Amerikanci, Nemci i Englezi odbili da učestvuju u proslavi Oluje

Не знам другари, мени недостају златна времена овог форума када су ницале теме од по 30 страна о Српско-Хрватским односима који су били пуни Ц1 казни.

Све је некако сада анемично и безукусно.

Теме о Хрватској као да су ГМО теме.

- - - - - - - - - -

ГМО парадајз који мирише на ђон.

Пуна су ти уста Велике Србије :)
Јесте, дешава се ето у сваком рату да неко почисти 350 000 људи, да етнички потпуно очисти земљу само 50 година након холокауста и страшног геноцида над истим тим народом.
Сва та болештина вредна је славља :worth:
Него, рекао си да си Јевреј, па ме сад занима јел то нешто попут стокхолмског синдрома када један Јевреј обожава усташе? Само питам :)

Da, u svakom nacionalnom sukobu se etnički čisti kada vojno osvajaš teritorij.

To su radili Srbi u RSK s Hrvatima, Hrvati sa Srbima u Oluji i sva 3 naroda su etnički čistili druge narode u BiH.
Ako znaš neki primjer u povijesti gdje u međunacionalnom sukobu nije bilo etničkog čišćenja prilikom osvajanja teritorija, slobodno me obrazuj, jer ja za takav primjer ne znam.

Holokaust je termin za genocid isključivo nad Židovima.

A da li je neko nekoga etnički čistio negdje na kugli zemaljskoj 50 godina nakon genocida, to stvarno ne znam.
Možda jest, možda nije.

Uopće ne obožavam ustaše, smatram ih za izdajnike svog naroda, u moj svjetonazor je potpuno suprotan ustaškom.
Npr, meni je apsolutno svejedno tko je čije nacionalnosti, porijekla ili genetike.
Eto, samo odgovaram.

"Proslava Oluje" je sama po sebi sramotna,ali i smešna.Sramotna,jer se slavi proerivanje 200.000 svojih državljana i ubijanje 2.000 istih.Smešna,jer se predstavlja kao ne znam ni ja kakvav vojni podvig.Povući ću paralelu sa Kosovom :
1998. su naše specijalne i policijske snage imale u šaci preko 1.000 OVK terorista.Ostatak,abanskog življa se dao u beg ili se primirio.,Da se to završilo onako kako smo mi želeli (bez bombardovanja i kasnijih ucena),danas se ne bi vodili nikakakvi briselski sporazumi i slične gluposti.Na KiM bi bilo mnogo manje šiptara,a teroristi bi bili pobijeni.Da li bi zvanična Srbija slavila tako nešto?Naravno da ne bi.Ćutali bi kao zaliveni.Bilo bi nas sramota zbog proteranih,a nalupati,unutar svoje zemlje, nekadašnje siromašne zemljoradnike i stočare, od kojih su neki pod oružjem,a ostali nenaoružani civili i nije neki vojni podvig za koorčenje.

"Proslava Oluje" je sama po sebi sramotna,ali i smešna.Sramotna,jer se slavi proerivanje 200.000 svojih državljana i ubijanje 2.000 istih.Smešna,jer se predstavlja kao ne znam ni ja kakvav vojni podvig.Povući ću paralelu sa Kosovom :
1998. su naše specijalne i policijske snage imale u šaci preko 1.000 OVK terorista.Ostatak,abanskog življa se dao u beg ili se primirio.,Da se to završilo onako kako smo mi želeli (bez bombardovanja i kasnijih ucena),danas se ne bi vodili nikakakvi briselski sporazumi i slične gluposti.Na KiM bi bilo mnogo manje šiptara,a teroristi bi bili pobijeni.Da li bi zvanična Srbija slavila tako nešto?Naravno da ne bi.Ćutali bi kao zaliveni.Bilo bi nas sramota zbog proteranih,a nalupati,unutar svoje zemlje, nekadašnje siromašne zemljoradnike i stočare, od kojih su neki pod oružjem,a ostali nenaoružani civili i nije neki vojni podvig za koorčenje.

Jel Srbe sramota zbog etnički očišćenih Hrvata i Muslimana s područja RS?

- - - - - - - - - -

Niko, ko iole drzi do sebe, ne moze slaviti etnicko ciscenje 200000 nenaoruzanih Srba. Osim Hrvata.
Bas se pitam koji bi datum slavili a da taj predstavlja neku slavnu pobedu njihove armije?
Verujem da ovde ima ljudi koji malo bolje poznaju njihovu istoriju, pa neka im pomognu :D

Komšije, jel postoji neki vojni poraz srpske vojske od kada je svijeta i vijeka a da ste to prihvatili kao vojni poraz?

Da ponovim još jednom:
Hrvati imaju pravo slaviti Oluju kao vojnu pobjedu kojom je dokrajčen san o velikoj Srbiji i uspostavljen ustavno-pravni poredak na svakom pedlju svoje teritorije - a upravo to Hrvati i slave.

Ovde se govori o slavlju i pobedi u nekoj bitki (koju i ne nazivate bitka nego operacija jer nikakve bitke nije ni bilo) a iza toga je etnicko ciscenje.
Ne govorimo o nikakvoj sramoti.

Nedavno je bila tema o slavnoj vojnoj pobjedi Srba u BiH kada su osvojili Bosansku Posavinu i spojili istok i zapad RS-a.

I gle čuda, nitko se nije bunio zbog etničkog čišćenja Hrvata.
Kao što se na forumu nitko ne buni zbog etničkog čišćenja Hrvata 92-95.

Šta misliš zašto je tako.

Nema kolege svarožića da mi kaže da li tamo ljudi koriste to "pusti kraju".Čuo sam to od nekih drugih iz RS koji nisu iz Bijeljine.Za ono "Bo",pouzdano znam da je originalna semberska rečca :lol:

И људи у западној Србији кажу "Пусти крају".

Наиме, чуо сам неке Чачане, Ужичане и Драгачевце да то користе, а већина тих људи је пореклом из Херцеговине.

Da Hrvati slave na primer 19. maj posto su tog dana 1991. proglasili nezavisnost niko im to ne bi zamerao al oni odlučili da slave Oluju ko dan državnosti i ostvarenje svoje zelje posle 1000 godina koje su provodili pod drugima i sa drugima. Stvarno los izbor.

Dan državnosti se slavi 25.6., kada je u saboru proglašena nezavisnost.

Jel Srbe sramota zbog etnički očišćenih Hrvata i Muslimana s područja RS?

- - - - - - - - - -

Komšije, jel postoji neki vojni poraz srpske vojske od kada je svijeta i vijeka a da ste to prihvatili kao vojni poraz?

Da ponovim još jednom:
Hrvati imaju pravo slaviti Oluju kao vojnu pobjedu kojom je dokrajčen san o velikoj Srbiji i uspostavljen ustavno-pravni poredak na svakom pedlju svoje teritorije - a upravo to Hrvati i slave.

Vojna pobeda mora u svom sastavu imati bar jednu istinsku bitku. Reci mi koja je, kada se odigrala, kakav je bio odnos snaga i koliko je ljudi (vojnika ne civila) dalo svoje zivote?

И људи у западној Србији кажу "Пусти крају".

Наиме, чуо сам неке Чачане, Ужичане и Драгачевце да то користе, а већина тих људи је пореклом из Херцеговине.

To "pusti kraju" sam čuo od ljudi iz RS koji žive u onom istočnom delu,uz Drinu.Primetio sam mnogo sličnosti između ljudi koji su iz istočne BiH sa ljudima iz zapadne Srbije...Nisam znao za to hercegovačko poreklo.

Nedavno je bila tema o slavnoj vojnoj pobjedi Srba u BiH kada su osvojili Bosansku Posavinu i spojili istok i zapad RS-a.

I gle čuda, nitko se nije bunio zbog etničkog čišćenja Hrvata.
Kao što se na forumu nitko ne buni zbog etničkog čišćenja Hrvata 92-95.

Šta misliš zašto je tako.

Ma pusti temu, tema je bilo svakojakih!

Ovde se radi o drzavnom prazniku! Alo, zvanicni drzavni praznik, etnicko ciscenje!

Koja bre vojna pobeda! Gde su te bitke, koliko tehnike, mrtvih na obe strane....o cemu ti pricas?

A jeste se naratovali, ubili čak 200 Švaba, max.

И Војска Краљевинe и ЈНА су имале добар хардвер, али лош софтвер.

Наиме, ВКЈ није никад доживљавала Југославију као државу коју треба бранити од Вардара до Триглава, него су имали план да се повуку у Србију и понове Први Светски Рат. На опште изненађење, стил ратовања се променио у односу на 1914, али људи овде имају проблем да укапирају шта 25 година стварно значе. Зато и дан данас верују да постоји СССР, чији је Комесар Брежњев (Путин). Дакле, добар кадар, и добро оружје, али реално, нелојалност 60% становништва и застарело планирање јер се војни врх бавио политиком.

С друге стране, ЈНА нећу овако комплексно анализирати. ЈНА кадрови су просто били ментално заостали, ретардирани, што се каже.

Јер ако ти је Веселин Шљиванчанин мајор а Благоје Аџић и Вељко Кадијевић федлмаршали, па, то ти је као да ти на избору "најлепша обрва" победи Накуша.

Накуша:

41495-still-image-of-nakusha.jpg

Back