Android

Huawei P40 Pro kamera će imati ažurirani RYYB senzor, bolje zumiranje

Huawei P40 Pro kamera će imati ažurirani RYYB senzor, bolje zumiranje

Huawei će za dve nedelje predstaviti P40 liniju telefona, ali kompanija je sada omogućila nekim korisnicima da se "na slepo" druže uživo sa telefonom. Korisnici su imali priliku da dodiruju telefon u zatvorenoj kutiji, a neki izveštavaju da su primetili značajna poboljšanja koja P40 telefoni implementiraju.

Prema navodima jednog izvora, nova serija će "garantovati nove rekorde" u mobilnom fotografisanju sa prilagođenim RYYB senzorom, boljim i dužim zumiranjem i novim opcijama materijala.

Kada je u pitanju pomenuti RYYB senzor, jedan zvaničnik Huaweija je istakao da je kompanija investirala dosta u ovu tehnologiju, koju želi da iskoristi maksimalno.

Huawei P telefoni dobijaju osveženu paletu boja nekoliko meseci nakon prvobitne objave, ali izgleda da će ovoga puta Vegan Leather Orange i Vegan Leather Green varijante biti dostupne od starta.

Izvor: GSMArena

Sertifikat potvrđuje 5G podršku za Huawei P40 i P40 Pro

Sertifikat potvrđuje 5G podršku za Huawei P40 i P40 Pro

Huawei će kasnije tokom marta predstaviti P40 liniju telefona, a očekuju se standardni P40, P40 pro sa tri kamere i periskop senzorom, kao i P40 Premium sa pet kamera.

Iako se verovalo da će telefoni imati podršku za 5G mrežu, sada je tajlandsko NTBC sertifikaciono telo to i potvrdilo preko Huawei P40 5G i Huawei P40 Pro 5G oznaka. Telefoni, sa brojevima modela ANA-NX9 i ELS-NX9, su se pojavili na sertifikaciji, koja ne otkriva druge detalje.

Postojanje podrške za 5G konekciju je, doduše, jasan pokazatelj da će Huawei P40 i P40 Pro telefone pokretati Kirin 990 5G čipset.

Huaweijeva prezentacija je zakazana za 26. mart u Parizu, a biće održana u formi onlajn streaminga.

Sertifikovan je novi Nokia XpressMusic telefon

Sertifikovan je novi Nokia XpressMusic telefon

Nokia TA-1212 telefona, sa izgledom koji podseća na XpressMusic, dobio je 3C sertifikaciju, što ukazuje na to da će uskoro biti objavljen. Sertifikat potvrđuje da je u pitanju klasični mobilni telefon, sa 2G podrškom.

Kina, kao i zemlje Evroazijske Unije (gde je telefon takođe sertifikovan), još uvek imaju staromodne mreže, tako da na tim tržištima još uvek postoji potražnja za telefon ovog tipa.

Sertifikacija takođe otkriva i da telefon ima osnovni punjač, jačine svega 550mAh. Baterija uređaja je kapaciteta 1200mAh, ali kako se radi o "feature" telefonu, očekuje se da će imati dug radni vek sa jednim punjenjem.

Motorola će svoj premijum telefon predstaviti 22. aprila

Kao što je u decembru obećano, Motorola je sada objavila da će svoj novi premijum telefon zvanično predstaviti tokom aprila. Telefon će biti objavljen tokom kompanijinog E-vent događaja, koji će biti virtuelna prezentacija i održaće se 22. aprila.

Motorola je objavila kratki promotivni tizer, koji ne otkriva mnogo o samom uređaju, sem ugla telefona koji izgleda ima displej sa "waterfall" ivicama.

Proteklo je dosta vremena od kako je Motorola predstavila pravi premijum telefon. Poslednji ovakav uređaj je bio Moto Z2 Force, koji je objavljen sredinom 2017. godine. Od tada, kompanija se uglavnom fokusirala na pružanje pristupačnijih standardnih i 5G rešenja.

Motorola će ove godine koristiti Snapdragon 765 i Snapdragon 865 čipove u svojim telefonima, tako da će ono što bude objavljeno naredne nedelje svakako biti 5G uređaj.

Izvor: Neowin

Nokia 9.3 PureView će snimati 8K video i imaće ekskluzivne ZEISS efekte

Nokia 9.3 PureView će snimati 8K video i imaće ekskluzivne ZEISS efekte

HMD planira da dosta uloži u razvoj kamera Nokia 9.3 PureView telefona. Ranije smo već čuli da će telefon imati 108MP senzor, a sada izvori tvrde da će kamera snimati 8K video @30fps.

Ovo će se desiti samo ukoliko inženjeri budu zadovoljni rezultatima, a trenutno vredno rade na finaliziranju procesorskih algoritama. Snapdragon 865 je jedan deo tog procesa, a ovaj čipset će zameniti prvobitno planirani Snapdragon 855.

Kada su u pitanju fotografije, HMD se fokusira na Pro i Night modove. Za Pro mod biće prerađene ručne kontrole i algoritmi za obradu fotografija. Night mod će koristiti prednosti većih piksela i OIS podrške. ZEISS će takođe biti tu, sa podrškom za ekskluzivne ZEISS efekte.

Nokia 9.3 PureView bi mogao biti objavljen u avgustu ili septembru.

Izvor: NokiaPowerUser

Specifikacije i renderi Samsung Galaxy A21s telefona

Specifikacije i renderi Samsung Galaxy A21s telefona

Samsung Galaxy A21s bi mogao biti predstavljen uskoro, a u međuvremenu su se pojavili renderi telefona, zajedno sa specifikacijama i informacijama o ceni.

Galaxy A21s koristi 6.5-inčni PLS TFT displej sa 1600 x 720p rezolucijom, sa punch-hole otvorom u gornjem levom uglu, gde je smeštena 13MP selfi kamera.

s2_27.jpg

Na poleđini se nalazi senzor otiska prsta, kao i sistem sa četiri kamere: 48MP F/2.0 glavna, 8MP F/2.0 ultraširoka i 2MP makro. Svrha četvrtog senzora nije poznata, ali se najverovatnije radi o senzoru dubine.

Telefon pokreće Exynos 850 čipset, u kombinaciji sa 3GB RAM-a. Operativni sistem je Android 10 uz One UI, a biće dostupne dve opcije za skladšni prostor: 32GB i 64GB (uz microSD slot).

s3_15.jpg

Galaxy A21s će imati bateriju kapaciteta 5000mAh, koja se puni preko USB-C porta. Biće prisutan i 3.5mm priključak za slušalice. Telefon će podržavati 4G mreže, a imaće i Bluetooth 5.0 i NFC.

Očekuje se da će Samsung Galaxy A21s biti predstavljen do kraja meseca, kao i da će imati početnu cenu od 199 ili 209 evra.

Izvor: WinFuture

Poznati detalji o Exynos 880 čipsetu

Poznati detalji o Exynos 880 čipsetu

Samsung sprema Exynos 880 čipset, a u pitanju je mobilni procesor sa 5G podrškom koji će biti alternativa za Qualcommove Snapdragon 765G i 768 modele iz srednjeg segmenta tržišta.

Dojavljivač Digital Chat Station je objavio neke detalje o novom čipsetu. Exynos 880 će imati dva velika Cortex-A77 jezgra i šest manjih A55 jezgara. GPU je Mali-G76. Očekuje se i integrisani 5G modem, kao kod Exynos 980 modela.

Ukupno gledano, Exynos 880 je u velikoj meri sličan 980 čipu, ali sa nešto slabijim potencijalom u domenu performansi. S druge strane, Exynos 880 je veoma blizu Snapdragon 765G modelu, s tim što Qualcommov čip koristi Kryo 475, zasnovan na starijim A76 (Prime i Gold) i A55 (Silver) jezgrima.

LG V60 ThinQ prava je inovacija napravljena za sve vaše omiljene trenutke. Snimite svaki detalj pomoću audio i video mogućnosti višeg nivoa. Cenite snagu i inovativnost 5G povezivanja. Ove značajke omogućuju vam stvaranje autentičnih trenutaka i njihovo deljenje sa svetom, uspostavljajući stvarne veze na tom putu. Uz beskonačan broj načina za više zadataka, ovaj 5G telefon sa 6,8-inčnim OLED ekranom transformiraće će mobilno iskustvo.
  • 10MP AF Front Camera
  • 8K Video Recording
  • Long Lasting 5,000 mAh Battery (Typ)
  • 5G Capable
  • Super Steady Cam
  • Capturing Voice Bokeh
  • ASMR Recording with 4 MIC
  • Android 10.0 OS
  • LG Pay

Izvor:Androidcentral

Da li je moguće da u Rep. Srbiji nema baterije za Gigabyte GSMART classic pro??? Zvao sam jedno 50 servisa i distributera i mrka kapa...
Sad

Oprostite što smaram, ali ako neko ima bateriju za gsmart classic pro, kupio bih je... Telefon i dalje šljaka solidno, ali baterija je crkla skroz.
Možete odgovorite ovde ili na mejl stefanstefanich@gmail.com, kako Vam odgovara...

Unapred zahvalan!
Smile

Da li je moguće da u Rep. Srbiji nema baterije za Gigabyte GSMART classic pro??? Zvao sam jedno 50 servisa i distributera i mrka kapa...
Sad

Oprostite što smaram, ali ako neko ima bateriju za gsmart classic pro, kupio bih je... Telefon i dalje šljaka solidno, ali baterija je crkla skroz.
Možete odgovorite ovde ili na mejl stefanstefanich@gmail.com, kako Vam odgovara...

Unapred zahvalan!
Smile
Moguće! Debilni POHLEPNI prokapitalistički majmuni proizvode toliko 'raznih' modela ISTOG S*ANJA da se ni jednoj trgovini NE isplati na neviđeno i bez velike mogućnosti prodaje toga, naručivati rezervne delove za sve to 'RAZNO' SMEĆE! Uglavnom se koristimo raznim online-trgovinama za takve stvari....

Moguće! Debilni POHLEPNI prokapitalistički majmuni proizvode toliko 'raznih' modela ISTOG S*ANJA da se ni jednoj trgovini NE isplati na neviđeno i bez velike mogućnosti prodaje toga, naručivati rezervne delove za sve to 'RAZNO' SMEĆE! Uglavnom se koristimo raznim online-trgovinama za takve stvari....
Pa kaže, nedavno sam imao taj problem! Sony Xperia Z3 model... ALI, postoje barem dve vrste baterija sa različitim kabelima za to ISTO govance!? Svakog stotog projektanta u svetu bi trebalo javno OBESITI, a svakog desetog javno bičevati kako bi se očuvala ekologija i životna sredina, odnosno, ništa bez Rad, Red i Disciplina! :zcepanje: :zcepanje:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=sony+xperia+z3+battery&_sacat=0

Ljudi, mozda nekom treba, prodajem Smartwatch dz09, sve ispravan, sa folijom na ekranu, samo proban, dobijen na poklon, a hteo bih da ga "utopim" jer ne volim takve satove.Pametan, moze sim i memorijska u njega.One ikonice mi deluju kao da je Android 2.x ili 4.x u njemu, ima razne aplikacije, pa i one za net, zove, salje sms, ima kameru, ma satcina za one koji to vole. Dao bih ga za 1200 din + ptt jer vidim da se tako krecu cene polovnih, a ovaj je nov.

DZ09 i slicne serije pametnih satova nemaju Android vec se pokrecu uz pomoc posebnog operativnog sistema dizajniranog za MTK cipove koji je nazalost zatvorenog tipa. Ali odlicno komuniciraju sa ostalim Android uredjajima.

Imam pitanje. Kako mogu dobiti Radio FM na Huawei Y6 2019, nedavno kada udjem u isti mi izlazi nije dostupno u mom regionu
Probaj ovu aplikaciju

https://apkpure.com/nextradio-free-live-fm-radio/com.nextradioapp.nextradio

Ne garantujem da ce raditi, ali probaj, stos je sto svaki mobilni telefon ima FM chip u sebi, kod nekih je aktiviran a kod nekih ne, u zavisnosti da li to proizvodjac dozvoljava ili ne, konkretan razlog ne znam ni ja ali najverovatnnije ih ima vise jedan od njih je i taj da pojedina muzicka udruzenja vrse pritisak da se muzika slusa preko njihovih online/stream servisa, zato neces nigde naci pravu FM aplikaciju na Google Play prodavnici, sve zahtevaju internet konekciju.

Poslednja izmena:
Probaj ovu aplikaciju

https://apkpure.com/nextradio-free-live-fm-radio/com.nextradioapp.nextradio

Ne garantujem da ce raditi, ali probaj, stos je sto svaki mobilni telefon ima FM chip u sebi, kod nekih je aktiviran a kod nekih ne, u zavisnosti da li to proizvodjac dozvoljava ili ne, konkretan razlog ne znam ni ja ali najverovatnnije ih ima vise jedan od njih je i taj da pojedina muzicka udruzenja vrse pritisak da se muzika slusa preko njihovih online/stream servisa, zato neces nigde naci pravu FM aplikaciju na Google Play prodavnici, sve zahtevaju internet konekciju.
Pa to, ja ne zelim online radio ali me oni izgleda teraju

Pomogite! Imam kineski mobilni sa androidom.Na po minut se ukljucuje ekran sam od sebe, nema nikakvog obavestenja i opet ode u stend baj.Pre je iskakalo obavestenje koje su aplikacije u pozadini i jedu bateriju, nasao sam kako i iskljucio to obavestenje, ali sada bez icega on se iskljucuje i ukljucuje i tako i jede bateriju i ako mi je recimo u dzepu moze da se otkljuca i pravi sranja.Inace sistem je android 8

Pomogite! Imam kineski mobilni sa androidom.Na po minut se ukljucuje ekran sam od sebe, nema nikakvog obavestenja i opet ode u stend baj.Pre je iskakalo obavestenje koje su aplikacije u pozadini i jedu bateriju, nasao sam kako i iskljucio to obavestenje, ali sada bez icega on se iskljucuje i ukljucuje i tako i jede bateriju i ako mi je recimo u dzepu moze da se otkljuca i pravi sranja.Inace sistem je android 8
Који је то Кинески мобилни телефон?

Back