Pozdrav! Posto je ova tema aktivnija od drugih pa cu zato ovde ostaviti upis i zamoliti za savete. U pitanju je verenicka viza, a videla sam vec iste ili slicne teme, ali su odgovori poprilicno zastareli i nisu isti slucajevi.
Elem, da predjem na stvarku

Nedavno sam dobila odbionicu za J-1 vizu (zbog nedovoljnih dokaza da cu se vratiti), pa sada mislim s deckom raditi na verenickoj vizi. Naime, s njim sam vec godinu dana u vezi, nije dolazio u posetu jer smo se nadali da cu ja doci u ameriku, ali posto nisam dobila vizu, on ce uskoro doci na dva-tri tjedna.
Mene sada zanima, koje su mi sanse za ovu verenicku vizu? S obzirom da sam za J-1 vizu imala veoma lose iskustvo sa americkom ambasadom jer su toliko rigorozni i arogantni, tako da vise ni u sta nisam sigurna, pa se veoma plasim kako cu proci za verenicku?
Da obrazlozim sve ostalo: Decko mi vec 9 godina zivi u Americi, ima zelenu kartu. Pre 4 meseca je podnio zahtev za drzavljanstvo, pa ocekujemo uskoro da ce dobiti americki pasos a zatim cemo poceti sa procedurom za verenicku vizu.
Od dokaza da smo u stvarnoj vezi imamo sve snimljene MSN razgovore, ScreenShot slike, nekoliko posti (cestitke) koje sam mu slala, sve sms poruke u telefonu, tj. mozemo dobiti izvod koliko smo se cesto dopisivali i koliko je poruka poslato na moj broj...telefonskih razgovora nemamo mnogo, jer smo non stop spojeni preko msn-a. Zatim, sada kad dodje u posetu, napravit cemo mnostvo zajednickih fotografija, takodjer i sa familijom itd...
Puno bi mi znacilo da ostavite svoje misljenje, savet ili cak licno iskustvo! Zbog prethodne odbionice se veoma plasim kako cemo sada proci i zato bi mi svaka informacija dobro dosla. Meni koliko je poznato da proces za verenicku vizu traje oko 6 meseci, sto nije mnogo i zbog toga smo se i opredelili za ovaj nacin, jer bracna viza traje mnogo duze, a nama je u cilju da se sto pre spojimo!
Takodjer sam gledala i stranicu
www.visajourney.com, ali bih rado cula i Vasa misljenja!
Zahvaljujem!