WithdrawnWater
Poznat
- Poruka
- 7.141
Covek koji ne zeli da se leci je prosto neizleciv, covek koji se postavlja u situaciju 'cik me izleci ako mozes!' svakako se nece izleciti. Tako je i sa gornjim slucajem - on bi da mu neko na tacni servira resenje, ne prihvata nista sto mu se predlozi i sugerise kao izlaz, nista ne cini da mu bude bolje - prosto, njegova dobit je u igranju igara a ne u tome da dobije pomoc i da se izleci; lecenje zahteva licni angazman, rad, suocavanje sa tegobom, strahom, bolom, krizama, izdrzavanje istih itd (ko sto vec znaju oni koji su se uspesno lecili), a izlecenje podrazumeva da mu se iz ruku otme uloga zrtve kojom je u stanju da stalno svima mase pred nosom i kuka 'Jadan ja, niko mi ne pomaze, nista mi ne moze pomoci!'
Takvi se nikad ne izlece, na zalost, i samo su opterecenje i za svoju porodicu i za razne doktore koji pokusaju uglavnom bezuspesno da im pomognu.....
Oni koji odluce da se lece i pristanu na muku i tegobu kroz koje se stize do izlecenja - zaista treba prepoznati kao istinske heroje i borce, kao ljude retko hrabre i odlucne da odgovornost za svoj zivot preuzmu na sebe kao sto i treba da bude, i suoce se sa svim svojim slabostima i snagama. A proces lecenja svakako je pokazatelj njihove snage, vise nego sto poremecaj ikad moze biti pokazatelj njihove eventualne slabosti. I njima - kapa dole, uz naklon.
Takvi se nikad ne izlece, na zalost, i samo su opterecenje i za svoju porodicu i za razne doktore koji pokusaju uglavnom bezuspesno da im pomognu.....
Oni koji odluce da se lece i pristanu na muku i tegobu kroz koje se stize do izlecenja - zaista treba prepoznati kao istinske heroje i borce, kao ljude retko hrabre i odlucne da odgovornost za svoj zivot preuzmu na sebe kao sto i treba da bude, i suoce se sa svim svojim slabostima i snagama. A proces lecenja svakako je pokazatelj njihove snage, vise nego sto poremecaj ikad moze biti pokazatelj njihove eventualne slabosti. I njima - kapa dole, uz naklon.