Anketa koja marka ulja po vama nudi najbolji kvalitet za ulozen novac

Ja nemam pozitivno iskustvo sa Lukoilom jer kad sipam gorivo na njihovim pumpama vozila mi dosta vise trose!
Tako da ne ocekujem ni kvalitet od njihovih ulja.
Motul,Motul i samo Motul!!!
Covek koji vozi trke na 400 m mi je pricao da sve sto je sipao od konvencionalnih ulja -auto mu pojede za par hiljada jer nije standardan i td. Jedino kad je sipao Motul ulje onda je video da ga masina ne moze razbiti i da ga ne trosi.
Motocikli ga inace koriste a zna se da oni vrte duplo vise obrtaja od automobila.
Naravno ,ne koriste isto ulje ali kvalitet je ostao isti.
Uostalom probajte pa cete se uveriti.

Ja nemam pozitivno iskustvo sa Lukoilom jer kad sipam gorivo na njihovim pumpama vozila mi dosta vise trose!
Covek koji vozi trke na 400 m mi je pricao da sve sto je sipao od konvencionalnih ulja -auto mu pojede za par hiljada jer nije standardan i td. Jedino kad je sipao Motul ulje onda je video da ga masina ne moze razbiti i da ga ne trosi.
Motocikli ga inace koriste a zna se da oni vrte duplo vise obrtaja od automobila.

ja mislim da je ta motul slican uljima gradacije 20w-60, ja sam kupio takvo modricino za kosilicu

Mislim da cu konacno da probam taj Motul, kad mi dodje red za zamenu ulja. Svi Hondasi ga hvale, i citao sam da je ekstra ulje, specificne gradje i verujem da vredi. Ali, nisam ga koristio do sad.

Znam samo da Valvoline necu vise kupovati. Imao sam onu varijantu za motore koji se voze na plin, i razbilo se za nekih 3000km. Nemam lepo iskustvo ni sa GM uljima, mada me ubedjuju da sam kupio neki fals, sto se ne bih slozio. Kad sam kupio auto, u njemu je bio Castrol polusintetika, i mislim da je to ulje bilo odlicno. Probao sam i Esso, kao slicmo Mobil1 ulju, posto ih pravi ista firma, i nije lose, al mozda sam subjektivan, ipak mislim da je Mobil bolje ulje. Verovali ili ne, sad u kolima imam Lukoil 10w40 onaj Lux, presao sam oko 3500km sa njim, meni se cini da je u redu. A kupio sam ga na preporuku Stalkera (covek koji ima svoj blog o uljima, strucnjak za te stvari), i kako on kaze, Lukoil kosta kao najveca krdza, a kvalitet mu je dostojan naskupljih ulja na trzistu. To on kaze, a ja mu poverovao. Izguracu minimum 7000km, uz stalne provere nivoa i boje, kao i zamucenosti, pa cemo videti. Onda cu da sipam Motul pa da vidimo i to cudo.

Da, i ja sam cuo da je odlicno ulje.

Trosim Mobil 15w40 i zimi i leti,nemam problema ni zimi ni leti,u stvari kakvi bi problemi mogli biti?
Dok sam koristio OMW-ovo ulje bio sam najzadovoljniji.
pa ti i nećeš osetiti nikakve probleme:) ali dugoročno mislim da motor hoće.
motor se najviše haba dok ne postigne radnu temperaturu.
noviji motori imaju manje zazore, pa ako je ulje gusto onda ne može da dopre do njih.
uopšteno, treba se pridržavati preporuke proizvođača vozila.

270000 km ima motor,od zamene do zamene(10 000) potrosi 2-3 decilitra,dizel,jeste stariji.
Prvi put cujem pricu o manjim zazorima kod novijih automobila,ne verujem u tu pricu,vise struje,elektronike to je svima jasno,ali manji zazori na delovima...
Inace OMW-ovo koje sam ranije koristio za stari Ami-8 15w40 je uvek bilo iste gustine i vruce i hladno i auto ga je trosio duplo manje nego neko drugo.

270000 km ima motor,od zamene do zamene(10 000) potrosi 2-3 decilitra,dizel,jeste stariji.
Prvi put cujem pricu o manjim zazorima kod novijih automobila,ne verujem u tu pricu,vise struje,elektronike to je svima jasno,ali manji zazori na delovima...
Inace OMW-ovo koje sam ranije koristio za stari Ami-8 15w40 je uvek bilo iste gustine i vruce i hladno i auto ga je trosio duplo manje nego neko drugo.
čime si merio gustinu?

Back