogao da koristi protiv otpalih naroda da bi se zadovoljila pravda? da pošalje lavove na njih? Ne može, ljudi su spremniji od lavova i to ne bi uspelo.
Kasnije kada je jevrejski narod došao pod udar zakona duh Božiji koristi druge narode za zadovoljenje pravde i skoro istrebljuje jevrejski narod,
Ali ti želiš da vidiš kako je Bog zao i to si i našao.
U prvom i Drugom svetskom ratu po glavi stanovnika najviše je stradalo srba, Da li misliš da mi svojim ponašanjem nismo doveli do toga. Da je Bog nepravedan što je postavio zakone života koji nas skoro istrebiše.
Nama su englezi namestili igru, da Srbi započnu veliki rat kako bi se srušile sile osovine, to više nije tajna. Oni su umešali prste i u guranje prsta u oko Hitleru 27 Marta 41-ve. I to više nije tajna.
Hoćeš reći da smo mi krivi za genocid koji su izvršili nad nama ?

Izdaja je kažnjiva po božjim zakonima, mislim trebalo bi tako da bude.

Kakvu je kaznu božju iskusila prostitutka Rava za izdaju sopstvenog naroda, koga jevreji satreše ?

Back