Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedne slike sa floride u decembru mesecu.

Prilozi

• IMG_5306.JPG
    IMG_5306.JPG
    75,6 KB · Pregleda: 99
Ma evo stigao sam na Floridu i konacno malo zivnuo, da ne veruje covek da sam se kupao u okeanu u decembru mesecu, kazu da je ovo najbolji period na Floridi tamo do maja, a posle pocinju velike vruzine i vlaga do septembra, e pa do tada uzivancija

a meduze nishta a? garant su te chudno gledali dok si ulazio u okean :) florida je zakon zimi....
i naravno ako si u majamiju zakljuchaj vrata.... :P

Nisam u majamiju nego st.pete, evo jos par slika, obzirom da smo ja i zena tek dosli pre 10-ak dana nemam ih bas nesto previse ali bice, bice...

Prilozi

• IMG_0754.JPG
    IMG_0754.JPG
    65,1 KB · Pregleda: 88
  • IMG_0756.JPG
    IMG_0756.JPG
    60,7 KB · Pregleda: 72
  • IMG_0757.JPG
    IMG_0757.JPG
    63,3 KB · Pregleda: 89
  • IMG_5287.JPG
    IMG_5287.JPG
    72,9 KB · Pregleda: 66
  • IMG_5290.JPG
    IMG_5290.JPG
    44,4 KB · Pregleda: 72
pa poshto sam se prijavio za DV2009, u prolecje 2008. mi stizhe prva koverta, ako stigne.... a ako je vratim u roku i sve bude lepo, onda druga stizhe negde pre zime... i onda lekarski, razgovor sa VISA oficirom :D i ako dobijem, to mi je nekih $750, ostaje da platim avijon i u roku od 6 meseci [2009 fiskalna] udjem na teritoriju US.

ima nachina, al ovaj mi je prvi :D ako ne dobijem tako, onda cju na AU Pair, ako ni tako, onda cju da nadjem neku ciganku tamo da je zhenim chisto da budem malo xD :D

Au, malo je komplikovano ali ako upali... Pa vidis, ja sam imala par kombinacija od 99' i sve su zavrsile odbijenicama i evo sada tek 2007 dobih i ja vizu.Mora se biti uporan! Ja sa toliko odbijenica nikom nedozvoljavam da misli da nije izvodljivo otici! :D

Naleteo sam na ovaj forum, pa sam resio da podelim sa vama moje nedoumice.
Odavno razmisljam o odlasku iz Srbije, zivim u Beogradu, imam posao koji je solidno placen za uslove u Srbiji- 1100 Eur mesecno, zavrsio sam postdiplomske,ali....
Ali nemam stan, kola ili bilo sta drugo...posla se nikad nisam plasio i sve sam se sam probijao, nemam ni tatu ni mamu koji stoje iza mene i resavaju moje situacije. Iako imam solidnu platu kredit mi se ne mili da uzimam ovde jer stalno -svakog meseca prete otkazima, nadredjeni su uglavnom suplji i dovedeni sto po politickoj sto po porodicnoj liniji i njih niko i ne dira, ali nas koji nemamo zaledjinu j... ko stigne. Posao koji radim mi nije nesto privlacan, u nekoj normalnoj zemlji bi ga radio neko sa srednjom skolom....
Osecam da se ovde nista nece promeniti a sve sto imas vecu platu postajes pozeljnija meta za odstrel zbog velike nezaposlenosti kod nas....
Razmisljam da odem pa cak i da mi se negde ne svidi uvek mogu da se vratim u Srbiju, imam 32 godine, pa posle par godina negde da dobijem neciji pasos....moze li mi biti tamo gore nego ovde sada? sta mislite o tome?
pozdrav svima

Marko011,

odlicno te razumem sta pricas i potpuno te podrzavam u ideji da odes...Da se vratis mozes uvek, ali ti je ideja o odlasku odlicna, gde god bilo to TAMO, bice ti sigurno bolje...a kad dobijes i jos neciji pasos, mozes i da odes na neku trecu stanu bez ikakvog problema....zato ja mislim da TREBA da ides...

Pozdrav i srecno!

zavrsio postdipl., a radi posao koji moze i srednjoskolac, i to, gle - za 1100 eura!? mislis u inostranstvu da tvoja diploma nesto vredi, ili si spreman da radis za istu platu u pocetku? moze da ti se desi da potrosis 10.000 (za vize, put, dok se ne snadjes), pa da se pokajes sto si ispao glup i ostavio odlicno placen posao, kao da u inostranstvu nadredjeni nisu suplji, ne prete otkazima, ili nisu dovedeni po raznim linijama, sa jedinom razlikom sto se one ne nazivaju vezama i vezicama, vec preporukama.
zakasnio za ovogodisnju green card lutriju, ali vidi aus/nz, can, kako stojis sa famoznim poenima za immi, kakve su ti sanse da te neko uopste primi

^shto jes` jes...

ja radim posao koji mozhe da se radi i bez shkole, pa sam placjen kao i ti. a josh praznicima ume da se desi i pola plate za dan... [nova godina... bozhicj... slave]
nije tajna, vozim taxi. a imam shkolu, i to poprilichnu. usput i studiram.
a zashto ja hocju da odem u USA? zato shto hocju sam da vidim koliko je to "obecjana" zemlja... ako vecj ne mogu da odem turistichki, a dobijem GC kojim sluchajem, onda cju oticji chisto da kazhem da sam bio u zavisnosti od toga kako bih se snashao tamo.

Shta da ti kazhem... ako imash ovde 1100eur platu i ugovor na neodredjeno, nemoj to da bacash, ovde su te pare jako pristojne za zhivot. Rizikujesh da odesh tamo i da se ne snadjesh, a kad se vratish da se debelo namuchish za povrat na istu poziciju.

zavrsio postdipl., a radi posao koji moze i srednjoskolac, i to, gle - za 1100 eura!? mislis u inostranstvu da tvoja diploma nesto vredi, ili si spreman da radis za istu platu u pocetku? moze da ti se desi da potrosis 10.000 (za vize, put, dok se ne snadjes), pa da se pokajes sto si ispao glup i ostavio odlicno placen posao, kao da u inostranstvu nadredjeni nisu suplji, ne prete otkazima, ili nisu dovedeni po raznim linijama, sa jedinom razlikom sto se one ne nazivaju vezama i vezicama, vec preporukama.
zakasnio za ovogodisnju green card lutriju, ali vidi aus/nz, can, kako stojis sa famoznim poenima za immi, kakve su ti sanse da te neko uopste primi

^shto jes` jes...

ja radim posao koji mozhe da se radi i bez shkole, pa sam placjen kao i ti. a josh praznicima ume da se desi i pola plate za dan... [nova godina... bozhicj... slave]
nije tajna, vozim taxi. a imam shkolu, i to poprilichnu. usput i studiram.
a zashto ja hocju da odem u USA? zato shto hocju sam da vidim koliko je to "obecjana" zemlja... ako vecj ne mogu da odem turistichki, a dobijem GC kojim sluchajem, onda cju oticji chisto da kazhem da sam bio u zavisnosti od toga kako bih se snashao tamo.

Shta da ti kazhem... ako imash ovde 1100eur platu i ugovor na neodredjeno, nemoj to da bacash, ovde su te pare jako pristojne za zhivot. Rizikujesh da odesh tamo i da se ne snadjesh, a kad se vratish da se debelo namuchish za povrat na istu poziciju.

Hvala i vama dvojici na razmisljanju...
@PRAVDA : ne znam odakle toliko cudjenje, naveo sam koliku imam platu, a neke od mojih kolega imaju i 1500-1700 eur. Da li mislim da ce moja diploma negde vredeti? Pa naravno da nece, posebno u Americi, takve iluzije ne gajim. Da li sam spreman da u pocetku imam isto(mozda i manje),? pa zato sam i postavio ova pitanja, ali mislim da jesam ako govorimo o pocetku....Ono sto je bitno za moju pricu je to sto moja plata nije prosek Srbije, pa ako ti neko preti otkazom ili si pod stalnim pritiskom, mozes da nadjes jedino posao (ali ni to lako), gde je plata 300 eur, i u tome je glavna razlika izmedju zemalja gde je nezaposlenost mnogo manja pa samim tim i nalazenje novog posla od koga ces moci prosecno da zivis...a to sve utice na to hoces li uzeti kredit za stan ili kola....I to je najvaznija razlika!
Ovde ne pricam o mogucnostima usavrsavanja u profesiji koje su ravne nuli...Tako da prolaskom vremena tvoja pozicija kao nekoga ko ima odredjeno znanje stalno slabi....imam primere iz firme gde su ljudi ziveli jako dobro ali sistem ih je uljuljkivao i sada sa svojih 50 godina prakticno ne znaju nista....pregazilo ih vreme u svakom pogledu....
eto samo toliko, a svacije razmisljanje je dobro doslo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back