Američka viza

Zdravo svima,nov sam na forumu,pa bih i ja da se posavetujem sa svima vama. I ja planiram da probam da odem turisticki u USA,imam tamo kuma, i on i njegova porodica su americki drzavljani. Imam 43 godine, ozenjen, dvoje dece 12 i 14 godina,zaposlen sam u jednoj americkoj kompaniji u bg-u,imam solidnu platu, nisam jos primljen za stalno zbog novog zakona o radu ali u toj firmi sam vec godinu dana i sad sam dobio na jos godinu ugovor.Prethodan firma je takodje bila americka,tu sam bio nekih dve godine.Nemam nista od nekretnina na sebe(jer mi iskreno i ne treba, roditelji mi imaju kucu, treba i da naslede ponesto, a ja jedinac..),imam nekih kreditica u banci.. e sad sam procitao da ne bi bilo pozeljno da kazem da imam nekog u USA, ali sta ako me pitaju kod koga idem?Da li da kazem da idem kod kuma ili sta? Kakve su mi sanse za turisticku vizu generalno i kako sam video u forumu, na aerodromu ti odredjuju koliko mozes da ostanes? Ako ima presedanja, da li to urade na prvi aerodrom gde sletis ili kad stignes na odrediste? Hvala vam unapred za odgovor, veliki pozdrav svima :)

Ma da, tamo sve crkoše da se udaju za naše ne bi li im spasli status:roll:

Od ukupnog broja nasih ljudi u USA koje sam ja upzonao barem 60% njih je resilo svoj status zenidbom ostalo je lutrija.
Samo jedan slucaj znam da je uspeo sa H1B radne vize da predje na green card to je inace vrlo retko.

Znaci ili zenidba ili lutrija.

Od ukupnog broja nasih ljudi u USA koje sam ja upzonao barem 60% njih je resilo svoj status zenidbom ostalo je lutrija.
Samo jedan slucaj znam da je uspeo sa H1B radne vize da predje na green card to je inace vrlo retko.

Znaci ili zenidba ili lutrija.
Ok.recimo jedan od načina...ali to je teška priča izuzetno osim ako nije baš ljubav, a lutrija jeste način isto
al sa minimalnom verovatnocom...radne vize,pa kad se dokazeš jesu oni voljni da odrade to...

Ok.recimo jedan od načina...ali to je teška priča izuzetno osim ako nije baš ljubav, a lutrija jeste način isto
al sa minimalnom verovatnocom...radne vize,pa kad se dokazeš jesu oni voljni da odrade to...

Ma sa H1B vizama ima njih ali od tih sa H1B vizama tek neki mali x procenat dobije green card. Jednostavno ljudi misle zato sto imaju radnu vizu da ce dobiti green card sto je bezveze i pomisljati. Znam samo jednog lika od gomilu nasih koji je to uspeo da ostvari.

U principu zenidba je ubedljivo najbolji nacin ako covek nema srece na lutriji.

Zdravo svima,nov sam na forumu,pa bih i ja da se posavetujem sa svima vama. I ja planiram da probam da odem turisticki u USA,imam tamo kuma, i on i njegova porodica su americki drzavljani. Imam 43 godine, ozenjen, dvoje dece 12 i 14 godina,zaposlen sam u jednoj americkoj kompaniji u bg-u,imam solidnu platu, nisam jos primljen za stalno zbog novog zakona o radu ali u toj firmi sam vec godinu dana i sad sam dobio na jos godinu ugovor.Prethodan firma je takodje bila americka,tu sam bio nekih dve godine.Nemam nista od nekretnina na sebe(jer mi iskreno i ne treba, roditelji mi imaju kucu, treba i da naslede ponesto, a ja jedinac..),imam nekih kreditica u banci.. e sad sam procitao da ne bi bilo pozeljno da kazem da imam nekog u USA, ali sta ako me pitaju kod koga idem?Da li da kazem da idem kod kuma ili sta? Kakve su mi sanse za turisticku vizu generalno i kako sam video u forumu, na aerodromu ti odredjuju koliko mozes da ostanes? Ako ima presedanja, da li to urade na prvi aerodrom gde sletis ili kad stignes na odrediste? Hvala vam unapred za odgovor, veliki pozdrav svima :)

Napravi rezervaciju hotela u tom gradu i informisi se sta bi mogao turisticki da obidjes . Ja ih ne bih pominjao jer ti imas dobre sanse da dobijes . Kazes jednostavno da ides turisticki u taj i taj grad da obidjes to i to. A odredjuju ti koliko smes ostati kad sletis u USA. Eto ja bih tako uradio.
Pozajmi par hiljad E i stavi u banku i uzmi potvrdu.
Potvrdu da si zenjen i da imas decu
Sve papire sto mozes da dobije sa posla i resenje u odmoru koje se poklapa sa datumom odlaska u USA

Poslednja izmena:
@Zgela :Napravi rezervaciju hotela u tom gradu i informisi se sta bi mogao turisticki da obidjes . Ja ih ne bih pominjao jer ti imas dobre sanse da dobijes . Kazes jednostavno da ides turisticki u taj i taj grad da obidjes to i to. A odredjuju ti koliko smes ostati kad sletis u USA. Eto ja bih tako uradio.
Pozajmi par hiljad E i stavi u banku i uzmi potvrdu.
Potvrdu da si zenjen i da imas decu
Sve papire sto mozes da dobije sa posla i resenje u odmoru koje se poklapa sa datumom odlaska u USA[/QUOTE]

Hvala puno na informaciji,probacu tako pa kako bude.. nadam se da ce uspeti:) pozzz

Dobro Veče svima,molio bih za pomoć .odbijen sam za turističku vizu b1 b2.zaposljen sam kao dopisnik novina dvije i po godine plus radim honorarno,primanja su mi oko 600 eura,član sam nevladine organizacije ,imao sam ama sve papire ,radnu knizicu potvrde o ranijem radnom mjestu,pare na banku,rešenje o godišnjem odmoru ,buduće projekte nevladine organizacije na kojima sam koordinator,želio sam otići na odmor petnaest dana u Njujorku,ali konzul mi je odbio vizu ,ispitivao me je desetak minuta i odbio ne gledajući uopšte prateca dokumenta koja imam,šta sada da li da pokušam opet za mjesec dana jer mi odmor nastupa od 1jula ?

Ali šta da se promijeni...koliko čvršće veze da imam...?
mozda si nešto propustio...kuca, stan, zemlja ma navedes sve što imaš u aplikaciji a papire nosiš ako traze...kad je mm isao za tur.vizu pre par god,sve su trazili da dokumentuje...sad ne, dovoljan im razgovor,ne znam nisi ih ubedio a tamo baš treba ubedljiv nastup...naravno, mozeš da pokušaš uvek ponovo i da kazes da nisi zadovoljan odbijenicom zbog toga i toga...mozda neki koncert u N.Y u julu npr.a ti mnogo zeliš da ides i tako...rez.hotela...moraš bolje da se pripremiš:)

I hotel sam rezervisao,jedino što me je preduhitrio pa je na našem pričao,možda je trebalo na Engleskom da pričam...ne znam novinar sam po struci i baš sam mislio da ima teško da me odbije,kad on o baš lako,ni pogledao ništa nije,samo ispitivao i govoriopotvrdno i na kraju,zao mi je,nemate sreće ovaj put ,ne znam kakav sad nastup da imam ako opet budem pokušavao...

I hotel sam rezervisao,jedino što me je preduhitrio pa je na našem pričao,možda je trebalo na Engleskom da pričam...ne znam novinar sam po struci i baš sam mislio da ima teško da me odbije,kad on o baš lako,ni pogledao ništa nije,samo ispitivao i govoriopotvrdno i na kraju,zao mi je,nemate sreće ovaj put ,ne znam kakav sad nastup da imam ako opet budem pokušavao...
pa šta te je pitao?

pa šta te je pitao?
Dje radim,od kada,prijašnji posao ,pošto sam naveo da imam vjerenicu ovdje,i da nema veze sa USA,dje radi ona,koliko dugo,kad putujem,idem li sam,kad mi je rodjena majka,kolika mi je playa,pa da mu objasnim,čime se bavi firma u kojoj sam radio prije...da li imam godisnji,i razgovor je tekao techno i fino,ja sam svo vrijeme govorio da imam sva dokumentovano,npr radim tu i od tad i tad evo imam kod sebe,ma nije ni htio da pogleda,na kraju poslije dugog ispitivanja,kaže žao mi je...

Cao, imam jos jedno pitanje...
Planiram da otputujem u Usa sa cerkom koja ima 4 godine. U aplikaciji sam navela da putujem sa njom, dosla sam i do dela submit i elektronskog potpisa, medjutim ni jednom mi nisu postavili pitanje koje se odnosi na njene podatke, da li ce to tek da me pitaju ili je moja aplikacija gotova nakon elektronskog potpisa? Ili i za nju popunjavam na identican nacin aplikaciju kao i moju a zakazujem razgovor zajedno za obe? Hmm, ne razumem bas proceduru kada putujes sa detetom.... :roll:

pa šta te je pitao?
Dje radim,od kada,koliko dugo,dje sam radio prije,od kad do kad,čime se bavila ta firma,ime roditelja,pošto sam mu rekao da imam vjerenicu odje,dje ona radi od kada ,dje sam putovao,koliko planiram da ostanem,ja mu rekao 15 dana da nemogu više zbog posla,zatim putujem li sam ,kad planiram put,kad se vracam,itd.i sve potvrdno odgovarao kao ono ,da bi me na raju odbio uz žao mi je

Dje radim,od kada,koliko dugo,dje sam radio prije,od kad do kad,čime se bavila ta firma,ime roditelja,pošto sam mu rekao da imam vjerenicu odje,dje ona radi od kada ,dje sam putovao,koliko planiram da ostanem,ja mu rekao 15 dana da nemogu više zbog posla,zatim putujem li sam ,kad planiram put,kad se vracam,itd.i sve potvrdno odgovarao kao ono ,da bi me na raju odbio uz žao mi je
e baš te ispitao,mada ne razumem kakve veze ima verenica?

Msm zašto si mu rekao,jel te pitao da li si ozenjen ili sl...ma mozeš ti oi odma:mrgreen:ako ti se bacaju pare

mozda pustiš malo da se sve slegne,bolje se spremiš a mozda i sluzbenik bude drugi...nekad to ima veze.srecno!

Msm zašto si mu rekao,jel te pitao da li si ozenjen ili sl...ma mozeš ti oi odma:mrgreen:ako ti se bacaju pare

mozda pustiš malo da se sve slegne,bolje se spremiš a mozda i sluzbenik bude drugi...nekad to ima veze.srecno!

U da160 formularu sam naveo da imam vjerenicu...zato me je ispitivao o njoj,pare mi se ne bacaju nego imam odmor u jul u zbog toga,poslije obaveze i neću moći ići...hvala.

Back