Ana Ivanovic vs. Jelena Jankovic

• Začetnik teme Začetnik teme San-1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Este svesni sta govorite, pa Zistin se vise nije ni igrao tenis, kaze da nije ni puno nesto radila u 08... kad bi ona htela da ponovo zaigra, ili da je nastavila 08, lako bi ona usla u formu, i posvajala, a tada Serena ne bi ni videla trofej sa Us opena, isto vazi i za Anin RG.
Ta devojka je imala sve, osim malo joj koji cantimetar falio za totalnu dominaciju!!!!! Fenomenalno se krecala, udarala lopticu jako i precizno, odlicna na mrezi, imala zelju, sampionski duh, solidan servis i uterivala strah!!!!!

Po meni nemojte sad da me svi napadnete!!! ali to je po meni najbolja teniserka ikada, nevezano sto nije imala titula ko Navratilova, Everet ili Graf itd... nego po igri.

Po meni nije najbolja ikada,ali najbolja svoje generacije (pod tim podrazumevam sve one koji su igrali i i dalje igraju,a susretali su se sa njom,tačnije sve one prisutne na sceni u tom intervalu od kad je i ona tu).

A sa Navratilovom je ne bih poredila,mnogo je to drukčije.:D

Ma nije ni blizu igracica iz svoje generacije ili mladjih. Shvatate da je cela jedna generacija mladja od Justina unistena. Jelena Dokic, Kim Klajsters, Miskina... Pa kad je Jelena bila 4. na svetu - bila je jedina evropljanka u top 5. Justin je bio iza nje, a stariji je. Klajsters isto okacila reket o klin sa 20 godina. Malo morgen bi Justin sve to osvojio da su one igrale kao sto je trebalo...

Ma nije ni blizu igracica iz svoje generacije ili mladjih. Shvatate da je cela jedna generacija mladja od Justina unistena. Jelena Dokic, Kim Klajsters, Miskina... Pa kad je Jelena bila 4. na svetu - bila je jedina evropljanka u top 5. Justin je bio iza nje, a stariji je. Klajsters isto okacila reket o klin sa 20 godina. Malo morgen bi Justin sve to osvojio da su one igrale kao sto je trebalo...

Pa Enan je dobila Kim za svoja prva 3 Gs turnira!!!, a i Miskinu je pobedjivala u vaznim mecevima. A i pazi koga je sve pobedjivala za ostale Gs jos bolje teniserke od gore navedenih.

Pa pobedjivala je i Kim nju na GS-ovima. Ali dovoljno ti je da pogledas kako stoji Justin protiv JJ ili protiv Ane, a onda protiv Kim koja je mladja pa da ti bude jasno da to ne bi bas tako izgledalo da je ona nastavila da igra. Isto vazi i za Jelenu Dokic.

Drugo pogledaj Justinov skor protiv drugih igracica. Protiv Venus na primer.

Ona je jednostavno iskoristila super priliku. Kad je odlazila sa scene stara garda teniserki tipa Monika Seles, Kaprijati, Devenport, koje ona u zivotu ne bi mogla da dobije u njihovim najboljim godinama. Sa druge strane ta njena generacija tipa Venus, Serena, Hingis je bila musicava i imala mnogo problema sa povredama. I na kraju generacija posle nje je prestala da igra tenis sa 20 godina. Bukvalno joj se sve poklopilo. I mogla je da ceka mirno tek ovu sledecu generaciju tipa JJ, Sarapova, Safina, Ana i onda se brze bolje povukla cim je pocela da gubi. Federera kojeg ne volim postujem 1000 puta vise od Henin. Covek je ostao. Malo je plakao, ali nema veze. To ipak cenim...

Pa pobedjivala je i Kim nju na GS-ovima. Ali dovoljno ti je da pogledas kako stoji Justin protiv JJ ili protiv Ane, a onda protiv Kim koja je mladja pa da ti bude jasno da to ne bi bas tako izgledalo da je ona nastavila da igra. Isto vazi i za Jelenu Dokic.

Drugo pogledaj Justinov skor protiv drugih igracica. Protiv Venus na primer.

Ona je jednostavno iskoristila super priliku. Kad je odlazila sa scene stara garda teniserki tipa Monika Seles, Kaprijati, Devenport, koje ona u zivotu ne bi mogla da dobije u njihovim najboljim godinama. Sa druge strane ta njena generacija tipa Venus, Serena, Hingis je bila musicava i imala mnogo problema sa povredama. I na kraju generacija posle nje je prestala da igra tenis sa 20 godina. Bukvalno joj se sve poklopilo. I mogla je da ceka mirno tek ovu sledecu generaciju tipa JJ, Sarapova, Safina, Ana i onda se brze bolje povukla cim je pocela da gubi. Federera kojeg ne volim postujem 1000 puta vise od Henin. Covek je ostao. Malo je plakao, ali nema veze. To ipak cenim...

Neslazem si ni malo kao prvo Enan da je htela mogla je da nastavi da vosti Sharapovu, Anu, JJ, Safinu, pa i Serenu koju je dobijala na svim Gs qf u 08! pa i Venus.
Kazes da pogledam h2h sa Venus, pa onih prvih par pobeda Venus su bile kada je Enan tek dosla na scenu! video si sta je bilo na us openu u SF protiv Venus.....

Kaprijati protiv Enan je bilo izjednaceno, a sa Seles ni nije igrala puno puta.

Da se Federer na primer povukao pre godinu ili dve, sad bi svi njegovi fanovi pricali kako je on mogao jos da delje Rafu, Noleta, Endija... A mi sad vidimo da to nije tako. Ali ja licno zato cenim Federera, a Henin ne.
potpuno se slazem! :) to sam i ja vec jednom rekao- vecina ce enan ciniti vecom nego sto jeste, a federera manjim nego sto jeste a po principu "sta bi bilo kad bi bilo".... a to je potpuna nepravda prema federeru- jedinom u ovoj prici kojem kao sportisti mogu skinuti kapu.... cak i ako je istina to da se enan zasitila tenisa (a u to ne verujem dovoljno)...

jeste da mi se rodzer pomalo gadi kao lik... ali mu svaka cast sto se i dalje bori! ma makar to bilo samo da bi bocnuo jos koji turnir i srusio jos koji rekord- i pobegao. :)

..... oprostite ana i jeco... ;)

Back