Analgetici i ostalo

Па нисам сигуран, мислим да је јако широке примене, мени су га дали кад су ме зезала црева и имао баш јаке болове. И апотекарка ми је рекла да је лек само такав, да га попијем када ме боли стомак

Ништа тњ не кошта, окрени број апотеке и питај за колосал
I ja imam sa crevima problem.
To je faktički probiotik sa nekim dodacima. Koristi se kod sindroma iritabilnog kolona.
Изгледа да се о томе и ради - нервозна или пропустљива црева која направе низ проблема у организму.

Изгледа да се о томе и ради - нервозна или пропустљива црева која направе низ проблема у организму.
Врло могуће но мој савет свима је код лекара и да се за све консулту

Ми лаици на форуму можемо само нешто да предложимо или кажемо из личног искуства, ал је деф боље да то види са апотекарима, а за проблем са цревима са гастроентерологом

Него нажалост људима се не чека по месец дана за термине и онда аутоматски одбијају да иду код лекара специјалиста, иако би требало

Ваљда је нешто министарка Даница говорила о тим терминима, ал ево, идаље је све исто

Ја лично кад је нешто пре се са фармацеутом у апотеци посаветујем јер знају доста, бар ође у ВС

Ал и то је мафија..
Но ође се сви знамо

Врло могуће но мој савет свима је код лекара и да се за све консулту

Ми лаици на форуму можемо само нешто да предложимо или кажемо из личног искуства, ал је деф боље да то види са апотекарима, а за проблем са цревима са гастроентерологом

Него нажалост људима се не чека по месец дана за термине и онда аутоматски одбијају да иду код лекара специјалиста, иако би требало

Ваљда је нешто министарка Даница говорила о тим терминима, ал ево, идаље је све исто

Ја лично кад је нешто пре се са фармацеутом у апотеци посаветујем јер знају доста, бар ође у ВС

Ал и то је мафија..
Но ође се сви знамо
Е сад када сублимираш ово што си написао и обратиш пажњу на почетак и крај, видећеш да није једноставно наћи прави пут како да човек помогне себи. Стомак је наш други мозак и већина наших имуних ћелија налази се у цревима, те осим за имунитет, важна су и за друге процесе у телу. Нека стања и проблеми које човек има се одразе на стомак, на здравље, зато је битно да то решавамо и доводимо себе у равнотежу.

Многобројни су узрочници који могу да доведу до проблема с цревима, а између осталог и антибиотици и лекови уопште. Оно што није агресивно за организам су биљне тинктуре и капи, чајеви, одређене намирнице. Конкретно знам за Гастритол и Гастротин и сл. (има их у апотекама).

Једна занимљива књига коју сам читао и коју бих препоручио је:
1686398570518.png

Dejstvo nekoga leka je individualno.
Nekome će pomoći , dok će ga neko drugi popiti i neće osetiti nikakav boljitak.

To svi znamo.
Ali otvaram ovu temu da bih možda čula za neka "pomoćna sredstva" za koja ne znam.

Da ipak razmenimo malo neka iskustva, mada smo svi svesni da je od organizma do organizma.
Šta vi koristite kada bol neće da popusti sama od sebe, kada divlja i prisutna je po ceo dan?

Fokusiraću se na stomačne bolove.Spazme, grčeve.
Buscopan su bombonice za mene, dok sam čula od mnogih da im pomogne.
No spa, Spasmex-druga vrsta bombonica.
Neko kaže da je popio čaj od mente i stomak se smirio.
Meni je to nepojmljivo.Čajevi na mene nikada delovali nisu.

Dakle....

Kad kazes stomacni bolovi, mislis na gastro bolove ili menstrualne?

Posto gastro bolovi su cesto uzrok neceg mnogo opasnijeg, i nije se zezati - mora se hitno ici kod lekara.

A za menstrualne - ne znam, ono sto sam video kod svojih partnerki je da svaka je imala drugaciji arsenal lekova.

Licno, imam ponekad migrene, 4-5 puta godisnje. I tada nista ne pomaze, dok ne dodje 112 na vrata, ukljuce infuziju i roknu gomilu lekova kroz infuziju.

Ja sada koristim Liriku,ili ako je slucajno nema Epiku.Poprilicno dobri lekovi i menjaju mi Trodon.Za Trodon su uveli da mora da se ide na svaka 3 meseca kod specijaliste da ti produzi.Ne mogu da se bakcem,pa sam otisao kod privatnog Ortopeda,koji mi je prepisao Liriku 100 mg,ili Epiku.Za sada sam zadovoljan

Back