Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hocu da dodam na informacije da se ovde rade dva-tri posla...
Znam par ljudi koji tako rade. To su ljudi koji su dosli u US sa zavrsenom osnovnom skolom (70-ih, 80-ih). Rade poslove: cisti jednu crkvu subotom i nedeljom+kosi travnjak ispred neke firme 2-3 puta nedeljno+radi kao portir nocu... To su sve veoma slabo placeni poslovi (vidim da kosenje travnjaka i poslove ciscenja rade deca, za dzeparac). To nisu poslovi od kojih moze da se zivi.
Ko god radi "normalan" posao ovde, nema potrebu za drugim (i/ili trecim) poslom - jedan je sasvim dovoljan... Eto, ja sam dosla ovde sa diplomom redovnih studija i radim... mogu da priustim stan, auto, godisnji (10-ak dana 2x godisnje), mogu sebi da priustim mala zadovoljstva...
Za ljude koji pricaju kako je ovde tesko i zale se na uslove - znam mnogo takvih koji su me cak i savetovali da ne dolazim u Ameriku, jer je kao ovde jako tesko da se zivi i nisu hteli da pomognu cak ni savetom/informacijama (da ne pricam o nekoj drugoj pomoci)... a sad kad sam se sredila, zovu me telefonom, kao da se cujemo (mozda cak i nadjemo) i ispricamo... i njima imam samo jedno da kazem: ako ti nije dobro u Americi, uvek mozes da se vratis odakle si dosao...

ko moze na Balkanu da kupi nesto novo za kes????Niko, na ulicam automobili sve kazu..

kredit, kartice,...to je samo jos jedan dodatni racun koji mozes ili ne mozes da platis.

A da, ljudi kupuju auta za kes.
Vredno radi i nemam problema.
Kredit je ok dok god znas sta radis!

Ti mislis da ljudi u Srbiji, Bosni,...evropi ne placaju taxu?!
Ja ne znam koliko si ti star....ali raspitaj se taxa je nesto univerzalno. S tim da zivis u USA tvoj zivotni standard je mnogo bolji nego na Balkanu sa tax ili bez.....a zar zivotni standard nije to o cemu se na kraju i radi.

Nada se da ce ti biti bolje u USA ili da ces otici tamo gde ti je bolje!
Pozdrav

Zar smo dosli u Ameriku/Kanadu da bi ziveli kao sto smo ziveli na Balkanu?

dosli smo u usa da odrobijamo u pocetku, ne bas 2-3 posla kao rumuni, a potom, u zavisnosti od licnog potencijala:
1) da se zaduzujemo postepeno, do bankrotstva ("avioni i kamioni")
ili
2) da se "snadjemo", dugorocno prosperirajuci, zahvaljujuci boljem poznavanju engleskog (verovali ili ne veliki procenat amera cak ne zna da speluje, pise pravilno, a da ne govorim o nasima), boljem obrazovanju generalno, prosto boljoj genetskoj predodredjenosti za uspeh, a nije ni zanemarljiv ni kvalitet veze koji treba da vas dovede do ocekivane pozicije (bez nipodastavanja bilo cije pomoci ogranicenog dometa, svaka vredi u bas to odredjeno vreme, dok se ne prevazidje, te covek mora da oseca i iskaze zahvalnost za istu, ali zatim ide dalje, otvaraju mu se druga vrata, pa ukoliko ispliva iz osrednjosti...

Hocu da dodam na informacije da se ovde rade dva-tri posla...
Znam par ljudi koji tako rade. To su ljudi koji su dosli u US sa zavrsenom osnovnom skolom (70-ih, 80-ih). Rade poslove: cisti jednu crkvu subotom i nedeljom+kosi travnjak ispred neke firme 2-3 puta nedeljno+radi kao portir nocu... To su sve veoma slabo placeni poslovi (vidim da kosenje travnjaka i poslove ciscenja rade deca, za dzeparac). To nisu poslovi od kojih moze da se zivi.
Ko god radi "normalan" posao ovde, nema potrebu za drugim (i/ili trecim) poslom - jedan je sasvim dovoljan... Eto, ja sam dosla ovde sa diplomom redovnih studija i radim... mogu da priustim stan, auto, godisnji (10-ak dana 2x godisnje), mogu sebi da priustim mala zadovoljstva...
Za ljude koji pricaju kako je ovde tesko i zale se na uslove - znam mnogo takvih koji su me cak i savetovali da ne dolazim u Ameriku, jer je kao ovde jako tesko da se zivi i nisu hteli da pomognu cak ni savetom/informacijama (da ne pricam o nekoj drugoj pomoci)... a sad kad sam se sredila, zovu me telefonom, kao da se cujemo (mozda cak i nadjemo) i ispricamo... i njima imam samo jedno da kazem: ako ti nije dobro u Americi, uvek mozes da se vratis odakle si dosao...

svaka cast.....naravno da nas ima koji normalno zivimo:)

ponavljam....zasto zivis kao na Balkanu??????? ja zivim jako lepo. ti uopste neshvatas....mislim da si mlad....zasto u skolu nisi isao???

1) Ne zivim kao na Balkanu. To je bio odgovor na tvoju pricu kako ljudi na Balkanu nemaju ono sto ja imam u Americi. Pa nisam valjda dosao u Ameriku da bi ziveo kao na Balkanu?

2) U skolu jesam isao, ustvari jos uvek idem. Imam jos 11 sedmica pre nego sto dobijem bachelor degree.

Postovani,
pokusavam da popunim aplikacije za green card, ali mi je potrebna mala pomoc. Engleski veoma dobro govorim, ali ipak mi nije jasno sta treba popuniti u polju za adrese. U prvom redu pise "In care of", a u sledeca dva pise "Address line 1" i "Address line 2". U nastavku treba popuniti sva tri polja, ali mi nije jasno sta znaci prvo. Okey je da napisem svoje dve adrese, ali sta znaci "in care of"? Kako sam razumela i to se odnosi na naziv adrese, ali ako postoje druga dva polja za to, cemu onda prvo? Malo sam zbunjena. Nadam se da cete mi pomoci, hvala unapred.
Pozdrav
p.s. samo da dodam jos ovo... Negde sam procitala (ne mogu da se setim da li je to bilo na ovom forumu), da onaj ko je izvucen u lutriji, a odustane od odlaska, moze to svoje pravo da prebaci na neku drugu osobu koja zeli da ide, ako ona ispunjava uslove. Imate li nekih informacija o tome?

U prvom redu pise "In care of", a u sledeca dva pise "Address line 1" i "Address line 2". U nastavku treba popuniti sva tri polja, ali mi nije jasno sta znaci prvo.

Ovo In care of ti je ime i prezime covjeka na kojeg ce oni poslati pismo na ovu adresu, ako te izvuku. Tipa ako ti je stan od roditelja pa se vodi na njih ili ako si podstanar pa nema tvog imena na sanducetu. U biti samo tu stavis svoju adresu.
Polje Address line 2 ne moras da popunis ako nemas drugu adresu.

Za onaj P.S. nisam nikad cuo da je neko uradio i da moze da se uradi.

pozdrav i srecno

Ljudi jedna kratka informacija, nalazimo se u jednom malom gradicu na severu drzave new York, i ovde je takva snezna oluja da se ni Kopaonik ne bi postideo, snega ima sigurno metar i ujutro kada pokusas da izadjes iz kuce, ne moze jer je sneg zatrpao vrata, hvala bogu te idem za floridu prekosutra inace bi se pretvorio u belog medveda.

Evo sta sam imao da vidim jutros kad sam ustao (i ovo je poprilicno dobro kako je tek bilo sinoc).

IM453-1.jpg

IM0455.jpg

Ljudi jedna kratka informacija, nalazimo se u jednom malom gradicu na severu drzave new York, i ovde je takva snezna oluja da se ni Kopaonik ne bi postideo, snega ima sigurno metar i ujutro kada pokusas da izadjes iz kuce, ne moze jer je sneg zatrpao vrata, hvala bogu te idem za floridu prekosutra inace bi se pretvorio u belog medveda.

A zasto ces vamo kad je tamo lepo vreme hladnjucavo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back