Američki Srbi: Thompsonove pjesme slave etničko čišćenje

al bundy

Legenda
Poruka
64.032
AMERIČKO-KANADSKA turneja na kojoj bi Marko Perković Thompson u periodu od 2. do 18. studenog trebao održati osam koncerata od New Yorka do Vancouvera, izazvala je izrazito negativne reakcije tamošnjih medija. "Rat" protiv Thompsona pokrenuo je Centar Simona Wiesenthala, a u njega se spremno uključila i Srpska zajednica iz Clevelanda, koja je zbog koncerata najavila svoj prosvjed.

Tako kanadski The Province o Thompsonu piše kao o "hrvatskoj rok zvijezdi koju Židovi optužuju za zločin iz mržnje i slavljenje nacizma" te napominju da "iako Thompson u Hrvatskoj ima status sve veće zvijezde, njegov je uspjeh popraćen protestima i osudama manjina i židovskih organizacija".

"Perkovića, poznatog kao Thompson, optužuje se za pronacizam zbog nekih njegovih nacionalističkih pjesama i izvikivanja fašističkih slogana iz Drugog svjetskog rata na koncertima. Protest prijatelja Centra Simona Wiesenthala je doveo do otkazivanja Thompsonova koncerta u dvorani Koolhause u Torontu. Nije poznato hoće li ga održati na nekoj drugoj lokaciji", piše list i navodi kako iz Centra "lobiraju i da se otkaže Perkovićev koncert u Vancouveru, zakazan za 16. studenog u Hrvatskom kulturnom centru".

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=363194
Rokaj seljačinu ustašku . ::super:

Poslednja izmena:
Ogromna popularnost jednog fasiste koji svoj ponos zbog Jasenovca otvoreno pokazuje dovoljno govori o Hrvatima

Sve druge pevace potpuno je potisnuo sa scene, dok ostali pevaci pevaju po svadbama i kaficima njegovoj poblici je tesan i Hajdukov stadion u Splitu

Cak je Tereza Kesovija kao osvedoceni nacionalista u ocaju odlucila da pravi koncerte u Srbiji poput Severine, jer Hrvate vise ne zanima, Tomson je svojim fasistickim pesmama i velicanjem ubijanja dece osvojio srca i duse svog naroda.

Ja imam CD sa njegovim pesmama, sa koncerta na Poljudu 2003, i meni se mnogo dopadaju. Ali mi se svidjaju cisto kao muzika i rimovanje teksta, ne kao politicka poruka. Naravno da je on kao i njegov narod uostalom, bolesnik, ali meni je dozvoljeno da ga slusam posto imam izgradjen stav prema Hrvatima ;)

Ma ti si bolesnik veći od njega onda...

Pa nisu samo Srbi protiv nejgovih koncerata, vec pre svega Jevreji. Nacista ostaje nacista svuda i uvek.

Па нису само Срби и Јевреји већ и Хрвати:

- "Nisu li Hrvati jedan od slavenskih naroda? Smiješno je onda kako ih ovaj imbecil uči nacističkim sloganima, kad su nacisti htjeli istrijebiti sve Slavene."

- "zapalit ću Krajinu do Knina"
"Ej, mala da li bi mi dala ?? ako bi mi dala puno ti hvala - ako ne bi dala ode ti glava..."
''Nema što, pravi rvat i katolik - naš čovik, roda svoga dika, slika i prilika..''

- ,,Тompson je za mene jedan izrod , očajnog glasa i još očajnijih stavova , ali zabrane služe samo jačanju njegove popularnosti . Šta u ***** manje diraš,manje smrdi. Ovi smradovi bi se trebali informirati o tom "Za dom spremni" prije nego se is*****ju''

- ,,А OK,siguran sam da se gomila nevladinih kao i nacional-udruzenja u stranim zemljama bune protiv takvih koncerata.
Vecina,koliko znam Vlasti doticne drzave i zabrane...
Ne mozemo osporiti pravo americkih Srba,Jevreja kao i Amerikanaca naprednih ideja da se zalazu za zabranu njegovih koncerata.To je njihovo pravo
Ja se isto tako tome nadam i podrzavam njihove zahteve.....''
http://www.index.hr/forum/43/koment...hompsonove-pjesme-slave-etnicko-ciscenje.aspx

Back