jednog ..... koliko god glasova cuo ceo taj skup je ipak on sam .... sve sto sam sebi kaze. cuje, nedoumice, razmisljenje. sve je to ista osoba ... zamisli da njegovim mislima upravljaju demoni i andjeli ono materijalno, pa kada bi to onda covek samostalno razmisljao?
u meni cesto se desava da imam i pozitivnu i mracnu stranu koje su cesto u sukobu ali ja to ne dozivljavam kao vise ljudi u meni vec kao moju licnu opreznost. Jedno je optimisticno, drugo pesimisticno a ja trazim sredinu. Valjda sam ga dobro objasnila ...
Najveći problem nastaje kad čovek čvrsto reši da uradi nešto i kad dođe čas njegove ga misli nagovore da to ne uradi.
Pa se čovek vrati i počne da smišlja kako da ga sledeći put ne uzrade,
Recimo hoćemo da prestanemo da pušimo, i ako smo neodlučni onda kreće navala misli koje nas nagovaraju da ipak nastavimo, kreće nervoza, želja za cigarama, u na kraju podlegnemo i odustanemo od ideje da prestanemo da pušimo.
A onda osmislimo u svom umu motiv, zašto želimo da prestanemo, pa se tog motiva čvrsto držimo i gle prestanemo očas, nema misli koje nas nagovaraju da zapalimo. a zašto ih nema? zato što smo mi smišljajući motiv napravili nobve misli i kada krenu one koje bi da nas odvrate od ideje da prestanemo da pušimo, mi odmah na megdan izvedemo one koje podržavaju našu ideju,
I budući da u umu, u fokusu pažnje, u srcu, opstaju one misli koje hranimo svojom pažnjom mi uspevamo da prestanemo da pušimo bez problema i apstinencijalne krize.
Naš uim je pun misli oje direkno rade protiv našeg zdravlja pozivajući nas na razne srtvari koje nisu dobre, alkohol, droga , alavost u ishrani, razne stresne misli, Misli koje domose gnev, ljutnju,...
I mnogi ljudi bi rado promenili nešto u sebi a ne znaju kako to da urade, ne znaju da vladaju svojim umom,
Kada muškarac vidi zgodno žensko odmah kreću hormoni i požudne misli,
On mučenik misli da to on misli a ne zne da ga telo nagovara da širi vrstu.
On nema ideju da širi vrstu nego muj sveizgleda da bi sa njim bilo dobar provod.
Naš intelekt želje naše duše prevodi u misli i mi nemamo jasnupredstavu zašto radimo to šta radimo.
Kada u krvi nema nikotina ćelije alarrmiraju ozak i naš intelekt sada treba da nas nagovori da zapalimo jednu,
Uu nama se javlja misaoi želja da zapalimo i mi to i uradimo jer mislimo da su to naše misli,
A ustvari to naš ženski deo, naša duša vlada nad nama.
https://svitanje.rs/14-kako-se-gubi-dusa-i-kako-se-ona-moze-izgubiti/