Quantcast

Anksioznost

Dusica021

Početnik
Poruka
22
Postovanje svim na ovoj temi. Prisutan sam na forumu neko vreme ali u nekim drugim temama, pa sam na insistiranje kolega sa tih tema dosao da iznesem svoj problem/stanje ovde. Naime vec nekih godinu dana imam odredjene tegobe, pre svega fizicke prirode. Slabost u rukama i nogama, odnosno nelagosnost pri pokretu istih, trnci, fascikulacije, migrene, spazam misica vrata, tremor i jos razlicitih simptoma koji se desavaju i sami od sebe nestaju u toku sata, dana, nedelje bez ikakvih pravila. Ono sto je jedino pravilo da mi je uglavnom dobro kada sam pod nekim adrenalinom, u drustvu kada me obuzme nesto sto proizvede dovoljno "adrenalina" da me sredi ne osecam to nesto intenzivno. U drugim slucajevima bude mi dobro sve ok na poslu guram, pa onda odjednom glava zaboli, noge "teske", teze mi bude i da pricam bukvalno pa sve to za neki minut prodje ili ne prodje. Od medicinskih pretraga radjen 2 puta MR glave (1 nespecificna lezija koja ne menja karakteristike), pocetne degenerativne promene vrata, neuroloski pregled uredan osim blagog nespecificnog tremora, likvor ok, holesterol i trigliceridi poviseni i to je u sustini to. Radim u jednoj ozbiljnoj firmi imam 30 godina i karijeru u usponu ali me to pomalo koci u poslednje vreme. Mozda mi je najgore kad me uhvati taj spazam vrata, jer ume da bude bas jak. Jedan neurolog mi je dao rivotril / alanerv i D3 vitamine, i samoinicijativno sam poceo B1 i B6 da pijem. Nekih poboljsanja i nema, bilo je u startu (mozda je placebo), sada vec bukvalno svejedno pio ili ne. Da li to moze biti stanje anksioznosti ?

TRNCI - Moguće je da imate blago ispravljenu fiziološku lorodzu cervikalne kičme usled čega zadnji delovi pršljenova prave veliku kompresiju na disk i onda dolazi do cervikalne radikulopatije odnosno radikularnih kontakata izmedju ispupčenog dela diska i korenskog dela nerva jer ruke inervišu nervi koje kreću od cervikalne kičme. Nije opasnsa dijagnoza, leči se fizikalnom terapijom u kombinaciji sa dobrom kliničkom kineziterapijom. Moguće je da ima i spondilofita u toj regiji.
 

Dekston

Ističe se
Poruka
2.065
Mož piješ kompleks B vitamina za početak.
Hehe polako otklanjam anksioznost. Bio sam kod doktora i prepisao mi je asentru. Malo mi je bila mučnina od nje pa sam uzeo xanax. Prvi put nakon 3 godine da sastavim 2 sedmice mirno. Za sada nema vise fobija strahova,paničnih napada sumanutih misli. Ne mogu sebi sa vjerujem da mi je bolje.
 

Top