Quantcast

Američka viza

Caitlin

Početnik
Poruka
2
Putovala sam turisticki u Ameriku 2005 godine,bila mesec dana i vratila se.Viza mi istice 2025 godine.Zivim u vanbracnoj zajednici tri godine.Planiram ponovo turisticki put sa bebom.Da li neko zna koja je procedura dobijanja vize za dete?Partner nema vizu.Hvala na odgovorima
 

Walkira90

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima.. citala sam stranicu po stranicu pokusavajuci da pronadjem slucaj slican mom. Medjutim nisam pronasla osobu koja je u slicnoj situaciji kao i ja. Dakle., moj decko je slikar i imace izlozbu u Njujorku u septembru ove godine. Ja sam takodje studirala slikarstvo ali ga nisam zavrsila zbog finansijske situacije.. 2012 sam napustila faks. I kada.sam sakupila dovoljno novca za casove, krenula sam na usavrsavanje kod njega, a nakon godinu dana postala sam njegov asistent. A i devojka nakon toga :D Otvorila sam PR na svoje ime prosle godine u maju kako bi studenti mogli da uplacuju novac za radionice na kojima smo i on i ja poducavali..u novembru sam privremeno ugasila svoj PR zato sto sam znala da necu imati nikakve prilive neko vreme.. a porez je prilicno visok. Sto se tice izlozbe dobili bi pozivnicu iz galerije u Njujorku na njegovo ime i mene kao njegovog asistenta. Da ne zaboravim da se on 2016te preselio u Srbiju, inace je italijanski drzavljanin. i sada zivimo i radimo zajedno, on je postao rezident Srbije i otvorio je svoj pr ovde. Ja planiram da idem na razgovor negde krajem jula.. mada imam par nedoumica pa ukoliko bi neko bio ljubazan da pomogne.. bila bih zahvalna..
1. Ne znam ni da li je pametno da na razgovoru uopste i spominjem da sam mu devojka, jer on lako moze ostati tamo pa ne zelim da pomisle da nam je to cilj.
2. Planiram da ponovo aktiviram svoj pr jer cu prodati svoju sliku u junu. Da li je sam pr dovoljan obzirom da se radi o necemu sto ima veze sa umetnoscu i da li predstavlja problem to sto je 4 meseca bio u mirovini pa ponovo aktiviran.
Nemam imovine na svoje ime.. ali bih i to mogla da sredim. Putovala sam dosta u zadnjih par godina..mislim da mi to jedino ide u prilog. Zaista bih volela da idem na tu izlozbu.. ali mi svi kazu da sam savrseni kandidat za odbijanje.
#help :)
 

boem83

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima.
Imam zakazan termin za razgovor za turističku vizu 4-og aprila. U zahtevu sam naveo da putujem sa suprugom i detetom i da idemo kod moje sestre na dve nedelje. Da li je potrebno da i za njih odvojeno podnosim zahteve i uplatim taksu? Nigde nije traženo, pa sam sad u dilemi da li oni idu na moju vizu ili moraju posebno da podnose zahtev. Takođe piše da na razgovor dođem sa suprugom i ponesem venčani list, a ona nije podnela zahtev za vizu. Da li neko ima slično iskustvo?
 

mika_hakkinen

Primećen član
Poruka
645
Pozdrav svima.
Imam zakazan termin za razgovor za turističku vizu 4-og aprila. U zahtevu sam naveo da putujem sa suprugom i detetom i da idemo kod moje sestre na dve nedelje. Da li je potrebno da i za njih odvojeno podnosim zahteve i uplatim taksu? Nigde nije traženo, pa sam sad u dilemi da li oni idu na moju vizu ili moraju posebno da podnose zahtev. Takođe piše da na razgovor dođem sa suprugom i ponesem venčani list, a ona nije podnela zahtev za vizu. Da li neko ima slično iskustvo?
Viza se izdaje pojedincu, ne porodici. Svaki clan porodice je poseban slucaj.
 

platypus

Obećava
Poruka
52
Pozdrav svima... imam par pitanja, pa ukoliko neko zna odgovore, svaka pomoć i iskustvo dobro će doći.
Naime, suprug i ja imamo kanadske turistcke multi vize i svake godine odlazimo u Kanadu i uredno se vraćamo u Srbiju po isteku boravka koji smo dobili na ulasku u Kanadu. Ove godine želeli bi smo da odemo turistički u Njujork na par dana. Zanima me sta sve treba od papira priložiti za USA turistički vizu, da li posedovanje kanadske multi turističke vize može da nam bude od koristi ili ne i da li jos uvek važi pravilo da garancija za USA vizu nije neophodna? Takođe da naglasim da suprug ima pre ove vize u pasošu još jednu kanadsku vizu, a ja pre ove imam dve.... sto znači da smo dobijali vize na jedan ulazak, dok nisu uveli ove multi vize. Molim za pomoć sve one koji imaju bilo kakve informacije i odgovore na ova pitanja. Unapred hvala.
 

Meryem

Zainteresovan član
Poruka
139
Hej ljudi, ja znam da sam nedje pročitala ne znam dje tačno ali ako znate vi nesto o tome valjalo bi da mi potvrdite... Da li je istina da ljudi na granici, granicari, provjeravaju mailove I fb profile? Jedna cura mi je ispričala da je ona tako pokušala turisticki uci u Ameriku sa namjerom da se zaposli nekako, oni su joj našli poruke i deportovali je. A prije nekoliko dana samo, ne mogu naci dje, sam pročitala da USA dovodi zakon da se pri ulasku u državi provjeravaju email, fb nalogu i slično... Da bi se izbegle mogućnosti toga tipa? Ako je neko pročitao isto sto i ja može li mi poslat taj link, ubih se tražeći, ne vjerujem, kao da je nedje vijest u zemlju propala... Bruka...
 

NemanjaaT

Početnik
Poruka
1
Imam 25 godina još uvek se vodim kao studnet ali sam fakultet zapostavio već malo duži vremenski period
Državljanin sam Srbije, ali već 10 meseci živim i radim u Budimpešti, ali se redovno vraćam za Srbiju i posećujem roditelje na 5-7 dana
Imam Madjarsku radnu i boravišnu vizu na 2 godine, karticu za porez koji redovno plaćam i zdravstvenu knjižicu.
Planiram da posetim druga i njegovu porodicu u Njujorku u novembru na nedelju/dve ali se jako plašim toga da li ću dobiti turističku vizu zbog toga što živim i radim ovde u Budimpešti, a ne u Srbiji i mislim da bi mi to možda predstavljalo problem kada bih aplicirao
Naravno, to da se vraćam za Budimpeštu ili u Srbiju dokazao bih potvrdom iz firme da sam njihov zaposleni, da sam dobio slobodne dane od/do i kada počinjem da radim.
Putovanje bih sam finansirao i to bih dokazao novcem na računu i od druga bih tražio da mi napiše invite letter ako ga još uvek uvažavaju

Pa ako neko zna ili je upućen u to da li postoji šansa da dobijem turističku vizu i da li je bolje da apliciram za vizu u Srbiji ili u Budimpešti?
Unapred Hvala puno!
:)
 

ducka79

Početnik
Poruka
1
Molim vas za savet.
U Americi sam boravio od decembra prošle godine do 20.maja ove godine. Imam turističku vizu na 10 godina i boravak mi je bio odobren na 6 meseci. Koji je minimalni vremenski period koji treba da prođe kako bih ponovo imao realne šanse da uđem u USA?
 
Top