Anime preporuke

Moze li ova tema da bude "sticky"? DJM, pls... :3

Nego, treba mi neki anime za gledanje. Najvaznije je da je interesantan i da ce me drzati u stolici sve vreme (i da ga odgledam za dan :lol:)
a druga stavka je da je COMEDY zanra ;)

hvala unapred :*

Mozete li da mi predlozite neki zaniljiv anime?

Gledam uglavnom comedy-action ( jasno, shounen ). Gledao/m sam sve poznatije iz tog zanra tipa Naruto, Bleach, One Piece, Darker Than Black(dobro, ne znam da li ovo spada u poznatije, ali mi se svidelo), Ao no Exorcist, Fairy Tail, FMA itd...:)

Bilo bi dobro da je ongoing, vise mi se svidja ideja da gledam 1 epizodu nedeljno nego da za 2 dana iznolajfujem sve, a jos bolje ako je radjen po mangi, pa da ako mi ipak dosadi da cekam, procitam mangu.

Angel Beats
Black Lagoon (odlična akcija ,ide po mangi ali ona je pauzirana već čitavih 2-3 godine a i nemaš da pročitaš mnogo nakon zadje epizode druge sezone možda svega 5-6 chaptera)
Deadman wonderland (isti slučaj kao gore po mangi je ali je pauzirana nekih godinu dana ,mada imaš dosta da čitaš nakon zadnje epizode animea imaj u vidu da se anime i manga nešto razlikuju)
Nurarihyon no Mago (kalsičan shounen ,ide po mangi koja bi trebala da se završi kroz koji mesec)
Soul Eater (isto klasičan shounen ide po mesečnoj mangi koja je i dalje aktivan imaj u vidu da anime nakon nekog 50 chaptera mange odlazi u fillere ,isto kao slučaj sa prvim serijalom FMA)
Toaru Majutsu no index (Ima rating 17+ ali meni izgleda ko klasičan shounen)
Što se tiče on goinga tu ti ne mogu pomoći pošto ih ne volim ali čuo sam da su sword art online i fate zero dobri.

Hvala, hvala. Pogledacu prvo Deadman wonderland, tu mangu sam hteo da citam ali sam odustao kad sam video da izlazi jednom mesecno pa i redje. Soul Eater sam citao(po vise puta) pa mi sad glupo da gledam, i SAO vec gledam, nije lose. :D

Angel Beats
Black Lagoon (odlična akcija ,ide po mangi ali ona je pauzirana već čitavih 2-3 godine a i nemaš da pročitaš mnogo nakon zadje epizode druge sezone možda svega 5-6 chaptera)
Deadman wonderland (isti slučaj kao gore po mangi je ali je pauzirana nekih godinu dana ,mada imaš dosta da čitaš nakon zadnje epizode animea imaj u vidu da se anime i manga nešto razlikuju)
Nurarihyon no Mago (kalsičan shounen ,ide po mangi koja bi trebala da se završi kroz koji mesec)
Soul Eater (isto klasičan shounen ide po mesečnoj mangi koja je i dalje aktivan imaj u vidu da anime nakon nekog 50 chaptera mange odlazi u fillere ,isto kao slučaj sa prvim serijalom FMA)
Toaru Majutsu no index (Ima rating 17+ ali meni izgleda ko klasičan shounen)
Što se tiče on goinga tu ti ne mogu pomoći pošto ih ne volim ali čuo sam da su sword art online i fate zero dobri.

Fate Zero vise nije ongoing...

Od ongoing animea tog tipa najbolji je trenutno Zetsuen no Tempest, moze da prodje i K mada u njemu nema nesto mnogo akcije....

Au, zeznuo sam se, nisam pazljivo citao sta si pisao u zagradama Black Wolf, sad vidim da je pauziran Deadman Wonderland, a zavrsio sam sa gledanjem. :dash: Btw, ne svidja mi se sto ce na kraju biti neki fazon kao Mirai Nikki.

Da, da potpuno sam zaboravio na HunterxHunter, citao sam mangu davno pa sam prestao ne znam zasto.

Hvala ljudi.

I jos samo ako mozete da mi kazete neki dobar sajt za gledanje online animea? Ja gledam na animefactor i animeseason, a ako tu nema onda anime44, ali mi se ne svidja kako je tu uredjen sajt i kvalitet videa(mada ne znam koliko to zavisi od samog sajta).

Au, zeznuo sam se, nisam pazljivo citao sta si pisao u zagradama Black Wolf, sad vidim da je pauziran Deadman Wonderland, a zavrsio sam sa gledanjem. :dash: Btw, ne svidja mi se sto ce na kraju biti neki fazon kao Mirai Nikki.

Da, da potpuno sam zaboravio na HunterxHunter, citao sam mangu davno pa sam prestao ne znam zasto.

Hvala ljudi.

I jos samo ako mozete da mi kazete neki dobar sajt za gledanje online animea? Ja gledam na animefactor i animeseason, a ako tu nema onda anime44, ali mi se ne svidja kako je tu uredjen sajt i kvalitet videa(mada ne znam koliko to zavisi od samog sajta).

Download FTW.

Hvala ljudi.

Za on-going po meni je najbolji NWAnime, mp4upload (to je mirror).... Naravno i ostali nisu losi, ali drasticna je razlika u streamu i u downloadu. Mnogo je kvalitetniji download.

Code Geass je definitivno anime koji bih preporucio svima,ukratko radi se o studentu koji dobija "moc kraljeva" - geass.On sa njim moze da naredi bilo kome koga gleda u oci sta god zeli.On pokusava da oslobodi Japan od carstva "Britannie"...Naravno prica postaje sve vise komplikovana i bolja.
Sto se tice glavnog lika mnogo je slican Death Note,samo malo manje ekstreman ^^.

Code Geass je definitivno anime koji bih preporucio svima,ukratko radi se o studentu koji dobija "moc kraljeva" - geass.On sa njim moze da naredi bilo kome koga gleda u oci sta god zeli.On pokusava da oslobodi Japan od carstva "Britannie"...Naravno prica postaje sve vise komplikovana i bolja.
Sto se tice glavnog lika mnogo je slican Death Note,samo malo manje ekstreman ^^.

Gledali smo vec :D

'Vako. Ne znam sta da preporucim drugu koga je odusevio Death Note, a ne gledaju mu se maratonski naslovi.
Kada pogledam sa strane svi naslovi koje gledam/sam gledao mi deluju detinjasto...doduse ja nemam problem s tim.xD

Dakle, kojim animeom dodatno zainteresovati nekog?

Nov sam ovde bio uticajan clan na jednom drugom forumu poznatom, al super moderatori me nisu voleli da ne duzim. Preporuke za Anime pa ukusi su razliciti ja recimo ne gotivim harem, vampire i vecinu mech-a naslova a o.

Preporuke od mene (mada vecina je videla ove al aj, za one koji mozda nisu upoznati uopste sa anime svetom )

Idemo redom Elfen Lied za one koji su u dubini duse mekani ako se udube u ovo, i znaju da se vezu brzo da se vezu za likove, i razmisljaju nakon sto odgledaju nesto zasto je moralo ovako i nikog ne ostavlja ravnodusnim jako uvrnut.
Gantz strasno dobar anime ako se izvuku neki politicki i ljudski problemi iz njega isto twisted ali na drugaciji nacin od elfen lieda.
Claymore (za ljubitelje akcije bez 20x pricanja u prazno glavna junakinja je pravi prijatelj i ima cast dovoljno za sjajan anime a samo sam zagrebao povrsinu.

Angel Beats ovo je malo novije iz 2010 blesavi likovi ima obrta animacija ekstra za moj pojam, prica ne ostavlja ravnodusnim i u sustini je komedija ali nekako satiricna, a sa druge strane je u isto vreme drama koja ima jak uticaj na gledaoca, a u sledecem trenutku se vrati na komediju i tako u krug, pri kraju sve vec prelazi u dramu mahom, a kraj je jedan od najsimbolicnijih krajeva koje sam video I jako dobru pouku barem sam ja tako protumacio ima da se od zivota ne odustaje nikad pre vremena, ma koliko da je lose da se pokusa izvuci najbolje, a kada se vreme priblizi i kada nema dalje onda se samo prepustis i olaksas sebi..

School Days ovo je tolko hejtovan anime, a u stvari je prilicno realan ima dosta situacija iz real life, a kraj je ono sto niko nemoze da predvidi na prvo gledanje.

'Vako. Ne znam sta da preporucim drugu koga je odusevio Death Note, a ne gledaju mu se maratonski naslovi.
Kada pogledam sa strane svi naslovi koje gledam/sam gledao mi deluju detinjasto...doduse ja nemam problem s tim.xD

Kao sto su neki napomenuli Code Geass,ali to je vise onaj fazon "Zelim da vladam svetom".

Mene toliko to i nije impresioniralo , koliko me je impresionirala psiholoska strana animea. Ukoliko trazis nesto slicno tome, obavezno pogledaj :

Monster-Anime-monster-17427085-1280-800.jpg

P.S Anime je duplo duzi. Ukoliko me secanje ne vara, DN je imao oko 37 epizode, ovaj ima 75 ili tako nesto. Vredi pogledati! ;)

Heh, meni je klinacki kada se neko lozi samo na Seinene i ne ume da uziva u dobrom shounen-u.

Wolf's Rain. Svi vole Wolf's Rain.
Berserk.
Evangelion.
Princess Mononoke.
Akira.

Od lozackih mozda Devil May Cry.

Ajde neka preporuka , nesto sto je interesantno. Nebitno koji je zanr, gleda mi se nesto ... nesto sto ce da me drzi u neizvesnosti.

P.S Jos uvek nemam hrabrosti da odgledam zadnjih 20-ak epizoda Fairy Tail. To cuvam, bas,bas,bas za crne dane :lol:

Interesuje me,da li neko zna vredi li da se odgleda ovaj novi film Berserka?

Ajde neka preporuka , nesto sto je interesantno. Nebitno koji je zanr, gleda mi se nesto ... nesto sto ce da me drzi u neizvesnosti.

P.S Jos uvek nemam hrabrosti da odgledam zadnjih 20-ak epizoda Fairy Tail. To cuvam, bas,bas,bas za crne dane :lol:

Interesuje me,da li neko zna vredi li da se odgleda ovaj novi film Berserka?
DArker than black ,black lagoon ,Rin Daughters of Mnemosyne

Evo i mene xD
Moze neko da mi preporuci neku dobru animu,ja inace volim akciju,komediju tako te zanrove,a od anima volim Bleach-One Piece-Naruto-Fairy Tail. Goku (Dragon Ball) mi se i nije nesto preterano svideo,ali sve u svemu nije lost,onako. Takodje volim Toradora! inace ja mislim da je to jedina ''ljubavna'' anima koju sam gldeao :neutral:
Pa ako imate nesto da mi prepurucite na tu foru !

ps volim i Shingeki no Kyojin ali ne ide mi on bas sa Narutom i One Piece,jer je AOT 17+ a ovi su 13+ ;D

Back