Android

Naime, da ne otvaram novu temu pa cu ovde da pitam. Kako da uskladim sadrzaj android telefona sa internetom? znaci sve, tj sacuvane stranici iz opere mini, kontakte iz sim kartice i podesavanja telefona?

back up preko softwera

znam, znam. opera mini link. Ali nece, otkako sam rotovao telefon, ne mogu da uskladim i vratim sync na fon. Valjda su rotovani telefoni zabranjeni da koriste tu opciju, kao i to sto sam ranije sacuvane strane O.M. pronasao i premestio na m.karticu, i dzabe da ih stavljam u folder data/data/opera mini/files kada udjem u program ne budu u sacuvanim stranicama.
Root ne moze!

Recimo neke koje sam video u ponudi: Krstarica, Yahoo, Zumzi, Kupindo (verovatno ima gomila istih)... meni je beskorisno instalirati zauzima kolko tolko mesta na disku a mogu da otvorim preko sajta.

Ljudi treba mi mala pomoć.Evo o čemu se radi.Imam Sony Xperia L,android 4.2.2 ,pre neki dan mi je jednostavno nestala fabrička aplikacija (ikonica) "Sat i alarm",znam da je nisam izbrisao,sada ne mogu da podešavam alarm,ustvari alarm mi više ne postoji praktično!Da li je neko imao slično iskustvo?Da li mogu da povratim aplikaciju nekako???Hvala unapred.

idi levo desno dal se zagubila ili si je bas ubacio u korpu

- - - - - - - - - -

posle par x levo kad odes ima opcija search apps

- - - - - - - - - -

ima i most used ako nadjes onda je duze drzis i dodas

Imam jedan probemcic koji je smesan ali ja ne mogu da ga resim.
Naime radi se o broju tj. kolicini slova u porukama gde ne mogu da ispisem dugacke poruke nego samo neke kratke od svega 70 slova.
Jel zna neko gde se to moze i dali uopste moze namestiti da pisem koliko hocu jer ovako moram da pisem vise poruka?
Da ne zaboravim da se radi o Sony Xperia Acro S telefonu android 4.0.4.
Hvala unapred.

znam da je po nkom standardu 160 znakova a posto j kod tebe malo vise od polovine pravac servis moguce je da je do aparata, provajder nije jer bi svi imali isti problem, jedino sto i pada na pamet ovako ujutru u 7:33 je, da li si instalirao neku Aplikaciju za SMS ili Viber jer moguce je da one imaju neku "kontrolu" SMS-a

Da li bi neka dobra duša mogla da mi objasni kako (na HTC DESIRE 516) da podesim zvuk poruka?
Ne nalazim tu opciju u podešavanjima telefona niti u podešavanjima poruka. :aha:
Nemoguće da ne postoji...

...probaj u podesavanju zvuka...mislim da ces to tamo naci....

- - - - - - - - - -

...ovaj moj krs je poceo da se restartuje svaki dan...znaci da poludis, taman mislis radi normalno on se ugasio ...pa "cuti"sat dva pa se "upali" i radi najnormalije...e
samo da dodje septembar da mogu da uzmem nov..ima da danem dusom skroz....znaci nikom ga preporucila ne bi u zivotu...

Kako najlakše da za svoj Android telefon (verzija 4.4.4) preuzmem tastaturu sa našom ćirilicom? Srpska ima samo latinicu, a makedonska nema slova Ђ i Ћ. Takođe, postoji li način da mi jedan SMS ne bude ograničen na 70 karaktera kad hoću da ga pišem ćirilicom ili da se vide latinična slova sa kvačicama?

Kako najlakše da za svoj Android telefon (verzija 4.4.4) preuzmem tastaturu sa našom ćirilicom? Srpska ima samo latinicu, a makedonska nema slova Ђ i Ћ. Takođe, postoji li način da mi jedan SMS ne bude ograničen na 70 karaktera kad hoću da ga pišem ćirilicom ili da se vide latinična slova sa kvačicama?

https://play.google.com/store/apps/details?id=abrakadabra.keyboard.serbian&hl=en Mozda ovako nesto ?

Sto se tice ogranicenja cirilice na 70 karaktera , povecavanje je teoretski nemoguce , i ne postoji nacin niti softver koji ce ikada povecati taj limit sem ako tehnologija ne promeni nesto.

Iz prostog razloga sto SMS sistem u praksi ne odredjuje broj slova , vec broj bitova , engleski alfabet je standardno/univerzalno ASCII sistemsko pismo (Univerzalni -standardni kod za razmenu elektronskih informacija) ciji karakteri sadrze 7 bitova po slovu (medju koje spada celokupna tzv. osisana latinica ciji karakteri zauzimaju minimalan broj bit-ova) , dok cirilica koja je naknadno razvojem tehnologije ubacena spada u UTF-16 format k i sastoji se od 16 bitova po karakteru , tako da se iz tog razloga naplacuje vise .

Sto se tice latinicnih slova sa kvacicama , i ona takodje ne spadaju u standardne prvobitne sistemske ASCII karaktere , i mislim da zauzimaju takodje 16 bitova , tako da ogranicenje postoji i za njih .

Poslednja izmena:

Back