Android

Samsung Galaxy S20 5G se pojavio na Geekbenchu sa 12GB RAM-a i Snapdragon 865 čipsetom

1579275323996.png

Samsungova dolazeća Galaxy S20 linija telefona je predmet velikog broja vesti, glasina i procurelih informacija u poslednje vreme, a najnovije informacije nam stižu sa Geekbench listinga gde je primećen Galaxy S20 5G.

Ovo je najmanji od tri S20 modela, koliko se očekuje da će Samsung predstaviti, a veruje se da će imati 6.2-inčni ekran, 4000mAh bateriju i Snapdragon 865/Exynos 9830 čipset.

Listing uređaja otkriva broj modela SM-G981U, koji pokreće Snapdragon 865 SoC u kombinaciji sa 12GB RAM-a. Očekuje se da će ovo biti osnovna memorijska konfiguracija na svim S20 modelima.

Ostatak specifikacija Galaxy S20 modela je i dalje u domenu glasina, ali se očekuje sistem sa tri kamere (12MP glavna + 64MP telefoto + 12MP ultraširoka).

Samsung Galaxy S20 linija telefona će biti predstavljena 11. februara, a tokom Unpacked događaja se očekuje i objava Galaxy Z Flip fleksibilnog modela.

Izvor: GSMArena

Huawei P40 Pro će imati Quad Quad Bayer senzor

1579275664789.png

Glavna kamera na Huawei P40 Pro telefonu će navodno biti centrirana oko 52MP image senzora (1/1.33"). Nove informacije sada sugerišu da će ovaj senzor kreirati kompanija Sony i da će imati "16-in-1" tehnologiju.

Senzor ima naziv "Quad Quad Bayer", s obzirom na to da radi dve 4-in-1 konverzije kako bi dostigao 16-in-1 nivo. Ovo će se koristiti samo za video i fotografije koje se kreiraju u izuzetno mračnim uslovima.

Za dnevne snimke, samo jedna 4-in-1 konverzija će se obavljati, što će rezultirati snimcima od 13MP. Ovo će verovatno biti tradicionalni Quad Bayer proces binovanja (ili možda Quad RYYB).

Očekuje se da će P40 Pro imati kameru sa 10x optičkim zumiranjem. Kako bi ovo izveo, Huawei navodno koristi dizajn sa dve prizme (aktuelne periskop kamere imaju samo jednu prizmu).

Huawei je ranije zaštitio nazive različitih termina, kao što su Quad Curve Overflow, Ultra Vision Camera i Ultra Vision Sensor, kao i 5G AR. Očekuje se da ćemo saznati šta označavaju ovi termini, tokom kompanijine prezentacije zakazane za mart.

Poster otkriva varijante boja Huawei P40 Pro telefona

1579275777819.png

Ovih dana su se pojavili renderi Huawei P40 telefona, koji su otkrili izgled prednje strane i poleđine uređaja. Sada se pojavila fotografija koja potvrđuje dizajn Huawei P40 Pro modela, kao i varijante boja u kojima će telefon biti dostupan.

Kako je vidljivo na fotografiji, Huawei P40 Pro će stići u pet boja. To su Crna, Blush Gold, Silver Frost, Deep Sea Blue i Ice White sa gradijent završnicom. Kompanija tvrdi da će standardni P40 model biti dostupan u istih pet opcija boja.

Huawei P40 Pro ima punch-hole otvor ovalnog oblika u displeju, gde su smeštene dve prednje kamere. Ekran bi mogao imati veličinu od 6.5 ili 6.7 inča i biće četvorostruko zakrivljen. S druge strane, P40 bi mogao imati 6.2-inčni ili 6.3-inčni ravan displej. Oba telefona stižu sa OLED ekranima u koje je implementiran senzor otiska prsta. Sve će pokretati Kirin 990 5G čipset.

Huawei P40 serija će biti ozvaničena tokom marta u Parizu.

Izvor: 91Mobiles

Poznati detalji o kamerama sva tri Samsung Galaxy S20 telefona

1579276109619.png

Dojavljivač Ice Universe je objavio fotografije modela senzora koji će se koristiti u Samsung Galaxy S20 familiji telefona. Fotografije pokazuju da će južnokorejska kompanija koristiti miks Samsung i Sony senzora.

Počevši od najjačeg modela, glavna kamera za Samsung Galaxy S20 Ultra će koristiti S5KHM1, koji je 108MP senzor. Ovo je izgleda prilagođena verzija, pošto Samsung ima još jedan senzor (koji se koristi u Xiaomi Mi Note 10 telefonu) sa oznakom S5KHMX.

Uz glavnu kameru se nalaze i S5KGH1 ultraširoki, 44MP ISOCELL Slim senzor, 1/2.65" sa 0.7µm piksela i Tetra cell filterom (Samsungova varijanta za Quad Bayer). Telefoto kamera ima Sony IMX586 senzor od 48MP, sa 1/2" i 0.8µm veličinom piksela.

samsung2_73.jpg

Samsung Galaxy S20+ kamera moduli su se pojavili nedavno, a identični su Galaxy S20 sistemu uz dodatak ToF senzora (IMX516). Ultra model će koristiti IMX518 ToF senzor. Glavna kamera ima Sony IMX555 12MP kameru sa 1.8µm pikselima. S5KGW2 je senzor za telefoto kameru. Na kraju, ultraširoka kamera koristi S5K2LA senzor sa 12MP rezolucijom.

Sva tri Samsung Galaxy S20 modela koriste Sony IMX374 senzor za selfi kamere. U pitanju je 10MP senzor sa 1.22µm pikselima i Dual Pixel autofokusom.

Google sprema nove telefone iz srednjeg segmenta

1579276425036.png

Google je liniju telefona iz srednjeg segmenta predstavio po prvi put tokom 2019. godine, a fanovi očekuju da će se to desiti i tokom ove godine. Prema novim informacijama, telefoni za 2020. godinu, koji bi trebalo da nose nazive Pixel 4a i Pixel 4a XL, su već u razvoju sa Snadpragon 730 i Snapdragon 765 čipovima.

Google obično svojim telefonima daje kodna imena po ribama, pa tako sada imamo Sunfish, Redfin i Bramble. Prvi je uređaj sa SD730 platformom, dok su Redfin i Bramble modeli sa Snapdragon 765 čipsetom.

Redfin se razvija na Androidu 10, dok nema informacija za Bramble. Veruje se da je Redfin zapravo referentni test model, dok je Bramble konkretni Pixel 4a XL. Ukoliko Pixel 4a XL zaista dobije Snapdragon 765, koji ima integrisani 5G modem, mogao bi biti u pitanju telefon za gornji srednji segment tržišta.

Xiaomi Mi 10 poster otkriva datum objave telefona

1579538656018.png

Nekoliko izveštaja od ranije je sugerisalo da će Xiaomi svoje Mi 10 i Mi 10 Pro telefone predstaviti početkom februara. Rečeno je i da će Mi 10 serija biti ozvaničena pre nego što Samsung najavi Galaxy 20, S20+, S20 Ultra 5G i Galaxy Z Flip modele 11. februara.

Sada se pojavila fotografija postera koji sugeriše da će Xiaomi Mi 10 prezentacija takođe biti održana 11. februara. Poster otkriva da će se Xiaomi Mi 10 prezentacija održati u Pekingu.

Očekuje se da će se serija sastojati od modela Xiaomi Mi 10 i Mi 10 Pro. Mogao bi postojati i Mi 10 SE, koji bi bio naslednik prošlogodišnjeg Mi 9 SE modela.

xiaomi2_118.jpg

Pored ovoga, renderi Mi 10 modela sa postera pokazuju da će telefon dizajn svoje kamere na poleđini pozajmiti od Xiaomi Mi MIX Alpha koncept telefona.

S obzirom da kredibilitet procurele fotografije postera nije moguće potvrditi, preporučuje se da pomenute informacije budu uzeti sa dozom rezerve dok se ne pojave neke zvanične informacije.

Izvor: PlayfulDroid

Evo i specifikacija kamera i baterija za Samsung Galaxy A31 i A41

1579538702048.png

Samsungova prerađena Galaxy A serija telefona je ostvarila veliki uspeh tokom 2019. godine, a južnokorejski gigant želi da se ovo desi i tokom 2020. za uređaje kao što su Galaxy A51 ili A71. Pored toga, Samsung će predstaviti i pristupačnije modele u vidu Galaxy A31 i A41.

Do sada nismo puno toga čuli o dva uređaja, ali sada nove procurele informacije nude uvid u neke detalje o pomenutim telefonima.

Galaxy A31 će, prema navodima, imati 48MP glavnu kameru, zajedno sa 5MP makro senzorom. Ovo će biti značajan pomak u odnosu na 16MP + 5MP kombinaciju sa A30 modela. Kada je u pitanju baterija, može se očekivati kapacitet od 5000mAh.

Galaxy A41 će takođe nuditi 48MP senzor, ali nema detalja o ostalim kamerama na poleđini. Prednja kamera bi trebalo da ima 25MP senzor.

Zahvaljujući prethodnim glasinama, znamo da će Galaxy A31 i A41 biti isporučeni sa 64GB skladišnog prostora. Još uvek nema informacija o tome kada bi se telefoni mogli pojaviti.

Izvor: SamMobile

Huawei će izgleda imati i treći P40 model - P40 Pro Premium

1579538854088.png

Nedavno su se pojavili renderi Huawei P40 Pro telefona sa četiri kamere na poleđini, iako se prethodno sugerisalo postojanje pet kamera senzora. Sada su se pojavili novi renderi koji prikazuju i četiri i pet kamera na poleđinu uređaja, što je unelo dodatnu zabunu.

Drugi set rendera stiže od strane pouzdanog dojavljivača @evleaks. Ono što će se verovatno dogoditi, jeste da će Huawei predstaviti tri nova telefona u okviru premijum P serije, umesto uobičajena dva modela.

Najjači premijum model (onaj koji stiže sa pet kamera), za koji se veruje da je Huawei P40 Pro Premium Edition, ima periskop telefoto objektiv sa 240mm žižnom daljinom. Pod pretpostavkom da glavna kamera ima 24mm objektiv, to bi trebalo da znači 10x optičko zumiranje. Poređenja radi, Huawei P40 Pro ima 125mm periskop objektiv i 5x optičko zumiranje.

huawei2_227.jpg

Oba telefona imaju i 18mm ultraširoku kameru. Dve dodatne kamere na P40 Pro Premium modelu su verovatno dodeljeni makro i ToF senzori. P40 Pro će imati ToF senzor, kao četvrtu kameru.

Samsung Galaxy Z Flip bi mogao biti jeftiniji od Motorola Razr 2019

1579538879254.png

Motorola Razr 2019 se u prodaji našao od novembra, po ceni od 1500 dolara. Međutim, ono što je pomalo razočaravajuće kod ovog modela jeste da stiže sa Snapdragon 710 čipsetom iz srednjeg segmenta, koji je u ovom trenutku zastareo. Samsung će uskoro objaviti Galaxy Z Flip fleksibilni "clamshell" model, koji se očekuje 11. februara. Očekuje se da će dolazak ovog uređaja biti veliki udarac za Motorola Razr 2019, jer je sugerisano da će koštati manje i imaće bolje specifikacije.

Prema navodima medija iz Južne Koreje, Galaxy Z Flip će imati cenu između milion vona i (oko 863 dolara) i 1,5 miliona vona (oko 1295 dolara). U bilo kojoj kombinaciji, Samsungov savitljivi telefon je jeftiniji od 1500 dolara koliko košta Motorola Razr. Pored toga Galaxy Z Flip će imati i bolje specifikacije od Razra.

Glasine su do sada otkrile da će Samsung Galaxy Z Flip imati 6.7-inčni AMOLED displej sa Infinity-O dizajnom. Ekran će imati ultra-tanko staklo, zaštićeno plastičnim filmom. Motorola Razr ima 6.2-inčni pOLED displej.

Snapdragon 855 mobile platforma pokreće Galaxy Z Flip, a telefon će imati bateriju kapaciteta 3300mAh, sa podrškom za 15W brzo punjenje. Razr telefon ima 2510mAh bateriju.

Za fotografisanje, Galaxy Z Flip će koristiti selfi kameru od 10MP, a tu je i sekundarni displej za proveravanje obaveštenja.

Honor V30 Pro je sada na drugom mestu DxOMark liste kamera

1579539028426.png

Huawei sa svojim brendovima trenutno drži prva tri mesta na DxOMark listi kamera za telefone, jer je Honor V30 Pro uspeo da se probije na drugo mesto po ukupnim performansama. Na testu kamera, telefon je ostvario ukupan rezultat od 122 poena (133 poena u segmentu fotografisanja i 100 poena za video).

Honor V30 Pro ima Sony IMX600 40MP glavnu kameru sa Quad-Bayer RYYB senzorom i Dual OIS podrškom. Tu je i 12MP ultraširoki senzor sa f/2.2 otvorom blende i 1/4-inčni 8MP telefoto modul sa 3x optičkim zumiranjem.

honor2_95.jpg

Opremljen pomenutim arsenalom, V30 Pro je uspeo da ostvari izuzetne rezultate na polju kvaliteta slike u različitim situacijima. DxOMark ukazuje na odlične performanse u uslovima slabog osvetljenja, visoke detalje i niske šumove, dok su mogućnosti zumiranja još jedna snažna karakteristika telefona. Kao jedina veća mana, pomenuti su povremeni problemi sa autofokusom.

Kada je u pitanju video, V30 Pro je sposoban za solidne snimke, uz renderovanje boja, stabilizaciju slike i ekspoziciju subjekta kao glavne pozitivne karakteristike.

Izvor: DxOMark

Novi sertifikovani Honor telefon bi mogao biti V30 Lite

Novi sertifikovani Honor telefon bi mogao biti V30 Lite

Nakon objave V30 i V30 Pro telefona, Honor izgleda radi na još jednom sličnom uređaju, bar ako posmatramo dizajn. Primećeni su modeli sa oznakama MOA-AL00 i MOA-TL00, koji su se pojavili na MIIT (Ministry of Industry and Information Technology) sertifikaciji.

Model MOA-AL00 jasno prikazuje dizajn kamera koji podseća na onaj sa V30 telefona. Ipak, vidljivo je da je srednji modul na poleđini zapravo LED blic, a ne kamera senzor. Honor očigledno nije želeo da implementira kompletan sistem sa tri kamere i na jeftiniji Honor V30 Lite.

Iz fotografija se mogu izvući neke druge informacije, kao što je postojanje izreza u obliku kapljice u ekranu. Telefon ima normalan taster za paljenje, umesto kombinacije sa senzorom otiska prsta kakav poseduju V30 i V30 Pro. S obzirom na to da na poleđini nije vidljiv čitač otiska prsta, pretpostavka je da je on implementiran u displej, koji bi u tom slučaju morao biti OLED tipa. Zanimljivo je da nijedna postojeća V30 varijanta nema ovakav displej, što sugeriše da bi senzor otiska prsta mogao biti i izostavljen.

Za sada ništa nije potvrđeno i sve je u domenu nagađanja. Ono što je sigurno i što MIIT sertifikat potvrđuje za MOA-AL00, jesu veličina od 159,07 x 74,06 x 9,04 milimetra, 6.3-inčni displej i 4900mAh baterija.

Xiaomi Mi 10 će imati 108MP kameru!

Xiaomi Mi 10 će imati 108MP kameru!

Očekuje se da će Xiaomi Mi 10 biti jedan od prvih telefona sa Snapdragon 865 čipsetom. Dojavljivač iz Kine, koji je uobičajeno pouzdan, je došao do informacija da će dolazeći premijum telefon imati 108MP kameru (isto kao kod Mi Note 10 modela).

Ovo će biti prvi telefon koji implementira i najnoviji Samsungov kamera senzor i najnoviji premijum Qualcomm čipset, što će Xiaomiju dati ranu prednost na izuzetno konkurentnom mobilnom tržištu.

Xiaomi Mi 10 bi trebalo da ima četiri kamere na poleđini i sličan dizajn Mi 9 modelu - vertikalni sistem u gornjem levom uglu, bez senzora otiska prsta ili bilo čega drugog na poleđini. S prednje strane će se verovatno naći OLED displej, sa punch-hole dizajnom za selfi kameru u gornjem levom uglu.

Ostale glasine sugerišu ultra-brzo punjenje do 66W za Pro varijantu telefona (što znači da bi se do vrha punio za oko 35 minuta), a sugeriše se da će baterija za Mi 10 Pro imati kapacitet od 4800mAh.

LG W20 primećen u Google Play listingu

LG W20 primećen u Google Play listingu

Nakon objave LG W10 i LG W30 modela iz donjeg segmenta u junu prošle godine, LG se sada sprema da predstavi još jedan telefon iz "W" serije.

Uređaj, pod nazivom LG W20, je primećen u Google Play konzoli, što ukazuje na to da će uskoro biti objavljen. Sudeći po oznaci, očekuje se da će telefon biti još jedan model iz nižeg segmenta, a koji bi po specifikacijama trebalo da se nađe između LG W10 i LG W30 modela.

Kada je u pitanju dizajn, očekuje se da će LG W20 imati izrez u obliku kapljice i veće okvire oko ekrana. Iako nije istaknuta veličina ekrana, listing otkriva da će diplej imati HD+ rezoluciju.

LG W20 će pokretati osmojezgarni Unisoc Spreadtrum SC9863A čipset i PowerVR GE8322 GPU (isti čip je prisutan i na Alcatel 1s i ZTE Blade A5 2019 modelima). Tu je i 3GB RAM-a i Android Pie OS. Očekivana cena telefona je oko 130 dolara.

Novi renderi sugerišu drugačiji izgled kamera za Samsung Galaxy S20 Ultra

Novi renderi sugerišu drugačiji izgled kamera za Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsungova dolazeća Galaxy S20 linija telefona će ponuditi nekoliko noviteta i premijernih karakteristika, koje do sada nismo imali priliku da vidimo na kompanijinim premijum modelima. Neki od najiščekivanijih noviteta tiču se kamera na poleđini. Raniji renderi su nam pružili uvid u to šta možemo da očekujemo, ali najnovije informacije sugerišu da će Galaxy S20 Ultra imati drugačiji sistem kamera od onoga što smo do sada viđali.

Dojavljivač Ishan Agarwal je objavio render sistema kamera na poleđini za S20 Ultra. Sistem kamera ima dizajn u dva tona, sa mat završnicom. Očekuje se da će Galaxy S20 Ultra imati novu 1080MP glavnu kameru, 12MP ultraširoki senzor i ToF senzor.

sam1_26.jpg

Međutim, glavna zvezda ovog kamera sistema bi zapravo mogao biti 48MP periskop, telefoto modul koji će biti sposoban za 10x optičko i 100x digitalno zumiranje. Prema novim informacijama, Samsung će ubaciti i "100x" znak pored periskop kamere, zajedno sa marketinškim nazivom.

sam2_348.jpg

Novi dizajn su potvrdili i dojavljivač IceUniverse i južnokorejski dizajner MINU. Od Samsungovog Unpacked događaja nas deli svega tri nedelje (11. februar), kada ćemo saznati sve detalje o Galaxy S20 seriji telefona.

Samsung sprema Galaxy Z savitljivi telefon sa dizajnom sa trostrukim preklopom

Samsung sprema Galaxy Z savitljivi telefon sa dizajnom sa trostrukim preklopom

Samsung Galaxy Fold je prvi savitljivi telefon južnokorejske kompanije, a objavljen je prošle godine. Očekuje se da će Samsung 11. februara predstaviti novi fleksibilni telefon - Galaxy Z Flip, zajedno sa Galasy S20 serijom. Međutim, dojavljivač iz Kine je objavio fotografiju koja pokazuje da Samsung sprema još jedan Galaxy Z savitljivi telefon, koji ima dizajn sa tri preklopa.

Samsung za cilj ima da tokom 2020. godine proda šest miliona savitljivih telefona. Očekuje se da će Galaxy Z Flip imati početnu cenu od oko 860 dolara i biće kompanijin prvi savitljivi telefon za 2020. godinu. Galaxy Z Flip će koristiti Snapdragon 855 čipset.

Kada je u pitanju Galaxy Z sa trostrukim preklopom, ovo bi nogao biti naredni premijum model južnokorejske kompanije sa specifikacijama iz najvišeg segmenta. Ostaje da se vidi dali će više informacija o ovom uređaju biti objavljeno tokom Unpacked događaja u februaru.

Xiaomi Mi 10 Pro na prvim fotografijama uživo

Xiaomi Mi 10 Pro na prvim fotografijama uživo

Xiaomi će narednog meseca predstaviti Mi 10 liniju telefona, a do sada smo imali priliku da vidimo veliki broj različitih rendera, procurelih informacija i koncept ideja kako bi telefoni iz ove linije mogli izgledati. Sada su tu fotografije uživo koje pokazuju Mi 10 Pro.

Poleđina Mi 10 Pro telefona izgleda isto kao kod Mi Note 10 modela. Tri kamere su smeštene u sopstvenom sistemu, dok je tu i izdvojeni četvrti modul. Prisutan je i dual-LED blic. Pojavila se i fotografija maloprodajnog pakovanja, koja potvrđuje da se radi o 5G telefonu.

xiaomi2_119.jpg

Ostale fotografije otkrivaju USB-C port u dnu uređaja, SIM slot, IR blaster. Tu je i 65W punjač sa brojem modela M2001J1C. Nakon bolje provere, sugeriše se da je kamera na telefonu najverovatnije od 108MP, kako su i ranije glasine sugerisale.

Specifikacije i fotografije navodnog Poco F2 Lite telefona

Specifikacije i fotografije navodnog Poco F2 Lite telefona

Tokom 2019. godine nismo imali nove objave telefona u okviru Poco podbrenda kompoanije Xiaomi (koji je nedavno promovisan u zaseban brend), a Poco fanovi s nestrpljenjem iščekuju da kompanija predstavi naslednika izuzetno uspešnog Poco F1 modela iz 2018. godine.

YouTuber, pod imenom RatAtlas, je objavio neke procurele fotografije koje navodno prikazuju Poco F2 Lite telefon. On tvrdi da je fotografije i specifikacije telefona dobio preko e-maila od izvora čiji identitet nije otkriven. Fotografije pokazuju da navodni Poco F2 Lite ima ekran sa izrezom u obliku kapljice i nešto deblji donji okvir.

poco1.png

Stranica "About" za telefon otkriva Poco F2 Lite naziv i modifikovanu verziju MIUI interfejsa za Poco uređaje. Takođe, ističe se da telefon pokreće Snapdragon 765 čipset i da ima 6GB RAM-a.

poco3.png

Poco F2 Lite napaja 5000mAh baterija, a operativni sistem je Android 10. Sugeriše se da je telefon opremljen i kamerom veoma visoke rezolucije (verovatno 48MP ili veći senzor). Nije poznato da li je na poleđini sistem sa dve ili tri kamere.

Huawei je objavio punu listu telefona koji dobijaju EMUI 10 na globalnom nivou

Huawei je objavio punu listu telefona koji dobijaju EMUI 10 na globalnom nivou

Kada je Huawei predstavio EMUI 10, kompanija je istakla da će aktuelni telefoni za globalno tržište dobiti korisnički interfejs, prema sporazumu sa Google-om. Kompanija je sada objavila saopštenje, potvrđujući kompletnu listu uređaja koji se prodaju na globalnom tržištu i podobni su za osveženi korisnički interfejs, zasnovan na Androidu 10.

Počevši od ovog meseca, Mate 20 i P30 premijum linija će početi da dobija OTA ažuriranje, a više uređaja će se pridružiti kasnije tokom meseca. Kompletna lista telefona koji dobijaju ažuriranje uključuje:

Huawei P30 Pro
Huawei P30
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 X
Huawei nova 5T

Huawei Mate 20 RS Porsche Design
Huawei Mate 20 X 5G
Huawei P30 Lite
Huawei nova 4e
Huawei P20
Huawei P20 Pro
Huawei Mate 10
Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Porsche Design
Huawei Mate RS Porsche Design
Huawei Mate 20 Lite
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart+ 2019
Huawei P Smart Pro
Huawei P Smart Z
Huawei nova 4

Ova grupa uređaja uključuje sve telefone koji su kupljeni na tržištima van Kine. Oni koji su kupljeni u Kini, ili importovani sa kineskim softverom (nemaju Google servise) dobijaju drugačiji raspored i ažuriranje će verovatno dobiti ranije.

EMUI 10 implementira novi interfejs, redizajnirane aplikacije i sistemski Dark Mode. Tu su i poboljšane animacije, bolje performanse i sigurnost, kao i najnoviju verziju GPU Turbo softvera. Tu je i multi-screen kolaboracija, koja omogućava da Huawei telefoni bez problema komuniciraju sa računarima.

Tencent i Black Shark rade na zajedničkom gejming telefonu

Tencent i Black Shark rade na zajedničkom gejming telefonu

Tencent Games je jedna od najvećih svetskih gejming kompanija, a sa hitovima kao što su PUBG: Mobile i Arena of Valor radi se svakako o renomiranoj kompaniji u svetu mobilnih igara. Ranije smo već imali informacije i o kompanijinim ambicijama da kreira sopstveni gejming telefon.

Sada je Tencent Games objavio svoje planove o saradnji sa Black Sharkom na uređajima, kako sa hardverskom tako i sa softverskom optimizacijom.

Ovo nije prvi put da će Tencent sarađivati sa proizvođačem telefona, jer smo u julu već imali priliku da vidimo Tencent Edition Asus ROG Phone II. Novi sporazum sa Black Sharkom će se fokusirati na saradnju na polju gejming telefona, a glavni cilj je da se korisnicima ponudi poboljšano mobilno gejming iskustvo.

Iako nema jasnih znakova kakav konkretan uređaj se može očekivati, neke glasine sugerišu da će dolazeći Black Shark 3 biti prvi proizvod koji će proisteći iz saradnje dve kompanije. Očekuje se da će Black Shark 3 imati 120HZ QHD displej, Snapdragon 865 čipset i do 16GB RAM-a na 5G verziji.

Ovako izgleda 120Hz ekran OnePlus 8 Pro telefona

Ovako izgleda 120Hz ekran OnePlus 8 Pro telefona

Novi izveštaj sajta True Tech citira neimenovanog korisnika, koji tvrdi da je član OnePlus tima, a došao je u posed fotografije displeja OnePlus 8 Pro telefona.

Displej prikazuje 120Hz podešavanja za OnePlus 8 Pro, nešto što je i sama kompanija nedavno potvrdila za svoj dolazeći telefon. Novi displej će moći da prikazuje sadržaj ekrana u 120Hz, kao i u 90Hz i standardnih 60Hz.

Ono što izveštaj napominje jeste da nije sigurno da li će ekran moći da prikazuje 120Hz iznad Full HD+ rezolucije (očekuje se da će OnePlus 8 Pro imati QHD+ panel). Iznad displeja se nalazi okrugli punch-hole otvor za selfi kameru.

Očekuje se da će kineska kompanija objaviti tri varijante telefona, koje uključuju standardni, Lite i Pro model. Samo bi OnePlus 8 Pro trebalo da ima 120Hz displej. za sada još uvek nije poznato kada će telefoni biti ozvaničeni.

Izvor: True Tech

Samsung Galaxy Z Flip glavna kamera navodno ima 12MP senzor, a ne 108MP

Samsung Galaxy Z Flip glavna kamera navodno ima 12MP senzor, a ne 108MP

Samsungov dolazeći fleksibilni telefon je predmet procurelih informacija i glasina već duže vreme. Najnovije informacije stižu sa Twittera, a sugerišu da će glavna kamera telefona imati 12MP, a ne 108MP kako je tvrdio Bloomberg.

Prvobitno je postojala ideja da će Galaxy Z Flip i Galaxy S20 Ultra imati senzore sa izuzetno visokom rezolucoijom, ali ovo potiče iz perioda kada su se dva uređaja još uvek u vestima pominjala kao Galaxy Fold 2 i Galaxy S11.

Pored ovoga, objava preko Twittera sugeriše da će Samsung Galaxy Z Flip imati 6.7-inčni Dynamic AMOLED ekran, 10MP prednju kameru i 256GB prostora za skladištenje podataka. Takođe se pominju crna i ljubičasta boja za Z Flip. U međuvremenu su se pojavili i informacije o plavoj, crvenoj i roze ediciji za Južnu Koreju.

Ostale informacije o Samsung Galaxy Z Flip telefonu ukazuju na 15W brzo punjenje za 3300mAh bateriju, ultratanko staklo i plastiku na displeju. Galaxy Z Flip bi mogao biti predstavljen tokom Samsung Unpacked događaja 11. februara.

Samsung Galaxy S10 i Note10: Telefoni koji su obeležili 2019. godinu

Samsung Galaxy S10 i Note10: Telefoni koji su obeležili 2019. godinu

Saopštenje za javnost

U rastućoj industriji pametnih telefona, novi modeli izlaze svakog meseca, međutim samo oni najkvalitetniji uspeju da privuku pažnju i da svojim performansama zasluže poverenje korisnika. Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije uređaja su upravo takvi modeli, koji su se tokom protekle godine vrhunskim kvalitetom istakli u polju softvera, hardvera i dizajna.

Vizuelno upečatljivi Quad HD+ AMOLED Infinity-O displej na Galaxy S10+ modelu, osigurao je ovom telefonu sigurno mesto na mnogobrojnim top listama najboljih pametnih telefona za 2019. godinu, dok je DisplayMate, kompanija koja se bavi testiranjem uređaja, Galaxy S10 ocenio najvišom A+ ocenom ikada. U nezavisnoj analizi najboljih pametnih telefona koju je sprovelo poznato britansko udruženje potrošača Which? Galaxy S10 5G je zauzeo prvo mesto, dok su posle njega pozicionirani Galaxy Note 10+ 5G i Galaxy S10+, kao jedini modeli ocenjeni sa više od 90 odsto. Takođe, svi uređaji iz Galaxy S10 i Note10 serije označeni su titulom Best buy koju ovo udruženje dodeljuje za odličan kvalitet i vrhunske performanse u skladu sa cenom.

sam3_106.jpg

I za Galaxy Note10+ prošla godina je bila izuzetno dobra. Kamera profesionalnog ranga koja korisnicima omogućava da snimaju video sadržaje i fotografije kao nikada pre, definitivno je ostavila bez daha sve koji su je isprobali. Od strane prestižnog, svetski priznatog sajta za testiranje pametnih telefona DxO Mark, Galaxy Note10+ 5G je proglašen za telefon sa najboljom prednjom kamerom, kao i sa najboljom ultra-širokom kamerom. U komparativnom testu četiri najpopularnija modela pametnih telefona, ovaj flagship uređaj odneo je titulu najbolje kamere u ultra-širokoj kategoriji. DisplayMate je modelu Note10+ 5G dodelio i nagradu Najbolji displej pametnog telefona. Korisnici, mediji i stručna javnost su se složili da funkcionalnost i beskrajne mogućnosti koje Note10 serija pruža svojom kamerom, S Pen olovkom, odličnim displejom i korisnim aplikacijama, ovu seriju telefona čine besprekornom.

sam2_349.jpg

Domaća javnost je takođe pokazala veliko interesovanje za ove modele, posebno za Galaxy S10 seriju zahvaljujući čijoj prodaji je Samsung na našem tržištu ostvario izuzetne rezultate tokom 2019. godine. Stručni mediji su prepoznali Samsung flagship uređaje kao pametne telefone koji su mnogo više od jednostavnog sredstva za komunikaciju, pa je uticajni IT internet portal Benchmark.rs Galaxy Note10+ proglasio telefonom godine, koji „ima sve“, počevši od vrhunskog AMOLED ekrana i izdržljive baterije, sve do odličnih performansi koje nemaju konkurenciju. Takođe, list sa višedecenijskom tradicijom PC Press, je Galaxy S10 nagradio priznanjem Izbor urednika, njihovom najznačajnijom nagradom, budući da je telefon prepoznat kao spoj izuzetnih softverskih performansi, odlične kamere i vrhunskog dizajna, što ga čini sjajnim za svakodnevne potrebe korisnika.

Kompanija Samsung je oduvek bila predvodnik u inovacijama i uvođenju najsavremenijih tehnologija kod svojih uređaja, što se jasno videlo tokom prošle godine na primerima S10 i Note10 serija, ali i kroz Fold, prvi preklopivi pametni telefon, A80, model sa rotirajućim sistemom kamere, ili pak S10 5G sa podrškom za 5G mrežu.

Izvor: Samsung

Qualcomm predstavio tri nova čipseta za telefone iz srednjeg i donjeg segmenta

Qualcomm predstavio tri nova čipseta za telefone iz srednjeg i donjeg segmenta

Qualcomm je predstavio svoje nove čipsetove, koji su namenjeni telefonima iz donjeg i srednjeg segmenta tržišta. U pitanju su Snapdragon 720G, Snapdragon 662 i Snapdragon 460.

Snapdragon 720G obećava Elite Gaming funkcije kakve ima i Snapdragon 765G, sa podrškom za HDR, dinamički raspon boja i zvuk sa visokim kvalitetom sinhronizacije uz Qualcomm aptX Adaptive.

Snapdragon 662 će omogućiti podršku za tri kamere, što će biti prvi put za neki Qualcommov 6-series čipset. Snapdragon 460 će verovatno biti najpristupačniji u ovoj ponudi, ali će i dalje ponuditi poboljšanja performansi za CPU i GPU u odnosu na druge 4-series čipove.

Prema navodima Qualcomm India, proizvođač čipšova će pomenute mobilne procesore promovisati za 4G tržišta gde pristup ovoj konekciji i dalje nije perfektan. Takođe, sugeriše se da će Snapdragon 720G, Snapdragon 662 i Snapdragon 460 ponuditi gejming iskustvo po pristupačnijoj ceni.

Xiaomi i Realme su potvrdili da blisko sarađuju sa Qualcommom, kako bi predstavili telefone sa novim čipovima, uključujući i modele sa najzanimljivijim čipsetom - Snapdragon 720G.

Samsung Galaxy S20 serija telefona će imati i LTE varijante

Samsung Galaxy S20 serija telefona će imati i LTE varijante

Stranica za podršku za Samsung Galaxy S20+ LTE se nakratko pojavila na južnoameričkom sajtu kompanije Samsung, čime se potvrđuje postojanje LTE verzija Galaxy S20 linije telefona.

Sajt je izlistao Galaxy S20+ sa brojem modela SM-G985F, koji je drugačiji od SM-G986F broja modela koji pripada 5G varijanti telefona. Isto važi i za Galaxy S20 - model sa 5G podrškom ima broj modela SM-G981F, dok je LTE varijanta SM-G981F.

Moguće je da Samsung planira da ponudi LTE verzije telefona na tržištima gde 5G podrška još nije obezbeđena. Očekuje se da će bar za tržišta Južne Koreje i SAD, 5G verzije biti standardne.

Izvor: SamMobile

Back