Anketa: Za koju opciju ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Za koju opciju ćete glasati na parlamentarnim izborima?

• SNS koalicija (Srbija ne sme da stane - Aleksandar Vučić)

glasova: 21 13,5%
  • SPS koalicija (Ivica Dačić - premijer)

glasova: 3 1,9%
  • SPN koalicija (Srbija protiv nasilja - Miroslav Aleksić, Marinika Tepić)

glasova: 41 26,5%
  • Nada za Srbiju koalicija (Novi DSS, POKS - Dr Miloš Jovanović)

glasova: 13 8,4%
  • Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga koalicija (Dveri, Zavetnici - Obradović, Stamenkovski)

glasova: 8 5,2%
  • Narodna stranka (Siguran izbor, ozbiljni ljudi - Vuk Jeremić)

glasova: 11 7,1%
  • Dobro jutro Srbijo koalicija (DJB, SDS, Otete bebe - Radulović, Tadić, Pejić)

glasova: 6 3,9%
  • Ostale prozapadne opcije (Srbija na Zapadu, LDP, manjine)

glasova: 3 1,9%
  • Ostale nacionalne opcije (Mi glas iz naroda - Dr Branimir Nestorović, Ruska stranka, SRS)

glasova: 15 9,7%
  • Ne izlazim na izbore, nevažeći listić...

glasova: 34 21,9%

• Ukupno glasova
    155
Овако је меридина давао квоте за прошле изборе 2022.

Parlamentarni izbori​

Lista procenat glasova manje/više

SNS 51,5 2/1,6

Ujedinjena Srbija 15,1 2,3/1,5

SPS 7,7 2,5/1,4

Moramo 4,7 2,1/1,6

Zavetnici 3,1 2,2/1,55

Pokret NADA 3,05 2,1/1,6

Suverenisti 2,85 1,9/1,7

Patriotski blok 1,55 2,3/1,5

SRS 1,43 2,4/1,4

Ajmo ljudi 1,3 2,3/1,5

Катастрофа.

СНС је дошао 7% ниже на 44%.
Ђиласовци су исто били слабији на 14%
Потцењен Милош и жестоко Бошко.

Двери су стављене на 1.55% а дошли ан 3.8%.

Dobro, kako bi ti sad rešio te imovinsko pravne odnose, kojekude ?

Mora da tvoja pametna glava ima nekakav plan ? :kafa:
До сада што је било било је, од сада па на даље: Држављанима непризнате државе КиМ је забрањено да инвестирају у Србију и то важи за било који вид инвестиција, укључујући и заједничке (здружене) инвестиције са грађанима било које државе. Држављани непризнате државе КиМ (која је јужна српска покрајина) као и држављани Србије пореклом одатле који су држављанство Републике Србије стекли у последњих 24 године не могу бити власници нити једне једине покретности и непокретности регистроване у ужем делу државе Србије. То право не могу добити ни наследством, нити поклоном нити било којим другим видом имовинско правним односима а такође не могу преписати имовину на друге држављане Републике Србије.
А од сада па на даље увести додатне таксе и порезе на све непокретности чији су власници држављани непризнате државе КиМ или држављани Републике Србије пореклом са КиМ који су држављанство наше стекли у последњих 25 година.

Poslednja izmena:
Za SNS ova kladionica predviđa 42,5 odsto glasova na parlamentarnim izborima, prva iza nje je lista Srbija protiv nasilja sa predviđenim procentom od 21,3 odsto. Listi SPS, JS i Zelenih Srbije predviđa se 10,2 odsto, a sledeći iza njih su koalicija Zavetnika i Dveri sa 6,2 odsto, kao i koalicija NADA sa 5,4 odsto.

Za listu Narodne stranke na sajtu kladionice predviđa se 2,75 odsto, odmah iza nje je lista Dobro jutro Srbijo (DJB-SDS-Otete bebe) sa 2,7 odsto.

Ostale liste za koje se ne predviđa prelazak cenzusa su Srpska radikalna stranka sa 1,8 odsto, ali i listi Mi glas iz naroda sa 0,85 odsto.
Ne praktikujem kladionicu, kako se to radi?
Evo, ja bi bacio neki dinar da MI prelazi cenzus i kako sad? ... koja je kvota ako tipujem recimo 5+%?

Ne praktikujem kladionicu, kako se to radi?
Evo, ja bi bacio neki dinar da MI prelazi cenzus i kako sad? ... koja je kvota ako tipujem recimo 5+%?

Твој улог се множи са коефицијентом 1,85.

Ако уложиш 1000 динара, добићеш 1850 динара, дакле, профит 850 динџи.

Клаџа свакој листи даје одређени граничник, за ове твоје лудаке клаџа предвиђа 0,85 %, а ти погађаш да ли ће луди Нестор да има више или мање од 0,85 %. Ако погодиш, добијаш суму од 1850 (тј. 1000 уложених + 850 динџи), а ако изгубиш, изгубио си 1000 динџића.

Клаџа СНС-у даје 42,5 % на нивоу Србије.

Ако сунемо 100 000 на то да ће СНС да има мање од 42,5 % (нпр. око 41 % у коначном), чиста зарада је 85 000 динџи, плус се враћа 100 000, дакле укупно 185 000 аврамових динара.

На Београцким изборима, СНС-у клаџа даје 37,6 % (али су их ставили у последњи ред, да народ не види лепо)

док Мариника туче 33,4 %.

До избора, Мариника има да прешиша Вучића за 2 процентна поена.

Ја традиционално мећем паре на ДЈБ, а овај пут ћу и на Бориса Тадића.

Твој улог се множи са коефицијентом 1,85.

Ако уложиш 1000 динара, добићеш 1850 динара, дакле, профит 850 динџи.

Клаџа свакој листи даје одређени граничник, за ове твоје лудаке клаџа предвиђа 0,85 %, а ти погађаш да ли ће луди Нестор да има више или мање од 0,85 %. Ако погодиш, добијаш суму од 1850 (тј. 1000 уложених + 850 динџи), а ако изгубиш, изгубио си 1000 динџића.
Prosto mi je neverovatno!
Dakle ako bacim crvenu "na više" i MI osvoji recimo 1,5%, dobijam 850din?

Prosto mi je neverovatno!
Dakle ako bacim crvenu "na više" i MI osvoji recimo 1,5%, dobijam 850din?

Само треба да погодиш да ли ће нека листа да освоји више или мање.

Ништа више од тога.

А то је у ствари много тешко, ма колико да се чини да је лако.

Samo mi je neverovatno da su kladionice toliko sigurne u svojim procenama, prosto ne mogu da poverujem.

Кладионици највише верујем.
Баш погађају. Е, сад...прошле године јесу претерале за СНС, међутим, мање су дале десничарским странкама.

Једноставно, део СНС бирача, они који имају пар зуба више од осталих, су отишли од СНС-а пред крај кампање, и решили да гласају, неко за Двери, неко Аветнике, а неко Милоша Француза. Отуд и та грешка у проценту.

Кладионици је у интересу да постави тај граничник тамо где ће пола да гласа више, а пола људи да гласа мање.

У том случају, од половине играча, од сваког узме по 1000 динара (у теоријској ситуацији, где свако уложи по 1000), а другој половини исплати 850 динара, дакле, добра је 150 динџи.

Ја сам прошли пут мет'о на ДЈБ да ће да освоји више. Међутим, за ДЈБ су играли само Радуловићеви сведоци и остали секташи, тако да нико није играо д ће ДЈБ да има мање од понуђеног, него више. Ту кладионица губи ако заиста сви они погоде (уплате иду само на једну страну).

Тако да су ми смањивли квоту, па се мој улог није множио са 1,85 (да на 1000 динџи добијем 1850 динџи), већ далеко мање. Не сећам се. Нпр. 1,55 или 1,6. једно, да би мало обесхрабрили људе да гласају за "више", а друго, да би смањили свој губитак ако заиста листа освоји више.

Понуда је била да ће ДЈБ да има 2,1, а ја да гласам више или мање. Бирао сам више, и на концу је ДЈБ имао, нпр. 2,35 %, те сам профитирао.

Међутим, није то много више од онога што је кладионица нудила. Дакле, клаџа је била близу, а сад...па не може нико да у потпуности предвиди кретање бирачког тела и одлуку 3 500 000 људи на дан избора. Може приближно, не може у потпуности.

Samo mi je neverovatno da su kladionice toliko sigurne u svojim procenama, prosto ne mogu da poverujem.

На прошлим изборима сам профитирао.

Али сам играо и на изборе 2018 .локалне у Београду.

Ту сам имао опцију да ће коалиција ДЈБ-Звери да буде испод или изнад 3,3 % (ако се добро сећам). Ја сам био сигуран да освајају изнад 3,3 %, међутим, ту сам пукао. Мет'о сам три тисуће.

Реално, на изборима 2 године пре тога (републичким) све листе су прелазиле цензус од 5 % (чак и Чеда, Борис, Чанак), па сам био сигуран да ће и ова коалиција у БеГе да пређе 3,3 %, међутим... клаџа је близу.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na današnjoj sednici izborne liste "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" i "Čedomir Jovanović - Mora drugačije" za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. decembra.

RIK je odbio da proglasi manjinsku listu „Ruski manjinski savez – Pavle Bihali Gavrin – Dr Hristot Aleksopulos – Srpsko-ruska partija Vukovi – Srpsko-grčki pokret“, jer je od neophodnih 5.000 potpisa, imala 1.319 pravno valjanih.

https://nova.rs/posts/rik-proglasio-liste-ruske-stranke-i-cedomira-jovanovica

Pavle Bihali nema pravo glasa, RIK mu odbio listu 6
danas 14:23

Pavle Bihali nema pravo glasa, RIK mu odbio listu

Poslednja izmena:
Bivši ministar privrede Rade Basta, nakon što se „odmetnuo“ od aktuelne vlasti, odlučio je da učestvuje na izborima 17.decembra. I sve bi bilo u redu da u međuvremenu Republička izborna komisija nije posumnjala u autentičnost potpisa za listu „Dosta! Evropski put“ na kojoj je Basta, i o tome obavestila tužilaštvo. Kako je reč o sumnji u falsifikovanje potpisa, advokat Rodoljub Šabić objašnjava za Nova.rs, da je trenutno sve na tužilaštvu i policiji i da oni moraju da utvrde ko je odgovoran za to krivično delo.

https://nova.rs/posts/bizarni-skand...o-krivicno-delo-i-ovo-je-jedini-moguci-epilog

Bastina koalicija Dosta! Evropski put se žali sudu jer joj je lista odbijena 14
danas 12:51

Bastina koalicija „Dosta! Evropski put“ se žali sudu jer joj je lista odbijena

Poslednja izmena:

Back