Američka viza

Pozdrav svima, treba mi mala pomoć. Bio sam na programu 2016 (druga godina visoke škole) sve je bilo super,prijavio drugi posao itd. Vratio sam se pre isteka vize tj 11.09 a imao radnu vizu do 25.09(restoran se zatvorio 06.09). Aplicirao sam sledeće godine tj 2017 (treća, završna godina) i bio sam dobijen na viziranju i na reviziranju, 2x za otprilike 20 dana iako sam imao bolji status na faksu. Prošle godine sam upisao drugi apsolventski staž(2018) i otprilike ću diplomirati u maju ili junu. Agencija mi je rekla da je bolje da diplomiram i onda pokušam nego da sada ,,bacim" novac jer sigurno neću dobiti vizu(internship program). Da li uopste vredi pokušavati posle diplomiranja? Dvoumim se zato što, školovanje koje traje 3 god. ja sam produžio na 5.

Hvala unapred
 
Zdravo,
Trenutno sam u US. Studiram i imam F! vizu, prva sam godina. Pa zanima me kada zavrsim sa skolom da li mogu ostati da radim. Da li mi je potrebna neka dozvola i imam li pravo sa ovom vizom? Imam vizu na 2 godine, pa bih volio ostati ovo ljeto da radim.
Pozdrav
 
Zdravo!
U januaru ove godine sam aplicirala za turističku vizu za mene i dete mlađe od godinu dana. Pre toga jednom sam išla za NY kao srednjoškolka. Pošto sam na porodiljskom odsustvu, htela sam da iskoristim slobodno vreme i odem na mesec dana kod rodbine.(bukvalno cela mamina rodbina mi je tamo) Medjutim odbili su me. Nije mi jasno zašto. Vec sam bila tamo i vratila sam se bez prekoracenja vremena, radim, suprug bi ostao u Srbiji. E sad desilo mi se nešto vrlo čudno na razgovoru u ambasadi. Konzul mi je rekao da ja imam zahtev za useljeničku vizu. Bas sam se zbunila jer nisam znala nista o tome, niti sam imala ikakvo saznanje o tome. U aplikaciji sam isto navela da nisam u procesu useljenicke vize. Pitao me je za mog ujaka imenom i prezimenom, sta je on meni zanimalo ga je. Posle ovoga mene zivo interesuje sta je po sredi, kakav je to zahtev i odkuda ja u tom procesu. Pre godinu dana je moja mama isto isla za turisticku vizu i njoj je isto konzul rekao da ima zelenu kartu na šta je ona odgovorila da nema. Medjutim mama je dobila vizu na 10 godina. E sada, pre neki dan je na adresi moje nane stiglo pismo od NVC da j pita da li i dalje zeli da spozorise moju mamu za useljenicku vizu.(nana mi je americki drzavljanin) Ispalo je da je moja nana pre 13-14 godina predala peticiju za moju mamu, eo je bilo predato nekom advokatu davno i mi o tome nismo nista znali. Sad kad sam krenula da se informisem o tome sazbala sam puno stvari da tu postoji neki datumi kada je predato, kad je odobreno, kada je datum za njen red. Mi o tome ne znamo nista. Samo znano sad njen case number koji smo dobili sa ovim pismom sada sto je stiglo. Nije mi jasno otkud sad ja tu? Zasto sam ja ubeležena i kako to mogu saznati? Ako neko imao ovako iskustvo nek mi odgovori. @mika_hakkinen vidim da imas bas puno informacija o vizama, da li bi mogao da mi odgovoris?
 
Mene zanima ovako ako neko možda ima tu informaciju ili iskustva, ja sam već dobila turističku bi/b2 vizu, i bila u Americi, dečko me je zaprosio tamo i planiramo svadbu. Dodala bih njegovo prezime na svoje, ali svakako moram da menjam dokumenta. Interesuje me da li ta viza onda važi sa starim pasošem, odnosno ako bih putovala sa oba, jer bih zadržala i svoje prezime, ili bih morala ponovo sa apliciram za vizu?
Hvala unapred..
????



Da li možda neko ima informaciju na ovu temu? Neka žena sa ovakvim iskustvima?! Ili možda muškarac koji je upućen u temu?
Hvala puno ako neko odgovori!!!!!!
 
@Leonardovica

Tesko je pogoditi zasto ste odbijeni. Ja mogu samo da pretpostavim da je razlog odbijanja to sto ste slagali u prijvi da niste aplicirali za isljenicku vizu. Vec je bilo takvih slucajeva. Narod na Balkanu ima cudnu potrebu da laze i kad to nije potrebno. Ja verujem da vi niste znali (ili ste zaboravili) da je za vasu majku podnesena aplikacija za useljenicku vizu. Ambasada ne prihvata takva objasnjenja jer je pretpostavka da clanovi porodice komuniciraju medjusobno. Pogotovo oko takvih stvari koje su vazne.

Dakle, neko je nekad popunnio aplikaciju za useljenicku vizu za vasu majku. To je mogao uciniti ujak ili vasa baka, ukoliko su oboje US citizens. Vi ste na spisku zato sto je tako trazno u aplikaciji. Svakako ne zadovoljavate uslove za useljenje po tom osnovu jer ste udati i imate preko 21 godinu. Ali ipak ste deo slucaja. Znajuci te cinjenice, konzul je (verovatno) pretpostavio da vi zelite da emigrirate putem turisticke vize.
 
Hvala @mika_hakkinen na odgovori. Verovali ili ne to je stvarno davno (ja sam imala 18 god.)bilo i to je islo preko nekog advokata koji se ispostavilo da je prevarant koji im je uzeo debele pare i rekao da ce dobiti moja mama i mi za dve godine papire. Posto to nije ispalo tako mi nismo verovali da to moze da se oatvari i to je tako ostalo. Ja sam sad uzela da se informisem o tome, iscitala sam sve zivo sto postoji da vidim o cemu se to radi. Zvala sam i NVC telefonom preko magic jack i da nisam ni planirala ubrzala sam malcice proces, samim tim sto sam ostavila svoj mail i vec danas mi je stigao mail sa paketom informacija za dalje korake u vezi vize. Nazalost po racunima koji se placu, videla sam da u proces su ukljuceni moja mama, otac i moja najmladja aestra koja sada ima 22 godine. Ja i moja druga sestra nismo ukljucene. Tek sto sam saznala za ovu mogucnost, odmah sam se razocarala :-(. Ali dobro potrudicu se da njima pomognem oko ovoga.

- - - - - - - - - -

E zaboravila sam da kazem i ovo. Da je advokat stavio da je moja nana sestra mojoj majci. Pogresio je, nije ih stavio u kategoriju majka i cerka. Eto saznala sam i to sto je toliko cekala (14 god). :-)
 
Drugari bio bih vam zahvalan kada bi mi pomogli.Student sam na trecoj godini,nikad nisam bio na Work and Travel.Drug mi je bio prosle godine i odusevljen je,pa smo odlucili da idemo zajedno ove godine.Prijavili smo se i ja sam u dilemi sada.Zanima me koliko treba ispita da imam polozenih,trenutno imam dva ispita polozena od cetri iz prvog semestra.S tim da sam kod jednog profesora odgovarao(kod kojeg sam pao u januarskom ispitnom roku) i on mi je rekao da sam prosao ali da to moze tek u maju onako zvanicno da bude,prije viziranja(a upisao bi mi ocjenu kao da sam odgovarao u avgustu(popravnom ispitnom roku)).Da li ja mogu da nabavim neku potvrdu u kojoj se vidi da sam to polozio jer sa tom potrvrdom sam u sustini polozio 3 od 4 ispita.Nadam se da je to dovoljno.Na budzetu sam i u predhodne dvije godine studija sam polozio sve predmete osim jednoga kojeg sam prenjeo prosle godine za ovaj sledeci semestar,odnosno 19 od 20 u prethodne dvije godine studija.Pomagajteee pls.
 
Ipak smo kontaktirali ambasadu, muz je poslao. Nista konkretno nisu rekli. Ovo je odgovor:

Dear Mr.

Thank you for your inquiry. U.S. visas are adjudicated in accordance with the provisions of the Immigration and Nationality Act (INA) and applicable federal regulations. We reviewed our consular records and confirmed that ..... was refused a nonimmigrant visa under section 214(b) of the INA on December 27, 2018 at the U.S. Embassy in Sarajevo.

Consular officers examine each application individually to determine whether the applicant qualifies for visa issuance according to U.S. immigration law and regulation. When determining eligibility for a visa, the officer takes into consideration the applicant’s entire situation, including family, community, professional and economic ties to the applicant’s home country as well as prior travel history and any ties to the United States.

A refusal under section 214(b) of the INA is not permanent, and ..... may reapply for a visa at any time.

Pozdrav,
zanima me da li si uspela razrešiti situaciju?
 
Zdravo,
Trenutno sam u USA. Imam F1 vizu na 2 godine i studiram. Zanima me da li mogu ostati da radim ovo ljeto kada zavrsim sa skolom i imam li pravo na to sa ovom vizom. Prva sam godina.


Mozes da radis posle F1 vize ali treba da zavrsis fax. Ako hoces da radis posle prve godine, preko leta recimo, mozes na fakultetu. ako nadjes neki posao. Ako ne nadjes, mozes da radis jedino preko CPT-ja (guglaj na USCIS sajtu sta je CPT). Mogucnosti su dosta ogranicene. Sve informacije o tome imas generalno na njihovim websajtovima a i uvek mozes da pitas skolu, odsek za internacionalce.
 
Molim savet i pomoć. Moja prijateljica i ja bismo u turističku posetu Americi tokom leta. Imam više od 50 godina, na istom radnom mestu u državnoj ustanovi godinama, brojne pečate u aktuelnom pasošu, britansku vizu u starom. Ne bismo da uplaćujemo aranžman, nego da se organizujemo same. BTW, prijateljica zivi u CG. Da li moramo da imamo kupljenu avionsku kartu pre podnošenja zahteva, kao dokaz da se vraćamo u svoje zemlje? To bi bila glupa investicija uz verovatnoću da ne dobijemo vizu. Kolika je verovatnoća da dobijemo/ne dobijemo vizu?
 
Molim savet i pomoć. Moja prijateljica i ja bismo u turističku posetu Americi tokom leta. Imam više od 50 godina, na istom radnom mestu u državnoj ustanovi godinama, brojne pečate u aktuelnom pasošu, britansku vizu u starom. Ne bismo da uplaćujemo aranžman, nego da se organizujemo same. BTW, prijateljica zivi u CG. Da li moramo da imamo kupljenu avionsku kartu pre podnošenja zahteva, kao dokaz da se vraćamo u svoje zemlje? To bi bila glupa investicija uz verovatnoću da ne dobijemo vizu. Kolika je verovatnoća da dobijemo/ne dobijemo vizu?

Ne morate da kupujete avionske karte, oni znaju da te pare ne mogu da se vrate pa to i ne traze.
Sa druge strane traze detalje puta, tj gde cete biti i koliko, sto znaci da morate da imate hotelske rezervacije ili adrese gde odsedate (pozivno pismo domacina). Rezervacije je lako uraditi online (hotels.com ili airbnb.com i posle mogu da se otkazu (ako treba). Takodje pri ulasku u Ameriku trazice vam adresu gde cete se prijaviti, tako da to morate imati spemno pre intervjua.
Uglavnom osobe tog doba nemaju preterano problema da dobiju Americku vizu, par mojih prijatelja je skoro dolazilo u posetu bez problema.

Srecno!
 
Putovala sam turisticki u Ameriku 2005 godine,bila mesec dana i vratila se.Viza mi istice 2025 godine.Zivim u vanbracnoj zajednici tri godine.Planiram ponovo turisticki put sa bebom.Da li neko zna koja je procedura dobijanja vize za dete?Partner nema vizu.Hvala na odgovorima.
 
Putovala sam turisticki u Ameriku 2005 godine,bila mesec dana i vratila se.Viza mi istice 2025 godine.Zivim u vanbracnoj zajednici tri godine.Planiram ponovo turisticki put sa bebom.Da li neko zna koja je procedura dobijanja vize za dete?Partner nema vizu.Hvala na odgovorima
 
Pozdrav svima.. citala sam stranicu po stranicu pokusavajuci da pronadjem slucaj slican mom. Medjutim nisam pronasla osobu koja je u slicnoj situaciji kao i ja. Dakle., moj decko je slikar i imace izlozbu u Njujorku u septembru ove godine. Ja sam takodje studirala slikarstvo ali ga nisam zavrsila zbog finansijske situacije.. 2012 sam napustila faks. I kada.sam sakupila dovoljno novca za casove, krenula sam na usavrsavanje kod njega, a nakon godinu dana postala sam njegov asistent. A i devojka nakon toga :D Otvorila sam PR na svoje ime prosle godine u maju kako bi studenti mogli da uplacuju novac za radionice na kojima smo i on i ja poducavali..u novembru sam privremeno ugasila svoj PR zato sto sam znala da necu imati nikakve prilive neko vreme.. a porez je prilicno visok. Sto se tice izlozbe dobili bi pozivnicu iz galerije u Njujorku na njegovo ime i mene kao njegovog asistenta. Da ne zaboravim da se on 2016te preselio u Srbiju, inace je italijanski drzavljanin. i sada zivimo i radimo zajedno, on je postao rezident Srbije i otvorio je svoj pr ovde. Ja planiram da idem na razgovor negde krajem jula.. mada imam par nedoumica pa ukoliko bi neko bio ljubazan da pomogne.. bila bih zahvalna..
1. Ne znam ni da li je pametno da na razgovoru uopste i spominjem da sam mu devojka, jer on lako moze ostati tamo pa ne zelim da pomisle da nam je to cilj.
2. Planiram da ponovo aktiviram svoj pr jer cu prodati svoju sliku u junu. Da li je sam pr dovoljan obzirom da se radi o necemu sto ima veze sa umetnoscu i da li predstavlja problem to sto je 4 meseca bio u mirovini pa ponovo aktiviran.
Nemam imovine na svoje ime.. ali bih i to mogla da sredim. Putovala sam dosta u zadnjih par godina..mislim da mi to jedino ide u prilog. Zaista bih volela da idem na tu izlozbu.. ali mi svi kazu da sam savrseni kandidat za odbijanje.
#help :)
 

Back
Top