Jeka#26
Poznat
- Poruka
- 8.932
Nikada,ali bas nikada nisam i necu ukapirati pravila. Rekla bih da je kod nas ovaj sport manje popularan ali zato kod amera 100 puta vise nego fudbal.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JekaiGeorge:Nikada,ali bas nikada nisam i necu ukapirati pravila. Rekla bih da je kod nas ovaj sport manje popularan ali zato kod amera 100 puta vise nego fudbal.
Idi na temu bejzbol. Jedan te je tamo prozvao!!!south:ma prosto...nije komplikovano kao sto izgleda
da ti ne pricam sada..
ako bude na tv kod nas sledece sezone,
ja cu ti kuckati pravila na forumu....dok gledas :wink:
ok?
Dogovoreno :-D ...south:ma prosto...nije komplikovano kao sto izgleda
da ti ne pricam sada..
ako bude na tv kod nas sledece sezone,
ja cu ti kuckati pravila na forumu....dok gledas :wink:
ok?
Auuuu :shock: .... Sto bi volela da neke moje drugarice procitaju ovo, pa da posle prokomentarisu da je komplikovano skapirati sta je ofsajd u fudbalu.Vanjor:Pravila potrebno je da znas neka osnovna a ona sitna ne moras ako ga ne igras.
Na liniji najvise sme da stoji 7 igraca.
Linija skrinidza-mesto odkal krece lopta
Fambl- kada igrac koji nosi loptu ispusti istu a da pre tog nije dodirnuo tlo.Loptu moze da pokupi igrac bilo koje ekipe i da je nosi.
Intersepsn-Kvoterbek baci loptu igrac protivnicke ekipe je uhvati(presece) i nosi.
Nekompletan pas-Hvatac ne uspeva da prihvati loptu od kvotera (ispusta je iz ruke, odbija se od njega)
Ofsajd-Igrac neke od ekipa krece iz polozaja mirovanja pre nego sto kvoterbek izda komandu "HAT"
Ometanje hvataca-Hvatac ne sme biti diran od strane cuvara dok god ne primi loptu
Face mask-Ruka ne sme biti na kacigi od protivnickog igraca
Holding-Ofanzivna i defanzivna linija ne smeju da se drze smeju samo da se guraju
Sek-Kvoterbek oboren dok nije izbacio loptu.........itd,itd,itd
Inace napad cine cine C(centar izvodi loptu) G(2 guarda odmah pored centra) T(2 tekla pored guardova) WR(2 hvataca igra na krilnoj poziciji i hvata loptu kada se akcija igra pasom) FB(full back uzima loptu od kvoterbeka i trci)RB(raning bek takodje)TE(taj end nesto kao unutrasnji hvatac)QB(kvoterbek)
U odbrani su takodje 2DG(defensiv guard) i 2DT(defensiv tekl) 3LB(obaraju ako trkac ili hvatac probiju svoje cuvare)2CB(direktni cuvari WR-a)1 FS i 1 SS(full sejfti i strong sejfti poslednja linija odbrane)
Verovatno ovo znate svi ali ako nekog interesuje nesto komplikovanije neka pita
Inace za one koji ne znaju americki fudbal nemojte da se nervirate je i u klubu gde ja treniram dosta njih ne zna pravila i da igra pa se samo nerviram.
JekaiGeorge:Auuuu :shock: .... Sto bi volela da neke moje drugarice procitaju ovo, pa da posle prokomentarisu da je komplikovano skapirati sta je ofsajd u fudbalu.
Helllo...Sorry sto vam ovako nepozvana upadam u temu, ali mislim da je ovo jako dobro napisamo koliko za pocetak....Posto sam skontala da ti treniras fudbal, u kom klubu?Vanjor:Pravila potrebno je da znas neka osnovna a ona sitna ne moras ako ga ne igras.
Na liniji najvise sme da stoji 7 igraca.
Linija skrinidza-mesto odkal krece lopta
Fambl- kada igrac koji nosi loptu ispusti istu a da pre tog nije dodirnuo tlo.Loptu moze da pokupi igrac bilo koje ekipe i da je nosi.
Intersepsn-Kvoterbek baci loptu igrac protivnicke ekipe je uhvati(presece) i nosi.
Nekompletan pas-Hvatac ne uspeva da prihvati loptu od kvotera (ispusta je iz ruke, odbija se od njega)
Ofsajd-Igrac neke od ekipa krece iz polozaja mirovanja pre nego sto kvoterbek izda komandu "HAT"
Ometanje hvataca-Hvatac ne sme biti diran od strane cuvara dok god ne primi loptu
Face mask-Ruka ne sme biti na kacigi od protivnickog igraca
Holding-Ofanzivna i defanzivna linija ne smeju da se drze smeju samo da se guraju
Sek-Kvoterbek oboren dok nije izbacio loptu.........itd,itd,itd
Inace napad cine cine C(centar izvodi loptu) G(2 guarda odmah pored centra) T(2 tekla pored guardova) WR(2 hvataca igra na krilnoj poziciji i hvata loptu kada se akcija igra pasom) FB(full back uzima loptu od kvoterbeka i trci)RB(raning bek takodje)TE(taj end nesto kao unutrasnji hvatac)QB(kvoterbek)
U odbrani su takodje 2DG(defensiv guard) i 2DT(defensiv tekl) 3LB(obaraju ako trkac ili hvatac probiju svoje cuvare)2CB(direktni cuvari WR-a)1 FS i 1 SS(full sejfti i strong sejfti poslednja linija odbrane)
Verovatno ovo znate svi ali ako nekog interesuje nesto komplikovanije neka pita
Inace za one koji ne znaju americki fudbal nemojte da se nervirate je i u klubu gde ja treniram dosta njih ne zna pravila i da igra pa se samo nerviram.
Da, ja...Sta te zanima?kolovrat:jel neko prati kod nas AF
Ok, nasla sam posto sam non-stop na sajtu...Vanjor:Da treniram u Novi Knezevac Grofovima.Mozes me naci i na forumu SAFS-a.
Kako nepozvana? Ja sam te pozvao da dodjes na Fudbal i na temu stadion. Tamo inace bijemo southa!mawetzka:Helllo...Sorry sto vam ovako nepozvana upadam u temu, ali mislim da je ovo jako dobro napisamo koliko za pocetak....Posto sam skontala da ti treniras fudbal, u kom klubu?
Da, ali ovo je tema A.F., ne vidim sta ces ti ovde, ali dobro...v.v.ilic:Kako nepozvana? Ja sam te pozvao da dodjes na Fudbal i na temu stadion. Tamo inace bijemo southa!![]()
To sto si usla na druga vrata nema veze. Nikakva greska. :wink:
Ma gde god se pojavi south ja dodjem da ga malomawetzka:Da, ali ovo je tema A.F., ne vidim sta ces ti ovde, ali dobro...
Tamo radite sta hocete, nemojte jos i ovu temu da upropastite...
Ja sam onaj bejzbol malo oziveo. Nije se na njemu nista desavalo dok ja nisam dosao. Sada tamo pricajte ako budete imali sagovornika!mawetzka:Da, ali ovo je tema A.F., ne vidim sta ces ti ovde, ali dobro...
Tamo radite sta hocete, nemojte jos i ovu temu da upropastite...