And now... something different!

jbte ako je meni ista jasno...
ja ni u ludilu namjeru da jedem iskljucivo junk food, udebljam se ko svinja i konzumiram svakojake droge svjeze obrijana na celavo...:shock:
(e, a samo sam Blic "otvorila",Tita mi...)

O, Bože.:roll:
Mene ovde opet niko ne razume.
Časna reč, ako budem još jednom primetila da nekog zbunjujem, zauvek odlazim sa ovog forumu. Nabićete mi komplekse.

Nisam govorila o njenom izgledu, nego o popularnosti.

pa sad... :roll:

Nisi ti bio u Americi pa da vidis kako vlast moze od manje-jednakih da napravi debile a da ovi nisu svesni toga.
pa sad.. ja sam rodjena u americi.... i ostajem pri tome da chovek sam bira shta cje od sebe napraviti..
Brenu sam uzeo kao zacetnika, samim time je njena licna krivica veca od onih koji su samo deo plejade. Nije preterano veca, dovoljno je veca da je istaknem.

Zasto neko drustvo prigrli takvu vrstu muzike?

Ko moze da preduzme nesto?
Jel mozda ministarstvo kulture? Daj da ih izdovatamo, sve ministre kulture poslednjih 20 godina i na vesala... na sred Terazija!
Ili mozda vlada/vlast koja je zapostavila kulturni zivot Srbije pa su fekalije* isplivale na povrsinu, koja je ostala kao ledina nakon krcenja sume.
Ako je tako, nije li onda prisutna i krivica kulturnih radnika sto su nezasticen ostavili svoj prostor i to sto nisu reklamu iskoristili kao TF-ovci?

Ali, sve su to ipak price koje samo anesteziraju bol ali ne lece bolest.

Kako promeniti drustvo da odbaci TF, kako izleciti?
Pljuvanjem po TF, ne mislim da se ista postize.
Instaliranjem kulture?... nemoguce je instalirati kulturu!

A sta je sa TF u ostalim granama umetnosti: film, knjizevnost, slikarstvo...?

* = ((beep) ne mogu da pisem jer reci kao (beep), (beep), (beep), (beep) i (beep) jer su kaznjive)
vidi.. nisam ja nikakav pristalica brene ili bilo chega slichnog.. ali isto tako ne vidim ni poentu identifikacije krivca...
mislim... sad kriv je sloba kriva je brena kriv je ne znam ko... politika..
ako je neko kriv onda su to ljudi koji su odabrali da tako shto podrzhe... i ne mnogo manje oni koji su na sve to ostali ravnodushni, ne odreagovavshi (ako se tako kazhe?)
mislim.. postoji masa ljudi koja je devedesetih odrastala u srbiji i nije poklekla pred brenom etc
chovek koji misli da je brena super - pa i zasluzhuje da je slusha!

mislim.. ti bi sad da ti neko opravda razloge zashto je drushtvo primitivno... takvo je kakvo je... i to ma koliko se neko nadao da je to posledica rata, nemashtine, politike, sistema... ostaje chinjenica da ta ista masa ne zheli da napreduje... da je sistem vrednosti pomeremecjen - i to se ne mozhe desiti tako shto cje ti neko drugi nametnuti svoje ako ti ne mislish tako... poenta jeste da ljudi NE MISLE UOPSHTE.. i josh gora chinjenica je da je to NJIHOV LICHNI IZBOR.. postoji masa ljudi iz zabiti nekih koji izrastu u qlturne ljude, bash kao shto ljudi iz grada umeju da budu stoka.. mislim.. sve je to relativno... ne mozhesh recji e ovaj je ishao u bolju shkolu pa je zato normalan....
ok.. stoji da bi neke stvari bile drugachije da drushtvo namecje drugachije obrasce ponashanja.. ali obrazci ponashanja su srednja vrednost vecjine..
a vecjina ochigledno ima jednu ambiciju: da ide postrance kroz zhivot.. znajucji cenu - neznajucji vrednost.. .iznad svega prazne glave....
i onaj ko uzhiva u blagostanju retardacije i ne zasluzhuje bolje od toga.... mislim na lichni izbor.. bila sam letos u srbiji... mislim... najpitanje je koji ti je mobilni?
devojka me pitala za cheovu sliq odakle mi mandina majca? etc
nije to nedostatak obrazovanja kao posledica tf.. ta ista je malo kasnije u zargovoru izjavila da je sunce planeta....
neke stvari su lichni izbor.. mene vishe brine razorna samoorijentisanost nego primitivnost....

Šta se desilo sa ovom temom?:shock:
Medo, prijatelju, ti kao domaćin teme, preduzmi neke korake... Vidi šta su ti ovde uradili.:D

♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪

Vidi sta sta su mi uradili
od teme, mama
vidi sta sta su mi uradili
od teme svi

Promenili je, okrenuli je
i sad je tako vrlo dosadna
vidi sta sta su mi uradili
od teme svi

♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪

Spameri chateri su turbo-folkovci!
;-)

pa sad.. ja sam rodjena u americi.... i ostajem pri tome da chovek sam bira shta cje od sebe napraviti.. To se nikako ne kosi sa mojim stavom koji, sta vise, nije bio upucen tebi. *

vidi.. nisam ja nikakav pristalica brene ili bilo chega slichnog.. ali isto tako ne vidim ni poentu identifikacije krivca...
Ako su Brene i Seke Aleksicke posledica (vidi moj uvodni tekst ili nekoliko prvih odgovora) onda one same po sebi ne mogu biti odgovorne za nastanak istog. Ispada, uvrnuto,da su i one zrtve drustvenog stanja jer njihov nastanak je drustvo izazvalo. Njihova identifikacija je potrebna kao sto je potrebno identifikovati sirinu rak rane da bi mogla da se izleci. Ne zarad lomace.
mislim... sad kriv je sloba kriva je brena kriv je ne znam ko... politika..
ako je neko kriv onda su to ljudi koji su odabrali da tako shto podrzhe...(nisu svi ljudi vizionari ili skeptici, ne moze svako u narodu da prokljuvi kuda tone ovaj brod) i ne mnogo manje oni koji su na sve to ostali ravnodushni, ne odreagovavshi (ako se tako kazhe?) (ove druge ja vise krivim, te koji su mogli a nisu odreagovali kad je trebalo)
mislim.. postoji masa ljudi koja je devedesetih odrastala u srbiji i nije poklekla pred brenom etc
chovek koji misli da je brena super - pa i zasluzhuje da je slusha! (<- malo uvredljivo, ne bih mogao nikom tako da kazem)

mislim.. ti bi sad da ti neko opravda razloge zashto je drushtvo primitivno... (ne da opravda, da identifikuje "zasto?") takvo je kakvo je... i to ma koliko se neko nadao da je to posledica rata, nemashtine, politike, sistema... ostaje chinjenica da ta ista masa ne zheli da napreduje... da je sistem vrednosti pomeremecjen - i to se ne mozhe desiti tako shto cje ti neko drugi nametnuti svoje ako ti ne mislish tako... poenta jeste da ljudi NE MISLE UOPSHTE.. i josh gora chinjenica je da je to NJIHOV LICHNI IZBOR.. postoji masa ljudi iz zabiti nekih koji izrastu u qlturne ljude, bash kao shto ljudi iz grada umeju da budu stoka.. mislim.. sve je to relativno... ne mozhesh recji e ovaj je ishao u bolju shkolu pa je zato normalan....
ok.. stoji da bi neke stvari bile drugachije da drushtvo namecje drugachije obrasce ponashanja.. ali obrazci ponashanja su srednja vrednost vecjine..
a vecjina ochigledno ima jednu ambiciju: da ide postrance kroz zhivot.. znajucji cenu - neznajucji vrednost.. .iznad svega prazne glave....
i onaj ko uzhiva u blagostanju retardacije i ne zasluzhuje bolje od toga.... mislim na lichni izbor.. bila sam letos u srbiji... mislim... najpitanje je koji ti je mobilni?
devojka me pitala za cheovu sliq odakle mi mandina majca? etc
nije to nedostatak obrazovanja kao posledica tf.. ta ista je malo kasnije u zargovoru izjavila da je sunce planeta....
neke stvari su lichni izbor.. mene vishe brine razorna samoorijentisanost nego primitivnost....

* = crveni tekst je komentar Mede

U sustini, manje vise, slicnih smo misljenja... ovo podebljano, iz mojih usta receno, prisiva mi se UVEK kao etiketa branioca TF.
Kultura se ne instalira nekome. Ona se ostavi kao besplatan d/l na netu koji svako moze besplatno da pretovari kod sebe i instalira ako hoce. Ko nece... ne mozes ga naterati. Nemas prava. Bitno je da je imao izbora. Kad ljudi imaju izbor, retko pogrese.

Inace, sto se tice samoorjentiranosti... ja to zovem "cekaj, sad cu da ti kazem" kulturom. Srbija je prepuna razgovora. Svako svakog slusa dok razgovaraju. Retko ko cuje sta je sagovornik hteo da kaze.

Ako lecis simptome a ne lecis bolest, bolest se siri.
Zabranis Pink i Palmu i... napravi se vakum koji neko drugi popuni... i ti opet i opet... i... mozda nestane ali sloboda izrazavanja ode u Q. Sledece, po inerciji, oni koji zabranjuju krenu da zabranjuju izrazavanje i onima koji su ih angazovali na tom radu.

To će biti malo veći tj. bolje reći ogroman posao za psihijatre, a ne verujem da ima dosta ležajeva na psihijatrijskim klinikama za sve pacijente, pogotovo što je većina neizlečiva.
I za ovo drugo si u pravu kad sam pisao post nisam sve sagledao u detalje pa sam očigledno napisao nešto što bi nam se moglo obiti o glavu.

pa zar je klavir jedina "barijera na putu do kafane"?
kakva "daleka buducnost"?
i zar su sve "kafane" iste?
i tako...

jedan klavir naspram sto jedne kafane... pa da je najbolji klavir nema neke shanse.... ljudi su skloni kafani.....
e shto se mene tiche sve su kafane iste... mislim.... sve su to kafane.... kafana je kafana pa sad dal je ova ovde ili ona preko puta.. same difference..
sve to nije ni bitno u dalekoj buducjnosti necje biti nas pa cje i klaviri i kafane izgubiti drazh..
poenta problema jeste da sve ovo i nema nekog smisla....'cause we r all gonna die anyway

Back