Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vrucina, vrucina, vrucina u kombinaciji sa vlagom, vlagom, vlagom i mogucim Uraganom u periodu od juna do septembra, to ti je otprilike najlosije. U ostalim mesecima je vruce ali nema vlage i mogucih uragana pa je ono kao maj,jun mesec kod nas. A sto se tice kriminala, ima ga u svakom vecem mestu u USA, a Tampa Bay area ima 3,4 miliona stanovnika, ali zna se gde se ne ide, kao South St.Pete i onda je verovatnoca problema mnogo manja. Naravno ovo je amerika i svi imaju oruzje, ukljucujuci i decu i studente koji ponekad pobiju pola skole. Ali to je rizik koji moras da prihvatis dolaskom u USA

Poslednja izmena:
vrucina, vrucina, vrucina u kombinaciji sa vlagom, vlagom, vlagom i mogucim Uraganom u periodu od juna do septembra, to ti je otprilike najlosije. U ostalim mesecima je vruce ali nema vlage i mogucih uragana pa je ono kao maj,jun mesec kod nas. A sto se tice kriminala, ima ga u svakom vecem mestu u USA, a Tampa Bay area ima 3,4 miliona stanovnika, ali zna se gde se ne ide, kao South St.Pete i onda je verovatnoca problema mnogo manja. Naravno ovo je amerika i svi imaju oruzje, ukljucujuci i decu i studente koji ponekad pobiju pola skole. Ali to je rizik koji moras da prihvatis dolaskom u USA

Isto ovo cuo od jos jedne osobe kada sam pricao o dolasku tamo....Jebaga, po tom pogledu Srbija je zlato.....Bas me je iznerviralo to....Mada ima toga i kod nas samo se kod nas o tome manje govori!

kad bi moglo ovo da me zadesi:

marketing je čudo...

Kad bi moglo da ne idem tamo , nego odmah da mi dodju ti $$$

Prilozi

• Florida i milioneri 640x331.JPG
    Florida i milioneri 640x331.JPG
    52,1 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Ma kakva USA bjezi u europu europa je zakon
USA je drzava robovana tamo ljudi zive na kredit moras se uvaliti u kamate da bi nesto imo a nemas nista sve je bankino i kada si vlasnik necega sto je malo ko onda imas da placas velike takse
Stracno je tesko za djecu moras biti non stop oprezan ako mislim da nesto od njih uspije da nebi se odali losem drustvu osnovne skole su im slabe
Moje misljnje je ako imas neku drugu opciju ja bi se okreno toj opciji ako nemas nista onda mozes probati

Mislim da malo preterujes od 20 najboljih fakulteta na svetu 18 se nalazi U USA. Plate su vece u USA nego u evropi, nekoliko puta. Ko je pametan moze da stekne mnogo vise ovde nego u evropi, evo recimo na forecloseru se prodaju kuce od 150 kvadrata na floridi za 70000 evra, jeftinije nego dvosoban stan u beogradu. Dakle svim ljudima porucujem ne slusajte iskustva pojedinaca koji su se mnogo zaleteli niti ljudi koji su dobili u startu dobre poslove. Najbolje pogeldajte sredinu i onda odlucite, a svi koji vam kazu da je ovde savrseno ili da je ovde sranje, e pa njih nemojte uzimati u obzir jer ovde je neka sredina kao i svugde ali opet je mnogo uredjenije drustvo nego sto je to kod nas gde vladaju seljani i lopovi:)

tiberije, ako nije previse direktno pitanje, kako ste uspeli da za relativno kratko vreme kupite nova kola, pitam jer cini mi se da neko od vas studira bar, a onda bi sledilo da drugo ima fini-siguran posao u ovoj krizi, gde se i ameri ili stariosedeoci boje da ga ne izgube, a kamo li imigranti koje uglavnom prve otpustaju

Zena ima drugaricu u St. Pete Beach, Florida, tamo treba da dodjem. Koje su loše strane Floride?

Ima li kriminala tipa :obili auto , nestao bicikl ?

Zivim u St. Petu, Beach je par milja od mene i ok je kraj, nemas razloga za sekiranje. Kao sto Tiberije rece, south St. Pete ce ti biti blizu, ali neces biti na south-u, niti ces imati razloga da ides tamo, tako da neces imati razloga za brigu. Ovde sve zavisi od kraja, naselja, ali nasi ljudi u 99% slucajeva zive u ok krajevima (ovde ima mnogo izbeglica iz Bosne). To za obijanje auta i sl, opet zavisi od kraja do kraja, ima krajeva gde bukvalo NE TREBA ni da ides, ali isto tako ima krajeva sa privatnom policijom i vecinski belom populacijom gde u sustini mozes biti siguran kao bilo gde u Srbiji.

Pozdrav i lepo se provedi

Tiberije, po tvojim postovima bih rekla da si u Tampi, pa me, ako nije problem zanima koju si agenciju koristio za nostrifikaciju diplome pre nego sto si upisao master? Predpostavljam da si na USF-u i da si koristio jednu od agencija koju USF priznaje, kao sto i mi radimo, ali smo krajnje nezadovoljni uslugom ove koju trenutno koristimo (2 meseca cekamo na prevod i nostrifikaciju jednog predmeta iz Srbije).Hvala

Nisam koristio nikakvu agenciju jer nije ni bilo potrebno, jedino je trebala lista polozenih ispita na fakultetu kao i kopija diplome, naravno sve to prevedeno i overeno od strane ovlascenog sudskog prevodioca u srbiji,sa apostilom. Pored toga sam morao da polozim English Placament Exam test sto ti je slicno kao Toefl, samo sto ove testove organizuje sama skola i vaze samo za upis u tu skolu, a ne kao Toefl koji vazi dve godine nevezano od fakulteta na kome apliciras. Nakon toga sam lepo platio skolarinu i krenuo na Master, a ako bog da uskoro ih i zavrsavam:):)

Nisam koristio nikakvu agenciju jer nije ni bilo potrebno, jedino je trebala lista polozenih ispita na fakultetu kao i kopija diplome, naravno sve to prevedeno i overeno od strane ovlascenog sudskog prevodioca u srbiji,sa apostilom.
...

Ja sam slicno prosla - bez agencije.
Za upis na masters sam predala Univerzitetu dokumenta (diploma i spisak polozenih ispita tokom redovnih studija). Dokumenta su bila prevedena i overena od strane sudskog prevodioca.

ja sam ziveo u americi odn. u L.A. imao sam i solidan posao itd., sve u svemu stvar je licnog izbora da li covek zeli da zivi u americi ili u evropi ili slicno, sve to zavisi od mnostvo faktora, uglavnom nigde ne cvetaju ruze to je sigurno, u srbiji vladaju odvratni ljudi to je tacno, tacno je i da je u americi organizovanije i bolje drustvo da...
no i amerika ima mnogo losih strana, prosecan covek zivi na vrlo niskom nivou bez obzira sta nashi gastosi pricaju, ljudi grcaju u dugovima i kreditima, a rade po 2 i 3 posla da bi se pokrili sve u svemu tuzna prica i to kod velike vecine nasih ljudi ali dobro ima i ljudi koji su stvarno uspeli doduse mali je broj takvih, mislim da je ljudima i dalje prestizna stvar da kazu da zive u americi to je i dalje neki pojam za mnoge. no ipak covek koji se mnogo trudi i koji je spreman da grize mislim da ipak ima bolje sanse u americi nego iu evropi jer je veca ponuda premda je sada americka ekonomija na kolenima i velika je nezaposlenost!
u nashoj srbiji covek i dalje moze da zivi i bez kola i da prezivi sa relativno malo novca u americi je to nemoguce, npr. ja sam vozio 50 milja da bih dosao do posla i 50 milja nazad kuci , sto je u odnosu na moje kolege bila mala miljaza...
porodicnim ljudima je lakse jer u tom slucaju im je porez manji a i imaju platu vishe!
mnogi ljudi iz srbije zive na grbaci rodjaka odnosno stanuju kod njih da ne bi placali stanarinu i tako sebi olaksavaju muke u protivnom ogromne svote novca pucaju za rentu.
pozdrav!

lepo se provedi

Ne mogu da razmisljam o provodu , ako bude viza bice to imigraciona DV viza i tamo
idem da radim a ne da se provodim.Kad god sam isao u inostranstvo isao sam da radim,
i unesem pare u Srbiju, nisam od onih sto su avionom isli u Rim na kafu i iznosili pare iz Srbije. Zalim slucaj ali tako je.

BTW, slusao sam priču, kao u NYC , u metrou, grupa od 5-6 tamnoputih ide i šikanira
i pljačka putnike i niko im ništa ne može?

Ma kakva USA bjezi u europu europa je zakon
USA je drzava robovana tamo ljudi zive na kredit moras se uvaliti u kamate da bi nesto imo a nemas nista sve je bankino i kada si vlasnik necega sto je malo ko onda imas da placas velike takse
Stracno je tesko za djecu moras biti non stop oprezan ako mislim da nesto od njih uspije da nebi se odali losem drustvu osnovne skole su im slabe
Moje misljnje je ako imas neku drugu opciju ja bi se okreno toj opciji ako nemas nista onda mozes probati

Htela sam da pitam da li si ti ikada bio u US posto zvicis nedovoljno/polovicno informisan.

Zar nema kredita i tamo gde ti zivis? Ima, ali se okozis dok ih vratis jer industrija ne radi,pa samom tim nema ni posla i vecina ljudi ili ne radi ili radi za bizarnu platu.
Za zemlju u kojoj plate godinama stoje, a cene prate Evropsku uniju, naravno da rec kredit zvuci zastrasujuce.
P.S Da, ljudi nekada nemaju kompasa kada se zaduzuju, ali ovo je vec neka druga prica.

Sto se dece tice zar ne bi trebalo da SVUDA i uvek budes oprezan? Ja mislim da "loseg drustva" ima svuda i uvek tako da mi ova prica ne pije vodu.

Skolski program im jeste drugaciji, ali samo da te podsetim da imaju jako puno internacionalnih studenata, nadam se sa dobrim razlogom.

Koji su ti argumenti po kojima je Evropa bolja od USA?

Mislim da se ovde previse generalizuje pojam Evrope. Evropa je Bugarska, Turska, Srbija i Albanija. A Evropa je i Nemacka, Norveska,Svedska, Belgija, Holandija, Francuska...Jedna od ovih Evropa je kud i kamo gora od USA a jedna je poprilicno bolja bar za prosecnog gradjanina.

Nisam koristio nikakvu agenciju jer nije ni bilo potrebno, jedino je trebala lista polozenih ispita na fakultetu kao i kopija diplome, naravno sve to prevedeno i overeno od strane ovlascenog sudskog prevodioca u srbiji,sa apostilom. Pored toga sam morao da polozim English Placament Exam test sto ti je slicno kao Toefl, samo sto ove testove organizuje sama skola i vaze samo za upis u tu skolu, a ne kao Toefl koji vazi dve godine nevezano od fakulteta na kome apliciras. Nakon toga sam lepo platio skolarinu i krenuo na Master, a ako bog da uskoro ih i zavrsavam:):)

Ma to smo vec odavno prosli, sada se borimo da nam priznaju predmete iz Bg-a (imamo svu dokumentaciju koju traze, sve transkripte, overene, ovakve, onakve, sve, sve), decko je polozio i sve ispite koje su mu dali ali mu ne daju kredite dok ne uplati cas. A agencija preko koje idemo (koju nam je USF predlozio) vec dva meseca ne moze da mu kredituje fiziku iz Srbije, koja je otprilike kao njihove dve i za koju on ima zaista sve sto su trazili. Mnogo bi nam znacilo ako neko ima slicnih iskustava, sa priznavanjem predmeta iz Srbije, jer on placa skolarinu 3x skuplje od rezidenta, za predmete koje zna, koje je polozio i u krajnjoj liniji koje mu je SPC dozvolio da poducava druge studente kao tutor. Hvala na svakoj pomoci

:hahaha: uf koliko sam ja takih pricha cuo od ljudi kojem je bila od tetkine komsinice sestrina svekrva.... u americi:zcepanje::roll: pusti seljachke price...

Mora da smo istu pricu culi, nego ova koju sam ja cuo se zavrsava tako sto se na kraju pojavi Brus Vilis pocepa ovih pet crnaca i kaze im
"Od sad pa nadalje i ubuduce nemoj da sam vas video vise da visite po metrou i prepadate posten svet, sta ce ljudi da pomisle o nama, mozda cak i odustanu od planiranog puta za ameriku zbog vaseg ponasanja.":):)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back