Američka viza

Pozdrav evo da i ja napisem svoje iskustvo pa vi sami procenite dali je sve ti sa vizom lutrija ili sta vec.Odbijen sam pre desetak dana za turisticku vizu od dokumentacije radni odnos 15godina uglavnom u svojim firmama sa jako dobrim poslovanjima,ozenjen,troje dece,automobili,stan,kombi na svoje ime,primana 500e na poslu i jos oko 1800 od izdavanja lokala itd.stari pasosi ispecatirani od prve do poslednje strane toliko da nema mesta u njima vise ni za jedan pecat,pasos trenutni nekih dvadesetak prcata.proputovao evropu i uzduz i popreko vise puta.Razlog koji sam naveo je obilazak N.Y znamenotisti i gledanje US open.zena i deca ostaju u srbiji ja bi putovao sa drugom koji poseduje slovenacki pasos,aplicirao i sve lepo popunio,nikada osudjivan itd.....odbijen posle par kratkih pitanja koliko zaradjujem,jesam li toliko putovao poslovno ili turisticki i zasto idem u ameriku.sledeci odgovor posle pogledanih pasosa i ni jednog vise papira je bio da ne ispunjavam uslove i vise srece sledeci put.

Bas bi voleo ako neko ima neka prava saznanja oko dobijanja vize sta tu uopste moze da bude problem ako od svega sto traze ispunjavate ne 100% nego 101% a oni vas odbiju na keca.pa gde ce cvrsce veze da cu da se vratim u srbiju od imovine koja je na moje ime,zenu u troje male dece koji ostaju u srbiji,stalno zaposlenje,staz 15godina itd itd.trazio sam vizu na mesec dana stim sto sam rekao da nebi ostao vise od 25 dana jer moram da se vratim u srbiju ranije zbog oceve operacije.

Bas bi voleo ako neko ima neka prava saznanja oko dobijanja vize sta tu uopste moze da bude problem ako od svega sto traze ispunjavate ne 100% nego 101% a oni vas odbiju na keca.pa gde ce cvrsce veze da cu da se vratim u srbiju od imovine koja je na moje ime,zenu u troje male dece koji ostaju u srbiji,stalno zaposlenje,staz 15godina itd itd.trazio sam vizu na mesec dana stim sto sam rekao da nebi ostao vise od 25 dana jer moram da se vratim u srbiju ranije zbog oceve operacije.
Odbijenica?

Obrazlozenje za odbijanje smo tog dana dobili svi potpuno isto koji smo aplicirali tog dana,makar njih 40-50 ispred mene a ono glasi da smatraju da moje veze sa srbijom nisu tolko cvrste da bi ih ubedio da cu se vratiti u svoju zemlju(nesto u tom smislu)a to je obican obrazac koji vec imaju spreman za stampanje i stampaju ga maltene svakom koga odbiju.pa ti posle razmisljaj zasto su te odbili.Zato me i interesuje dali ovde stvarno ima nekog sa pravim savetima oko te vize jer citajuce sve komentare na forumu vidim da se se sve svodi na iste savete poput(radni staz,deca,zena,imovina,placen porez,kola,kuca,stan,pasos sa dosta pecata kao dokaz da si putovao)e pa eto ja sve to posedujem i sve sam poneo sa sobom potvrde,ugovore,resenja,izvode,pasose itd a od toga nista ni trazili nisu da pogledaju osim pasosa i na kraju me odbili.NARAVUCENIJE:dzaba vam svi ti saveti ako nemate srece jer vise nego da je ocigledno da je dobijanje vize jedna velika igra na srecu.

Pa mene ce onda da odbiju na keca... :( ja imam radnog staza 2 god ali u ovoj fimi sam tek mesec dana prijavljen tako da ne znam da li ima svrhe aplicirati? ako moze neko misljenje bio bih zahvalan?

Ima svrhe ako te nece boleti mnogo 160$ ukoliko te odbiju jer opet kazem vam po mom licnom iskustvu sve je to jedna lutrija i igra na srecu,mozes da je dobijes i bez ijednog papira kao i sa prepunom fasciklom papira.

Obrazlozenje za odbijanje smo tog dana dobili svi potpuno isto koji smo aplicirali tog dana,makar njih 40-50 ispred mene a ono glasi da smatraju da moje veze sa srbijom nisu tolko cvrste da bi ih ubedio da cu se vratiti u svoju zemlju(nesto u tom smislu)a to je obican obrazac koji vec imaju spreman za stampanje i stampaju ga maltene svakom koga odbiju.pa ti posle razmisljaj zasto su te odbili.Zato me i interesuje dali ovde stvarno ima nekog sa pravim savetima oko te vize jer citajuce sve komentare na forumu vidim da se se sve svodi na iste savete poput(radni staz,deca,zena,imovina,placen porez,kola,kuca,stan,pasos sa dosta pecata kao dokaz da si putovao)e pa eto ja sve to posedujem i sve sam poneo sa sobom potvrde,ugovore,resenja,izvode,pasose itd a od toga nista ni trazili nisu da pogledaju osim pasosa i na kraju me odbili.NARAVUCENIJE:dzaba vam svi ti saveti ako nemate srece jer vise nego da je ocigledno da je dobijanje vize jedna velika igra na srecu.
Verujem da je obrazac isti, ne objašnjavaju mnogo...ono sto ne verujem da su baš svi odbijeni tog dana,mora da je bar neko dobio.I ja msm da treba zrnce sreće i ključno je po meni ne nadati se mnogo,usput aplikacija je dosta bitna tj.ono što u njoj piše+vizuelni utisak...a papire valjda nikom ni ne pogledaju osim ako je baš nešto sumljivo.

- - - - - - - - - -

Sačekaj malo pa probaj opet ako ti je stalo,msm imaš pravo da kazeš da nisi zadovoljan odbijenicom...i dodaj još nešto od novih okolnosti ako ih ima.

Nisam ni rekao da su svi odbijeni jer bilo je dosta ljudi i iza mene ali pre mene gotovo da smem da garantujem da osim par penzionera niko drugi nije dobio tog jutra do nekih 10:30h posle toga vec neznam jer sam otisao.U svakom slucaju pokusacu jos jednom ovih dana pa kako bude.Dobijem dobijem ne dobijem boze moj,ima jos lepih zemalja osim Amerike koje treba obici.

Nisam ni rekao da su svi odbijeni jer bilo je dosta ljudi i iza mene ali pre mene gotovo da smem da garantujem da osim par penzionera niko drugi nije dobio tog jutra do nekih 10:30h posle toga vec neznam jer sam otisao.U svakom slucaju pokusacu jos jednom ovih dana pa kako bude.Dobijem dobijem ne dobijem boze moj,ima jos lepih zemalja osim Amerike koje treba obici.

Stopa odbijanja zahteva za neuseljenicku vizu u Srbiji u 2014. godini je bila 16%. To znaci da je svaki SESTI zahtev bio odbijen. Godisnje se u Srbiji izda izmedju 16 i 18 hiljada viza za USA. Tvoja prica ne odgovara cinjenicama.
Drugo, nagadjanje oko toga da je sve manje-vise lutrija isto nije tacno. Konzularni sluzbenici rade po kompleksnoj matrici. Kada bi svako bio u stanju da je provali onda ona ne bi vredela nista jer bi se svi savrseno spremili.

Stopa odbijanja zahteva za neuseljenicku vizu u Srbiji u 2014. godini je bila 16%. To znaci da je svaki SESTI zahtev bio odbijen. Godisnje se u Srbiji izda izmedju 16 i 18 hiljada viza za USA. Tvoja prica ne odgovara cinjenicama.
Drugo, nagadjanje oko toga da je sve manje-vise lutrija isto nije tacno. Konzularni sluzbenici rade po kompleksnoj matrici. Kada bi svako bio u stanju da je provali onda ona ne bi vredela nista jer bi se svi savrseno spremili.

Potpuno tacan i najbolji odgovor ovde.

Pozdrav ljudi! Imam jednu dilemu,pa ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan. Naime bio sam 2012 u USA preko work and travela,sve sam uredno ispostovao i vratio se pre isteka vize. E sad tada sam bio 4 god tj poslednja godina na faxu, koji sam zavrsio 2013 u oktobru. Sada planiram upisati master i zeleo bih otici u ameriku opet,sad nisam siguran da li imam pravo opet ici na work and travel posto sam napravio pauzu u studiranju? Ispite bih polozio sve iz prvog semestra to nije problem. Ili je bolje da trazim turisticku vizu?sta mislite gde su mi vece sanse da dobijem vizu? Hvala puno svima koji iznesu svoje misljenje!

To sto oni objave da je sam 16 % ja im ne verujem , mogu oni da objave sta god hoce ... ja smem u zivot da se zakunem da je preko 50% odbijenih, cist dokaz ovde na forumu svi koji su komentarisali dobilo je mozda 20-30 % njih. A i dok cekas u red u cekaonici garantujem da ovde na forumu niko nije bio na viziranju kad je dobilo njih 80 % iz cekaonice.

Po meni mje 70% plan putovanja (prica sa konzulom) a 30 % sreca, papiri ne igraju neku ulogu jel ih uglavnom i ne pogledaju

To sto oni objave da je sam 16 % ja im ne verujem , mogu oni da objave sta god hoce ... ja smem u zivot da se zakunem da je preko 50% odbijenih, cist dokaz ovde na forumu svi koji su komentarisali dobilo je mozda 20-30 % njih. A i dok cekas u red u cekaonici garantujem da ovde na forumu niko nije bio na viziranju kad je dobilo njih 80 % iz cekaonice.

Po meni mje 70% plan putovanja (prica sa konzulom) a 30 % sreca, papiri ne igraju neku ulogu jel ih uglavnom i ne pogledaju

Radi se o subjektivnim ocenama. Na ovaj forum retko dodju ljudi koji su dobili vizu jer nemaju potrebe da citaju ovu temu, osim ako ne zele da pomognu drugima. Ovde se velikom vecinom javljaju oni koji imaju problem. Da bi se manipulisalo podacima, potreban je veliki trud i dodatni rad. Ne vidim razlog zasto bi shefovi USCIS-a dovodili sebe u situaciju da izgube posao jer objavljuju lazne podatke?

Sto se tice srece, mislim da ona igra ulogu samo kod podnosioca koji su granicni slucajevi. Oni koji su se dobro pripremili i imaju dobre motive i cvrstu pricu - njima sreca ne treba. Oni koji su dosli sa tankom pricom - njima sreca ne moze da pomogne.

Bravo,napokon neki odgovor koji ima smisla a ne samo spremite ovo spremite ono bla bla bla i svi smo pametni i pricamo iz svog vlastitog iskustva.Neko nije spremio ni jedan jedini dokaz,potvrdu..... i nista ga ne vezuje za povratak u svoju zemlju a ipak je dobio vizu i onda dodje i pametuje kako sve zna i daje savete.zato sam i izneo svoj slucaj i pitao dali iko uopste zna nesto vise od toga osim da nam je potrebno brdo papirologije koju gotovo da nikom i ne traze.

Papire poneseš da potkrepiš ono što piše u aplikaciji...ako traze, i ne pametuje se, nego svi kazu ono što misle da treba u najboljoj nameri...to sto si ti bio taj ŠESTI ostavlja gorak ukus naravno ,trebalo je da to bude neko drugi a ne ti...

Bravo,napokon neki odgovor koji ima smisla a ne samo spremite ovo spremite ono bla bla bla i svi smo pametni i pricamo iz svog vlastitog iskustva.Neko nije spremio ni jedan jedini dokaz,potvrdu..... i nista ga ne vezuje za povratak u svoju zemlju a ipak je dobio vizu i onda dodje i pametuje kako sve zna i daje savete.zato sam i izneo svoj slucaj i pitao dali iko uopste zna nesto vise od toga osim da nam je potrebno brdo papirologije koju gotovo da nikom i ne traze.

Zasto ne traze papire? Papiri mogu da se naprave. I zasto da traze papire od nekog univerzitetskog profesora ili biznismena, lekara, advokata? Takve pitaju par pitanja koja su manje vise kolokvijalna, vise reda radi. Ali kad dodje neki mucenik bez posla, dece, imovine... Kakvi papiri bi njemu mogli pomoci? Papir ima smisla u slucaju da tvrdis da imas firmu sa 10 zaposlenih pa oni traze dokaz. Takav papir mogu da traze jer to nesto dokazuje.

Mislim da je iz svih dosadasnjih diskusija jasno da je bitna PREZENTACIJA. Vi ste tamo na audiciji i treba da ubedite konzula da ste bas vi prava osoba za grantovanje vize. Vi ste tu prvi put a konzulu je to 10.000 i prvi put da nekog intervjuise. Znaci, on je u ogromnoj prednosti. Taj ima trik pitanja vise nego sto bi obican covek i mogao smisliti. Zbog svega navedenog jasno je da treba biti savrseno pripremljen. Sreca? Sreca je sporedna stvar.

Pa na forum uglavnom i dodju odbijeni ;))) Normalno. :D
Velika vecina dobije vize jer ko ide u USA se verovatno naputovao (ima dosta nasih koji idu turisticki ali zaista). Takodje tipa stariji ljudi i slicno. Vrlo retko njih odbijaju jer nisu kriticna grupa. Ja sam bio 3 puta po turisticku vizu i nikada me nisu odbili. Znam gomilu ljudi koji su dobili b1/b2 turisticku vizu.

Uglavnom najgore prolaze 25-40godina koji kazu da idu u posetu nekome u USA a u pasosu nemaju ni pecat.

Pozdrav svima.

Dosta sam iščitavala o vizama po forumima, ali svakako, potrebno mi je mišljenje ili savet.
Aplicirala bih za turističku vizu, rođena sestra je pre 8 godina bila u Americi, turistički, dosta obišla, i od tad mi je želja da i ja to uradim jednog dana.
Imam 23 godine, završila sam Visoku poslovnu školu prošle godine, u roku, budžet, zatim sam upisala specijalističke studije na istoj školi, položila sam sve ispite, prosek 10.0, ostao mi je samo diplomski rad, a planiram da upišem i master studije tamo, ako se cela ta priča u Srbiji pokrene. U međuvremenu, počela sam da radim kao fitnes instruktor, nisam prijavljena, ali ugovor o radu posedujem. Roditelji mi rade u državnim firmama, stan se vodi na nas, obišla sam par zemalja, u skladu sa mogućnostima, ali obožavam da putujem i obilazim. Ono što me interesuje, da li je bolje odložiti diplomski rad, i prvo aplicirati za vizu? Kao i, da li spominjati sve ovo, prvenstveno za posao, da li to navoditi kao čvrst dokaz? Jer ja stvarno planiram time da se bavim, i priča postaje sve ozbiljnija, i baš zato bih i iskoristila neki naredni period da odem u Ameriku. :)
Takođe, imam rodbinu u Arizoni, koji mi možda mogu poslati garantno pismo, ali da li bi to pomoglo ili ipak odmoglo? I da li juriti neku rezervaciju hotela ili nešto tome slično, ili bi sve ovo samo po sebi bilo dovoljno?

Unapred zahvalna na odgovorima. :)

Da li mogu preko brata od ujaka da dobijem imigracionu vizu ili je samo za clanove porodice, vidim da na sajtu ambasade pise da se moze dobiti preko brata-sestre iz 1. koljena. Zbunjen sam totalno ajde pomoc "Ameri" :D...

Back