anksioznost i panicni napadi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Covek koji ne zeli da se leci je prosto neizleciv, covek koji se postavlja u situaciju 'cik me izleci ako mozes!' svakako se nece izleciti. Tako je i sa gornjim slucajem - on bi da mu neko na tacni servira resenje, ne prihvata nista sto mu se predlozi i sugerise kao izlaz, nista ne cini da mu bude bolje - prosto, njegova dobit je u igranju igara a ne u tome da dobije pomoc i da se izleci; lecenje zahteva licni angazman, rad, suocavanje sa tegobom, strahom, bolom, krizama, izdrzavanje istih itd (ko sto vec znaju oni koji su se uspesno lecili), a izlecenje podrazumeva da mu se iz ruku otme uloga zrtve kojom je u stanju da stalno svima mase pred nosom i kuka 'Jadan ja, niko mi ne pomaze, nista mi ne moze pomoci!'
Takvi se nikad ne izlece, na zalost, i samo su opterecenje i za svoju porodicu i za razne doktore koji pokusaju uglavnom bezuspesno da im pomognu.....
Oni koji odluce da se lece i pristanu na muku i tegobu kroz koje se stize do izlecenja - zaista treba prepoznati kao istinske heroje i borce, kao ljude retko hrabre i odlucne da odgovornost za svoj zivot preuzmu na sebe kao sto i treba da bude, i suoce se sa svim svojim slabostima i snagama. A proces lecenja svakako je pokazatelj njihove snage, vise nego sto poremecaj ikad moze biti pokazatelj njihove eventualne slabosti. I njima - kapa dole, uz naklon.

Nije mi bas jasno zasto se kljukate tim silnim lekovima? Dobro, nemam takve probleme, pa nije red da drzim predavanja kao da znam kako je biti u takvom stanju. Kad me uhvati nervoza ja sve izbacim kroz sport. Mozda to deluje suvise zdravorazumski...ali ja ne volim da komplikujem stvari...Odrastao sam pored dva psihoterapeuta(I otac imajka, nemas gde da pobegnes!), pa sam se valjda zasitio tih psiholoskih prica te pojednostavljujem stvari. Ono sto sam saznao nenamernim slusanjem njihovih svakodnevnih razgovora je da kod problema sa anksioznostima i panikom najvise pomaze metod koji se zove biofidbek, gde se, uz pomoc elektronske opreme, nekakvih senzora koji mere zivotne funkcije, uci covek da kontrolise svoju fiziologiju, i onda mu ne trebaju lekovi. To pomaze kod raznih psihosomatskih problema. Toliko ja, kao laik, mogu da vam kazem. Ja licno verujem da pomaze samo ljubav, bilo koje vrste. Ali, nisam strucnjak, pa ko me pita.
Ne dajte se, narode,
zivot je lep

ej ljudi evo jos jednog clana koji ima taj problem.............prvi put sam na ovako nesto upao i trazim pomoc ood onih koji znaju da je pruze!ne samo meni vec svima ovde! daj te ljudi jel ima neko ko zna kako ovo da se resi ja sam vec 2 god da kazem bolestan i ne mogu da idem nigde! moja e-mail adresa marjantaskovic@yahoo.com molim vas da mi neko pomogne ako treba iskucacu celu proslost na forumu .....please

ej ljudi evo jos jednog clana koji ima taj problem.............prvi put sam na ovako nesto upao i trazim pomoc ood onih koji znaju da je pruze!ne samo meni vec svima ovde! daj te ljudi jel ima neko ko zna kako ovo da se resi ja sam vec 2 god da kazem bolestan i ne mogu da idem nigde! moja e-mail adresa marjantaskovic@yahoo.com molim vas da mi neko pomogne ako treba iskucacu celu proslost na forumu .....please

Imas poseban pf PSIHIJATRIJA, tamo je dosta pisano o panicnim napadima.

Nema potrebe za posebnom temom.

Imas poseban pf PSIHIJATRIJA, tamo je dosta pisano o panicnim napadima.

Nema potrebe za posebnom temom.
Pa ako je covek koristio pretrazivac lepo je nasao postojecu temu koja moze
biti odlicna.
Psihijatrija je toliko prenatrpana da ne moze covek da se snadje a
anksioznost kao moderna i nazalost jako ucestala bolest svakako bi mogla da opstane
kao posebna tema. Moje misljenje i predlog:confused:. Kad bi bar bila poput nepusackog
kutka..da ljudi medjusobno razmene iskustva, savete i slicno:mrgreen:.

Nadam se da si se javio lekaru! Ako si spreman da sve to podelis
sa nama onda ces podeliti i sa svojim dr, a on ce te uputiti dalje.
Aj javi se dr ako nisi a ako vec jesi onda podeli i sa nama:lol:.
Ipak se na kraju svede na to da ces TI SAM sebi da pomognes
ali uz pomoc strucnih ljudi.:aha:

e hvala vam ....nisam se javio jer nemogu nikako da odem....... mislim kod rodjene cure nisam mogao da odem danas na rodjendan....pa vi viditi dokle je doslo . jel ima neko broj nekog kome mogu da se javim ili psihijatra nekog koji bi mogao da dodje do mene platio bih i sve to bar za prvo vreme? neki savet?

makisha666: kao sto neko rece, postoji tema PSIHIJATRIJA, na kojoj je skoro pola teme upravo o fobijama, panicnim napadima, iskustvima u lecenju, predlozioma za terapije. Sedi i listaj, ionako nigde ne mozes ;) iz kuce.
Obilije privatnih psihijatara imas, oikrenes neku od privatnih poliklinika, trazis psihijatrijsku konsultaciju, ili okrenes oglase poa nadjes privatnog psihijatra d ati dodje kuci. Iz drzavnih ustanova psihijatri ne idu u kucne posete, pa se tome ne nadaj. Prebaci se na psihijatriju, molim te (mislim na temu, naravno!). POzdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back