Amnestija za abdikaciju?

Poruka
4.579
Kada bi Vučić ovog trenutka odlučio da napusti vlast, u zamenu za to da ga nova vlast ne tera za sve nezakonitosti koje je počinio - da li bi to vama bilo prihvatljivo?

Bilo je slučajeva. Mislim da je Jeljcin napravio sličan dil sa Putinom kojeg je postavio na vlast 1999. godine.

Kada bi Vučić ovog trenutka odlučio da napusti vlast, u zamenu za to da ga nova vlast ne tera za sve nezakonitosti koje je počinio - da li bi to vama bilo prihvatljivo?
Bilo je slučajeva. Mislim da je Jeljcin napravio sličan dil sa Putinom kojeg je postavio na vlast 1999. godine.
Srbiju na stranu, pretnje te vrste su razlog zasto raznorazne autokrate po svetu ostaju dozivotni vladari, i umesto njih robijaju ti koji im prete. Znaci radi se o kontraproduktivnoj propagandi.

Srbiju na stranu, pretnje te vrste su razlog zasto raznorazne autokrate po svetu ostaju dozivotni vladari, i umesto njih robijaju ti koji im prete. Znaci radi se o kontraproduktivnoj propagandi.
Pa mnogi kažu da će av robijati, od opozicionih poslanika do Jova Bakića. I nisu u zatvoru.

A ima i onih koji kažu, neka nosi sve milione koje je pokrao, samo neka nam nije više pred očima.

Pa mnogi kažu da će av robijati, od opozicionih poslanika do Jova Bakića. I nisu u zatvoru.
To isto su tvrdili i u nebrojenim drugim slucajevima (zemljama). Nigde se nije ostvarilo.
A ima i onih koji kažu, neka nosi sve milione koje je pokrao, samo neka nam nije više pred očima.
On nema milione, imaju ih samo fudbaleri koji se penzionisu sa 35 i estradne zvezde sto nikome ne smeta.

Ne, zato što Srbija mora zauvek da raskrsti sa političarima koji krše zakon a ne odgovaraju za to. Drugo bi bilo da smo mi neka zapadna zemlja pa da se pojavio neki ludak koji je napravio mnogo štete i mi sad hoćemo da ga se otarasimo po svaku cenu samo da se vratimo u početno stanje normalnosti. Ovde je nenormalnost redovno stanje, a normalnost će da nastane kad svako počne da snosi odgovornost za sve što radi.

a pare? kome ostaju pare?
a 600+ miliona djilasovih, mislim kokezinih, mislim aljekovih? zasto je isao u majami?
10 godina vice drz'te lopova djilasa, kad ono sa kokezom pokrao tih 600 miliona, i sada su se videli da se malo te pare raspodele postenije

jel djilas u srbiji? jeste! a kokeza? mislis da su kokezine pare zaista njegove,a ne aljekove?

a pare? kome ostaju pare?
a 600+ miliona djilasovih, mislim kokezinih, mislim aljekovih? zasto je isao u majami?
10 godina vice drz'te lopova djilasa, kad ono sa kokezom pokrao tih 600 miliona, i sada su se videli da se malo te pare raspodele postenije

jel djilas u srbiji? jeste! a kokeza? mislis da su kokezine pare zaista njegove,a ne aljekove?
Pa i oduzimanje para je kažnjavanje, a amnestija podrazumeva odustajanje od kažnjavanja.

Ne znam da li sam povatao i dobro pročitao, kolega @Black Hand je napisao da av dnevno inkasira milijardu nečega. Valkjda evra. Što svakako zvuči neverovatno, pa bi bilo lepo da BH potvrdi...

Pitanje je koliko bi Av bio spreman da abdicira u zamenu za amnestiju.
Sva poniženja na međunarodnom planu, problemi na untrašnjem, zamaraju čoveka, izazivaju škove i stres. Svako normalan bi poželeo da se mane toga, ako može.
Потпуно неприхватљиво! То је порука сваком будућем аутократи да може да ради шта хоће, да абдицира и ужива у покраденом. Кад-тад, он мора да буде процесуиран за сваки поступак, појединачно, макар то трајало и годинама јер су се и његова непочинства накупила. И сви они који су му били саучесници и сви они преживели пре њега. Без тога нема правне државе која је једини услов опстанка Србије.

Pa i oduzimanje para je kažnjavanje,
dozvoli da ti objasnim:
  • pare reda velicina milijardi ne menjaju vlasnika bez rata ili revolucije
  • kiparske pare za vreme sm-a su potrosene na sverc, jer smo bili pod sankcijama, moralo je tako da se radi
  • ove sada pare koje je sns iznosio preko raznih uklj. i kokezu, mozete da vidite samo ako sprovedete obojenu revoluciju, znaci radite za dzaba, a posle legnu parice, ako se srusi sns kartel

Milioneri i milijarderi mogu da nastanu ako ima mnogo love u drzavi, to je pozitivno. Globalno ih je najvise u najbogatijim zemljama, ne Africi iako je ona sampion u korupciji.
U zemlji ima para samo od skupih medjunarodnih kredita (privreda posluje u gubitcima), koje ce mnoge buduce generacije morati krvavao vracati.
Kada te pare (dobar dio) zavrse u djepovima podobnih sns tajkuna i kumova, umjesto u proizvodne pogone domace industrije, onda nam se ne pise dobro, ni tebi ni meni.

Pa da.Opozicija i Jovo Bakić bore se za pravdu i za vladavinu prava a ne da bi oni drpali umesto aktuelnih vlastodržaca.
od koga vise da se drpa, ako ste vi sve pokrali, zaduzili i izneli te stotine miliona iz zemlje? niko vise ne daje ni kredite!

djilas, eno ga camotinja u srbiji, a kokeza? on snima aljeka kako se ljubi sa maserkom na sred ulice u majamiju, a sta je bilo u salonu, to cemo da ostavimo masti... sad ga ucenjuje, i jadni aljek se slogirao i pobeze, ni mali se ne sastade za bre tarife da ispregovara sa americkim ministrom finansija, halo, pa zasto ste dolazili u usa onda? da uzmete pare od kokeze? aljek je glup kao top!

Нешто ми се чини да су се неки и бизнисмени убрзано обогатили протеклу деценију... :lol:
Баш онако, убрзано. Брзином Мекларена.
1746449294205.png

dozvoli da ti objasnim:
  • pare reda velicina milijardi ne menjaju vlasnika bez rata ili revolucije
  • kiparske pare za vreme sm-a su potrosene na sverc, jer smo bili pod sankcijama, moralo je tako da se radi
  • ove sada pare koje je sns iznosio preko raznih uklj. i kokezu, mozete da vidite samo ako sprovedete obojenu revoluciju, znaci radite za dzaba, a posle legnu parice, ako se srusi sns kartel
Pa u redu je vraćanje para ako je revolucija. Ali revolucija nije abdikacija, nije miran odlazak, zato mu niko ne bi bio dužan da amnestira od nedela.
Ali ako neko ponudi dil da on istog trenutka mirno ode, u zamenu za odustanak od sudskog gonjenja - da li je to Ok?

Mi bismo izgubili sprovođenje pravde i zakona nad njim, ali bismo dobili da momentalno prestane ovo mrcvarenje u uslovima njegove vlasti, kojie može da potraje još ko zna koliko.

Back