Anksioznost

Da, moguće je. Sestra mi je imala slična iskustva. Dešavale su joj se faze kada jednostavno legne i nije u stanju da pomeri ni noge ni ruke. Čak nije u stanju ni glasno da govogi, već samo šapatom komunicira. Srećom, te faze su joj kratko trajale.

Savetujem ti da što pre pokušaš da uz pomoć psihoterapeuta otkriješ pravi uzrok (uzroke) tvojih iracionalnih strahova. Kada ti uzrok ovog stanja bude dopreo do svesti - već ćeš biti na pola puta do izlečenja.

Da, moguće je. Sestra mi je imala slična iskustva. Dešavale su joj se faze kada jednostavno legne i nije u stanju da pomeri ni noge ni ruke. Čak nije u stanju ni glasno da govogi, već samo šapatom komunicira. Srećom, te faze su joj kratko trajale.

Savetujem ti da što pre pokušaš da uz pomoć psihoterapeuta otkriješ pravi uzrok (uzroke) tvojih iracionalnih strahova. Kada ti uzrok ovog stanja bude dopreo do svesti - već ćeš biti na pola puta do izlečenja.

Slazem se za psihoterapeuta, i ja bih to predlozio, ali samo da te zaintrigiram malo: A sta ces ako je zapravo njen uzrok metabolicke prirode? Jednostavno inhibise se neki neurotransmiter, amigdala ne radi dobro svoj posao i sl? Sta cemo onda ?
Sta ako psihoterapeut ne otkrije nista bitno u njenom zivotu (mada kladim se da uvek moze smisliti nesto tipa - to ti je zbog ovoga i onoga, jer si kao mala jela Coko moko a ne rumenka pa je to ostavilo posledice na tebe - niti se moze dokazati niti se moze opovrgnuti).

Sad opet ispada da ja propagiram lekove i farmaciju, naravno da ne, ali samo zelim da shvatis da nisu stvari uvek onakve kako ih mogu zamisljati ljudi. Ne postoji samo taj "grojdizam iz filmova", u realnosti je to mnogo slozenije.

Neko ce tako traziti "pravi uzrok" godinama i razni savetodavci i nagadjivaci ce se prolupavati do 101 i nazad, a zapravo pravi uzrok je nepravilno funkcionisanje serotonina npr. Ne radi ono sto treba da radi. Eto, prosto. jednsotavno. A neko ce da trazi "pravi uzrok".

Moras da shvatis da smo mi masine, bica puna hemije i tehnologije, kao i bilo koja druga sprava u univerzumu. Promeni jedan parametar u toj spravi i dobices ono sto se na eng zove malfunction.
Nije to sve tako lako i bajkovito pa ce ti neko reci 1 recenicu i ti to ponovis 10 puta po uputstvu Milana Tarota i puj pike - metabolizam je sam od sebe popravljen.

Da je to tako, tako bi se licio i secer, pritisak, srcana insufijencija, hepatitis C, konjuktivitis. Sve su to organi sa svojim tekucinama nekim, kao i mozak. Mozak nije tu nista posebno i van toga, nesto u nekoj magli u nekoj ezoteriji i mistici.

Razmisljanje, zakljucivanje i osecaj emocija su zapravo interakcije mozdanih centara, nerava sa svojim neurotransmiterima. Kada rade ovako javljaju se ovakve emocije, razmisljanja, zakljucivanja, kada rade onako javljaju se onakve emocije zakljucivanja, razmisljanja, akti.

Do skoro su ljudi lecili i ostale bolesti bajalicama, mantrama, savetima i ostalim stvarima. Kada ne izlece - lomaca i vesanje uz obrazlozenje - zaposeo ga djavo.

Samo zelim da naglasim da treba praviti razliku izmedju raznih uzroka psihickih tegoba. Neko nece imati "pravi uzrok" nego ce npr zbog abnormalnog funkcionisanja stitne zlezde imati neku neurozu i jos citav spektar senzacija pa ce misliti da ima obolelo i srce, glavu, zeludac itd.
Neki muskarac zbog niskog testosterona ce imati dozivljaje depresije, jednostavno testosteron tj odsustvo istog pravo to muskarcevom telu. NE KRIJE SE TU NIKAKAV DRUGI "PRAVI UZROK" TIPA UDARIO GA MILOJKO KADA BIO MALI ISPRED 10 DETETA PA SADA DEPRESIVAN ZBOG TOGA POSLE 40 GODINA.

Naravno, ostaje da i socijalna sredina i bitisanje pojedinca moze doprineti razvoju raznih psihickih tegova, oremecaja i bolesti, razne traume, zlostavljanja, losi porodicni odnosi, losa socijalizacija; ali opet sa druge strane imamo mnogo osoba koje to prodju pa im ne bude nista. Zasto je to tako? Zbog genetskog faktora koji je VEOMA JAK i nije za odbacivanje.

Neko nece nikada razviti odr fobicno ponasanje ako ima solidnu genetiku (za nerazvijanje), ali neko ko na skali ima visoke vrednosti neuroticizma ce za samo nekoliko negativnih drazi u pravom trenutku razviti fobicno izbegavajuce ponasanje.

Isto tako je npr za post traumatski stresni poremecaj - Ljudi se vrate iz rata, i sad neki obole od PTSP, a neki ne, sta vise neki i zbijaju sale kako su ubijali i gledali mrtve i nista....Kao da su isli u lov na zeceve.

Tako da ono, ne gledajte americke filmove ljudi previse. Nije sve u "majka je krivac za sve i potisnuti nagoni"......Odavno je to prevazidjeno.....

Mnogi misle da je tu neki ne znam ni ja kakav pravi razlog zbog tegoba, a jednostavno nekada NIJE TO RAZLOG, nego jednostavno se poremetilo nesto u ljudskom metabolizmu sa protokom vremena, danas je to vezano za mozak, jer to nesto ulazu unutar glave, sutradan ce biti poremeceno za rad jetre, prekosutra za rad srca ili bubrega itd.

- - - - - - - - - -

zoki4 takodje kupi ruski caj koji radovan nasiroko nudi..verovatno ces tim cajem izleciti boljku.. :)

Cuti bre sto si bezobrazan :-p pa ovo mu je prvenac - prvi post na krsti a da ga nije spomenuo u svom pisanju i postavio sajt za narucivanje.

Pa normalnije je da uzima Ruski čaj nego da se kljuka antidepresivima. Epilobium angustifolium je ADAPTOGENA BILJKA rođo, a može otkloniti i sijaset organskih uzroka o kojima zLi govori.
Nisam video tvoj predlog za rešenje njenog problema?

Slazem se za psihoterapeuta, i ja bih to predlozio, ali samo da te zaintrigiram malo: A sta ces ako je zapravo njen uzrok metabolicke prirode? Jednostavno inhibise se neki neurotransmiter, amigdala ne radi dobro svoj posao i sl? Sta cemo onda ?
Sta ako psihoterapeut ne otkrije nista bitno u njenom zivotu (mada kladim se da uvek moze smisliti nesto tipa - to ti je zbog ovoga i onoga, jer si kao mala jela Coko moko a ne rumenka pa je to ostavilo posledice na tebe - niti se moze dokazati niti se moze opovrgnuti).

Sad opet ispada da ja propagiram lekove i farmaciju, naravno da ne, ali samo zelim da shvatis da nisu stvari uvek onakve kako ih mogu zamisljati ljudi. Ne postoji samo taj "grojdizam iz filmova", u realnosti je to mnogo slozenije.

Neko ce tako traziti "pravi uzrok" godinama i razni savetodavci i nagadjivaci ce se prolupavati do 101 i nazad, a zapravo pravi uzrok je nepravilno funkcionisanje serotonina npr. Ne radi ono sto treba da radi. Eto, prosto. jednsotavno. A neko ce da trazi "pravi uzrok".

Moras da shvatis da smo mi masine, bica puna hemije i tehnologije, kao i bilo koja druga sprava u univerzumu. Promeni jedan parametar u toj spravi i dobices ono sto se na eng zove malfunction.
Nije to sve tako lako i bajkovito pa ce ti neko reci 1 recenicu i ti to ponovis 10 puta po uputstvu Milana Tarota i puj pike - metabolizam je sam od sebe popravljen.

Da je to tako, tako bi se licio i secer, pritisak, srcana insufijencija, hepatitis C, konjuktivitis. Sve su to organi sa svojim tekucinama nekim, kao i mozak. Mozak nije tu nista posebno i van toga, nesto u nekoj magli u nekoj ezoteriji i mistici.

Razmisljanje, zakljucivanje i osecaj emocija su zapravo interakcije mozdanih centara, nerava sa svojim neurotransmiterima. Kada rade ovako javljaju se ovakve emocije, razmisljanja, zakljucivanja, kada rade onako javljaju se onakve emocije zakljucivanja, razmisljanja, akti.

Do skoro su ljudi lecili i ostale bolesti bajalicama, mantrama, savetima i ostalim stvarima. Kada ne izlece - lomaca i vesanje uz obrazlozenje - zaposeo ga djavo.

Samo zelim da naglasim da treba praviti razliku izmedju raznih uzroka psihickih tegoba. Neko nece imati "pravi uzrok" nego ce npr zbog abnormalnog funkcionisanja stitne zlezde imati neku neurozu i jos citav spektar senzacija pa ce misliti da ima obolelo i srce, glavu, zeludac itd.
Neki muskarac zbog niskog testosterona ce imati dozivljaje depresije, jednostavno testosteron tj odsustvo istog pravo to muskarcevom telu. NE KRIJE SE TU NIKAKAV DRUGI "PRAVI UZROK" TIPA UDARIO GA MILOJKO KADA BIO MALI ISPRED 10 DETETA PA SADA DEPRESIVAN ZBOG TOGA POSLE 40 GODINA.

Naravno, ostaje da i socijalna sredina i bitisanje pojedinca moze doprineti razvoju raznih psihickih tegova, oremecaja i bolesti, razne traume, zlostavljanja, losi porodicni odnosi, losa socijalizacija; ali opet sa druge strane imamo mnogo osoba koje to prodju pa im ne bude nista. Zasto je to tako? Zbog genetskog faktora koji je VEOMA JAK i nije za odbacivanje.

Neko nece nikada razviti odr fobicno ponasanje ako ima solidnu genetiku (za nerazvijanje), ali neko ko na skali ima visoke vrednosti neuroticizma ce za samo nekoliko negativnih drazi u pravom trenutku razviti fobicno izbegavajuce ponasanje.

Isto tako je npr za post traumatski stresni poremecaj - Ljudi se vrate iz rata, i sad neki obole od PTSP, a neki ne, sta vise neki i zbijaju sale kako su ubijali i gledali mrtve i nista....Kao da su isli u lov na zeceve.

Tako da ono, ne gledajte americke filmove ljudi previse. Nije sve u "majka je krivac za sve i potisnuti nagoni"......Odavno je to prevazidjeno.....

Mnogi misle da je tu neki ne znam ni ja kakav pravi razlog zbog tegoba, a jednostavno nekada NIJE TO RAZLOG, nego jednostavno se poremetilo nesto u ljudskom metabolizmu sa protokom vremena, danas je to vezano za mozak, jer to nesto ulazu unutar glave, sutradan ce biti poremeceno za rad jetre, prekosutra za rad srca ili bubrega itd.

- - - - - - - - - -

Cuti bre sto si bezobrazan :-p pa ovo mu je prvenac - prvi post na krsti a da ga nije spomenuo u svom pisanju i postavio sajt za narucivanje.
bRu zLi,hvala ti shto se toliko brinesh,ja imam puno lepe dane,ali tezhe mi je kad sam pred PMS-u,ili kad treba da idem na svadbi ili da ulazim u autobus,tu se cela kochim,ne mogu da hodam,stegne mi se mishiche,bol ne osecham...chak sam i mislila da imam neka strashna bolest...ali sad sam smirena,kad ne razmishlam o nechemu kad ne mogu,nemam straha.......

mene mi se deshava kad treba da dobijem,pred ciklusom....ali nisam bila u toliko teshko stanje,nemam snage,i zato nekoliko puta sam padala,izgubim snage.....nekad imam i problema sa usta,ali pricham ok e....ne mogu da je zatvorim kad jedem

Hajde da pokušamo sa jednom novom teorijom. Javi mi se privatnom porukom. Moraš biti znatno opširnija u iznošenju simptoma i maksimalno iskrena kod nekih prilično intimnih detalja.

Ovaj gore "ekspert" ima samo srednju medicinsku i nepunih 20 godina. Ovo je njegov virtualni svet u kome prazni frustracije iz realnog života, i nikako ti neće pomoći.

Ne lupetaj gluposti Radovane, jer gresis i za jednu i za drugu stvar. I ne varaj bolesne ljude da bi im uvaljivao cajeve koje reklamiras na svakoj mogucoj temi koja postoji, lecis i one sa bubuljicama i erektilne probleme i sve zivo...Na svakoj temi te ima.

NE LAZI i ne prozivaj druge ljude sarlatanu jedan ! REKLAMIRAO SI na forumu firmu koja prodaje proizvode sto je protivno i zabranjeno pravilniku foruma.

Hajde da pokušamo sa jednom novom teorijom
zoki4, batali ovog sarlatana i reklamatora cajeva i nikako ne salji INTIMNE DETALJE. Odi i sama po temama pa vidi da svakom nudi te cajeve i sta i kako reklamira.

Takodje veruje u sve moguce teorije zavere. Budi oprezna.

Ne lupetaj gluposti Radovane, jer gresis i za jednu i za drugu stvar. I ne varaj bolesne ljude da bi im uvaljivao cajeve koje reklamiras na svakoj mogucoj temi koja postoji, lecis i one sa bubuljicama i erektilne probleme i sve zivo...Na svakoj temi te ima.

NE LAZI i ne prozivaj druge ljude sarlatanu jedan ! REKLAMIRAO SI na forumu firmu koja prodaje proizvode sto je protivno i zabranjeno pravilniku foruma.

Hajde da pokušamo sa jednom novom teorijom
zoki4, batali ovog sarlatana i reklamatora cajeva i nikako ne salji INTIMNE DETALJE. Odi i sama po temama pa vidi da svakom nudi te cajeve i sta i kako reklamira.

Uzhivaj bRu zLi tebi verujem vishe...jer vidi se da si pametan u svakom sluchaju...hvala ti na savetu...ovih dana sam ok,jer ne mislim na stresne situacije,,,hvala ti josh jednom....

........................................................................................

Tvoja paranoja od Ruskog čaja i teorija zavere te i dalje drži, vidim. Još uvek si u lošem tripu.

Ne znam zašto se plašiš da je detaljnije analiziram. Bojiš se možda da ne otkrijem "grešku" u programu koja je dovodi u ovakvo stanje. Da ne "resetujem sistem" i ne naučim je da se sama brani od budućih anomalija.
Bojiš se, uspeću i to BEZ LEKOVA, bez Ksalola, Rivotrila ili Seroxata?

Hajde pokušaj ti sa tvojih 20 god. Tebi izgleda više veruje.
Ako joj pomogneš da se izvuče, ma ako samo otkriješ uzrok njenog problema - priznaću ti status DOKTORA i ako si tek napunio dvadesetu.

Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću Član 353.

Ko se neovlašćeno i za nagradu bavi određenom delatnošću za čije obavljanje je po zakonu ili drugim propisima donetim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog organa, odnosno nadležnog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo Clan 254.

(1) Ko se bez odgovarajuce strucne spreme bavi lecenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do dve godine.(2) Kaznom iz stava 1. ovog clana kaznice se i ko se bez odgovarajuce strucne spreme bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova.

Radovane ovo vazi za tebe takodje jer si umislio da si nadrilekar i svima redom savetujes da piju tvoj RUSKI CAJ..podlezes krsenju zakona,opameti se..Nije tesko policiji da te pronadju preko tvog emaila koji koristis na ovom forumu..Bolje ti je da se povuces dok nisi dotakao dno krivicnog zakona.
.

Poslednja izmena:
Imam anksioznost i kao posledicu preskakanje srca koje me strasno nervira. Javio sam se psihologu, odradio sam test licnosti ali jos nije bilo konkretnijeg razgovora jer je phisolog otisao na odmor. Ako ima neko da se lecio od istog problema neka mi kaze sta da ocekujem i koliko traje terapija. Konkretno ja osecam strah i teskocu ni od cega, na primer sedim za kompjuterom i odjednom osetim neku tezinu i strah, takodje imam i gomilu nekih tripova i strahova ali ne bih o tome, ovo je sve pocelo nako strasnog dogadjaja i veliko stresa. Molim za pomoc.

Ako ideš kod psihijatra zatrpaće te lekovima, sedativima, antipsihoticima i sedativima da će ti biti možda "kao u oblacim" super, ili očajno, drhtavica, otoci, loši snovi, zavisi koji lek ti kako deluje-individualno je.
To ako se odlučiš za lekove , onda ti isprobava koji ti lek kako deluje, te dođeš do stadijuma da isprobaš milion lekova i navučeš se na neke kao na heroin, ne dao ti Bog, jer je odvikavanje od istih lekova jako teško i poredi se sa heroinskom zavišnoću.
Psihoterapija bez lekova je idealno rešenje, ali tu ćeš morati da nađeš privatno psihijatra, da bi bilo uspešno stvarno. Ako ti koji psihijatar kaže da su ti lekovi kao "poštapalice", shvati to kao prvi moj primer. Odvikavanje horor ... ako se ikako izvučeš nekada iz tog kruga lekova, nazovi - lekova ...
Želim ti sreću i pravilnu odluku ....

Zoki4 pa tesko ti ko moze pomoci preko foruma ako ti se vec koce ruke, usta i sta vec, a da ne pricam o tome da i ne moze niko napamet znati tacno sta je uzrok toga, da li neuroloske prirode, da li psihicke prirode, da li imas neki treci problem ili sta vec....

Zasto ne odes kod lekara opste prakse i sto bolje opises ono sto sve osecas objektivno ?
Napomeni istorije bolesti i da si imala nekih psihickih smetnji i lekar opste prakse ce proceniti gde ce dalje da te salje na preglede eventualne.

Svi mi razumemo da se zenama sve i svasta desava kada je PMS tu, ali ne treba osoba sada da trpi neka kocenja i da se muci kao crv kroz zivot.

Javi se lekaru sto pre, nemoj odlagati jer obrni okreni uvek osoba na kraju ode do lekara, fora je ako cekas duze bice gore. Neke stvari se i lako izlece a na prvi pogled izgleda zastrasujuce, ali zato ne treba gubiti vreme, ono je tu kljucno.

A mi (koji ne prodajemo nista i ne valjamo neke cajeve, ulja, prahove, blendere te ovo te ono) uvek cemo biti ovde da ti pruzimo moralnu podrsku i da ti pomognemo da izdrzis duhom u svojoj borbi za bolji i kvalitetniji zivot.

Puno pozdrava i javi sta je bilo, drzimo ti palceve i ne plasi se da odes, niti se stidi.

bila sam kod doktora,sve objasnila dao mi je da uradim krvnu sliku...sve je u redu...kazhe takav ti organizam....ne znam shta chu...ali moram da trazhim da idem kod neurologa bar,pa da vidim shta che mi rechi....pozz i hvala na poddrshku....

bila sam kod doktora,sve objasnila dao mi je da uradim krvnu sliku...sve je u redu...kazhe takav ti organizam....ne znam shta chu...ali moram da trazhim da idem kod neurologa bar,pa da vidim shta che mi rechi....pozz i hvala na poddrshku....

Tako je, bravo! To ti kazem, mora lepo empirijski da se prvo ispita i da se otkloni sve na sta se sumnja da moze biti. Krece se sa krvnom slikom pa se ide dalje. Ne moze se i napamet reci - Ma "to je psiha" sacu ti ja reci 2-3 reci i dati 2 soljice caja i gotovo otislo, kaki lekovi kaki bromazepami. Jednostavno tako ne funkcionise nauka, jer nemamo magicnu kuglu ispred sebe koja predskazuje sudbinu i buduce dogadjaje.

Samo nedostatak nekog minerala u organizmu ili pak visak moze isporemetiti celo telo.....Da simptomi lice na 1000 bolesti. A da ne govorim o hormonima, neurotransmiterima, raznim enzimima itd.

Uostalom, zato vecina studenata medicine dok uci misli da ima svaku mogucu bolest hehe. Poistovecivanje, projektovanje. Slicno i sa studentima psihologije dok uce o svom psihickom zivotu.

Kada uradis krvnu sliku, trazi od lekara da dalje istrazujes to, ispricaj mu i ako imas psihickih smetnji, ako ti na kraju svi nalazi budu ok trazi i da te pregleda psihijatar, nije to nista lose, nemoj da te posalje kuci pod devizom "nije ti nista".
Jer bilo da ti objektivno nije nista a ti imas subjektivne tegobe, bilo da ti je objektivno nesto iz psihickog dijapazona - to je posao za psihijatra.

I ne plasi se lekova ili ne znam ni ja cega - ne piju svi ljudi lekove i nisu ni svi ljudi za lekove. Neke neznalice zele da predstave da svako nuzno mora da pije lekove, i to nije tacno. Ko ne mora da pije - ne pije ih, ili pije minimalne doze. Ali ko MORA da pije lekove, mora da ih pije, ili ide dalja progresija bolesti a posle dodje u stanje da mu i lekovi ne mogu tako brzo i tako lako pomoci i posle kuku majko, pa se psuju lekari kao ne znaju nista, a zapravo pacijent je sebi pogorsao stanje do krajnje tacke.

Eh da zaboravio sam da ti kazem - lek koji kazes da si popila - Helex je anksiolitik iz grupe derivata benzodiazepina. Koristi se kod panicnih napada sa i bez agorafobije, anxioznih poremecaja koji se javljaju uz depresiju....

Da li si procitala uputstvo leka pre konzumacije? Da li se pridrzavas tacno-propisanih doza? Da li pratis kako lek na tebe deluje i to govoris svom lekaru?

I najvaznije pitanje - odakle ti taj lek, da li je za tebe prepisan ili si uzela na svoju ruku od nekog?

Ovo bi trebalo da se podrazumeva da je sve ok, ali ja pitam jer postoji veliki % slucajeva gde osoba uzme lek na svoju ruku od svojih roditelja, baka, deka, prijatelja, cak i studenti uzimaju jedni od drugih tabletice da ih smiri i umiri pred ispit, da izgube tremu, kada raskinu emotivnu vezu i jos za 300 stvari, a to je izuzetno pogresno i moze biti opasno.

Eto, toliko od mene, samo sam hteo da ti predlozim da budes obazriva sa lekovima. Nisam paranoidan i teoreticar zavera kao Radovan, ali ni lekovi nisu cokoladne bombone pa da se igramo sa njima i uzimamo ih na svoju ruku i kada mi to zelimo.

chachkala sam po internetu e ovako kad mi je mnogo tezhe...trazhila sam moje simptome i pronashla sam milion bolesti od neuroloshke prirode koje ukazhuju na ove moje...umirala sam od straha...chak i sam chitala da mozhe dovesti do smrt od shto se najvishe bojim..ne daj bozhe...i ekad se mislim shata manje znam to bolje...ali kad bojle razmislim bojle je da krenem da utvrdim shta mi se stvarno dogaddja,,,evo sada kucam na laptopu i kocche mi se prsti...bozhe moj dragi...ali hvala ti puno...za savete..ljubim te..pozz

helex mi je prepisao psihijatar kad sam ishla kod njega ali od tad ima oko 4 i po godina...pila sam ga tada sa deprozelom...bilo mi je ok...ali preknula sam...a ne uzimam chesto helex..mn.retko to radim...mozhda jednom mesechno ili dva put..toliko...a pijem od mame..ona ga konzumira kao lek....

helex mi je prepisao psihijatar kad sam ishla kod njega ali od tad ima oko 4 i po godina...pila sam ga tada sa deprozelom...bilo mi je ok...ali preknula sam...a ne uzimam chesto helex..mn.retko to radim...mozhda jednom mesechno ili dva put..toliko...a pijem od mame..ona ga konzumira kao lek....

Upravo sam to i znao, zato sam i naglasio. Eto kako pogadjam uz malu pomoc statistike :nosijelku:

Morao sam malo da se nasalim da se ne bi uplasila.....Slusaj, ok, uradila si to neces umreti ili ne znam ni ja sta, nemoj se plasiti, ali dosta je proslo od tada.....Nemoj koristiti tudje lekove, moras se javiti lekaru opet i opet uzeti uput za psihiajtra pa ce ti on dati najbolji lek i najtacnije doziranje prema tvom organizmu i tvom stanju u kome si trenutno....Sto je bilo pre 4 godine bilo je i ne mora da znaci da je i sada tako.

Mozda ti nista nece ni dati od lekova, ali to je sve proricanje sudbine, videces sama kada on saslusa sve tvoje simptome i nacin zivota i desavanja.

Znaci pravac lekar i nema sta da brines i opterecujes svoju glavu i mucis se z:)

I jedan mali savet koji donosi veliko dobro - Nikada ne guglaj na internetu o svojim simptomima, pogotovo ne opsesivno da guglas, a upravo to rde ljudi u velikom broju slucajeva, i da ironiaj bude veca - oni koji su skloniji hipohondriji i panicnim napadima guglaju sa vise strasti, uzivaljavajuci se u to sve. Svaki takav covek pre ili kasnije biva ubedjen da mozda ima rak!

Ono, svi mi mozda imamo rak, imamo virus, imamo bakteriju, imamo sutra sedmicu na lotou. Ali to ne znamo i ne mozemo tvrditi. Prema tome zasto se opterecivati za milion stvari, ili pak da se uhvatimo za 1 ako ne znamo?

Trebamo ici i ispitati i onda znamo na cemu smo.

Nemoj da se plasis i nemoj da guglas, preko guglanja se ne moze postaviti dijagnoza nikako, cak i lekari ne mogu tako lako uspostaviti dijagnoze odmah - ne zato sto ne umeju da rade svoj posao ili zato sto nisu dovoljno strucni - nego zato sto nauka nije mala stvar i nije tako prosto kao brojanje do 20 - to skoro svako ume i zna.

Mozes informativno nesto citati, ali nikako da dozvolis da te obuzmu misli da imas sve ono najgore i da je to to, videces, ako tako razmisljas imas odmah subjektivno da se osecas gore nego sto ti je zapravo.

Ovo se lepo vidi na primeru kod npr nekih srcanih bolesnika - Nema visok pritisak ali je ubedjen da ima jer mu se javi anxiozna misao. I cim uzme da uzmeri ili ode da mu izmeri lekar - pritisak mu skoci zbog merenja a ne zato sto je inace i imao. Kada dobije potvrdu da ima pritisak, konstatuje netacno - Eto tacno, znao sam da imam....(a nije imao, dobio je pritisak na psihickoj bazi zbog nepravilnih misli i iracionalnog straha).

Neces umreti, nece ti se desiti nista tesko ili mnogo lose, nije lako ni umreti verovala ili ne :D

Upravo sam to i znao, zato sam i naglasio. Eto kako pogadjam uz malu pomoc statistike :nosijelku:

Morao sam malo da se nasalim da se ne bi uplasila.....Slusaj, ok, uradila si to neces umreti ili ne znam ni ja sta, nemoj se plasiti, ali dosta je proslo od tada.....Nemoj koristiti tudje lekove, moras se javiti lekaru opet i opet uzeti uput za psihiajtra pa ce ti on dati najbolji lek i najtacnije doziranje prema tvom organizmu i tvom stanju u kome si trenutno....Sto je bilo pre 4 godine bilo je i ne mora da znaci da je i sada tako.

Mozda ti nista nece ni dati od lekova, ali to je sve proricanje sudbine, videces sama kada on saslusa sve tvoje simptome i nacin zivota i desavanja.

Znaci pravac lekar i nema sta da brines i opterecujes svoju glavu i mucis se z:)

I jedan mali savet koji donosi veliko dobro - Nikada ne guglaj na internetu o svojim simptomima, pogotovo ne opsesivno da guglas, a upravo to rde ljudi u velikom broju slucajeva, i da ironiaj bude veca - oni koji su skloniji hipohondriji i panicnim napadima guglaju sa vise strasti, uzivaljavajuci se u to sve. Svaki takav covek pre ili kasnije biva ubedjen da mozda ima rak!

Ono, svi mi mozda imamo rak, imamo virus, imamo bakteriju, imamo sutra sedmicu na lotou. Ali to ne znamo i ne mozemo tvrditi. Prema tome zasto se opterecivati za milion stvari, ili pak da se uhvatimo za 1 ako ne znamo?

Trebamo ici i ispitati i onda znamo na cemu smo.

Nemoj da se plasis i nemoj da guglas, preko guglanja se ne moze postaviti dijagnoza nikako, cak i lekari ne mogu tako lako uspostaviti dijagnoze odmah - ne zato sto ne umeju da rade svoj posao ili zato sto nisu dovoljno strucni - nego zato sto nauka nije mala stvar i nije tako prosto kao brojanje do 20 - to skoro svako ume i zna.

Mozes informativno nesto citati, ali nikako da dozvolis da te obuzmu misli da imas sve ono najgore i da je to to, videces, ako tako razmisljas imas odmah subjektivno da se osecas gore nego sto ti je zapravo.

Ovo se lepo vidi na primeru kod npr nekih srcanih bolesnika - Nema visok pritisak ali je ubedjen da ima jer mu se javi anxiozna misao. I cim uzme da uzmeri ili ode da mu izmeri lekar - pritisak mu skoci zbog merenja a ne zato sto je inace i imao. Kada dobije potvrdu da ima pritisak, konstatuje netacno - Eto tacno, znao sam da imam....(a nije imao, dobio je pritisak na psihickoj bazi zbog nepravilnih misli i iracionalnog straha).

Neces umreti, nece ti se desiti nista tesko ili mnogo lose, nije lako ni umreti verovala ili ne :D
Hvala ti na to shto si se namuchio da mi sve ovo isprichash...hvala ti shto se toliko grizhish i ulivash mi adu i dajesh mi snagu....bash si zlatan...pishem ti kad idem kod lekara,da vidim shta che da mi kazhe,,,evo malo mi je bojle uz prichu stobom...hvala ti...:zskace:

Back