Amerikanci prepuštaju Balkan Nemcima

Nemacka medicina je najbolja :lol:

Al ozbiljno, sa Nemackom smo uvek imali najjace veze, Nemacka nam je uvek bila i sada je trgovinski partner broj 1, najvise nasih ljudi zivi u Nemackoj itd.

Nije tacno, Srbija je najvise, pre 90ih, izvozila prema SSSRu tj. Rusiji i odatle crpila svoju ekonomsku snagu. Raspitajte se ako mi ne verujete a danas najveci deficit imamo sa Rusima zbog nase zavisnosti od energenata. Sa Nemcima cemo postati najobicnija ekonomska kolonija, sto vec u velikom delu jesmo. Velika nesreca ne samo za Srbiju vec celu istocnu Evropu sto je Nemcima prepusteno da vode glavnu ekonomsku rec.
Uzgred, Nemci su zestoko korumpirani i zestoko korumpiraju po celoj istocnoj Evropi.
 
Poslednja izmena:
Ti si antifašista koliko i ljudovi sa ove slike.:mrgreen:


0.jpg



:per:

Одлична слика Трибуне, дај још неку.
 
pa za neku godinu u evropi se nece amerika pitati nista...ama nista...propadoh pisajuci da je nemacka konacno dobila celu evropu iako je izgubila dva svetska rata...kad bi nemci i rusi stvorili savez--amerika bi istog trena izgubila uticaj u evropi...rekoh vec da svaba stvara EU vojsku...postavlja svog coveka na celo vojske--i tako amerika gubi najvece saveznike NATO pakta u evropi...zato america i radi to sto radi na balkanu---na svaki nacin pravi diverzije kako bi dobila na vremenu...nestabilnost balkana osuecuje nameru nemacke..

Pa kada im (Nemcima) smeta nestabilan Balkan, zašto već 20 godina prave srahnja ovde?

Zašto su rasturili Jugoslaviju, ucenama naterali "partnere" u EU da priznaju Hrvatsku i Sloveniju, stavili tadašnju američku garnituru pred svršen čin u razbijanju Jugoslavije?

Zašto se svojski trude, još od 1996. u obučavanju i pomaganju Šiptara na Kosmetu? Da nisu Amerikanci naterali BND i instruktore nemačke vojske da se punim kapacitetom angažuju u obuci i naoružavanju Šiptara u severnoj Albaniji?

Sa jakom Nemačkom na Balkanu nema dobra za Srbiju. "Prodor na istok" će uvek ići preko nas.
 
Nije tacno, Srbija je najvise, pre 80ih, izvozila prema SSSRu tj. Rusiji i odatle crpila svoju ekonomsku snagu. Raspitajte se ako mi ne verujete a danas najveci deficit imamo sa Rusima zbog nase zavisnosti od energenata. Sa Nemcima cemo postati najobicnija ekonomska kolonija, sto vec u velikom delu jesmo. Velika nesreca ne samo za Srbiju vec celu istocnu Evropu sto je Nemcima prepusteno da vode glavnu ekonomsku rec.
Uzgred, Nemci su zestoko korumpirani i zestoko korumpiraju po celoj istocnoj Evropi.

Тачно - и Швабе нису што су некад биле... лично сам сведок једног разговора у коме се један наш лик који тамо живи распитивао ШТА ОВДЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ОД ФИРМИ... и реч-по-реч... он на крају исприча да он то ради за једног Швабу и ако нађе добру фирму која ће бити купљена на његово име тј. на име бедног Србина ДА ЋЕ БИТИ "ДОБАР" СИЛНУ ЛОВУ... :dash::dash::dash:

Па погледај шта ради ЊИХОВ ПОПУЛАРНИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ...:hahaha::hahaha::hahaha:


NEMAČKI MINISTAR ODBRANE PREPISAO DOKTORAT?
Sreda, 16. Februar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

BERLIN - Najpopularniji nemački političar, koji se pominje i kao budući demohrišćanski kandidat za kancelara, sadašnji ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenberg, našao se na udaru jednog profesora prava, koji tvrdi da je ministrov doktorat plagijat na više mesta.

"Taj doktorat je na više mesta drzak plagijat''
, smatra profesor prava iz Bremena Andreas Fišer-Lescano, koji je paralele sa drugim doktoratima otkrio pri jednoj rutinskoj kontroli, prenosi nemačka štampa.

Fišer-Lescano, koji na bremenskom univerzitetu predaje javno, evropsko i međunarodno pravo prebacuje Cu Gutenbergu, političaru iz redova bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije da je od drugih od reči do reči preuzeo mnoge pasuse, koje nije označio u fusnotama, kao što to pravila nalažu.

Ovaj profesor smatra da u Cu Gutenbergovom doktoratu, koji je ministar odbranio 2007. godine, na više mesta fali jasan naučni dokaz. ''Tekst-duplikati se provlače kroz ceo rad i kroz sve delove sadržaja'', rekao je Fišer-Lescano, koji je, prenosi Zidojče cajtung, ministrov rad čitao iz naučnih razloga i pri rutinskoj proveri otkrio paralele.

Nadležni ombudsman Cu Gutenbergovog bivšeg univerziteta u Bajrojtu proverava optužbe, a sam ministar, kako je rekao listu, posmatra to opušteno, jer je rad napravio po ''najboljem znanju i savesti''.:roll::roll::roll:
 
nekad i negde sam procitao davno ali i zapamtio da je bilo velike polemike kad se odredjivalo koji jezik u americi da bude sluzbeni---dilema je bila da li nemacki ili engleski...

There is a myth (known as the Muhlenberg Vote) that German was to be the official language of the U.S., but this is inaccurate and based on a failed early attempt to have government documents translated into German.[57] The myth also extends to German being the second official language of Pennsylvania; however, Pennsylvania has no official language. Although more than 49 million Americans claim they have German ancestors, only 1.38 million Americans speak German at home. Many of these people are Amish and Mennonites.

The Muhlenberg legend is a urban legend in the United States and Germany. According to the legend, Frederick Muhlenberg, the first ever Speaker of the U.S. House of Representatives, kept German from becoming an official language of the United States. At the heart of this legend is a vote in the United States House of Representatives in 1794, in which a group of German immigrants asked for the translation of some laws into German. This petition was rejected by a 42 to 41 vote and Muhlenberg was later quoted as having said "the faster the Germans become Americans, the better it will be." The United States has no statutory official language; English has been used as on a de facto basis, owing to its status as the country's predominant language. At times various states have passed their own official language laws.

The same legend also exists with Dutch instead of German.


http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_the_United_States#German
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhlenberg_legend

http://www.watzmann.net/scg/german-by-one-vote.html
http://maxkade.iupui.edu/adams/chap7.html

http://www.spiegel.de/kultur/zwiebelfisch/0,1518,306711,00.html
 
Kakve sve nebuloze se proturaju kroz papir ?

Nemačka nema sirovine i energernte i samim tim može samo da bude nečiji potrčko ...... uskoro, najverovatnije Ruski.

A biće kako tata Rus kaže. Zato ovim domaćim zapadnim "prosrbima" želim puno upeha ..... u buduće ...... pod srpskom čizmom.
 
oho,jel to danke dojcland po serbski.tooooo kameraden..

Walter
Secas je postova o usponu Nemacke, Nemackom i Vatikanom predvodjenoj Evropskoj uniji, Evropskoj armiji i sl.

Na Balkanu se sada samo desava finale svega onoga iz prethodnih godina, Nemacka sigurno Balkan nece prepustiti nikom drugom.

Najlakse je kao uvod procitati post na politickim razgovorima:

Nemacka i Kina bice jedine svetske supersile, Max Keiser, U.S.

http://forum.krstarica.com/showthre...ce-jedine-svetske-supersile-Max-Keiser-(U.S.)

a tu ima i dosta drugih postova o Nemackoj.

Naravno, i Srbi ce pevati Danke Dojcland, mozda samo ne tako upadljivo kao Hrvati.

Odnosi izmedju Srba i Hrvata ce se drasticno popraviti pod cvrstim nadzorom Nemacke. Nemackoj je u interesu da ima stabilan Balkan i ucinice sve sto je u njenoj moci, a nemacka moc je mnogo velika, da medjusobni odnosi Srba i Hrvata budu bliski i prijateljski, da ne kazem bratski.

Dolazi vreme kada nikad u istoriji Srbi i Hrvati nisu bili u tako dobrim odnosima kao sto ce uskoro biti.

Interesantno je da ima onih u Nemackoj koji smatraju da je rusenje Jugoslavije bilo dobro po Srbe i Hrvate. Verovatno da je ostala bivsa velika drzava da bi broj Srba i Hrvata pao na ispod 50% a neke druge nacije bi pocele da postaju dominantne.

Samo sto Srbi i Hrvati gledaju godinu dana unapred a Nemci imaju stratege koji prave projekcije na 50 godina.

Interesantno ce biti u Srbiji da neki medju onima koji su do juce najvise podrzavali Evropsku uniju sutra ce da postanu njeni najveci protivnici posto shvate sta je ustvari Evropska unija, a medju onima koji su do juce bili njeni najveci protivnici vec danas, a sutra jos i vise, postace njeni najzagrizeniji pobornici.

Walter, ovo se na tebe ne odnosi, vec na one koji su jos uvek skepticni ili ne vide sta se desava, dajem samo jednu u nizu novijih informacija, a radi se o planovima da se gradi zicana ograda na granicki Grcke i Bugarske sa Turskom:

Turkish Weekley
Greece's And Bulgaria's Plan To Build Fence Along Turkish Border Draws Criticism

www.turkishweekly.net/news/111305/g...nce-along-turkish-border-draws-criticism.html

Walter, za Srbe i Hrvate dolaze bolja vremena, a Evropska unija predvodjena Nemackom i Azija predvodjena Kinom (Rusija saveznik) postaju supersile, i vec se pravi nova geostrateska podela sfera, takva je situacija sada i u nekoj doglednoj buducnosti.

Ali znas kako, nikad ne reci nikad, za nadati se da ce neki drugi regioni sveta u medjuvremenu ojacati i ne biti samo u podeljenim sferama vec i sami postati silni i jedinstveni u okviru neke velike prirodne unije, zar ne?
 
Urbani mit, ima jedna tema gde sam potanko objasnio, mrzi me da opet kucam :D
Ово је тачно, уосталом довољно је погледати имена и порекло потписника декларације о независности, као и команданата колонијалне армије(армија САД у настајању)
Већа емиграција из Немачких држава ка САД креће тек након Наполеонових ратова.
 
Pa kada im (Nemcima) smeta nestabilan Balkan, zašto već 20 godina prave srahnja ovde?

Zašto su rasturili Jugoslaviju, ucenama naterali "partnere" u EU da priznaju Hrvatsku i Sloveniju, stavili tadašnju američku garnituru pred svršen čin u razbijanju Jugoslavije?

Zašto se svojski trude, još od 1996. u obučavanju i pomaganju Šiptara na Kosmetu? Da nisu Amerikanci naterali BND i instruktore nemačke vojske da se punim kapacitetom angažuju u obuci i naoružavanju Šiptara u severnoj Albaniji?

Sa jakom Nemačkom na Balkanu nema dobra za Srbiju. "Prodor na istok" će uvek ići preko nas.

ne navijam ja za nikoga....ko god dosao sa strane u srbiji nece biti srece niti slobode...zasto je nemac razbio jugoslaviju---zato sto mu je to odgovaralo a i poklapalo se sa americkim interesima...nemac nije glup da se otvoreno suprostavi nekom jakom ako zna da je pobeda neizvesna....ide na sigurno...u dva rata se zaletao i pokazivao silu...sad koristi mozak...eto buducnost ce pokazati ko je u pravu...
 

Back
Top