Američka viza

Cao svima! Molim vas pomoziteee:)
Zelim da apliciram za turisticku vizu. U Americi sam bila od 2006-2008 godine na J1 vizi.Prvu godinu sam radila kao Au pair a drugu godinu sam se skinula sa programa Naime, regularno sam se vratila prije nego sto mi je istekla viza. Imam 32 god., zavrsila sam fakultet i odmah sam se zaposlila u skoli( kao profesorica). Medjutim, kako sam bila primljena na odredjeno, odradila sam taj pripravnicki i sad ne radim. U septembru treba da polazem drzavni ispit, imam i prijavu. Na meni je trecina porodicne kuce. U Boston bih isla samo na kratko, u posjetu drugaricama. Ne znam da li je dobro da na razgovoru uopste pominjem sve te prijatelje , kao i porodice u kjoima sam radila i sa kojima se i dan danas cujem.
Imam li sanse??? Btw Uspjela sam negdje da zaturim svoj stari pasos, ali svejedno oni to sve imaju evidentirano u kompu.
Hvala unaprijed za odgovore!

Da li je iko imao iskustva sa pokusajem za E2 vizu? Konkretno, koji je minimalni iznos investicije, treba li odredjena (i koja) kolicina novca kao backup, koji je period obrade zahtjeva, mogu li u firmi raditi supruznik i djeca, mogu li isti raditi neke druge poslove a ne u toj firmi, mogu li djeca na fakultet u drzavne skole i kakve su mogucnosti da se kasnije taj status pretvori u stalni boravak. Vidim da je nesto i ranije pisano oko toga ali ima li neko novije informacije ili licna iskustva? Hvala

Cao svima,imam pitanje vezano za stud.status...sin treba da diplomira na faxu u Americi,objashnjenje imamo da odmah iza toga moze da dobije O.P.T...drugim recima da moze da nadje zaposlenje za vreme od god.dana koliko o.p.t. traje...ono shto mi je nejasno jeste objashnjrnje da za to vreme ne moze da izadje iz Amerike i konachno da li se sa o.p.t. menja njegov status u drugu vrstu vize? Hvala

hteo sam da pitam da mi neko ko se razume u J1 vizu imam sledeci problem.Bio sam u americi 2010 godine i uredno sam se vratio,26.septembra 2012 sam diplomirao i upisao master studije na koje sam krenu 1.oktobra 2012godine...od tad polozio sam 2 ispita od 12,zaposlen sam na fakultetu kao saradnik u nastavi da bi bio oslobodjen placanja skolarine...bio sam juce u ambasadi i odbijen sam bez nekog preteranog objasnjenja,prvo pitanje koje mi je postavljeno je bilo zasto mi je trebalo 2 godine po povratku iz amerike da zavrsim fakultet,koliko mi traju master studije itd...ja sam danas polozio jos 2 ispita i sada imam ukupno 4 a trebalo bi bar jos 1 da resim do kraja nedelje.molim vas da mi sto pre odgovorite ako se neko razume u ovu problematiku,jer se dvoumim da opet apliciram jer mi iz agencije savetuju da to ne radim jer se navodno ne moze ponovo aplicirati na j1 vizu.hvala vam unapred...

U onom DS160 obrascu ima stavka prethodne vize. Ja sam dobio vizu 2005. ali nemam pojma gde mi je stari pasos u kojoj se nalazi ta viza, pa zato nemam ni datum izdavanja, ni broj , ni tip vize. Za tip mogu da pretpostavim koji je jer sam je dobio zbog pohadjanja cetvrte godine srednje skole kod njih.
Sta mi je ciniti? Da li postoji neki nacin da saznam ove podatke? Ili cu morati da stavim da nisam dobijao vizu, pa sta bude? Ili nekako (kako?) da im stavim do znanja da ne znam ove podatke, pa da zato nisam odgovorio tacno na to pitanje? Mozda je to tu samo kao olaksavajuca stavka, ali to vec ne verujem da zna iko od vas kako se tretira...

Evo ako nekome zatreba da odgovorim kako sam prosao sto se ovoga tice. Preko mejla su mi rekli da probam sto je moguce bolje da procenim datum, a na intervjuu da objasnim da ne znam datum. Intervju mi je prosao bez pitanja u vezi ovoga. Btw, dobio sam vizu, hvala jos jednom svima na pomoci.

Zdravo svima treba mi mala pomoc.Devojka i ja hocemo da odemo kod njenih u ameriku na godinu dana.Ja sam na faklutetu prva godina ona sada upisuje.Citao sam i vidim da ja maximum 6 meseci sa turistickom vizom, da li postoji mogucnost jos neke vize koja bi nam omogucila boravak na godinu dana.I podenli bi zahtev tek kad ona upise faklutet

Pozdrav za sve, imam par pitanja pa ako iko moze da mi pomogne znacilo bi mi. Pre par dana sam odbijena za studentsku F1 vizu za USA. Imala sam placen kurs jezika, potvrdu o stalnom poslu ali mi je pasos bio prazan. Odbili su me uz obrazlozenje da nemam cvrste dokaze. Pokusala bih da idem na turisticku sada. Moja pitanja:
1. Kolika mi je verovatnoca da ako apliciram za turisticku kroz mesec, dva i dobijem jer sam vec odbijena?
2. Sta mi je sve potrebno od dokumenata?
3. Posto imam i hrvatski pasos da li je moguce da odem na turisticku vizu u Kanadu pa da tamo trazim u USA ambasadi vizu da posetim turisticki i Ameriku?
Pomagajte

Potrebna mi je pomoc. Odbijena sam za studentsku F1 vizu pre par dana. Platila sam skolu jezika i imala potvrdu o stalnom poslu ali mi je pasos bio prazan sto im je verovatno bio dovoljan razlog da me odbiju. Pokusala bih na turisticku vizu da probam za mesec, dva pa me interesuje da li neko zna sta mi sve treba i kolike su mi sanse.

Pozdrav svima,i,ako neko moze da mi pomogne:naime,majka i brat su mi pred dobijanjem americkog drzavljanstva,tamo su vec desetak godina.Sada bi ona podnela zahtev za mene,a posto je meni vec 33 godine,i planiram da po dobijanju papira povedem i decka(buduceg muza,jel'),koji je najbrzi nacin,i da li stvarno treba da cekam izmedju 8 i 12 godina?!Hvala unapred za svaku informaciju.

Pozdrav svim forumasima,moze li neko da mi kaze koji je najbrzi nacin(ima li neka caka) da bar za 1-2 godine dobijem iseljenicku vizu,majka i brat su mi u Americi,i treba za koji mesec da dobiju drzavljanstvo.

Pozz svima,molim za pomoc,ako neko moze da mi da tu informaciju:ukratko,ja bih volela da znam pod kojim uslovima (i za koje realno vreme)ja mogu dobiti papire za Ameriku,mama i brat su mi tamo vec 10-ak godina i mama sad treba za koji mesec da dobije drzavljanstvo,a brat odmah posle nje.Hvala unapred!

Pozdrav svima,i,ako neko moze da mi pomogne:naime,majka i brat su mi pred dobijanjem americkog drzavljanstva,tamo su vec desetak godina.Sada bi ona podnela zahtev za mene,a posto je meni vec 33 godine,i planiram da po dobijanju papira povedem i decka(buduceg muza,jel'),koji je najbrzi nacin,i da li stvarno treba da cekam izmedju 8 i 12 godina?!Hvala unapred za svaku informaciju.

Kada mama dobije drzavljanstvo, moze da podnese aplikaciju za tebe, isto tako i brat. Ako si neudata, cekaces oko 8 godina (po sadasnjem stanju stvari), ako si udata, dodaj jos tri godine. Ako brat podnese za tebe (bez obzira na bracni status) vreme cekanja je oko 12 godina.

Gore si napisala da imas hrvatski pasos,,,Koliko ja znam da sa hrvatskim pasosom tebi ne treba viza za Ameriku

- - - - - - - - - -

Pozdrav za sve, imam par pitanja pa ako iko moze da mi pomogne znacilo bi mi. Pre par dana sam odbijena za studentsku F1 vizu za USA. Imala sam placen kurs jezika, potvrdu o stalnom poslu ali mi je pasos bio prazan. Odbili su me uz obrazlozenje da nemam cvrste dokaze. Pokusala bih da idem na turisticku sada. Moja pitanja:
1. Kolika mi je verovatnoca da ako apliciram za turisticku kroz mesec, dva i dobijem jer sam vec odbijena?
2. Sta mi je sve potrebno od dokumenata?
3. Posto imam i hrvatski pasos da li je moguce da odem na turisticku vizu u Kanadu pa da tamo trazim u USA ambasadi vizu da posetim turisticki i Ameriku?
Pomagajte

Napisala si da imas hrvatski pasos,,,Koliko ja znam da sa hrvatskim pasosom tebi ne treba viza za Ameriku???Proveri to, ali koliko ja znam tebi onda uopste ne treba viza

Gore si napisala da imas hrvatski pasos,,,Koliko ja znam da sa hrvatskim pasosom tebi ne treba viza za Ameriku

- - - - - - - - - -

Napisala si da imas hrvatski pasos,,,Koliko ja znam da sa hrvatskim pasosom tebi ne treba viza za Ameriku???Proveri to, ali koliko ja znam tebi onda uopste ne treba viza

Netacno. Hrvatska nije u VWP pa je za njene drzavljane potrebna viza za ulazak u USA. Ti si mozda pomesao Sloveniju sa Hrvatskom.

Moj sin zivi u Americi vec 3 godine i u braku je sa Americkom drzavljankom.On stice pravo na drzavljanstvo za godinu dana.U zelji da provedem neko vreme sa sinom u Americi ,ja sam marta ove godine aplicirala za turisticku vizu i bila odbijena.Ne vidim razlog zbog kojeg sam odbijena jer sam u radnom odnosu,na svoje ime imam dve nekretnine,solventna sam ,udovica od 1993.godine sto se ispostavilo kao navodni problem . Procitala sam na sajtu Americke ambasade da mogu ponovo aplicirati tek za godinu dana ,odnosno kad kod mene dodje do nekih promena koje bi uticale na njih da mi istu odobre.Medjutim,meni uopste nije jasno sta to treba da se promeni vezano za mene,znam pouzdano da kada moj sin dobije Americko drzavljanstvo tada nece biti problem vize ...a sta do tada...kada cu ja ostvariti pravo vidjenja deteta? Zar je moguce da moram cekati jos godinu dana da bih ga videla?

Back