Anketa kod matičara...

Kod matičara bih rekla da

• zadržavam svoje prezime.

• zadržavam svoje i dodajem njegovo prezime.

• uzimam njegovo prezime.

• uzimam onako kako najlepše zvuči.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kad se budem udavala uzimam njegovo prezime. Ako ne uzimam njegovo prezime onda necu ni da s'udajem. kad s'udam uzimam sve njegovo. Moje nista ne dam.
Ako se budem razvodila vracam svoje prezime. I ostaje mi sve moje a njegovo ide meni kao bracna tekovina.

Salu na stranu, kad se budem udavala uzecu njegovo prezime. Jer se udajem, stupamo u bracnu zajednicu i eto meni to prezime predstavlja neki simbol zajednistva. nije da je nesto previse bitno ali meni je lepo. Kad budem osnivala porodicu volela bih da to budemo i na papiru ukoliko je to moguce.

Istina, odrasla sam u kuci s tri prezimena (mama, ocuh i ja - svako svoje) i nije nam smetalo da budemo porodica, ali eto ja bih volela da imam isto prezime kao i moj muz i sutra moja deca. Al kad se razvedem (ako) onda se ja vracam na svoje, a deca nek nose njegovo prezime :)

Kad smo kod dokazivanja i manjka potrebe za istim..... ono kao, udate se i batalite školu, posao..... Baš je lepo biti domaćica :)
Uostalom, verovatno ga toliko volite da ćete rado biti domaćica ako je to njemu po volji? A?
Mislim, to je baš onako... lep čin? Ili pravite razliku, prihvatate i odbijate samo stvari od kojih imate konkretne koristi, ove apstraktne stvari vas ne zanimaju.....

Mislim, to je baš onako... lep čin? Ili pravite razliku, prihvatate i odbijate samo stvari od kojih imate konkretne koristi, ove apstraktne stvari vas ne zanimaju.....
pa ja bih uzela prezime, da bismo mogli da se zovemo 'porodica _____' . e sad znam da ce se naci neko da kaze 'a sto ne uzme on tvoje prezime' :mrgreen: , ali to je jednostavno stvar dogovora - on prezime, ja imena deci.
btw ko je rekao da sve zelimo da postanemo domacice itd? :shock: da zivimo sa njegovim roditeljima :shock: :shock: :shock: ma i sa mojim roditeljima???? :shock:
daleko bilo!

Lexa:
Kad smo kod dokazivanja i manjka potrebe za istim..... ono kao, udate se i batalite školu, posao..... Baš je lepo biti domaćica :)
Uostalom, verovatno ga toliko volite da ćete rado biti domaćica ako je to njemu po volji? A?

Prvo zavrsis skolu-fax, pa se onda udas, i sto bi batalila posao.....ko je to uopse pomenuo ovde???

Glupo prezime je u pitanju, i zabole me za to............... moj momak je i ovako toliko uspesan da ce mi biti drago da nosim njegovo prezime............a i slaze mi se uz ime i vrlo je lepo........

Dovoljno sam samopotvrdjena da i ako promenim i ime i prezime opet ostajem ista ja, sa istim kvalitetima i manama, vrednostima u zivotu..............

maricicak:
Glupo prezime je u pitanju, i zabole me za to............... moj momak je i ovako toliko uspesan da ce mi biti drago da nosim njegovo prezime............a i slaze mi se uz ime i vrlo je lepo........
Kakve ima veze to što je on uspešan? Šta, plava krv, ne razumem :shock:

I poštedi me te priče o samopotvrđenosti..... nema ovo veze sa samopotvrđenošću nikakve. Niko sebe ne potvrđuje jbenim prezimenom..... Sad on dođe i kaže - e, dobio sam novi posao, idemo u Šimanovce da malo živimo tamo. A tebi se baš sviđa tvoj posao u BG ili gdegod, ne bi rekla "glupi posao" onda? Nego bi se preselila iz ljubavi?

*milkshake*:
pa ja bih uzela prezime, da bismo mogli da se zovemo 'porodica _____' . e sad znam da ce se naci neko da kaze 'a sto ne uzme on tvoje prezime' :mrgreen: , ali to je jednostavno stvar dogovora - on prezime, ja imena deci.
Nije mi jasno, el to neko pravilo da majka daje ime deci? Mislim, neko pravilo za koje ja nisam čula..... pošto nekako, koga god pitam, sve sami očevi podelili imena deci :lol: stvarno. To čak nije stvar prošlosti. A najtužnije mi je kad ona onako stidljivo prozbori - jao, pa ja sam htela da se zove tako i tako ali eto, ON je hteo ovako i meni se na kraju dopalo, nije loše, bolje je nego _____ mislim, bolje i ova opcija nego prva... uopšte nije loše ime :roll:
I tako na kraju za svu decu, ako ih bude više.

Evo, ja prvi put čujem da je kao majka ta koja daje ime. U najboljem slučaju, biće "stvar dogovora". I treba da bude. Isto kao i prezime.
Samo je problem što se u dogovor oko prezimena uvlačiš ti vs on i cela njegova familija i običaji.

Back