gost 352012
Domaćin
- Poruka
- 3.964
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i još jedno pitanje.. šta znači to rutovanje? čemu služi?![]()
Rootovanje telefona .
Ukratko svaki android uredjaj ima deo memorije koja trazi administratorsku privilegiju , i podaci na njoj su "write - protected" / zakljucani )slicno kao i read/write admin privilegija na racunaru. Tako da se mnoge stvari/fajlovi /skripte ne mogu editovati . Tako da napredni korisnik nema 'full" pristup svim sistemskim fajlovima. Neke od privilegija su na primer menjanje start-up animacije , menjanje nekih sistemskih nepromenljivih melodija kao sto je npr. zvuk kamere i jos dosta toga . Generalno korisnik tada ima potpun pristup celom sistemu .
Ali je stvar u tome da se nakon root-ovanja gubi garancija telefona.
sve je ok.. osim što nisam rešila problem koji sam imala..i dalje ne valja video...
![]()
jaoooooo...![]()
![]()
rešila sam problem...
do problema je dolazilo kod prebacivanja fajlova sa kompa na telefon... prebacivala sam ih preko usb kabla i nije valjalo.. sad sam ubacila karticu u komp, prebacila fajlove, vratila je u telefon... i sve normalno radi...![]()
Hahaha . Dobro je onda .![]()
Osecaj se slobodnim da postavis bilo kakvo pitanje / misljenje ... vezano za Android platformu na ovoj temi . Ako neko zna odgovor , odgovorice ti na bilo koje tvoje pitanje nebitno koliko je dugacko![]()
..pa ajde da pitam onda
..imam ZTE Blade G star od prilike 9 meseci...posto se on dobija bez memorijske kartice, kupila sam je nedavno i podesila (ustvari ne ja nego servis), i sad mene zanima
posto je kartica 8 GB, kako je moguce da malo malo, telefon kaze da je pun i da mora da se birise kojesta, da bi radio kako trebao cemu se radi?
..kad udjem na memoriju, pise da ima interne memorije slobodne jos recimo 200 i nesto MB, a ono vezano za karticu nista...i kao da je ni nema..jedino sto mi cuva
fotke koje imam od ranije, sve novo cim slikam vise od 10 slika, stize opomena da je preopterecne, da su fotke velike i svakakve neke gluposti...
...onda recimo dok to sve ne obrisem nece da radi ni Viber ni nista...pojma nemam sta se desava i zasto je to tako?
...ako neko zna bilo bi od pomoci, i da napise sta i kakko treba odraditi da bi ta memorijska imala koristi ikakve, ali na srpskom jer je telefon tako podesen...hvala![]()
evo ja da probam na brzinu i ukratko da objasnim...
ovako.. postoje interna i eksterna memorija.. interna je memorija je ona koju poseduje sam telefon, a eksterna je ta memorijska kartica koju koristiš...
sve ono što instaliraš na telefonu, sve aplikacije, ide na internu memoriju... neke od tih aplikacija je moguće prebaciti i na memorijsku karticu, kako bi oslobodila malo internu memoriju... i to je moguće uraditi preko aplikacije za koju ću ti naknadno dati link...
kameru bi trebalo da podesiš da slike skladišti na karticu, a ne u memoriju telefona... pročačkaj po opcijama kamere, pa ako ne nađeš, javi da te navodim...
odoh sad da pronađem aplikaciju za prebacivanje aplikacija na memorijsku karticu, pa ti šaljem link...![]()
evo možeš da pokušaš sa ovom aplikacijom da prebaciš neke od instaliranih aplikacija na memorijsku karticu:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ljmobile.move.app
...aha..evo skinula aplikaciju, i vidim da je ocitala aplikacije koje su instalirane...sta dalje...vidim svud stoji zeleni kvadratic i pise "move"..sta sad???
pa klikneš na Move i prebaciće ih na karticu...![]()
...od svega samo Instagram moze na SD karticu![]()
onda ti to i nije neka pomoć... a vidi da rešiš skladištenje slika, da se čuvaju na kartici, a ne na internoj memoriji... to ti je ustvari najveći problem...
...pa da bas to...nekako mi se cini da mi kartica ne sluzi mnogo, ona mi cuva stare fotke, ali novo nista, i sad cim imam vise od maximum 10 fotki, stalno
stize opomena da brisem jer su velike...haos..
e sad ovako, ja ću ti reći kako to kod mene izgleda, a kod tebe možda neće biti baš identično ako imaš drugačiju verziju androida.. mada ne bi trebalo mnogo da se razlikuje...
uključiš kameru... pa ideš na podešavanja... kod mene se podešavanja otvaraju klikom na levi taster telefona...
meni tu daje da biram Brza podešavanja ili Podešavanja...
idem na Podešavanja... pa mi tu daje 3 vrste podešavanja... za sliku, video i opšta podešavanja... sve je označeno sličicom...
prebacim na sličicu onog kao zupčanika, da me prebaci na opšta podešavanja...
izlistam taj meni na dole i negde pri kraju imam opciju Čuvanje..
tu kliknem, pa prebacim na Memorijska kartica..
...kad udjem na ta podesavanja kamere, uopste nemam opciju Cuvanje...
..ima ovako redom...rezim scene, mreza, tonovi okidaca, velicina slike, lice, slike, balans bele, iso, trajanje pri.., geo-tag, anti-band, vrati na podrazumevano...
i to je to...
to su podešavanja isključivo za slike.. moraš da dođeš do opštih podešavanja kamere...
Комтрејд НИКАДА не уваљује фалсификате. Фирма има свој реноме и добру репутацију. Сећам се кад сам хтео да купим Галакси Јанг говорили су ми да има много кинеза и да будем опрезан, па уемсто да пазарим за 100 ја сам искеширао 130 евра у горе поменутој фирми.samo me zbunjuje sto gledam na netu u win win-u je npr. cena 100 evra dok je u comtrade-u 150.